החשב הכללי במשרד האוצר פרסם היום (ד') את רשימת 17 הדגמים שזכו בתיחור הרכבים ההיברידיים הצמודים לעובדי ממשלה. טווח המחירים של הרכבים נע בין 150 אלף שקל לעד 360 אלף שקל.
על-פי הודעת החשב הכללי, יהלי רוטנברג, "המעבר להנעה אלטרנטיבית בצי הרכב הממשלתי מפחית את הוצאות הדלק והתחזוקה ותורם להתייעלות אנרגטית והפחתת פליטות מזהמים. כיום כ-70% מרכבי הנוסעים במשרדי הממשלה הם בהנעה אלטרנטיבית, לעומת כ-18% בתחילת שנת 2022.
"התיחור החדש מרחיב את אפשרויות הבחירה של עובדי המדינה ומאפשר שילוב רכבים היברידיים לצד הרכבים החשמליים שכבר מוצעים כיום. במקביל, אנו פועלים להרחיב את מגוון הדגמים החשמליים הזמינים - כבר בתקופה הקרובה".
● המסירות עולות, אבל השוק לא צומח: כך נוצרה אשליית הביקושים בענף הרכב
● החל מ-190 אלף שקל: הטויוטה החשמלית ששוברת את החרם הטורקי בדרך לישראל
עם זאת, ראוי לציין כי המכרז מהווה סטייה בולטת מהיעד המקורי המוכרז של הממשלה, שהתקבל בתחילת העשור, ולפיו תרכוש הממשלה רק כלי רכב חשמליים לחלוטין החל משנת 2025. הודעות ברוח זו אף פורסמו בעבר על-ידי החשב הכללי עצמו מספר פעמים.
השינוי נובע ככל הנראה מהיערכות בלתי מספקת של תשתית הטעינה לרכב במתקני הממשלה וככל הראה גם מהתנגדות העובדים מקבלי הרכב, שכיום זוכים להטבת דלק חופשי לכ-40 אלף קילומטר בשנה.
בהסבר לפרסום אומר סגן בכיר לחשב הכללי וראש חטיבת נכסים, דן גונן, כי "בהתאם להחלטת הממשלה, ועד לפריסה מספקת של עמדות הטענה לרכבים חשמליים ברחבי המדינה, מינהל הרכב הממשלתי פועל להרחבת מגוון הרכבים בהנעה אלטרנטיבית לצי הרכב הממשלתי ולגופים ציבוריים נוספים".
על-פי ההודעה, בשבועות הקרובים צפוי לצאת תיחור נוסף לרכבים חשמליים שיגדיל את היצע הרכבים החשמליים הזמינים בצי הרכב הממשלתי. יצוין כי ההצטיידות של הממשלה בפועל בכלי רכב חשמליים מקיפה עד היום מאות בודדות של כלי רכב.
כמעט כל הדגמים ההיברידיים זכו
במכרז להצטיידות בכלי רכב היברידיים זכו כמעט כל הדגמים ההיברידיים, שמשווקים כיום בשוק הרכב הישראל. אלה כוללים:
יונדאי אלנטרה
MG ZS HYBRID
רנו ארקנה היברידית
ניסאן ג'וק היברידי
קיה נירו
טויוטה יאריס קרוס
דאצ'יה דאסטר הייבריד
יונדאי קונה
MG HS היברידי
דאצ'יה דאסטר היברידי
טויוטה קורולה קרוס
קיה ספורטאז' הייבריד
טויוטה ראב 4
טויוטה קאמרי
יונדאי סונטה
דאצ'יה ג'וגר היברידי
יונדאי סנטה פה
צי הרכב הממשלתי בישראל כולל כ-15 אלף כלי רכב ומשמש את משרדי הממשלה, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, כבאות והצלה ועוד. בנוסף, רשויות מקומיות, חברות ממשלתיות וגופים ציבוריים נוספים עושים שימוש שוטף בתיחורים של מינהל הרכב - ועוברים כולם לשימוש ברכבים בעלי הנעה אלטרנטיבית בלבד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.