1רשתות חברתיות
בעידן הרשתות החברתיות, קשה להימנע מהשאלה מה יקרה לפוסטים, לתמונות ולסרטונים שהעלינו לפייסבוק ולאינסטגרם שלנו אחרי שניפרד מהעולם. השבוע הופתעו ישראלים רבים, משתמשי הרשתות הללו, לקבל הודעה ולפי "חוק חדש באזורך מחייב להודיע לך על ההגדרה לבחירת איש קשר לענייני הנצחה".
● אירועים ומינויים | האנשים, הרגעים והתמונות מוועידת ישראל לנדל"ן
● אירועים ומינויים | שני רכבים והחזר נסיעות: למה נאלץ מנכ"ל הכללית להחזיר כסף לקופה
● אירועים ומינויים | מתמודדים עם המלחמה: הגיוס של ביה"ח קפלן וחדרי היולדות של שמיר
ההודעה קשורה לחוק שנכנס השבוע לתוקף, ומאפשר לבעלי חשבונות בפלטפורמות הדיגיטליות, ובהן רשתות חברתיות ושרתי דוא"ל, להגדיר מה יעלה בגורל החשבונות אחרי המוות - כולל האם המידע יימחק (לצד חסימת כל גישה לחשבון), יישמר או יהפוך לנגיש לבני משפחה או ליורשים שיוגדרו מראש. ניתן גם להחליט האם הגישה תהיה לכל המידע או רק לחלקו.
החוק משנה את המציאות שהייתה עד היום, ובה בני משפחה של נפטרים מצאו את עצמם ללא אפשרות לגשת למידע, או שנאלצו לבקש צו מבית המשפט. עו"ד חיים רביה, שותף וראש קבוצת הפרטיות במשרד פרל כהן, מספר כי במיוחד אחרי 7 באוקטובר, בני משפחה רבים של נספים לא ידעו כיצד לפעול.
רביה ממליץ אפוא למשתמשים, המבקשים להקל על יקיריהם, "לנצל את ההזדמנות שמאפשר החוק, ולבחור מי יהיה רשאי לגשת לנכסים הדיגיטליים לאחר מותם". לדבריו, אם המשתמש לא יגדיר למי לאפשר גישה, המשפחה תיאלץ לפנות בעצמה לספקי התוכן, ואולי אפילו לנהל מולם הליך משפטי בחו"ל.
פרופ' שלי קרייצר לוי, מומחית לירושה דיגיטלית מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים, מבהירה כי "לא מדובר בבחירה חופשית של המשתמש - ניתן יהיה לבחור רק מבין האפשרויות שהפלטפורמות יציעו, אך לא ניתן יהיה להשאיר כללים אישיים מפורטים לגבי גישה לתכנים מסוימים. החוק משאיר שאלות פתוחות".
2קמפיין
אחרי הפרידה מהפרזנטור עמוס תמם, בנק הפועלים יוצא במהלך אסטרטגי בשם "הבנקאות היוזמת", המלווה בהשקת שפה תקשורתית-פרסומית חדשה עם הפרזנטוריות החדשות, ליאת הר לב וד"ר הילה קורח. במסגרת המהלך הבנק מציע שינוי תפיסתי שבו הוא אינו ממתין שהלקוח יפנה אליו, אלא יוזם עבורו. המטרה היא להנגיש וליזום עבור הלקוחות כלים, מידע ותובנות שמקדימים את הצרכים הפיננסיים שלהם, ומסייעים להם בקבלת החלטות.

קמפיין הבנקאות היוזמת של בנק הפועלים / צילום: גבע טלמור
3אחריות תאגידית
בבורסה לניירות ערך בתל אביב הוצג השבוע דירוג מעלה לאחריות תאגידית, שממנו עלה כי ב-2024 הסתכם סך התרומות של החברות הגדולות במשק ב-960 מיליון שקל, לעומת 800 מיליון ב-2023, ו-590 מיליון שקל ב-2022. לצד התרומות, כ-60% מהחברות דיווחו על שותפויות חברתיות חדשות, המתקדמות בשיקום ובנייה מחדש על רקע המלחמה. בתמונה: יו"ר מעלה תמר יסעור והמנכ"ל מומו מהדב עם שורד השבי אלי שרעבי.
בין החברות המובילות בדירוג ESG: בנק הפועלים, בנק מזרחי טפחות, בנק דיסקונט, כלל ביטוח, טבע, מקורות, אסם-נסטלה, HP אינדיגו, אמדוקס, אנלייט, ביג מרכזי קניות, בזק, נתיבי הגז הטבעי, ICL, לוריאל, התעשייה האווירית, קבוצת חיפה, אנלייט, רפאל וצים. בדירוג הגיוון והמגדר מובילות ביטוח ישיר, תנובה, שטראוס ואסותא.

יו''ר מעלה תמר יסעור והמנכ''ל / צילום: יו''ר מעלה תמר יסעור והמנכ''ל מומו מהדב עם שורד השבי אלי שרעבי
4טלוויזיה
חברת yes קיימה את האירוע השנתי שבו הוצגו הפקות המקור החדשות לעונת 2025-2026, ביניהן פאודה 5, בלאדי מורי 2, "אני נועה קירל" ו"קורין אלאל: סיבוב פרידה". בתמונה: המנכ"ל אילן סיגל עם ליאור רז (יוצר וכוכב פאודה) ורותם סלע (בלאדי מורי). במהלך האירוע הכריזה החברה על עונות חדשות ל"טיפול לילי", "קוגל" ו"אל עצמי", וחשפה כי כבר לאחר שידור הפרק הראשון של "זהבי" (על שחקן הכדורגל ערן זהבי), היא הסדרה התיעודית הנצפית ביותר בתולדות yes.

המנכ''ל אילן סיגל עם ליאור רז (יוצר וכוכב פאודה) ורותם סלע (בלאדי מורי) / צילום: רפי דלויה
מספר היום
100 מיליון
כמות האלבומים שמכר הזמר הבריטי אוזי אוסבורן, שהלך השבוע לעולמו בגיל 76
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.