הבורסה בת"א | סיקור שוטף

עליות קלות בבורסת תל אביב; נאוויטס פטרוליום מזנקת ב-4%, קמטק ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% • נאוויטס מזנקת בעקבות התחלת הפקת הנפט ממאגר שננדואה • קרן פימי מוכרת את השליטה ביוניטרוניקס • לקראת שבוע קריטי בוול סטריט: עליות בחוזים העתידיים בעקבות הסכם הסחר בין ארה"ב לאירופה • הפועלים: צופים צמיחה נמוכה במשק בהשפעת הריבית הגבוהה, מדיניות פיסקאלית פחות מרחיבה, לחצים אינפלציוניים וירידה ביצוא הסחורות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:42

מדדי הטכנולוגיה והדואליות עולים כעת בכ-1% בזכות רוח גבית מהאווירה הטובה בוול סטריט, שם עולים החוזים העתידיים בכ-0.5%. בולטות בת"א מניות קמטק , נובה ונייס .

האחרונה דיווחה היום על הרכישה הגדולה הראשונה שלה תחת המנכ"ל סקוט ראסל, שנכנס לתפקיד בתחילת השנה. החברה תשלם 955 מיליון דולר עבור Cognigy, לצורך קידום פלטפורמת ה-AI בתחום חוויית הלקוח. מניית נייס עולה כעת בכ-4% בתל אביב.

12:40

חברת הנדל"ן המניב סאמיט אשר בשליטת זוהר לוי עולה במעל 2%, אתמול דיווחה החברה על רכישת מגדל משרדים בן 42 קומות במיקום מרכזי בשדרות מדיסון במנהטן, בין הרחובות 49 ל-50. שטח הנכס הוא כ-500 אלף ר"ר (רגל רבוע), והעסקה בוצעה במחיר של 42 מיליון דולר, המשקפים לפי דיווח החברה, "עלות הזדמנותית".

בתחילת השבוע, לאחר שמניית פז שילשה את מחירה מאז השקיעה בה לראשונה, מכרה סאמיט (שמחזיקה גם מחזיקה בית זיקוק אשדוד ובמגוריט, למספר גופים מוסדיים (בהובלת כלל ביטוח ובתי ההשקעות מור ואלטשולר שחם) שני שלישים מהחזקותיה ב־767 מיליון שקל (מחיר מניה של 653 שקל - הנחה של 4% על מחיר השוק). לרוכשים ניתנה אופציה (בתוך הכסף) לרכוש את יתרת המניות בסכום כולל של 354 מיליון שקל.

עבור בעל השליטה בסאמיט, זהר לוי מדובר בסיבוב פיננסי מוצלח מאוד: סאמיט השקיעה 665 מיליון שקל במצטבר ברכישת המניות, ו כעת היא מקבלת עבורן סכום כפול כמעט של 1.1 מיליארד שקל (בהנחה של מימוש האופציה). בנוסף, היא ממשיכה להחזיק 13% ממניות חברת בית הזיקוק באשדוד (בז"א), שפוצלה מפז בשנת 2023 בשווי של 95 מיליון שקל. בתוספת דיבידנדים שקיבלה לאורך התקופה מפז ומבז"א, היא רושמת רווח כולל של מעל 650 מיליון שקל על השקעתה בפז. מניית סאמיט זינקה בעקבות המימוש בפז והשלימה עלייה של 33% בשנה האחרונה. החברה נסחרת בשווי של 4.8 מיליארד שקל (חלקו של זוהר לוי - 51% מהמניות).

12:17

המסחר בבורסה מתנהל כעת בעליות קלות - מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ומדד ת"א 90 ב-0.4%. בין המדדים הענפים בולט מדד נפט וגז שעולה בכ-1% ונמשך בעיקר ע"י מניות נאוויטס פטרוליום ותמר פטרוליום .

הבוקר השקל נסחר כעת ביציבות מול הדולר ושערו נעמד על 3.358 שקלים למרות שהדולר מתחזק הבוקר בעולם, מדד DXY אשר אומד את כוחו של הדולר מול סל רחב של מטבעות בעולם, עולה ב-0.5%.

במיטב מציינים שהמוסדיים הקטינו בחודש יוני חשיפה למט"ח במסלולים כלליים לכ-21% תוך כדי התחזקות חדה של השקל. הירידה בחשיפה ממשיכה את המגמה מאז מאוקטובר 2024 שבמצטבר ירדה בכ-5%. החשיפה הנוכחית רחוקה בכ-1% מהרמה לפני תחילתה של הרפורמה המשפטית בסוף שנת 2022 כשהיא התחילה לעלות. נציין ששערו של השקל לא השתנה בשבועות האחרונים למרות העליות במניות האמריקאיות, מה שעשוי להעיד שהמוסדיים אפשרו עלייה פאסיבית בחשיפה למט"ח.

11:38

סולרום עולה היום בכ-5% ולאחר שגם אתמול קפצה ב-9.4%. הזינוק במנייה נובעה מהזכייה שדווחה אתמול על הזמנת מסגרת לייצור מכלולים אלקטרוניים ואלקטרומכניים עבור לקוח גדול שפועל בתחום הביטחוני בהיקף כספי של 18 מיליון שקל. מניית החברה שנסחרת בשווי שוק של כ-250 מיליון שקל עלתה בכ-60% מתחילת השנה.

10:55

טקטונה , הפועלת בתחום הבלוקצ'יין והנכסים הדיגיטליים מזנקת בכ-7% לאחר שהודיעה היום כי חתמה על עסקה לרכישת 51% ממניות החברה הקפריסאית Broom Brothers, מפתחת Mirrorly - פלטפורמת קופי טריידינג (Copytrading) בזירות הקריפטוגרפיות, ותהפוך לבעלת השליטה בחברה.

קופי טריידינג (Copy Trading) הוא סוג של מסחר פיננסי שבו סוחר אחד (בדרך כלל חסר ניסיון או זמן) מעתיק באופן אוטומטי את הפעולות של סוחר אחר (בדרך כלל מקצועי או מצליח). פלטפורמות נפוצות לקופי טריידינג הן eToro ו- ZuluTrade.

10:48

המסחר בבורסה מתנהל כעת בעליות שהתגברו ביחס לפתיחה הבוקר - מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ומדד ת"א 90 ב-0.9%. בין המדדים הענפים בולט מדד נפט וגז שעולה בכ-1%.

בתוך המדד בולטות היום תמר פטרוליום ונאוויטס.

מניית נאוויטס עולה בכ-3%, אתמול הכריזה החברה על התחלת הפקת הנפט ממאגר שננדואה ב"מפרץ אמריקה", בין מקסיקו לארה"ב. עם זאת, המניה מחקה את רוב העליות, ונעלה את היום בעלייה של 0.6% בלבד. בשנה האחרונה, המניה כמעט הכפילה את שוויה, וקפצה בכ־97%.

אתמול חתמה חברת החשמל חתמה על מסמך הבנות מול חלק משותפות תמר פטרוליום , בדבר אספקת גז לתחנות הכוח של חברת החשמל ממאגר תמר בעשר השנים הקרובות. על פי הודעת חברת החשמל, ההסכמות במסמך "משקפות חיסכון הצפוי להסתכם בכ-800 מיליוני שקלים ועד כ- 1,000 מיליוני שקלים, ביחס להסכם תמר בנוסחו הנוכחי ולחלופות הקיימות". אך עם זאת, עדיין לא מדובר על הסכם סופי, אלא רק על מסמך הבנות לא מחייב - וייתכנו שינויים עד חתימת ההסכם הסופי מול שותפות מאגר תמר.

10:29

קרן ההשקעות פימי, שבניהולו של ישי דוידי מוכרת את השליטה (31%) בחברת הבקרים יוניטרוניקס תמורת כ-122 מיליון שקל לקבוצת הפתרונות ההנדסיים Amber ההודית. בנוסף, במסגרת ההעסקה, חיים שני, יו"ר ומייסד החברה, ימכור כ-9% תמורת כ-34 מיליון שקל. מניית החברה מגיבה הבוקר בזינוק של מעל 7%.

במסגרת ההסכם, ימכרו פימי ושני את מניותיהם במחיר של 27.75 שקל למניה, המשקף לחברה שווי של כ-390 מיליון שקל, גבוה בכ-16% משוויה הנוכחי. לאחר השלמת העסקה, תחזיק החברה ההודית בכ-40% מיוניטרוניקס, ואילו שני, שימשיך לכהן כיו"ר הדירקטוריון יחזיק בכ-5%.

10:00

על רקע הסכם הסחר שהוכרז אתמול בין ארה"ב והאיחוד האירופי והעליות בחוזים העתידיים בוול סטריט, המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות קלות - מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ומדד ת"א 90 ב-0.1%. מניות הבנקים שירדו אתמול בחדות עולות ב-0.5%.

08:10

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה חיובית, השוק יושפע בעיקר על ידי ההתקדמות המשא ומתן לעסקת החטופים. אתמול פורסם שלפי מקורות פלסטיניים, המתווכות פועלות לקיום סבב חדש של מו"מ להפסקת אש בעזה, אולי פתח לאופטימיות. גם הסכם הסחר שהוכרז אתמול בין ארה"ב והאיחוד האירופי עשוי להשפיע בחיוב על הבורסה המקומית.

אתמול, הדשדוש בשיחות והחזרת משלחת המשא ומתן מדוחא בסוף השבוע העיבו על הבורסה המקומית. מדד ת"א 35 ירד בכ־0.8% ומדד ת"א 90 השיל מערכו כ־1.3%. המניות הדואליות, טבע , נייס וקמטק שעלו בשישי האחרון בוול סטריט, איזנו מעט את הירידות.

מדד ת"א ביטוח, שכיכב בשבוע שעבר והשלים במהלכו עלייה של כ־7%, נפל בכ־1.2% במהלך יום ראשון. עוד בלטו לשלילה מדד ת"א־בנייה ומדד הבנקים, שהשילו מערכם כ־2.5% וכ־1.7%, בהתאמה.

מדוידי ועד פרנקל: האם המוכרים הגדולים בבורסת ת"א מסמנים נקודת שיא בשוק?

מניות שריכזו עניין אתמול:

מניית נאוויטס עלתה במסחר לאחר שהכריזה על התחלת הפקת הנפט ממאגר שננדואה ב"מפרץ אמריקה", בין מקסיקו לארה"ב. עם זאת, המניה מחקה את רוב העליות, ונעלה את היום בעלייה של 0.6% בלבד. בשנה האחרונה, המניה כמעט הכפילה את שוויה, וקפצה בכ־97%.

בעקבות הצלחה פרויקט הדגמה בנמל התעופה בפרנקפורט, קיבלה אלקטריאון ,שמפתחת טכנולוגיית טעינה אלחוטית לכלי רכב חשמליים, הזמנה בגובה של כמעט מיליון שקל מאחת מחברות התשתית הגדולות באירופה.

סולרום קפצה ב-9.4% לאחר שדיווחה על זכייה בהזמנת מסגרת לייצור מכלולים אלקטרוניים ואלקטרומכניים עבור לקוח גדול שפועל בתחום הביטחוני בהיקף כספי של 18 מיליון שקל.

מניית פינרג'י שבעל המניות העיקרי בה הוא חבר פאנל תוכנית "הכרישים" בטלוויזיה בעבר, אביב צידון, זינקה לאחר שנבחרה על ידי גוגל לספק לה פתרון לגיבוי אנרגיה למרכזי הנתונים.

דירקטוריון מגדל ביטוח ימשיך במינוי פרופ' גמזו למרות התנגדות רשות שוק ההון - בישיבת הדירקטוריון של מגדל אחזקות הוחלט היום להמשיך בהליך המינוי של פרופ' גמזו.

אביה מגן, מנכ"לית רשת מלונות פתאל ישראל , הודיעה אתמול בערב (א') על סיום תפקידה לאחר 24 שנות עבודה בחברה, מהן שמונה שנים כמנכ"לית הסניף הישראלי של רשת המלונאות הגדולה.

כך הפך זוהר לוי "השקעה אסטרטגית" לסיבוב פיננסי של 650 מיליון שקל בפז

באסיה הבוקר פתיחת שבוע מעורבת בעוד המשקיעים ממתינים לשיחות הסחר בין סין לארה"ב שיפתחו היום בשבדיה - טוקיו יורדת ב-0.6%, סין והונג קונג עולות ב-0.25% וב-0.7% בהתאמה, דרום קוריאה יורדת ב-0.2% והבורסה בהודו יורדת ב-0.9%.

החוזים העתידיים בוול סטריט עולים הבוקר בעד 0.5% ומגיבים בחיוב להודעת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין. אתמול בערב (א') הם בישרו כי ארה"ב הגיעה להסכם סחר עם האיחוד האירופי. "זו עסקה חזקה מאוד", אמר טראמפ. לפי ההסכם, יוטל מכס של 15% על סחורות מהאיחוד האירופי הנכנסות לארה"ב, והאיחוד האירופי יתחייב לרכישות משמעותיות של אנרגיה וציוד צבאי אמריקאי. כמו כן, האיחוד יבצע בארה"ב השקעות בסך 600 מיליארד דולר.

וול סטריט תפתח אחר הצהריים שבוע מכריע שעשוי לקבוע את הטון לשווקים ולכלכלה עד לסוף השנה. השבוע צפוי להיות עמוס במיוחד, עם החלטת הריבית של הפד, דוחות רווח של ענקיות הטכנולוגיה, נתוני תעסוקה ודיונים קריטיים בהסכמי סחר - מה שהופך אותו ל"רגע האמת של השווקים", לדברי ג'וליאן עמנואל, אסטרטג מניות בכיר ב-Evercore ISI. במילים אחרות, כתבו בבלומברג, "אם אי פעם היה רצף של חמישה ימי מסחר שיכול היה להגדיר את המחצית השנייה של השנה - זה השבוע".

קווין גורדון מצ'ארלס שוואב, סבורים שהשווקים עשויים לקבל בהירות רבה יותר לגבי חוסנה המתמשך של הכלכלה - אך פחות בהירות בכל הקשור לחזית הסחר, שעדיין נותרת מעורפלת לקראת מועד היעד של ה-1 באוגוסט.

כאמור, זהו שבוע עמוס ביותר בעונת הדו"חות, עם פרסום תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה - מיקרוסופט , אפל , אמזון ומטא פלטפורמס (פייסבוק) . המשקיעים לא יתמקדו רק בשורת הרווח - אלא בעיקר בהשקעות בתחום הבינה המלאכותית (AI). הנושא הזה הפך למוקד אסטרטגי מרכזי, במיוחד לאחר שאלפאבית (גוגל) הכריזה לאחרונה כי הוצאות ההון שלה יטפסו בכ-10 מיליארד דולר ל‑85 מיליארד דולר בשנת 2025 - רובן המכריע מופנות לתחום ה-AI.

ארבע ענקיות הטכנולוגיה ידווחו השבוע: מה צפוי בדוחות?

ביום שישי ננעל המסחר בוול סטריט בעליות, עם שיאים חדשים במדדים המרכזיים - העליות נתמכו בעונת דוחות חזקה מהצפוי ובהתפתחויות חיוביות בזירת הסחר הבינלאומית.

מדד S&P 500 עלה ב-0.4% ונעל את בשיא ה-14 שלו השנה - ברמה של 6,388 נקודות, נאסד"ק עלה ב-0.25% וחתם על שיא ה-15 לשנת 2025, ברמה של 21,108 נקודות. מדד דאו ג'ונס הוסיף 0.5%, ונסגר ברמה של 44,901 נקודות, מרחק קטן של כ-0.25% בלבד משיא כל הזמנים שנקבע ב-4 בדצמבר.

העליות נתמכות בעונת דוחות חיובית במיוחד. לפי נתוני חברת המחקר FactSet, כ‑82% מתוך 169 החברות במדד S&P 500 שכבר פרסמו דוחות, הצליחו להכות את תחזיות האנליסטים. מדובר בשיעור גבוה שמעיד על עוצמה עסקית רחבה ומחזק את תחושת הביטחון בשוק.

האופטימיות הזו מתנגשת עם איומים שעדיין מרחפים באופק ויש גם קולות זהירים יותר. ליסה שאלט, מנהלת השקעות בכירה במורגן סטנלי אמרה ש-"אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה שוק יקר מאוד, מאוד. המניות כיום לא מביעות חשש ממכסים, לא ממדיניות ממשלתית לא יציבה, ולא מאינפלציה. זה שוק שמתמחר מציאות מושלמת - תרחיש 'זהבה ושלושת הדובים'."

במקביל, בוול סטריט חוזרת תופעת מניות ה"מם", והפעם עם קבוצת מניות חדשה המכונה DORK - ראשי תיבות של Krispy Kreme (DNUT), OpenDoor (OPEN), Rocket Companies (RKT) ו-Kohl’s (KSS). מדובר בחברות קטנות יחסית, בעלות בסיס פיננסי שברירי, אך הן זוכות לעניין רב מצד משקיעים פרטיים שמרכזים קניות דרך פלטפורמות כמו Reddit. בדומה לגל שהוביל את מניות גייםספוט ו‑AMC לעליות חדות בעבר, גם כאן נוצרת תופעה ספקולטיבית: רכישות מרוכזות גורמות לעלייה מהירה במחיר המניה, שמאלצת גופים מוסדיים לסגור פוזיציות שורט - מה שמזין את העליות עוד יותר.

החזרה של מניות ה"מם" מאותתת על אופוריה מסוימת בשוק, ויכולה לשמש כאזהרה: ייתכן שכדאי למשקיעים להתחיל להיערך לקראת ירידות.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים סגרו את היום בירידות קלות.

במיטב מציינים בסקירה השבועית שאילו ריבית בנק ישראל בעוד שנה תהיה נמוכה בכ-1% מרמתה היום, הפער בין אג"ח לשנתיים לבין 10 שנים צפוי להתרחב מכ-0.2% לכ-0.7%. "המסרים שהעביר נגיד בנק ישראל בראיון במסגרת כנס נדל"ן של גלובס ובנק לאומי בשבוע שעבר היו אף יותר 'ניציים' מהתבטאויותיו אחרי החלטת הריבית. השווקים הגיבו להלך הרוח בבנק ישראל ע"י 'מחיקה' של כמעט הורדת ריבית שלמה ב-12 החודשים וכעת מגלמים ריבית של 3.8% בעוד שנה".

"הורדת הריבית תוביל לעלייה בתלילות עקום התשואות שכעת כמעט שטוח לחלוטין. הפער בין התשואה ל-10 שנים לבין שנתיים נמוך מ-0.2%, הקטן ביותר בקרב המדינות המפותחות. אם וכאשר הריבית תתחיל לרדת (אנחנו עדיין מסמנים ספטמבר כאופציה אפשרית), תלילות עקום התשואות תעלה, כפי שקרה בעבר כשהריבית ירדה. מניסיון של מחזורי הורדת ריבית בנק ישראל מתחילת שנות האלפיים ניתן ללמוד שעל כל-1% של הורדת הריבית, תלילות העקום (הפער בין התשואות ל-10 שנים לבין זו של שנתיים) עלתה בממוצע בכ-0.5%".

בשוק החוב האמריקאי, נרשמו בסוף השבוע ירידות קלות בתשואות האג"ח הממשלתיות. בדויטשה בנק התייחסו לשוק האג"ח האמריקאי, וציינו כי הוא "מתקשה" לאחרונה, בעקבות פרסומם של מספר נתוני תעסוקה חזקים בארה"ב. כלכלני הבנק ציינו את תביעות האבטלה הראשוניות, שנפלו בשבוע השישי ברציפות, כמו גם את מדד מנהלי הרכש בארה"ב, שהפתיע לחיוב והגיע לשיא של שבעה חודשים.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הבוקר השקל מתחזק מול הדולר בכ־0.2%, ושערו נעמד על 3.35 שקלים, השקל שמר בסוף השבוע על יציבות יחסית מול סל המטבעות, זאת למרות שמדדי המניות בעולם המשיכו לטפס, ובדרך כלל הם מושכים עימם גם את השקל להתחזקות. עדיין מדובר ברמות שיא של כ־3 שנים מול הדולר, השקל נסחר הבוקר ב-3.94 שקלים לאירו.

הדולר התחזק מעט בסוף השבוע, על אף שבסיכום שבועי, מדד ה־DXY, אשר אומד את כוחו של הדולר מול סל רחב של מטבעות בעולם, ירד בשבוע החולף בסך הכל בכ־0.8%. למרות זאת, מסכם הדולר, את החודש הטוב ביותר שלו השנה.

במיטב מציינים שהמוסדיים הקטינו בחודש יוני חשיפה למט"ח במסלולים כלליים לכ-21% תוך כדי התחזקות חדה של השקל. הירידה בחשיפה ממשיכה את המגמה מאז מאוקטובר 2024 שבמצטבר ירדה בכ-5%. החשיפה הנוכחית רחוקה בכ-1% מהרמה לפני תחילתה של הרפורמה המשפטית בסוף שנת 2022 כשהיא התחילה לעלות. נציין ששערו של השקל לא השתנה בשבועות האחרונים למרות העליות במניות האמריקאיות, מה שעשוי להעיד שהמוסדיים אפשרו עלייה פאסיבית בחשיפה למט"ח.

מחיר הזהב ירד ביום שישי האחרון בכ־1.1% ונעמד על 3,335 דולר לאונקיה. זאת, בין היתר, על רקע ציפיות המשקיעים להסכם סחר בין ארה"ב לאירופה, אשר מגבירות את תיאבונם לנכסים יותר מסוכנים.

4. מאקרו

כלכלני בנק הפועלים מציינים ששנים-עשר ימי המלחמה באיראן נותנים אותותיהם בנתונים שמתחילים להתפרסם. מספר הנעדרים זמנית מעבודה מסיבות כלכליות זינק בימי המלחמה לרמה שמתקרבת ל-300 אלף איש, שיעור האבטלה ירד אמנם ביוני לרמה נמוכה של 2.7%, אך זאת בשל ירידה קלה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה, היצוא התעשייתי ירד אף הוא בחודש יוני בשיעור של כאחוז, אם כי במקרה זה הירידה היא מתמשכת משלהי 2024, וקשה לכן לייחס אותה למלחמה. רמת היצוא התעשייתי בחודש יוני הייתה נמוכה בכ-16% מזו של יוני אשתקד,

"ניתן להעריך שהצריכה הפרטית ירדה בחודש יוני בשיעור חד, לאור ההסתגרות בבתים במשך המלחמה. ההשפעה על גביית המיסים צפויה להתבטא בעיקר בנתוני חודש יולי. נתון הצמיחה לרבעון השני צפוי להיות אפסי, זאת לאור ההשפעה של תקופת הלחימה. ההתאוששות בחודש יולי צפויה להיות מהירה, בין השאר בשל העבודות לשיקום המבנים שנפגעו, וכן צריכה מוגברת לאחר שבועיים של הסתגרות בבתים. יחד עם זאת, אנו נוטים להעריך שהמשק יצמח ברבעונים הקרובים בקצב נמוך יחסית לפוטנציאל, זאת בהשפעה של ריבית גבוהה, מדיניות פיסקאלית פחות מרחיבה, לחצים אינפלציוניים שעדיין קיימים וירידה ביצוא הסחורות".

בארה"ב, השבוע הקרוב צפוי להיות מהמשמעותיים ביותר עבור שוקי ההון, כאשר שלושה נתוני מפתח יתפרסמו בזה אחר זה - ויעניקו תמונה רחבה ועדכנית על מצבה של הכלכלה האמריקאית: הצמיחה, האינפלציה והעבודה.

ביום רביעי יפרסם משרד הניתוחים הכלכליים (BEA) את ההערכה המוקדמת לצמיחת התמ"ג ברבעון השני של 2025. לפי התחזיות, הכלכלה האמריקאית חזרה לצמוח בקצב שנתי של 3% - התאוששות מרשימה לאחר שהתכווצה ב‑0.5% ברבעון הראשון של השנה.

מירב תשומת הלב של המשקיעים תופנה ברביעי להחלטת הריבית של הפדרל ריזרב לחודש יולי. למרות שהנגיד הפדרלי כריסטופר וולר רמז לאחרונה כי הוא עשוי לתמוך בהפחתת ריבית בקרוב - רבים בשוק סבורים שזה לא יקרה כבר השבוע. הציפייה הרווחת בקרב המשקיעים היא שהבנק המרכזי לא יוריד את הריבית במפגש הקרוב, וזאת על רקע נתוני אינפלציה שעדיין נחשבים דביקים והאווירה הכללית של זהירות מצד הפד.

ביום חמישי יתפרסם מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב - מדד הליבה של ה‑PCE (ללא מזון ואנרגיה). לפי התחזיות, המדד צפוי לעלות ב‑0.3% בחודש יוני, עלייה בקצב לעומת 0.2% בחודש מאי. בקצב שנתי, מדד הליבה צפוי להישאר יציב על 2.7%, לפי תחזיות בלומברג - רחוק עדיין מיעד ה‑2% של הפד.

בשישי יגיע הדו"ח השלישי והחשוב לא פחות - דו"ח התעסוקה לחודש יולי , שיפורסם על ידי משרד העבודה האמריקאי. הכלכלה צפויה להוסיף כ‑101,000 משרות חדשות (ללא חקלאות), כאשר שיעור האבטלה צפוי לטפס קלות ל‑4.2%, לעומת 4.1% ביוני - אז נוספו 106,000 משרות. מדובר בהאטה מסוימת בשוק העבודה, אך לא בירידה דרמטית.

5. תחזית

בעוד עונת הדוחות לרבעון השני נמצאת בעיצומה, בבית ההשקעות ג'פריס מצביעים דווקא על המניות שהשוק נוטה להתעלם מהן. לא שמות נוצצים כמו אפל או אנבידיה, אלא חברות שקטות יותר, עם פוטנציאל לתנודות חדות אם יציגו תוצאות טובות מהצפוי. בג'פריס פרסמו השבוע סקירה המזהה מניות "שנדחקו הצידה", אך לדעתם טומנות בחובן סיכוי לרווחים יוצאי דופן בטווח הקצר.

בין המניות הבולטות:

ספוטיפיי שזינקה השנה בכ־54%, מקבלת יעד מחיר של 845 דולר - אפסייד של 22% ביחס למחיר הנעילה האחרון. לפי האנליסט ג'יימס הייני, החברה צפויה לדווח מחר על עלייה של יותר מ־5 מיליון מנויים חדשים, כשההכנסות ממשיכות לצמוח גם אם שולי הרווח התמתנו בגלל השקעות בתחום הפודקאסטים בווידאו. הדוחות יתפרסמו ביום שלישי.

בעקבות ביצועים מרשימים מתחילת השנה, גופי מחקר נוספים מעלים את מחיר היעד למניה ומסמנים פוטנציאל עלייה נוסף. בנק ההשקעות KeyBanc העלה את מחיר היעד למניית ספוטיפיי ל‑ 860 דולר תוך שמירה על דירוג "עודף משקל". האנליסטים ב‑KeyBanc ציינו כי הדוחות לרבעון השני, לצד התחזיות לרבעון השלישי, עשויים לכלול תנודתיות מסוימת - בשל השפעות מטבע, עונתיות בשולי הרווח, והיטלים חברתיים. עם זאת, התחזית הכללית נותרת חיובית.

גם דויטשה בנק הצטרף לגישה האופטימית, כאשר ביום רביעי העלה את מחיר היעד שלו למניה ל‑ 775 דולר , לעומת 700 דולר קודם לכן - תוך שמירה על דירוג "קנייה".

ספוטיפיי, שממוקמת בלוקסמבורג ומספקת שירותי סטרימינג של מוזיקה ותוכן דיגיטלי ברחבי העולם, נהנית מתנופה חזקה ב-2025: מניית החברה עלתה בכ-54% מתחילת השנה - נתון שמציב אותה כאחת המובילות בקרב חברות הטכנולוגיה הצרכניות.

אם המומנטום יימשך, והחברה תצליח לעמוד בתחזיות תוך שמירה על צמיחה ברווחיות ושימור לקוחות, נראה שספוטיפיי עשויה להמשיך להכות את השוק גם בהמשך השנה.

גם בואינג היא צפויה לדווח מחר. המניה עלתה בכ־32% מתחילת השנה, אך ג'פריס רואה פוטנציאל להמשך עלייה של כ־13%. התחזית כוללת אספקה של 413 מטוסי 737 בשנת 2025, כאשר למעלה ממחצית כבר נמסרו במחצית הראשונה של השנה. לפי ההערכות, כל מטוס נוסף מסוג MAX תורם כ־10 מיליון דולר לתזרים החופשי של החברה - מה שמחזק את התחזית החיובית.

לאחר שנים רצופות של משברים, נראה שענקית התעופה מתחילה להתייצב - והקרדיט לכך ניתן למנכ"ל החדש, קלי אורטברג, שהובא מהפרישה כדי להציל את החברה. אורטברג, מהנדס ותיק ובעל ניסיון עשיר בתעשיית האווירונאוטיקה, מונה לתפקיד לפני כשנה - ובשבוע הקרוב הוא צפוי להציג התקדמות משמעותית מאז כניסתו לתפקיד , במסגרת הדו"ח הרבעוני שיפורסם ביום שלישי הקרוב.

ואכן, המשקיעים אוהבים את מה שהם רואים: מניית בואינג זינקה ביותר מ‑30% מתחילת השנה - שיפור דרמטי עבור חברה שבמשך שנים התמודדה עם משברי בטיחות, עיכובים בייצור, ולחצים רגולטוריים. אנליסטים בוול סטריט מעריכים כי בואינג תצמצם בחצי את ההפסדים הרבעוניים לעומת השנה שעברה, וכי היא בדרך לרווח שנתי ראשון מאז 2018 - יעד לא מבוטל עבור חברה שהייתה מדממת מזומנים.

במהלך השנה האחרונה, אורטברג הוביל תוכנית קיצוצים אגרסיבית, שכללה פיטורי 10% מהעובדים. השבתה ממושכת בת שבעה שבועות של מחלקת הייצור המרכזית הסתיימה לאחר שנחתם הסכם עבודה חדש עם איגוד העובדים.

מניית קלורקס לעומת זאת, דווקא איבדה גובה ונסחרת בירידה של כ־19% השנה. עם זאת, האנליסט קאומיל ג’גרוואלה טוען שהשוק מתמחר את המניה בחסר. קלורקס היא חברה אמריקאית ותיקה הפועלת בעיקר בתחום מוצרי הצריכה לבית ומתמקדת בבריאות, היגיינה וניקיון. החברה נוסדה ב-1913, ומוכרת ברחבי העולם בזכות מותגים מוכרים ונאמנים, במיוחד בשוק האמריקאי.

מחיר היעד של ג’גרוואלה עומד על 145 דולר - כ־10% מעל המחיר הנוכחי - והוא מעריך שהחברה תכה את התחזיות ברבעון, במיוחד לאור עלייה בהזמנות מצד רשתות קמעונאיות שמסתגלות למעבר של קלורוק למערכת ERP חדשה.