משרד הבריאות היה צפוי להגיש היום (א') את תגובתו לעתירה לבג"ץ שהגישה קופת חולים כללית, בה היא מבקשת להקפיא את ועדת הבדיקה שכינס משרד הבריאות בשבוע שעבר כדי לבחון את ההתנהלות בקופה - אולם המשרד ביקש דחייה של שלושה ימים להגשת התשובה.
● האם מנכ"ל הכללית יקבל חבילת פרישה של יותר מ-5 מיליון שקל?
● הפרישה, הסערה והשביתה: מה באמת קורה בקופת חולים כללית?
משרד הבריאות טען כי "בפרק הזמן האמור ובמסגרת גיבוש תגובת המשיבים לעתירה, התקיימה ישיבה בפרקליטות המדינה עם כלל הגורמים הנוגעים לעניין, ואחריה הועברה התייחסות מפורטת מטעם משרד הבריאות לטענות העותרת. בשלב זה מלאכת כתיבת התגובה מצויה בעיצומה... נשאר עוד פרק זמן קצר".
הכללית הגיבה, באמצעות עו"ד שרון קלינמן, כי היא מתנגדת בתוקף לארכה המבוקשת. "עמדת העותרת שפורטה בעתירה הייתה בפני משרד הבריאות עוד קודם להגשת העתירה. כבר במועד זה עמדת משרד הבריאות הייתה מגובשת. קציבת שבעה ימים הייתה למעלה מסבירה. העובדה שבקשת הארכה הוגשה רק ביום ההגשה היא פסולה, שכן המשיבים מציבים את בית המשפט הנכבד בפני עובדה מוגמרת".
בינתיים דיוני ועדת הבדיקה נמשכים, והם צפויים להסתיים באמצע אוגוסט, כך שדחייה של שלושה ימים קובעת עובדות בשטח. עו"ד קלינמן מסבירה כי "הוועדה מתקדמת במלוא המרץ בעבודתה. נוכח האמור, העותרת מתנגדת לבקשה. ככל שבית המשפט ימצא לנכון ליתן ארכה כלשהי למשיבים, מבוקש כי עד מועד ההכרעה בבקשה לצו ביניים, יינתן צו ארעי על-מנת למנוע מעשה עשוי".
דומיננטיות גבוהה של הדירקטוריון
כזכור, משרד הבריאות מינה את ועדת הבדיקה לאחר שמנכ"ל הכללית אלי כהן הודיע על כוונתו לפרוש מתפקידו. משרד הבריאות טען כי מדובר בתחלופה מהירה של מנכ"לים, וייחס זאת למתיחות בין הדירקטוריון לבין ההנהלה וכן לדומיננטיות גבוהה של הדירקטוריון, המקשה לכאורה על עבודת המנכ"לים.
משרד הבריאות מינה את ועדת הבדיקה כדי לבחון את היחסים בין הדירקטוריון להנהלה. אלא שהכללית מתנגדת לוועדת הבדיקה וטוענת כי משרד הבריאות לא איפשר לה לבחון את הדברים בעצמה, כפי שמוגדר בחוק, אלא התקדם לוועדת הבדיקה תוך דילוג על השלב הזה.
בסביבת הכללית ובוועד הכללית טוענים כי הוועדה נועדה לאפשר למשרד הבריאות להגביר את מעורבותו בקופה, לשם שליטה בתקציב שלה. גורמים אחרים טוענים כי מדובר במהלך שנועד להגביר את המעורבות במשרד הבריאות של מפלגת ש"ס השולטת בו. משרד הבריאות מכחיש זאת, ובאופן רשמי הגדיר את המנדט של הקופה רק לבדוק את היחסים בין הדירקטוריון להנהלה.
כהן אמור לפרוש בתחילת ספטמבר. סיום דיוני ועדת הבדיקה באמצע אוגוסט יאפשר לכללית רק פרק זמן מצומצם לאתר מנכ"ל חדש, משום שתהליך האיתור הוקפא כחלק מהמהלך שיזם משרד הבריאות. אם תידחה ועדת הבדיקה, כפי שמבקשת הכללית, לא יהיה בידי הקופה אפילו הזמן הזה, אלא אם המעצור על תהליך איתור המנכ"ל יוסר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.