הבכירים בקרסו מכרו מניות בכ-160 מיליון שקל. זה הרוכש

מנכ"ל החברה, איציק וייס, מכר מניות בהיקף של מעל 122 מיליון שקל, כאשר המשנה למנכ"ל, אורן אלעזרא, מכר מניות בהיקף של 38 מיליון שקל • לגלובס נודע כי מי שרכש את המניות הוא בית ההשקעות מור

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן
איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

מנהלי יבואנית הרכב קרסו מוטורס , איציק וייץ ואורן אלעזרא, ניצלו את הזינוק החד במחיר המניה בשנה האחרונה, כדי למכור מניות בהיקף חריג של כ-160.5 מיליון שקל. לגלובס נודע כי מי שרכש את המניות הוא בית ההשקעות מור.

מי צריך נדל"ן כשיש ביטוח? הרווח הדמיוני של אקירוב מההחזקה בכלל
כמה ירוויחו בני המשפחה: מה מגלה התשקיף של מחלבות גד
שלמה אליהו ממשיך לממש: מוכר עוד מניות ב-370 מיליון שקל

את המהלך שבוצע בעסקה מחוץ לבורסה הוביל מנכ"ל החברה בשני העשורים האחרונים, שמכר מניות בהיקף של מעל 122 מיליון שקל, ללא דיסקאונט. אל וייץ, הצטרף, כאמור, גם אלעזרא, המשמש כמשנה למנכ"ל ומנכ"ל חברת הבת פסיפיק רכב, שמכר מניות בהיקף של 38 מיליון שקל.

לצורך השלמת המהלך, המירו השניים את האופציות שהוענקו להם על־ידי החברה לפני מספר שנים (בשנים 2021-2022). בתחילת השנה, החליטה הנהלת החברה להעניק לווייץ 1.3 מיליון אופציות נוספות, בשווי שהוערך ב־11.7 מיליון שקל. ההחלטה עוררה ביקורת רבה, שכן היא בוצעה תוך עקיפת ההחלטה של אספת בעלי המניות, בה התנגדו רוב (80%) המחזיקים להטבה.

על כן, גם לאחר השלמת המהלך, נותרו וייץ עם אופציות בהקיף משמעותי, כשגם אלעזרא נותר עם חלק מהאופציות שהוענקו לו לפני כשלוש שנים, אשר מצטרפות לשכרם השנתי של השניים. במהלך 2024, עמדה עלות שכרו של וייץ על כ-13.7 מיליון שקל, בעוד שכרו של אלעזרא עמד על כ-10.7 מיליון שקל.

הסיניות הקפיצו את הרווחים והמניה בשיא

ההחלטה של וייץ ואלעזרא למכור את מניותיהם מגיעה בצל הביצועים החזקים של המניה בשנה האחרונה. מתחילת השנה, זינקה מניית קרסו מוטורס בכ-60%, תוך שהיא משלימה זינוק של כמעט 130% בשנה האחרונה, אשר הביא את החברה לשווי שיא של כ-3.8 מיליארד שקל.

מאחורי הזינוק במחיר המניה עומדות, בין השאר, התוצאות החזקות אותן הציגה החברה ברבעונים האחרונים. את הרבעון השני של השנה, סיימה יבואנית הרכבים שבשליטת בני משפחת קרסו עם צמיחה של כ-58% בהכנסות, שעמדו על כ-2.2 מיליארד שקל. זאת, בעיקר הודות לקפיצה במכירות הרכבים החדשים, לצד גידול בכל תחומי הפעילות, למעט תחום הליסינג, שהמשיך לסבול מירידה במכירות. את המחצית הראשונה, סיימה החברה עם צמיחה של כ-43% בהכנסות, שעמדו על כ-4.1 מיליארד שקל.

מי שהניע את הצמיחה בהכנסות הוא מותג הרכב הסיני צ'רי, שהיווה כמחצית מהמכירות של כלי רכב חדשים. במהלך הרבעון, מכרה קרסו כ-6.2 מיליון רכבים של צ'רי, זינוק של כ-92% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. על־פי החברה, במהלך החודש האחרון (יולי). הובילה צ'רי את טבלת המסירות, עם מכירות של כמעט 3,000 רכבים חדשים, שהפכו אותו למותג הנמכר ביותר בישראל, עם נתח שוק של כ-11.9%.

בשורה התחתונה, זינק הרווח הנקי של החברה לכ-113.7 מיליון שקל, קפיצה של כ-89% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הזינוק ברווח הנקי נבע בעיקר מרווח של כ-70.2 מיליון שקל, שהחברה ייחסה גם להתחזקות של השקל מול הדולר. בסיכום המחצית, רשמה החברה רווח של כ-222 מיליון שקל, קפיצה של כ-77% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.