תזונה

כתבות אחרונות

 
יעקב ליצמן / צלם: איל יצהר

ליצמן על העיכוב ברפורמת סימון המזון: "זו לא החלטה שלי"

שר הבריאות: "משרד הבריאות קובע, אך הוא לא לבד. צריך שיתוף-פעולה עם עוד משרדים" ■ "אמרו שלא תהיה רפורמה במזון כי יש לחצים, אבל אני מבטיח שהיא תהיה"

שני מוזס 28/09/2017
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור

עוד רפורמה של משרד הבריאות נדחית: דחייה בסימון מוצרי מזון

אכזבה לציבור ואות הרגעה לחברות המזון: רפורמת סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות נדחית למועד לא ידוע - ולא תיכנס לתוקפה בינואר 2018 כמתוכנן

שני מוזס 26/09/2017

תזונה בשחקים: אל-על משיקה תפריט מזון בריא בהזמנה מראש

התפריט מציע מבחר מנות צמחוניות, טבעוניות, מזון ללא גלוטן, מנות מופחתות סוכר ומלח - אותן ניתן להזמין מראש לטיסה ללא תוספת תשלום

מיכל רז-חיימוביץ' 11/07/2017
תזונה / צילום: שאטרסטוק

ועדת הבריאות אישרה: בקרוב - מזון בריא יותר בצהרונים

הוועדה אישרה תקנות המגדירות מזונות מותרים להגשה ומזונות אסורים במסגרת הצהרונים במסגרות הלימוד, כאשר הפיקוח על כך יתבצע ע"י משרד הבריאות ■ אילו מאכלים נשארו בחוץ?

מיכל רז-חיימוביץ' 11/07/2017
רפאל דה לוטיז / צילום: סופי דה מרד

"סימון המוצרים בצ'ילה הביא לעלייה של 15% בממוצע למוצר"

איגוד המזון באיטליה שלח נציג לישראל להילחם ברפורמת משרד הבריאות ■ הנציג, רפאל דה לוטיו: "היצוא שלנו לצ'ילה ירד ב-8% מאז רפורמת סימון המוצרים. אם זה יקרה בישראל, מדובר בפגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי" ■ משרד הבריאות: "הרפורמה עומדת בכל הסכמי הסחר שיש לישראל"

שני מוזס 04/07/2017

סטארט-אפ ישראלי פורץ דרך בתחום התזונה גייס 12 מיליון ד'

הסטארט-אפ הישראלי DayTwo, שמספק ללקוחותיו המלצות תזונה מותאמות אישית דרך הסמארטפון, השלים סבב גיוס הון מוצלח של 12 מיליון דולר ■ הבסיס לפיתוח הוא מחקר פורץ דרך של מכון ויצמן המאפשר מיפוי וניתוח חדשני של הרכב חיידקי המעי

איתן בייגל 27/06/2017
גד אשר. "גאון מי שבנה את המערכת" / צילום: תומר פולטין

מתי בפעם האחרונה שאלתם מה השעה בכבד שלכם?

ד"ר גד אשר ממכון ויצמן, זוכה פרס רפפורט לשנת 2017, חוקר כיצד משפיעים השעונים הפנימיים על דפוסי אכילה ושובע, על השמנה ועל מחלות מטבוליות ■ בעתיד, הוא אומר, כל אדם יחיה לפי זמן הגוף שלו

גלי וינרב 25/06/2017
חשיפה לפרסומות למזון לא בריא מגבירה אכילת מזון כזה / צילום: רויטרס תמונה פרטית

הילדים הרעבים של 2017

בעיית הבטחון התזונתי בימינו נובעת לא רק מזמינות המזון - אלא גם מאיכותו

מהרטה ברוך רון 21/06/2017
תולעים באוכל/צילום: הכל כלול ערוץ 10

תיעוד מזעזע: תולעים באוכל שאוכלים ילדים בצהרונים בארץ

תולעים בתוך הפתיתים, חלזונות בתוך האוכל, פירות רקובים ודוחות שמעידים שהמזון לא ראוי למאכל אדם - איך דווקא המנות האלה מגיעות לילדים קטנים בצהרונים ברחבי הארץ? ■ צפו בתיעוד שנחשף בתוכנית "הכול כלול"

שירות גלובס 19/06/2017
מוח / צילום: (Kyle Bean (kylebean.co.uk) Photography: Martha Pavlidou)

המוח מגיב לסוכר כמו לקוקאין: מיטשטש הגבול בין מזון לסם

חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"

זיו ביילין 11/06/2017
חגבים/ צילום: שאטרסטוק

ביזארי ומהפכני: פיתוח ישראלי שהפך לסיפור הצלחה

הסטארט-אפ הישראלי Hargol FoodTech, שמייצר אבקה העשויה מחרגולים המשמשת לייצור מגוון מוצרי מזון בריא כמו עוגיות, רטבים לפסטה וחטיפי אנרגיה, זכה במקום הראשון בתחרות סטארט-אפים בינ"ל מתוך למעלה מ-150 חברות

וואלה! NEWS 24/05/2017

גאווה ישראלית: תרכובת מזון לתינוקות זכתה בפרס חדשנות במזון

הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום

מיכל רז-חיימוביץ' 14/05/2017

טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?

10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק

שני מוזס 19/04/2017
ג'יל גמון. "נקנה מפעל ונייצר" / צילום: איל יצהר

נלחמים בקלוריות: סוגת מפתחת ממתיק טבעי וליין מוצרים תואם

באמצעות התאגיד הבריטי שמחזיק בה ובסטארט-אפ שפיתח את הממתיק, מקווה סוגת לפנות הן לצרכן והן לתעשייה ■ "עם חוק המזון וטרנד הפחתת הסוכר, 10%-15% מהשוק יפנה לממתיק מלאכותי"

שני מוזס 12/04/2017
פירות טריים, אגוזים, קוואקר,  עלים ירוקים, ממרח שקדים / צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

הגיינה? טעות - זה טוב להיות חשוף לחיידקים

תשכחו כל מה שידעתם על תזונה ומחלות: הנוירולוג האמריקאי ד"ר דיוויד פרלמוטר מציג גישה חדשנית, שלפיה לחיידקי המעיים יש השפעה עצומה במניעת מחלות מוח, לב וסרטן - וזה רק קצה הקרחון

12/04/2017

   1234567891011121314   

   נמצאו 210 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 14