לפי דוח מבקר המדינה, כל שלושת היסודות של ביטחון המזון בישראל לוקים בחוסרים חמורים: הייצור המקומי, היבוא ומחסני החירום • זאת ועוד, רפורמות כמו "מה שטוב לאירופה טוב לישראל", בעיקר בתחום המזון, לא הצליחו להביא יבואנים קטנים שיגבירו את התחרות ויורידו מחירים לצרכן הישראלי
פסיקה של בג"ץ בעניין הספקת מזון לאסירים ביטחוניים עוררה סערה. חלק מהשרים האשימו את השופטים בניתוק, ואף תהו אם הם בכלל בצד של ישראל. אבל מה בעצם נפסק? • המשרוקית מסבירה
הוויכוח על קיומו של רעב בקנה־מידה גדול ברצועת עזה ועל מי נושא באחריות לו חצה את גבולות ישראל והפך לגלובלי • אבל כדי לדון בשאלות האלה, יש קודם כל להבין את ההגדרות שבבסיסן • וגם: מה אומרים על כך דיני הלחימה? • המשרוקית של גלובס
מסקר חדש שנערך ע"י שופ אנליטיקס עבור גלובס עולה כי הזמנות המזון אונליין עדיין תופסות נתח קטן מהשוק, גם בשנת מלחמה • בשביל הרשתות מדובר בסגמנט שמתקשה להשיג רווחיות, ובענף יש כאלה המודים כי הן מתפעלות מערך משלוחים רק כדי לא להישאר מאחור
גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%
גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • מנתוני הפניקס גמא עולה כי השבוע שהחל בעליות רשם היפוך מגמה מאז התקיפה באיראן
מיפן עד איטליה: מדינות רבות משקיעות תקציבי ענק בקידום האוכל המקומי שלהן בעולם בניסיון לרכוש השפעה פוליטית • אז מי קובע מה טעים? לדברי מומחים, בלוטות הטעם שלנו מעוצבות על ידי אינטרסים, יחסי כוחות ומערכות שיווק אדירות • ואיפה ישראל בתוך כל זה? כשאין הסכמה על המטבח הלאומי, הייצוג שלו מסתבך
במקום תקנות פרטניות ומיושנות כפי שמקובל היום, משרד הבריאות מעוניין לעבור לתקנות חדשות שיעבירו את עסקי המזון למודל רגולציה חדש • עפ"י משרד הבריאות, רק 10% מבתי האוכל שורדים לאורך שנים, והתחלופה המהירה בבעלות ובעובדים מביאה לחוסר מקצועיות שאינו נפתר בידי התקנות הרבות
מאט פרלמן ואלכס סלואן התחילו את העסק שלהם בקניית מסעדות ברגר קינג
מנכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח, מאמין באי־תלות ישראלית במזון מיובא. אבל האם זה אפשרי? • המשרוקית של גלובס
חוקרים מהמכון הלאומי לבריאות בארה"ב פרסמו החודש ממצאים שמאתגרים את הנחות היסוד לגבי מזון מעובד • האם כבר אפשר לאכול בלי רגשי אשמה? חוקרי תזונה מנסים לשרטט גבולות חדשים למותר ואסור • וגם: איך התקבע המיתוס שמונוסודיום גלוטמט הוא רכיב לא לגיטימי בתפריט?
מחישוב שנעשה עבור גלובס ע"י רייזאפ עולים נתונים המצביעים על התייקרות הקניות של הישראלים בסופרמרקט בשנת המלחמה בכ־10% - הרבה מעבר לעליות המחירים שעליהן מדווחת הלמ"ס • במקביל, נתח הקניות שלנו על מזון מחוץ לבית ירד מעט בסל הוצאות המזון • למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד
ההתייקרות תיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2025, כמו בכל החברות שקדמו לכרמית ושהודיעו בשבועות האחרונים על העלאות מחירים • מכרמית: "שייכים לאותו ענף שסובל מעליית מחירי הקקאו ועליית חומרי הגלם הנוספים"
ביישום מלא של הרפורמה, במשרד הכלכלה מבטיחים חיסכון של 6,000 שקל בשנה למשפחה ממוצעת • גם משרד הבריאות יתחיל ליישם את הרפורמות שלו במזון ובתמרוקים, ומדגיש - המחויבות שלנו היא קודם כל לבריאות הציבור
העלייה במחירי היבוא לצד סביבת ריבית ואינפלציה גבוהה יאתגרו את קמעונאיות המזון בשלוש השנים הקרובות, אך התחרותיות החזקה תועיל לצרכנים - כך עולה מדוח חדש של מידרוג • בין מנועי הצמיחה בולט המותג הפרטי, שיהווה קלף מיקוח מול הספקיות הגדולות
גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • מנתוני הפניקס גמא עולה כי המצב הביטחוני גורם לחולשה בביצועים בשבוע שלפני ראש השנה
טואלטיקהיבואיוקר המחיהמחירי המזוןמשרד הבריאותענף המזוןקניותרגולציהרפורמת היבוארשתות שיווק