מזון

כתבות אחרונות

 
הדיון בוועדת הכלכלה, מוקדם יותר היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בדרך לקריאה שנייה ושלישית: הרפורמה ביבוא אושרה בוועדת הכלכלה

פרק המזון ופרק התמרוקים ברפורמת היבוא אושרו ביממה האחרונה • במסגרת הרפורמה נקבע כי עובדי מכון התקנים מעל גיל 40 שיאבדו את עבודתם כתוצאה מהפעלתה, יוכלו לגשת למשרות פיקוח בפטור ממכרז • עפ"י תחשיבי האוצר, הרפורמה תחסוך מיליארדי שקלים לציבור

שירית אביטן כהן 21.10.2021
גם השלכת פסולת של בתי עסק, דוגמת מסעדות וכו', דורשת שינוי מיידי / צילום: Shutterstock, joerngebhardt68

רוצים לחזק את מערכת המזון הישראלית? צמצמו את בזבוז המזון

בוועידת המזון של האו"ם שנערכה לאחרונה הציגה ממשלת ישראל את תוכניתה למשק המזון, אבל שכחה להתייחס לרכיב עיקרי אחד: איך עוצרים את בזבוז המזון בישראל?

ד"ר מיכל ביטרמן 01.10.2021
פרה ברפת. מדענים דורשים להפסיק לעודד צריכה של חלב ובשר עקב הפגיעה האקלימית של התעשייה / צילום: תמר מצפי

20 חברות בשר וחלב פולטות יותר גזי חממה מאשר גרמניה, בריטניה או צרפת

חקלאות מן החי מהווה 14.5% מפליטת גזי החממה בעולם, כך לפי דוח חדש של ארגוני סביבה בינלאומיים • הדוח מבקש להציב מראה מול ההשפעה הסביבתית ההרסנית של תעשיית המזון מבעלי חיים והקשר שלה למשבר האקולוגי והאקלימי

שני אשכנזי 12.09.2021
ד''ר ענבל בקר־רשף / צילום: NASA Harvest

הכירו את הישראלית שעומדת בראש התוכנית של נאס"א למלחמה ברעב העולמי

סוכנות החלל נאס"א הבינה שמצב החקלאות כיום מאיים על עתיד האנושות - והחליטה להתגייס למשימה • הישראלית ד"ר ענבל בקר־רשף שבראש התוכנית השאפתנית: "ביטחון המזון הוא אחד האתגרים הגדולים. עפ"י הערכות, עד 2050 נצטרך להכפיל את כמות המזון כדי לקיים את עצמנו"

שלומית לן 07.09.2021
חקלאות - חממות גידול סברס ועגבניות / צילום: איל יצהר
חקלאות | דעה

הרפורמה בחקלאות: ביטחון המזון יגיע מתוך תחרות והתמקדות ביתרון היחסי שלנו

לאזרחי ישראל מגיע לצרוך מוצרי מזון בסיסיים כמו פירות וירקות במחיר הוגן • את החקלאות יש לקדם ע"י גידולים מתאימים וחדשנות

נעמה קאופמן-פס 02.08.2021
קניות בסופר מרקט / צילום: כדיה לוי, גלובס

אחרי בהלת הקניות של פרוץ הקורונה: מכירות המזון והמשקאות בישראל התכווצו ב-3% ברבעון הראשון

לפי נתוני סטורנקסט, מכירות שוק המזון ברבעון הראשון של 2021 קטנו ב-352 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל ב-2020

שני מוזס 06.04.2021
מדפים בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

סגר שלישי, שנה אזרחית חדשה והמכירות בשוק המזון רק ממשיכות לצמוח

תנובה הציגה צמיחה של 5.6% לעומת החודש המקביל אשתקד, לסך של 509 מיליון שקל • החברה המרכזית הגדילה מכירות ב-7.3%

שני מוזס 16.02.2021
כץ אייל - כצלה  איטליז מעדנייה בצומת כפר סבא, מרכז שרונה / צילום: עינת לברון

ההנפקה המתוכננת של "קמעונאי און-ליין" נחשפת בעקבות סכסוך בין בעלי המניות

בחברה, הפועלת בתחום ההזמנות באינטרנט של מזון טרי, יש כמה משקיעים בולטים משוק ההון • המשקיע דותן גלעד טוען כי בעלי החברה, האחים ירון ושי אלקיים, הוציאו כספים ממנה וניצלו לרעה את מעמדם בה • קמעונאי און-ליין: "הטענות שקריות, הזויות ונובעות ממניעים פסולים"

אביב לוי 26.01.2021
רשת אותנטי / צילום: אותנטי

מאופנה למזון דווקא בקורונה: המהפך של בעלי רשת רמי לי

במשפחת מזרחי הצליחו להמציא את עצמם מחדש, ונהנו מהשלכות המשבר: "בשנת 2020 צמחנו ב-20%"

שני מוזס 25.01.2021
קניות בסופרמרקט יוחננוף בת"א בצל נגיף הקורונה / צילום: כדיה לוי

שנת שיא בענף המזון: עכשיו כולם רוצים להיפגש עם המזומנים

תקופת הקורונה הביאה לשיא בגידול במכירות בענף המזון • מכירות ענף המזון זינקו ב-9% ב-2020, תוספת של 3.6 מיליארד שקל, לסך 43 מיליארד שקל, כך לפי נתוני סטורנקסט • עכשיו חברות רבות מדברות על הנפקות או מימוש מניות, ולא רק הוותיקות והגדולות

שני מוזס 10.01.2021
אבישג לוי / צילום: שני רייך

ביונד מיט ואניס: הטרנדים הקולינריים של 2021

מארוחות שפים בבית ועד לאוכל בישיבה על המדרכה • מסלי פיקניק מושקעים ועד קבוצות רכישה של ירקות • הקורונה עיצבה את השנה הקולינרית שבדרך • מה יישאר איתנו ביום שאחרי החיסון?

רועי ירושלמי 08.01.2021
סימון מוצרים/ צילום: שאטרסטוק

האם סימון בתוויות אדומות אפקטיבי למלחמה בהשמנה?

סימון מוצרים מזיקים לבריאות הוא צעד חשוב, אף שלא ברור עד כמה הוא באמת משפיע על הצרכנים • אלא שבכל מקרה צעד זה לבדו אינו מספק, ועל ממשלת ישראל לצאת עם תוכנית לאומית כוללת למלחמה בהשמנה

ד"ר רז הגואל 02.01.2021
הקרמבו הקלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קרמבו: מבשר החורף הרשמי, עכשיו גם בגרסת הגורמה

כאילו שלא חסרות לנו צרות בחיים, (גם) השנה התריעו שיהיה מחסור בקרמבו • אבל אפילו מי שמצא בסופר קופסה, יוכל להשתדרג עם גרסאות יוקרה של קונדיטורים, בסדנאות אונליין או אפילו בהכנה ביתית לא מאוד מסובכת • ויש גם מתכון

רועי ירושלמי 21.11.2020
זורקים אוכל אל הפח / צילום: שאטרסטוק

כך הישראלים מאכילים את הפח: אובדן מזון בגובה מיליארדי שקלים בשנה

ההפסד למשק מאובדן מזון הסתכם השנה ב-20.3 מיליארד שקל, 35% מהיקף ייצור המזון המקומי אובד והופך לפסולת, ומשפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מזון בשווי של 3,300 שקל בשנה • בזמן שמזון נזרק לפח, משבר הקורונה צפוי להוביל עוד 145 אלף נפשות למצב של אי-ביטחון תזונתי

שני אשכנזי 10.11.2020
קניות בסופרמרקט בימי קורונה / צילום: כדיה לוי, גלובס

על רקע הקורונה, הצמיחה בשוק המזון והמשקאות ממשיכה לצבור תאוצה

מנתוני סטורנקסט עולה כי באוקטובר כמעט כל חברות המזון המשיכו להציג צמיחה משמעותית • לעומת הזינוק החריג השנה, ב-2021 יש צפי להאטה בצריכה, ובמקביל נערכים בחברות להתייקרות חומרי גלם • וגם, מי החברה שכלל לא הרוויחה מהמשבר?

שני מוזס 05.11.2020
נסטלה משיקה פיילוט ב-30 יישובים בישראל / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

החורף עוד לא כאן, אבל גלידות נסטלה הפסיקה את המכירה באונליין ישירות לצרכן

חברת הגלידות החלה להפעיל בחודש יולי אתר מכירה ישירות לצרכן, אלא שעתה מתברר כי הוא נסגר • גלידות נסטלה: "הפיילוט נמשך שלושה חודשים. לקראת הקיץ הבא נשקול אם להפעילו או לא"

שני מוזס 01.11.2020

   123456789101112131415   

   נמצאו 561 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 36

צרו איתנו קשר *5988