שנת 2024 אמנם הסתיימה לפני חודשיים, אבל מבחינת הבנקים היא תסתיים באמת בשבועות הקרובים - לאחר פרסום הדוחות הכספיים לסיכום אותה שנה. בתקופה זו עמלים בבנקים על הכנת הדוח הכספי, ויש גופים שכבר החלו לגשש מול המפקח על הבנקים בבנק ישראל , דני חחיאשוילי, אם יאשר להם להגדיל את חלוקת ה דיבידנד. מתקרה של 40% לכיוון 50%, זאת בעקבות המשך הרווחיות החריגה שהם צפויים להציג בסיכום השנה.
● חנן שטיינהרט, פרשנות | הנתון שיגלה לכם: מה הולך לקרות בשוק הנדל"ן הכי חשוב בעולם
● וורן באפט: "תמיד נעדיף עסק טוב על החזקת מזומנים"
לפי ההערכות במערכת הפיננסית חמשת הבנקים הגדולים (לאומי , פועלים , מזרחי טפחות , דיסקונט והבינלאומי ) צפויים לסכם את השנה עם רווח נקי מצרפי של כ-30 מיליארד שקל (זאת לאחר רישום רווח נקי מצרפי של קרוב ל-23 מיליארד שקל בסיכום תשעת החודשים הראשונים אשתקד). גורם במערכת הבנקאית אמר כי "בנקים שצפויים להציג עודפי הון משמעותיים התחילו לגשש בפיקוח על הבנקים באשר לנכונות להגדלת התקרה. כנראה ששם לא ששים לאפשר להם להגדיל אותה".
הרצון של הבנקים "לצ'פר" את בעלי המניות, שהם בסופו של דבר חלק נכבד מהציבור בארץ דרך החסכונות ארוכי הטווח שלו, עלול לצמצם את מצבת ההון שלהם לרמה שבפיקוח חוששים שתעלה את רף הסיכון שלהם מעבר לנדרש. בתשעת החודשים הראשונים של השנה שעברה עלה מהדוחות של חמשת הבנקים כי הריבית הגבוהה ממשיכה להיטיב איתם. וכך גם סביבת האינפלציה הגבוהה, שכן חלק לא מבוטל מההלוואות שהם מעמידים הן צמודות גם למדד המחירים לצרכן.
עונת הדוחות הכספיים בבנקים צפויה להתחיל השבוע, ביום חמישי עם פרסום הדוח הכספי של בנק מזרחי טפחות. לאחריו יפרסם פועלים (3.3), לאומי (4.3), דיסקונט (11.3) והבינלאומי (12.3).
מבנק ישראל נמסר בתגובה: "בתקופה זו, בה אי-הוודאות הגאו-פוליטית והשלכותיה הכלכליות עדיין מלוות אותנו, חשוב שהבנקים ינהלו את ההון שלהם בצורה שמרנית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.