סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:29
יום המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים. מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-0.3%. בל לחיוב מדד ת"א ביטוח שעלה בכ-2% ות"א בנקים 5 הוסיף לערכו כ-1.1%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-1.87 מיליארד שקל.
בלטו לחיוב מניות קמטק , או פי סי אנרגיה , הראל השקעות , מניבים ריט ומנורה מבטחים .
מנגד, נייס , איי.סי.אל , בית שמש , חברה לישראל ואלקטריאון ננעלו בירידות.
16:26
קבוצת אירודרום ממשיכה במגמה השלילית וצוללת כעת בכ-27%. החברה, שעוסקת כספקית פתרונות ומוצרים בתחום הכטב"מים, הודיעה היום (ד') כי לקוח ממשלתי שרכש ממנה מוצרים בסך 73.6 מיליון שקל הודיע על צמצום היקף ההזמנה, "כולה או רובה". מדובר בהזמנה אחת מבין חמש הזמנות שהחברה קיבלה מאותו לקוח. החברה כבר החלה באספקת המוצרים, ולכן לא מן הנמנע כי הלקוח לא שבעה רצון ממה שקיבל - וראה. הלקוח הבהיר כי אין השפעה על הזמנות נוספות שהתקבלו לאחרונה בסך כ־11 מיליון שקל.
15:06
המסחר בתל אביב עבר למגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.1%, מדד ת"א 90 יורד בכ-0.1%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח ומדד הבנקים, שעולים בכ-1.3% ובכ-0.9%, בהתאמה.
14:00
עליות קלות בבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מתקדמים שניהם בכ-0.3%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח ומדד הבנקים, שעולים בכ-1.4% ובכ-1%, בהתאמה.
בשוק החוב המקומי, האג"ח הממשלתיות לשנתיים יורדות כעת בכ-10 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.04%; האג"ח לעשר שנים נסחרות ביציבות, עם תשואה העומדת על כ-4.3%.
מניית חברת אירודרום קבוצה , העוסקת באיסוף, ניתוח ועיבוד מידע באמצעות כטב"מים, יורדת כעת בכ-6%; זאת, לאחר שהודיעה כי להערכתה, לקוח ממשלתי צפוי לצמצם את היקף ההזמנה שלו ממנה, שעמד נכון לאוקטובר האחרון על כ-74 מיליון שקל.
13:10
מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.5%, מדד ת"א 90 עולה בכ-0.3%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח ומדד הבנקים, שמתקדמים שניהם בכ-1.2%.
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק כעת מול הדולר בכ-0.3%, ושערו עומד על 3.56 שקלים; מול האירו, השקל מתחזק כעת בכ-0.4%, ושערו עומד על 3.74 שקלים.
אלוט עולה כעת בכ-5%, לאחר שפרסמה אתמול את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי של 2024.
12:10
המגמה החיובית בתל אביב נמשכת: מדד ת"א עולה בכ-0.7%, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.8%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח ות"א בנייה, עם עליות של כ-1.4%.
מניות שבולטות לחיוב כעת: שיכון ובינוי , מנורה מבטחים , ישראל קנדה , רבוע נדלן , הראל השקעות .
מניות שבולטות לשלילה: אלקטריאון , נייס , תמר פטרוליום , אופקו הלת' , עמרם .
איי.סי.אל יורדת כעת, לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ולשנת 2024. החברה דיווחה על הכנסות של 1.6 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, מתחת לתחזיות האנליסטים ל-1.68 מיליארד דולר. בשורת הרווח, החברה רשמה רווח מתואם של 8 סנט למניה, בהתאם לצפי בשוק. כמו כן, החברה דיווחה על מכירות שנתיות שהסתכמו לסך של כ-6.8 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-7.5 מיליארד דולר בשנת 2023 - ירידה של כ-9%. כמו כן, החברה דיווחה על רווח נקי בסך 407 מיליון דולר, בהשוואה ל-647 מיליון דולר ב-2023 - ירידה של כ-37%.
11:25
מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.8%, מדד ת"א 90 עולה בכ-1%. בולט לחיוב מדד ת"א בנייה, עם עלייה של כ-1.6%; נוסף על כך, בולטים לחיוב גם מדד תל אביב נדל"ן ומדד הבנקים, עם עליות של כ-1.5%.
10:30
מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.6%, מדד ת"א 90 מטפס בכ-0.7%. בולטים לחיוב מדד ת"א ביטוח, מדד הבנקים ומדד ת"א פיננסים, עם עליות של מעל 1%.
אנלייט אנרגיה דיווחה הבוקר על גיוס של כ-870 מיליון שקל במכרז למשקיעים מסווגים בסדרות אג"ח ז' ו-ח'. במכרז למשקיעים מסווגים נרשמו ביקושים בהיקף כולל של כ-1,752 מיליון. היום ייערך השלב הציבורי.
סדרה ז': במסגרת המכרז התקבלו ביקושים לרכישת 1,105,559 יחידות בשווי כולל של כ-1,071 מיליון שקל. החברה החליטה לקבל בקשות לרכישת 468,784 יחידות בהיקף כספי של 455 מיליון שקל. התשואה האפקטיבית שנקבעה במכרז היא 5.7% למח"מ של כ-6 שנים, מרווח של 1.5% מעל הריבית הממשלתית בעלת מח"מ דומה.
סדרה ח' (המירה למניות): במסגרת המכרז התקבלו ביקושים לרכישת 679,223 יחידות בשווי כולל של כ-681 מיליון שקל. החברה החליטה לקבל בקשות לרכישת 414,847 יחידות בשווי כספי של 415 מיליון שקל. סה"כ גייסה החברה כ-870 מיליון שקל.
10:03
המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות, ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 יורד ב-0.3%, מדד הבנקים, לקראת הדוחות שיחלו להתפרסם מחר עולה ב-1%.
08:47
בשוק המט"ח השקל נחלש בכ-0.2% מול הדולר ונסחר ב-3.58 שקלים לדולר וב-3.75 שקלים לאירו.
אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר קרן הגידור אלמנדה, הסביר כי "אנו עדים בימים האחרונים להיחלשות מסוימת של השקל, לאחר תקופה של התחזקות מרשימה בחודשים האחרונים. להערכתנו, מדובר בתופעה זמנית, והשקל צפוי להמשיך ולהתחזק מול הדולר במהלך השנה, לכיוון שער של 3.3־3.4. מגמה זו נובעת מהרגיעה במצב הביטחוני ומהיציבות הכלכלית של ישראל, הנחשבת לחזקה יחסית לשאר מדינות ה־OECD".
08:13
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה
1. שוק המניות
בצל הירידות אתמול בוול סטריט, המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה שלילית.
אתמול המסחר בבורסה המקומית ננעל בירידות. מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.65% ומדד ת"א SME60 ירד ב-0.8%.
הענפים שבלטו בירידות שערים היו: מדד ת"א ביומד, 1.6%, מדד רשתות שיווק שירד ב-1.2% ומדד ת"א קלינטק, 1.1%. הענפים שבלטו בעליות היו מדד ת"א נפט וגז שעלה ב-1.8% והשלים זינוק של 21% מתחילת השנה, מנגד, מדד מניות הטכנולוגיה ירד ב-1.2% בהשפעת הדואליות והירידות החדות בנאסד"ק.
איי.סי.אל וחברה לישראל עלו לאחר שעל פי דיווח בבלומברג, רוסיה עשויה להטיל מגבלות על יצוא אשלג, מה שעשוי לצמצם את ההיצע העולמי ולהעלות את המחירים.
מניות ת"א 125 נוספות שבלטו אתמול היו שטראוס שעלתה ב-3.5% וניו-מד אנרגיה , 2.7%. ירדו, נובה ב-4.4%, ריטיילורס ב-4% והבורסה לניע בתא שירדה ב-3.7%.
אלוט זינקה בכ-13% לאחר פרסמה את דוחות הרבעון הרביעי של 2024 שהייתה נקודת מפנה עם חזרה לרווחיות, כאשר החברה נהנית מצמיחה מואצת בתחום שירותי אבטחת הסייבר בענן (SECaaS), לצד שיפור במרווחים. מניית החברה זינקה אתמול גם בוול סטריט.
מניית חברת סולרום החז , שמפתחת ומייצרת מערכות, מוצרים וציוד אלקטרוני ואלקטרומכני לשוק הביטחוני זינקה במעל 10%. החברה דיווחה כי הצליחה לשפר את ביצועי הלייזר באופן שהגדיל את הספק הלייזר ב--30% לעומת ההספק שהושג עד כה.
טבע ריכזה עניין לאחר שסיפקה נתונים נוספים לגבי יעילות תרופת duvakitug לטיפול בחולי מחלות המעיים. בבנק אוף אמריקה התרשמו לחיוב מהנתונים. בשיחה של החברה עם משקיעים התרשמו שהתרופה עובדת בצורה טובה גם בחולים הקשים לטיפול.
גילת הודיעה על השקעה בסך של עד 3.5 מיליון דולר בחברת הסטארט אפ הישראלית Crosense, במסגרת סבב גיוס בהובלה משותפת עם Frontier Capital. הסטארט-אפ, בהובלת המייסד גיל צבירן, נמצא בשלבי פיתוח מוקדמים של טכנולוגיה לאיתור ומעקב אחר רחפנים, במטרה להגן על תשתיות קריטיות.
● רווחי שיא, אשראי לנדל"ן ודיבידנדים: 4 הערות לקראת פרסום דוחות הבנקים
הבוקר באסיה מתנהל המסחר במגמה מעורבת - מדד הנג סנג מזנק ב-2.5%, שנגחאי ב-0.5%, ניקיי יורד ב-1% ומדד קוספי ללא שינוי.
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר בעליות של עד 0.4%.
אתמול בוול סטריט נרשמו ירידות זה היום הרביעי ברציפות, נאסד"ק ירד ב-1.3% ו-S&P 500 ב-0.5%, מדד דאו ג'ונס ננעל בעלייה של 0.4%.
השוק רשם ירידה נוספת לאחר שסקר אמון הצרכנים הצביע על תוצאות חלשות משמעותית מהערכות הכלכלנים. הנתון מגיע בעקבות סדרת פרסומים מאכזבים מהשבוע שעבר, כולל נתוני ייצור וקמעונאות חלשים. בנוסף, תחזית זהירה מצד וולמארט בשבוע שעבר החמירה עוד יותר את הסנטימנט השלילי בנוגע לכלכלה.
גם המתחים סביב מלחמת הסחר ממשיכים להעיב על השווקים, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע ביום שני כי המכסים על יבוא מקנדה וממקסיקו "ייכנסו לתוקף" עם סיום ההקפאה הזמנית בת 30 הימים. במקביל, הבית הלבן מתכנן להדק את ההגבלות על יצוא שבבים מסין, כך לפי דיווח של בלומברג.
טסלה ירדה במעל 7% והשלימה ירידה של כרבע משוויה בחודש האחרון, כ-330 מיליארד דולר. החברה רשמה ינואר גרוע במיוחד באירופה. מכירות יצרנית הרכב החשמלי צנחו ב-45% באזור בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2024, כך על פי נתונים שפרסמה ביום שלישי ACEA, התאחדות יצרני הרכב האירופית.
סיבה נוספת היא התחרות שמחריפה באירופה. יצרניות הרכב הוותיקות נתונות ללחץ כבד למכור יותר רכבים חשמליים השנה, כדי לעמוד בדרישות המחמירות יותר של האיחוד האירופי לפליטות פחמן דו-חמצני.
הביטקוין נסחר סביב 89,500 דולר - שפל של שלושה חודשים, ירידת המטבע השפיעה גם על מניות הקריפטו ובעיקר על מיקרו-סטרטג'י מרתון הולדינגס וקוינבייס גלובל , גם תעודת הסל גרייסקייל צונחת.
מיקרו סטרטג'י איבדה 21% בחמשת ימי המסחר האחורנים, 18 מיליארד משוויה ובתוך כך, רשמה ציון דרך: המניה ירדה ביותר מ-50% מהשיא היומי שלה בנובמבר. במונחים של וול סטריט, מדובר בהתרסקות. למרות שהמניה עדיין נסחרת בפרמיה ביחס לערך אחזקות הביטקוין שלה, הפער הצטמצם משמעותית. ב-21 בנובמבר, כשהמניה נסקה ל-543 דולר, שווי השוק של החברה רמז כי ביטקוין בבעלותה שווה פי ארבעה מביטקוין רגיל. החברה מחזיקה בכ-43 מיליארד דולר בביטקוין (לפי המחירים הנוכחיים) ולמעלה מ-9 מיליארד דולר חוב נטו. שווי השוק שלה עומד על כ-65 מיליארד דולר, כל עוד המניה נסחרת בפרמיה ביחס להחזקותיה, יש לה עדיין לאן לרדת.
הום דיפו פרסמה אתמול תוצאות רבעוניות חזקות שהפתיעו את תחזיות וול סטריט, למרות הריביות הגבוהות ועליית מחירי הדיור, שפגעו בביקוש לשיפוצים גדולים ופרויקטים יקרים. רווח למניה (EPS): 3.02 דולר לעומת 3.01 דולר שציפו האנליסטים, הכנסות: 39.70 מיליארד דולר, מעל התחזית של 39.16 מיליארד דולר.
● חודש לכהונת טראמפ: המשקיעים חוששים, הממשל מתכווץ ומה עם הפחתות המסים?
השוק יצפה היום בכליון עיניים לדוח הכי מסקרן בוול סטריט: הדוח הרבעוני של אנבידיה שיתפרסם לאחר נעילת המסחר. החברה צפויה לדווח על עלייה של 59% ברווחים וגידול של 72% בהכנסות בהשוואה לשנה הקודמת.
אנליסטים ומשקיעים יתמקדו בהכנסות משבבי בלקוול, וכן בתובנות לגבי האופן שבו ענקית הבינה המלאכותית מתמודדת עם האיום הקרב של מכסים והאפשרות להגבלות יצוא נוספות על משלוחי המעבדים שלה לסין.
עיני כל שוק ההון נשואות לדוחות האלה, דוחות שבכוחם להכריע את גורל מניות הטכנולוגיה כולן. זה יהיה הדוח הרבעוני הראשון של אנבידיה מאז שחברת דיפסיק הסינית שלחה את מניות חברות הבינה המלאכותית לצניחה ומחקה 600 מיליארד דולר משווי השוק של אנבידיה ביום אחד בסוף ינואר. מאז המניה התאוששה ובסך הכל ירדה כ-5% מתחילת השנה והיא רחוקה ב-16% משיאה שנקבע בתחילת ינואר.
דן מורגן, מומחה בכיר בשוק ההון, גם לא ממהר להספיד את אנבידיה. לדבריו, "דיפסיק אכן נשמעת מבטיחה, אבל בינתיים אלה רק הבטחות. צריך לראות אם הם באמת יכולים לשנות את כללי המשחק". במקביל, מנכ"ל אמזון, אנדי ג'סי, מרגיע גם הוא את המשקיעים - לדבריו, גם אם העלויות של בינה מלאכותית יירדו, החברות הגדולות ימשיכו להשקיע סכומי עתק בטכנולוגיה הזו.
החברה מתמודדת גם עם האיום שהנשיא טראמפ יטיל מכסים על שבבים המיובאים מטייוואן. בנוסף, טראמפ איים להטיל מגבלות יצוא נוספות על שבבי אנבידיה המיועדים לסין, מה שעלול לפגוע בהכנסות החברה מהאזור.
"אנבידיה, ממשיכה להיות ילד הפלא של מהפכת הבינה המלאכותית", אמר דן איבס, מנהל בכיר בבית ההשקעות וודבוש ואחד מתומכי ה-AI הגדולים בוול סטריט. "שום דבר לא ישנה את זה, כולל DeepSeek".
פול מרינו סמנכ"ל הכנסות בחברת ההשקעות Themes : "דו"ח טוב של אנבידיה עשוי לייצב את השוק. על רקע הטלטלה בשוק, נראה כי אנבידיה יכולה להיות זו שתספק שוב תמיכה חיובית לא רק למניה שלה, כי אם לשוק כולו. ייתכן כי דווקא כעת, כשהציפיות בשוק זהירות יותר, אנבידיה תדע להפתיע את כולם פעם נוספת".
2. שוקי האג"ח
אתמול נסחרו אגרות החוב הממשלתיות ללא שינוי. תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים עומדת על 4.3% ותשואת האג"ח לשנתיים על 4.14%. מדדי האג"ח הקונצרניות, תל בונד 20, 40 ו-60 ירדו ב-0.2%.
בארה"ב, בעוד שנמשכות הירידות בשוק המניות, המשקיעים מפנים את כספם לשוק האג"ח הממשלתיות של ארה"ב ובו נרשמים ביקושים, והתשואות יורדות. התשואה על האג"ח לעשר שנים יורדת ב-8 נקודות בסיס ל-4.3%; התשואה על האג"ח לשנתיים יורדת ב-6 נקודות בסיס לרמה של 4.1%.
בבנק יוליוס בר מציינים כי תשואות האג"ח של גרמניה עלו בעקבות התפתחויות גאו-פוליטיות והאפשרות למדיניות פיסקלית גמישה יותר לאחר הבחירות בגרמניה. "למרות שיש הצדקה מסוימת לתנועה זו, איננו צופים כי הדינמיקה תימשך עוד זמן רב. לפיכך ההתמקדות עברה כעת לתגובת שוק האג"ח האירופי לנוכח הצורך הגובר של גרמניה בהוצאות ממשלתיות, במיוחד בתחום הצבאי, כפי שדרשה ארה"ב".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
אחרי החלטת הריבית בישראל ביום שני, השקל נחלש מול הדולר ושער החליפין הגיע ל־3.58. שער האירו עלה והמטבע האירופי התחזק ועמד על 3.75 שקלים למטבע.
אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר קרן הגידור אלמנדה, הסביר כי "אנו עדים בימים האחרונים להיחלשות מסוימת של השקל, לאחר תקופה של התחזקות מרשימה בחודשים האחרונים. להערכתנו, מדובר בתופעה זמנית, והשקל צפוי להמשיך ולהתחזק מול הדולר במהלך השנה, לכיוון שער של 3.3־3.4. מגמה זו נובעת מהרגיעה במצב הביטחוני ומהיציבות הכלכלית של ישראל, הנחשבת לחזקה יחסית לשאר מדינות ה־OECD".
מחיר הביטקוין נפל על רקע מכירת חיסול גלובלית של נכסים מסוכנים, כאשר המשקיעים מתמודדים עם ההשלכות של פריצת הקריפטו הגדולה בהיסטוריה. המטבע הדיגיטלי הגדול בעולם ירד למתחת ל-90,000 דולר למטבע, לפי נתוני CoinDesk, הוא צנח אתמול לשפל של 85,991 דולר לפני שצמצם מעט מהפסדיו.
הירידה החדה מגיעה לאחר פריצה בהיקף של יותר מ-1.4 מיליארד דולר לבורסת הקריפטו Bybit ביום שישי - אחת מהבורסות הגדולות בעולם. במקביל, משקיעים ממשיכים להיפטר ממטבעות דיגיטליים, על רקע ירידות נרחבות בשוק הנכסים המסוכנים הגלובלי.
"הסנטימנט השלילי בשווקים האחרים מחלחל גם לקריפטו", אמר ג'ושוע לים, ראש תחום השווקים הגלובליים בפירמת המסחר FalconX. "בין כותרות על מכסים והידוק מדיניות פיסקלית, אנו רואים השפעה מאקרו-כלכלית שמובילה לירידות במחירי הקריפטו". עד לאחרונה, שוק הקריפטו היה במגמת עלייה חדה מאז ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות, כאשר ביטקוין אף חצה את רף ה-100,000 דולר בתחילת דצמבר.
"כל החדשות הטובות שהניעו את הקריפטו כבר מאחורינו", אמר קווין תומפסון, מייסד קרן הגידור Lekker Capital המתמחה בהשקעות קריפטו.
גם מחירי הנפט ירדו אתמול היום לרמתם הנמוכה ביותר מאז דצמבר, על רקע השיחות בין ארה"ב לרוסיה סביב סיום המלחמה באוקראינה. הסכם לסיום המלחמה עשוי להביא להסרת הסנקציות על רוסיה, וכי הדבר ישחרר נפט לשוק. בד בבד, טראמפ מאיים להשיב "הלחץ המקסימלי" על איראן, שבכוחו לפגוע ביצוא הנפט של הרפובליקה האיסלאמית. מחיר הנפט האמריקאי יורד ב-2.6% ול-69 דולר לחבית. מחיר הנפט מסוג ברנט נסחר ב-73 דולר לחבית.
4. מאקרו
עפר קליין, ראש אגף המחקר בהראל פיננסים, התייחס בסקירתו לריבית בישראל. "בנק ישראל לא הפתיע כאשר השאיר את הריבית ללא שינוי ולא אותת על כוונה לשנותה בקרוב.הריבית נותרה ב-4.5% כבר למעלה משנה, על רקע אינפלציה שנותרה מעל היעד ולחצי המחירים משוק העבודה, שתומכים בגישה זהירה. בנוסף, אנו סבורים שההערכה כי הריבית בארה"ב תישאר גבוהה לפרק זמן ממושך תרמה אף היא להחלטת הבנק".
"במבט קדימה, התחזית שלנו נותרת ללא שינוי: להערכתנו, הייסוף בשקל, הירידה בגירעון התקציבי והתמתנות הציפיות לאינפלציה צפויים לסלול את הדרך להפחתת ריבית במחצית השנייה של השנה, ככל שהאינפלציה תחזור לטווח היעד".
לגבי ארה"ב, כתב קליין ש"אחרי הנתונים הקודרים בסוף השבוע. הנתונים הראו כי כי הצרכנים והמעסיקים צופים אינפלציה גבוהה יותר וצמיחה נמוכה יותר בעתיד הקרוב. בשוק מחכים לנתוני מדד ה־PCE, מדד האינפלציה המועדף על הפד, שיתפרסם ביום שישי וצפוי להשפיע על גיבוש המדיניות המוניטרית".
5. תחזית
לפי האסטרטג מייקל הרטנט (Michael Hartnett) מבנק אוף אמריקה, גוברת הספקנות בקרב משקיעים לגבי יכולתו של מדד S&P 500 להמשיך ולעלות, במיוחד כאשר מניות באירופה ובסין מציגות ביצועים טובים יותר.
"ככל שלוקח יותר זמן ל-S&P 500 להגיע לשיאים חדשים, כך גוברים הספקות", אמר הרטנט בראיון לבלומברג. "אירופה מצליחה, סין מצליחה, אפילו אג"ח אמריקאיות מתחילות להראות סימני התאוששות".
הרטנט ממליץ השנה להעדיף מניות בינלאומיות על פני מניות אמריקאיות, מתוך ציפייה שמניות הטכנולוגיה הגדולות, "שבע המופלאות" יאבדו יציבות לאחר שהובילו את הראלי בארה"ב מאז תחילת 2023. לדבריו, "למרות שמשקיעים אינם פסימיים לגבי מניות הטכנולוגיה הגדולות, הן עלולות להיות פגיעות לירידות, במיוחד אם המומנטום שלהן ייחלש".
המדדים בארה"ב בפיגור מול השווקים הגלובליים, S&P 500 עלה פחות מ-2% מתחילת השנה, סל מניות ה-"Magnificent Seven" ירד ב-5%, לעומת זאת, מדד MSCI All-Country World (ללא ארה"ב) עלה ב-7%. הגורמים ללחץ על מניות ארה"ב הם חששות מהערכת שווי גבוהה של מניות טכנולוגיה, הוצאות כבדות על בינה מלאכותית, שמעוררות ספקות לגבי הרווחיות העתידית וביצועים טובים יותר של מניות אירופיות וסיניות, מה שמוביל משקיעים לנתב כספים לשווקים הגלובליים.
הרטנט סבור שהמניות הארה"ב יתקשו להדביק את קצב הצמיחה של השווקים הבינלאומיים, כאשר משקיעים בוחנים חלופות עם ערך אטרקטיבי יותר. "אם מדד S&P 500 יירד לרמות של 5,600-5,700 נקודות, ירידה של עד 6% מהרמות הנוכחיות -המשקיעים יצפו להתערבות פיסקאלית מצד ממשל טראמפ. שוק המניות הוא הרמזור שלו", אמר הרטנט, בהתייחסו לטראמפ, ורמז לכך שטראמפ עלול לנקוט צעדים כלכליים כדי לתמוך בשוק במצב של ירידות משמעותיות.