התחרות הצפופה בשוק הרכב הישראלי, כניסתם לשוק של מותגים סיניים חדשים ופוטנציאל הצמיחה של כלכלות מתפתחות באיחוד האירופי, ממשיכות לדחוף את קבוצות יבוא הרכב הישראליות לפעילות בחו"ל.
● באוצר נערכים לעדכון המיסוי על רכב חשמלי בסוף 2025
● מהפכת "המוניות האוטונומיות" של טסלה מתחילה. האם ישראל תישאר בחוץ?
● מבחן דרכים | בפחות מ-200 אלף שקל: המכונית הפופולרית שחזרה לישראל אחרי הפסקה ממושכת
בסוף אפריל קיבלה חברת "אוטו איטליה" של קבוצת סמלת את זיכיון היבוא והשיווק ברומניה של יצרנית הרכב הסינית "צ'רי". השיווק ברומניה יתחיל במחצית הראשונה של השנה, וההיצע יכלול מבחר דגמי בנזין ופלאג-אין דומה לזה שמשווקת צ'רי בישראל.
הכניסה לרומניה נחשבת לנדבך חשוב בהתרחבות האירופית של צ'רי. בעבר זיכיון היבוא של צ'רי לרומניה הוחזק בידי קבוצת שלמה-סיקסט, אולם ההתקשרות בין הצדדים הופסקה לפני מספר שנים, בשל היעדר מוצרים מתאימים.
"אוטו איטליה" כבר משווקת ברומניה את מותגי קבוצת סטלנטיס, ובהם פיאט פרטיות ומסחריות, אלפא רומיאו וג'יפ. נוסף על כך, חברה בת שלה, "אוטו גרין מוטור", מחזיקה החל מסוף השנה שעברה בזיכיון השיווק של המותג הסיני LeapMotor ברומניה וביוון. ביוון יש לה אופרציית שיווק של מותגי סטלנטיס בשיתוף עם חברה יוונית מקומית, שנסחרת בבורסה.

חדשות הרכב / צילום: יח''צ
שיווק בלעדי ביוון
מקורות בענף מעריכים כי זיכיון צ'רי ברומניה עשוי להוות קרש קפיצה לסמלת לייצוג רכבי צ'רי גם בישראל, אם זו תחליט למנות זכיין נוסף. צ'רי מיוצגת כיום בארץ בידי קבוצת קרסו במותג צ'רי, ועל ידי כלמוביל במותגים אומדה וג'אקו. אולם יש לה כיום עוד שלושה מותגים עצמאיים לפחות, שאינם מיוצגים באירופה ובישראל, ולאחרונה היא ניהלה מגעים עם גורמים ישראליים נוספים על ייצואם לישראל בתקינה אירופית.
גם חברת היבוא וההפצה "גראנד אוטו" של קבוצת "תעבורה" ממשיכה להרחיב פעילות במרכז אירופה ובדרומה. החברה קיבלה לאחרונה את זיכיון השיווק הבלעדי של רנו ודאצ'יה ביוון. שני המותגים לא היו עד כה דומיננטיים ביוון, עם כ-7,072 מסירות רכב פרטי בשנה שעברה ונתח של כ-5.2%. אולם רנו מתכננת כיום פריצת דרך ביוון, בין השאר עם דגמים חשמליים חדשים.
לפי נתוני גראנד אוטו, היא מייבאת ומפיצה כיום כלי רכב ב-13 שווקים במרכז אירופה, ומייצגת 11 מותגים, ביניהם את המותגים הסינים ג'ילי, צ'רי, MG ומקסוס. החברה מעסיקה 758 עובדים ומכרה ב-2024 כ-53,390 כלי רכב חדשים.
התקשורת ביוון מוסרת שגם קבוצת יוניון של ג'ורג' חורש, שכבר מייצגת את ג'ילי ביוון מאז השנה שעברה, נערכת להתרחבות משמעותית במדינה באמצעות רכישת סוכנויות של מותגים נוספים והרחבת פעילותה לתחום הליסינג והרכב השיתופי.
לובינסקי: גרמניה וצרפת
ואילו קבוצת לובינסקי מרחיבה בהדרגה את פעילותה באירופה, שקיימת מאז 2012. החברה התמקדה בעבר בהפצת כלי רכב של קבוצת ב.מ.וו המורחבת, באמצעות רשת דילרים גרמנית שרכשה, ולאחרונה היא החלה להפיץ במדינה גם את רכבי קיה ויונדאי. גם פעילות שיווק הרכב שלה בצרפת, באמצעות חברה בת, מתרחבת בהדרגה, וכוללת כיום גם את זיכיון השיווק של מותג הרכב הסיני הונגצ'י בצרפת.
שלמה מוטורס השיקה בארץ את Sealion 07 של BYD
חברת שלמה מוטורס השיקה השבוע בישראל את הקרוס-אובר החשמלי החדש Sealion 7 של BYD. הרכב מיועד להתחרות בפלח של טסלה Y ודומותיה, עם אורך של 4.83 מ', בסיס גלגלים באורך 2.92 מ' ותא מטען בנפח 520 ליטר. הוא ישווק במספר גרסאות, כולל מנוע בודד בהספק 231 כ"ס וטווח של עד 440 ק"מ, גרסה עם 313 כ"ס וטווח של עד 482 ק"מ, גרסה עם 313 כ"ס וטווח של עד 540 ק"מ, וגרסה דו-מנועית עם 530 כ"ס וטווח של עד 502 ק"מ. כל הדגמים תומכים בטעינה מהירה ומצוידים בתא נוסעים מפואר. המחירים נעים בין כ-219 אלף שקל לגרסת הכניסה ועד 263 אלף שקל לגרסה הבכירה עם שני המנועים.

הקומיקס שלא נכנע לאתוס הגיבור ומחזיר את השכול מהלאומי אל האישי / צילום: מתוך ''גוף ראשון רבים'' באדיבות יוקה ספרים
חברת כלמוביל מחשמלת את פלח המסחריות והמשאיות עם מגוון דגמים
כלמוביל מעריכה כי שוק הרכב המסחרי בישראל בשל למעבר לרכב חשמלי. השבוע היא השיקה מהלך אסטרטגי בפלח רכבי העבודה החשמליים.
בשלב הראשון מכסה החברה את הפלח עם חמישה דגמים מקטגוריות שונות. בפלח המסחריות הקלות מציעה החברה את הגרסה החשמלית של VITO עם הספק של 115 כ"ס וטווח של עד 262 ק"מ. מעליה הגרסה החשמלית של המסחרית הגדולה ספרינטר, בגרסה של 4.25 טונות עם טווח של עד 360 ק"מ.
עוד ישווקו שתי משאיות כבדות, מהראשונות מסוגן בארץ, עם שני מנועים חשמליים וטווחים של 400-500 ק"מ בהתאם לגרסה. תהיה גם משאית חלוקה בינונית במשקל 8.5 טונות, עם טווח של עד כ-200 ק"מ.
בדרך לישראל: המותג הסיני GAC עם ארבעה דגמים חשמליים
חברת אוריון מוביליטי מקבוצת יוניון הודיעה כי תחל לחדש בקרוב את שיווק המותג הסיני GAC בישראל, שהופסק בתקופת הקורונה לאחר כשנה. כלי הרכב החדשים ישווקו תחת שם המותג AION של GAC, ויכללו בשלב הראשון ארבעה דגמים חשמליים, שמחירם טרם פורסם.
הם יכללו את הקרוס-אובר החשמלי בגודל בינוני AION Y, עם בסיס גלגלים באורך 2.75 מ' וטווח של עד כ-410 ק"מ. הדגם המרכזי בהיצע יהיה הקרוס-אובר הגדול יותר AION V, עם אורך של 4.6 מ', בסיס גלגלים של 2.77 מ' וטווח של עד כ-510 ק"מ ב-WLTP, שיתחרה מול דגמים כמו ATTO3 ודומיו.

חדשות הרכב / צילום: יח''צ
בפלח הרכב העירוני תשווק ה-AION UT, עם אורך של 4.27 מ' בלבד, אך בסיס גלגלים באורך 2.75 מ'. הטווח טרם פורסם אולם המחיר צפוי להיות ככל הנראה נמוך מ-140 אלף שקל.
ולבסוף, בפלח הפרימיום תשווק החברה את הקרוס-אובר Hyptec HT המפואר, שמיועד להתחרות בטסלה Y, באקספנג G6 ובדומיהם. אורכו 4.93 מ', בסיס הגלגלים שלו באורך 2.93 מ' והוא יוצע עם הנעה אחורית או כפולה. המחירים צפויים לנוע סביב 220-250 אלף שקל. כל הדגמים יקבלו אחריות של שמונה שנים על הרכב והסוללה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.