סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:06
המסחר בת"א מתנהל כעת בעליות קלות כשמדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ומובילות אותו מניות השבבים שממשיכות את המגמה השבוע ואת המגמה הדומה בוול סטריט. מניות קמטק , נובה וטאואר עולות כעת בכ-2%.
חברת זוז פאוור משנה כיוון ונופלת בבורסה: תגייס 180 מיליון דולר במטרה להפוך לחברת אוצר ולרכוש ביטקוין. החברה הדואלית שעסקה בתחום האנרגיה המתחדשת הגיעה לשפל בחודש שעבר והחליטה לבחון אפשרויות אסטרטגיות. המניה נופלת כעת ב-35% לאחר שעלתה במעל 250% מתחילת החודש.
כעת היא מעדכנת על השינוי באסטרטגיה, הכולל גם שינויים פרסונליים בהנהלה ובדירקטוריון - ג'ורדן פריד מונה למנכ"ל, ולדירקטוריון יצטרפו טוד תומסון שהיה בכיר בסיטיגרופ וסאמר חאג' יחיא שהיה יו"ר בנק לאומי. בחברה מציינים שהיא תהפוך לחברה הדואלית הראשונה נאסד"ק-ת"א שמחזיקה בביטקוין כחברת אוצר. הגיוס צפוי להיסגר ב-8 בספטמבר לאחר שיתקבל אישור בעלי המניות. במקביל היא מבצעת הנפקה פרטית בדיסקאונט ומגייסת בה 5 מיליון דולר.
15:01
חברת גילת העוסקת פתרונות ושירותי רשתות תקשורת לווייניות, הודיעה היום כי חטיבת הביטחון שלה, Gilat Defense, זכתה בחוזה בשווי של למעלה מ-8 מיליון דולר ממשרד הביטחון לאספקה והטמעה של מערכות תקשורת לוויינית. האספקה צפויה להתבצע במהלך 12 החודשים הקרובים.
עוד דווח כי החוזה כולל פריסה של מערכות SATCOM המותאמות לדרישות המבצעיות של כוחות הביטחון של ישראל. מערכות אלו מתוכננות לתפקוד מתמשך בסביבות קשות ובלתי צפויות, מה שהופך אותן לאידיאליות למגוון רחב של צרכי תקשורת צבאית.
13:44
המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס.
חברת האנרגיה אנרג'יקס מדווחת על התקשרות עם בנק MUFG בעסקת מימון להקמת צבר הפרויקטים של החברה בארה"ב בסך של עד 491 מיליון דולר. עוד דווח כי המימון הינו להקמת פרויקטים בהספק של 270MW בפנסילבניה ווירג'יניה המהווים את צבר E5 ומצויים בשלבי הקמה ולקראת הקמה עסקת המימון תבוצע בדרך של העמדת הלוואות לתקופת ההקמה שיכללו מימון קצר טווח לתקופת ההקמה (אשר יוחלף במימון ארוך טווח) והלוואת גישור עד להשקעת שותף המס.
12:28
מגמה מעורבת בת"א. כעת מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 משיל מערכו 0.4%. מדד הביטוח בולט לשלילה ומשיל מערכו כ-1%.
חברת התקשורת פרטנר הודיעה על חוזה לחיבור כ-240 סניפי רשת מקדונלד'ס ישראל לסיבים אופטיים. היקף החוזה מוערך במיליוני שקלים והחוזה הוא לתקופה של 5 שנים. במסגרתו, סניפי הרשת יחוברו לתשתית אינטרנט הסיבים של פרטנר, שתשרת את צרכי הרשת בתחומי ה-Data, קופות, רשת ללקוחות ועוד.
11:18
התנודתיות בת"א נמשכת. כעת מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 משיל מערכו 0.4%. מדד הביטוח בולט לשלילה ויורד ב-1.5%.
תאת טכנולוגיות , המספקת מוצרים ושירותי תחזוקה ותיקונים למטוסים, דיווחה על חוזה חדש בהיקף 10 מיליון דולר עם חברת אינטגרציה ביטחונית ישראלית. בכך מגיעות ההזמנות שקיבלה תאת מצד לקוחות בתחום הביטחוני בישראל מתחילת השנה ל-22 מיליון דולר.
לדברי יגאל זמיר, מנכ"ל החברה, "החוזים תומכים בחיל האוויר הישראלי ובחברות ביטחוניות מובילות גלובלית, והם מדגישים את תפקידה האסטרטגי של תאת כספקית רכיבים ושירותי תחזוקה קריטיים במגוון פלטפורמות אוויריות. על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות האחרונות והעלייה בתקציב הביטחון בישראל, תאת נוקטת בצעדים להבטיח שהיא נמצאת בעמדה טובה לענות על הביקושים הצומחים".
10:34
מסחר תנודתי בת"א. לאחר ירידות קלות בפתיחה, כעת המסחר עבר לעליות שערים. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 עולה בשיעור דומה. בולט לחיוב מדד הביומד שמוסיף לערכו 0.7%.
מניית הטכנולוגיה הדואלית אודיוקודס נסחרת בירידות של כ-4%. החברה, המספקת פתרונות תקשורת לארגונים, פרסמה את דוחות הרבעון השני בהם רשמה הכנסות של 61.1 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 14 סנט למניה. בכך היא עקפה את תחזית האנליסטים בהכנסות אך פספסה אותן ברווח. ההכנסות ברבעון משקפות צמיחה של 1.3% ביחס לרבעון המקביל, ובמחצית הראשונה ההכנסות צמחו ב-0.9% לכ-121 מיליון דולר.
הרווח הנקי ירד גם ברמת הרבעון וגם ברמת המחצית, והסתכם ב-306 אלף דולר ברבעון השני וב-4.3 מיליון דולר במחצית הראשונה, לפי כללי GAAP. על בסיס Non-GAAP הרווח הנקי הגיע ברבעון ל-4.1 מיליון דולר ובמחצית ל-8.8 מיליון דולר. החברה הודיעה שתחלק דיבידנד של 20 סנט למניה ב-28 באוגוסט.
10:08
יום המסחר בת"א נפתח בירידות שערים קלות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 משיל מערכו 0.3%. בולט לשלילה מדד הביטוח שיורד ב-0.8%.
בולטות לשלילה מניות בי קומיונקיישנס , בזק , שוב אנרגיה , אורמת טכנו ומשק אנרגיה .
מנגד, קמטק , או פי סי אנרגיה , נאוויטס פטר יהש , ישרוטל , סאפיינס .
08:13
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ב') שוקי המניות ברחבי העולם נצבעו ירוק ברקע הסכם המכסים של טראמפ עם האיחוד האירופי, וגם בתל אביב נרשמה אופטימיות והמדדים המובילים ננעלו בעליות: תא 35 עלה ב-0.8%, ת"א 90 הוסיף לערכו 0.1% ומדד הבנקים קפץ ב-1.3%. בלט לחיוב ת"א טכנולוגיה שעלה ב-1.5%.
● מנהל ההשקעות שמסמן מניה ישראלית שתעלה ב-40% "בקלות"
במדד ת"א 35 מי שהובילו את העליות היו נייס ונאוויטס . חברת התוכנה נייס קפצה בעקבות רכישת ענק של חברת Cognigy תמורת 955 מיליון דולר ונאוויטס עלתה בעקבות הודעתה על תחילת הפקת הנפט במאגר שננדואה במפרץ אמריקה (מפרץ מקסיקו).
● הפעם יצליחו יותר? מייסדי רייזור לאבס רוצים להנפיק חברה ביטחונית בת"א
מניית חברת הביטוח הפניקס סימנה לעצמה עוד ציון דרך כשחצתה שווי שוק של 30 מיליארד שקל, עקפה את איי.סי.אל והפכה לחברה התשיעית בשוויה בבורסה בת"א. מה שדחף את הפניקס לתואר החדש היה המלצה חמה במיוחד של ג'פריס שכלל העלאת מחיר יעד לרמה שמשקפת פרמיה של כמעט 30%.
הבוקר (ג') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-1%, בורסת שנגחאי משילה מערכה 0.1%, ההנג סנג יורד ב-0.9% ומדד הקוספי עולה ב-0.4%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בעליות קלות.
אמש (ב') בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה מעורבת. דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, S&P 500 ננעל סביב רמות הבסיס והנאסד"ק עלה ב-0.3%.
את עניין המשקיעים ריכזה עניין מניית טסלה שקפצה בכ-3% לאחר שדווח כי חברת סמסונג חתמה על חוזה עצום בהיקף של 16.5 מיליארד דולר לאספקת שבבים ליצרנית המכוניות החשמליות, כפי שנחשף בדיווח רגולטורי מטעם סמסונג ואושר על ידי אלון מאסק. ההסכם, שיחל באופן רשמי ב-26 ביולי 2024 ויימשך עד סוף דצמבר 2033, כולל ייצור שבבים מתקדמים שישמשו את טסלה בדור הבא של מערכות הבינה המלאכותית שלה.
● מדד ה-S&P 500 בשיא. האם זה הזמן להיכנס או לצאת ממנו?
גם עליבאבא נסחרה בעליות שערים לאחר שחשפה אמש (ב') זוג משקפיים חכמים המופעלים על ידי מודל הבינה המלאכותית שלה, מה שמסמן את הצעד הראשון של החברה הסינית לקטגוריית המוצרים בתחום. ענקית המסחר האלקטרוני ציינה כי משקפי Quark AI יושקו בסין עד סוף 2025 עם חומרה המופעלת על ידי מודל השפה הגדולה Qwen של החברה ועוזרת הבינה המלאכותית המתקדמת שלה בשם Quark.
החברה, שבסיסה בהאנגג'ואו, היא אחת המובילות בתחום הבינה המלאכותית של סין, ומשיקה באגרסיביות דגמים חדשים עם יכולות המתחרות במקבילות מערביות כמו OpenAI. חברות טכנולוגיה רבות רואות במכשירים לבישים, ובמיוחד במשקפיים, את החזית הבאה בתחום המחשוב לצד הסמארטפון. Quark, שעודכנה השנה, זמינה כעת כאפליקציה בסין. עליבאבא נכנסת לתחום החומרה כדרך להפיץ את האפליקציה באופן נרחב יותר.
משקפי Quark AI של עליבאבא הם למעשה המתחרות של משקפיים החכמים של מטא , שעוצבו בשיתוף פעולה עם ריי-באן. ענקית הטכנולוגיה הסינית תתחרה גם ביצרנית מוצרי האלקטרוניקה הסינית שיאומי, שהוציאה גם השנה משקפי AI משלה.
עונת הדוחות בוול סטריט צוברת תאוצה כאשר מחר (ד') לאחר המסחר ידווחו חברות הענק מיקרוסופט ומטא (פייסבוק) ובחמישי יצטרפו עוד שתי ענקיות למדווחות: אפל ואמזון .
עד כה פרסמו 34% מהחברות שנסחרות במדד ה-S&P 500 את תוצאותיהן. 80% מהן עקפו את התחזיות הרווח וההכנסות, לפי נתוני חברת FactSet. אלא שמנגד, עד כה קצב צמיחת הרווחים של החברות עמד על 6.4%. לדבריהם, אם זה יימשך עד סוף העונה, זה יהיה הקצב האיטי מאז ינואר 2024 ונמוך מהממוצעים ב-5 וב-10 השנים האחרונות.
בתוך כך, בג'י פי מורגן מעריכים כי שוק המניות האמריקאי עשוי להמשיך לטפס לגבהים חדשים הקיץ, לפחות עד לפרסום הדוחות הרבעוניים של ענקית השבבים אנבידיה שעתידים להתפרסם בסוף אוגוסט. בנק ההשקעות מציין כי הוא נותר "שורי מבחינה טקטית" על שוק המניות האמריקאי, לאחר התאוששות של 30% במדד S&P 500 מהשפל אליו הגיע ב-7 באפריל. "אנו ממשיכים למצוא ראיות להשערה השורית שלנו", ציינו בבנק, הם מציינים לטובה את נתוני המאקרו העמידים, צמיחה חיובית ברווחים, והרגיעה במלחמת הסחר.
בכל הנוגע לאנבידיה, פיל פנארו מחברת הייעוץ של בוסטון גרופ סבור שענקית השבבים יכולה להגיע לשווי שוק של 20 טריליון דולר תוך חמש שנים. הוא טוען כי המניה עשויה לזנק ב-370% למחיר מניה של 800 דולר עד שנת 2030. באתר מוטלי פול, שסיקרו את ההמלצה, סקפטיים וטוענים שהתחזית שלו גבוהה מדי, "בהתחשב בכך שזו כבר החברה הגדולה בעולם, זוהי החלטה נועזת". ובכל זאת הם מציינים ש"אם החברה תצליח לשמור על נתח שוק של 30% מההוצאות על מרכזי הנתונים (דאטה סנטרס), הכנסותיה יגיעו ל-473 מיליארד דולר, כלומר צמיחה של 217%".
2. שוקי האג"ח
בשוק האג"ח הממשלתי נרשמת מתחילת השבוע עלייה קלה בתשואות לרמה של 4.27% באג"ח ממשלתי ל-10 שנים. "הורדת הריבית (בישראל) תוביל לעלייה בתלילות עקום התשואות שכעת כמעט שטוח לחלוטין", כותב בסקירתו השבועית אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי בבית ההשקעות מיטב. לדבריו, "הפער בין התשואה ל-10 שנים לבין שנתיים נמוך מ-0.2%, הקטן ביותר בקרב המדינות המפותחות. אם וכאשר הריבית תתחיל לרדת (אנחנו עדיין מסמנים ספטמבר כאופציה אפשרית), תלילות עקום התשואות תעלה, כפי שקרה בעבר".
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות הבוקר. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.44% והתשואה לשנתיים עומדת על 3.91%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל נסחר הבוקר (ג') במגמה מעורבת. שער הדולר-שקל עומד על 3.35 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 3.87 שקלים. אירוע מעניין לא פחות מתרחש בגזרת החשיפה של הגופים המוסדיים למטבע חוץ. זבז'ינסקי ממיטב מציין ש"המוסדיים הקטינו בחודש יוני חשיפה למט"ח במסלולים כלליים בכ-1% לרמה של 21% תוך כדי התחזקות חדה של השקל. הירידה בחשיפה ממשיכה את המגמה מאז אוקטובר 2024 שבמצטבר ירדה בכ-5%. החשיפה הנוכחית רחוקה בכ-1% מהרמה לפני תחילתה של הרפורמה המשפטית בסוף שנת 2022".
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים מעריך שהשקל ימשיך להתחזק "בטווח הבינוני והארוך מול המטבעות המובילים, כאשר הטריגר המרכזי לכך יהיה שיפור במצב הגיאופוליטי".
מחירי הנפט נסחרים הבוקר בירידות קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 69.3 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 66.6.
4. מאקרו
השווקים ממתינים להחלטת הריבית של הפדרל ריזרב ביום רביעי הקרוב, למרות שהחוזים על הריבית לא צופים שינוי מהרמה הנוכחית של 4.5%. ביום חמישי יתפרסם מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (ה-PCE), מדד האינפלציה המועדף על הפד, וביום שישי יתפרסם דוח תעסוקה ויגיע הדד-ליין האחרון של טראמפ למדינות שלא הגיעו להסכם סחר.
ובינתיים, פער הריביות היום בין ארה"ב לאירופה גבוה שכן הבנק המרכזי האירופאי (ECB) כבר הוריד את הריבית לרמה של 2% (לעומת 4.5% בארה"ב). עם זאת, בהחלטה האחרונה בשבוע שעבר הוא לא המשיך את מגמת הורדת הריבית. מודי שפריר, אסטרטג שווקים ראשי של בנק הפועלים, מוסיף שהשוק מוריד את הציפיות שלו להמשך ירידת ריבית באירופה ומציין כי כריסטין לאגארד, יו"ר הבנק המרכזי האירופאי, "לא פסלה את האפשרות כי בפעם הבאה שה-ECB ישנה את מדיניותו יהיה זה בצד העלאת הריבית".
5. תחזית
בזמן שהתאבון של המשקיעים לנכסי סיכון עלה בחודשים האחרונים, שני אנליסטים בוול סטריט מסמנים דווקא סקטור דפנסיבי שבלט לחיוב - סקטור התשתיות.
ג'וש בראון ושון רוסו מחברת ניהול ההון Ritholtz מציינים כי חברות הסקטור עלו בכ-11% מתחילת השנה, ומתקרבות לתשואות הדו ספרתיות שהניבו הסקטורים המחזוריים כמו מדד הטכנולוגיה שעלה בכ-14% מתחילת 2025. הסיבה לראלי שהציגו המניות בתחום קשור לתנופה בתחום הבינה המלאכותית. בשנה שעברה, אנליסטים של סיטי העריכו שעד 2030, מרכזי נתונים יהיו אחראים לעד 11% מהביקוש לחשמל בארה"ב, לעומת 4.5% כיום. חברות התשתיות מגיבות להשקעות ההון העצומות המושקעות במחשוב ענן, תשתית מרכזי נתונים ובניית בינה מלאכותית בהשקעות גדולות משלהן כדי לחדש ולהגדיל את הקיבולת. השקעות אלו מאפשרות לחברות התשתיות לחזור לרגולטורים שלהן ולבקש העלאות תעריפי חשמל מלקוחותיהן. כאשר מחירי החשמל עולים, הרווחים ותשלומי הדיבידנד עולים, מה שדוחף את המניות בסקטור כלפי מעלה.