אוכל

כתבות אחרונות

 
מאזטים של ״היווני״ / צילום: אשר חביבי

יוון בלב תל אביב: טברנה חדשה בשוק בצלאל עם מאזטים, אוזו ומוזיקה יוונית

"היווני" הוא בית אוכל קטן ועממי, המוסיף עניין וצבע לשדרה הראשית של השוק השוקק • התפריט ברוח הטברנות ביוון: שפע מאזטים, דגים טריים, קינוחים על בסיס יוגורט וגבינת פטה וסוגים שונים של אוזו • בימי שישי המקום פתוח בשעות הצהריים, בהן עורכים מעין קבלת שבת עם הרבה פרלמנטים

מרב סריג 17/11/2022
צביקה עינב / צילום: איל יצהר

הכירו את מייסד "אבא חטוב", הדיאטה שכבשה את הגברים הישראלים

צביקה עינב היה מאמן כושר מצליח, עד שיום אחד מצא את עצמו במשקל 100 ק"ג • לאחר שניסה, ונכשל, בכל דיאטה אפשרית, הוא בנה לעצמו תוכנית מותאמת אישית • התוכנית האישית הפכה ל"אבא חטוב", אחד ממיזמי ההרזיה המצליחים בישראל לגברים, שהמשתתפים בו כבר השילו יחד יותר מ־260 טונות • עכשיו, עם 87% הצלחה והצעות לאקזיט במיליונים, הוא אומר: "אני אפילו לא חושב למכור"

אלה לוי־וינריב 12/11/2022
אנלוטי ממולא במשמשים מקורמלים וריקוטה, ברוטב חמאה חומה וזעתר ב''באטר'' / צילום: חיים יוסף

"באטר": הבית של סבתא וסבא במושב קדימה שהפך למיזם ארוחות פרטיות מבוססות חקלאות מקומית

אוריאל שיינמן ודביר שסטל, ירשו בית קרקע והצמיחו בו גינת ירק • בגינה הם מגדלים חומרי גלם מיוחדים - מפירות, דרך ירקות ועד עשבי תבלין - מהם הם מכינים את הארוחות הפרטיות • לפני הארוחה, הם עורכים סיור מודרך בגינה, כדי שהסועדים הזרים זה לזה יתחברו ויחשפו לתפריט של הארוחה

מרב סריג 10/11/2022
איור: רועי רגב

תוציאו את הטיימר מהמטבח ותגלו שאפשר לבשל גם בלעדיו

אנחנו נצמדים לזמני ההכנה של המתכונים במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייק ביותר, אך לא תמיד הם המדד הנכון • הבשלנים הטובים ביותר הם אלו שלא נסמכים על הטיימר אלא על האינטואיציות שלהם - במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייקות ביותר

The Wall Street Journal 27/10/2022
מחקר אחד בשבוע. על הקשר בין מה שאתם אוכלים בעבודה לבין מה שחושבים עליכם העובדים האחרים / צילום: Shutterstock

מזמינים פיצה והמבורגר לצהריים? ייתכן שהקולגות שלכם מזלזלים בכם

חומר למחשבה לארוחת הצהריים הבאה עם העמיתים: האוכל שאתם בוחרים לא רק אומר מי אתם, אלא משפיע גם על ההערכות ועל היחס שאתם מקבלים

יאנה שכטרמן ואמיר גרינשטיין 23/10/2022
סטייק מתורבת של אלף פארמס / צילום: יח''צ

מתי נוכל לטעום בשר ממדפסת תלת-ממד? הפיתוחים שמתבשלים בפוד-טק

פיתוחים טכנולוגיים שהבטיחו מהפך בתזונה ובתעשיית המזון הציתו את הדמיון והלהיבו את המשקיעים • רגע לפני עוד ארוחת חג, חזרנו לבדוק מתי נזכה לטעום מהמוצרים של חברות בתחום שהנפיקו וגייסו סכומים ניכרים בשנתיים האחרונות ומה עוד ממתין מאחורי הקלעים

גלי וינרב 16/10/2022
כל ההמלצות שיתפרו לכם את החג

גלידה מעולה במיקום מפתיע וסנדוויץ' אלוהי

יעדים קולינריים מפתיעים, רצועות חוף יפהפיות, מסלולי טיול ואטרקציות מקוריות • כל ההמלצות שיתפרו לכם יום

גלובס 26/09/2022

האם האוכל שאנחנו אוכלים הוא באמת טרי?

לא כל המזונות צריכים להיות טריים כדי להיות טעימים, אבל ישנן חוויות נדירות של טריות שיפתיעו אתכם

The Wall Street Journal 15/09/2022
פחזניות / צילום: Shutterstock

מאיזו שפה אימצנו את המילה פַּחְזָנִית ומה היא מתארת?

מקורה בשפה הגרמנית והיא כינוי לאדם פוחז וריק • האקדמיה ללשון העברית חושפת את הסיפורים שמאחורי המילים 

האקדמיה ללשון העברית 15/09/2022
הקרואסונים הממולאים של ''פופ נ׳ פופ בייקרי'' / צילום: יונתן בן חיים

חמישה קינוחים שווים במיוחד ששווה לנסוע רחוק בשבילם

הקרואסון הממולא בתל אביב, קרם הבוואריה המיתולוגי בחיפה, העטאייף החלומי בירושלים, המלבי הטוב בישראל ביפו והעוגה החגיגית ברמת השרון • הקינוחים שלא כדאי לפספס

רועי ירושלמי 27/08/2022
בני קלטר / צילום: איל יצהר

מעצת הזהב של אריק שרון ועד הצעירים שלא מבינים את השוק: המסעדן המיתולוגי נפרד ממסעדת פקין אחרי 44 שנה

אחרי יותר מארבעה עשורים של פעילות, תיסגר בקרוב מסעדת פקין הסינית • הבעלים והמנהל המיתולוגי שלה, בני קלטר, מסביר בראיון פרידה מה היה סוד ההצלחה, מדוע המסעדה נסגרה, איך זה קשור לאינסטגרם ומהי העצה שנתן לו אריק שרון והוא מבין רק היום

אלה לוי וינריב 27/08/2022
כל גווני החומוס. מהגלילי הקטיפתי ועד הירושלמי הגס והחמצמץ / צילום: Shutterstock

9 חומוסיות מעולות מנצרת ועד ירושלים

לכבוד עונת הטיולים המשפחתיים של סוף החופש הגדול, קבלו כמה אפשרויות משתלמות במיוחד לארוחת צהריים עם הילדים • ממעצמות חומוס ותיקות ועד כשרונות חדשים ומפתיעים

רועי ירושלמי 19/08/2022
סלטים יצירתיים באולה דלי / צילום: אסף קארלה

5 מסעדות פופ-אפ שוות וקיציות שעוד רגע נעלמות

מזוג שפים תל אביבים שעברו לגליל דרך מסעדה שהפכה לאיטלקית לחודש אחד ועד פרויקט של שפים שמארחים בסלון ביתם הפרטי: ארוחות משובחות שכדאי לתפוס מהר

רועי ירושלמי 13/08/2022
אנילוטי מוח מטוגן עם סחוג במסעדת מלגו ומלבר / צילום: בר כהן

8 מנות פסטה מעולות ששוות ביקור מיוחד

המפץ הגדול של הפסטה: מאטריות סמרטוטיות ברוטב מוקרם למנה איכותית באמירה אישית, מכיסונים עם סחוג דרך טורטליני מלוחייה ועד לגרסה מהמטבח הערבי, במילוי דגים וברוטב יוגורט

רועי ירושלמי 06/08/2022
גלידת פירות יער של אילו / צילום: דן פרץ סטיילינג נורית קריב

7 גלידות מעולות בטעמים שלא הכרתם, מצפון ועד דרום

זו העונה שבה הנפש מתאווה לטעמים קרירים וצבעוניים: גלידת קינמון של אורי בורי, גלידת לוונדר מהגולן, גלידת יוגורט ותמרים מהערבה או שוקולד, וואסאבי, מנטה, הל ולמון גראס בתל אביב

רועי ירושלמי 23/07/2022
אצל לימור לניאדו-תירוש / צילום: רומן בלשוב

5 ארוחות שף מסעירות בחללים לא שגרתיים

לפעמים זו ארוחת שף אינטימית, לפעמים סדנת בישול או אפייה בביתם הפרטי של שפים וקונדיטורים או ערב יין בהדרכת סומלייה • ברחבי הארץ צצים פופ-אפים עיליים ליודעי דבר

רועי ירושלמי 01/07/2022

   123   

   נמצאו 40 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 3