ספא בצל הגלבוע שבמושב דבורה שאב את ההשראה לטיפול הבלתי שגרתי מהרגלי הטיפוח של קליאופטרה, מלכת מצרים ■ החלב לאמבט מגיע טרי מדי בוקר היישר מרפתות המושב
חג השבועות הוא שעתה היפה של התיירות החקלאית: חצרות משק ואיכרים, מגדלים וקטיף עצמי, גבינות ושמן זית, והרבה התרפקות על ארץ ישראל של פעם
ב"עמק הנהר הנעלם" בגליל העליון אפשר להירטב בהליכה בין פלגי מים, בטבילה בבריכות ובחתירה בקייקים. ויש גם מלון חדש
בלי פשטידה ובלי פלטת גבינות: לא שזה רע, חלילה, אבל עם קצת העזה והשקעה אפשר להכין משהו מתוחכם יותר. השף מאיר אדוני מכתית ומהמזללה מציע שילובים לא שגרתיים של גבינות, פירות וירקות
למה אוכלים מאכלי חלב וקוראים דווקא במגילת רות? מה הקטע עם כל השמות השונים שיש לחג הזה, ולמה בכלל צריך שני לוחות ברית? דודו כהן מביא לכם את המדריך המקוצר למשמעות האמיתית של חג השבועות
בדיקת "גלובס" באמצעות אתר "הסופר" מגלה כי השנה נשלם בשבועות עד 36% פחות לעומת השנה שעברה על מוצרי החלב - מהקוטג' ועד המילקי ■ איציק אלרוב, מיוזמי חרם הקוטג': "סל המזון בישראל עדיין יקר ב-30% מהמחיר הריאלי"
לפני שאתם מסתערים על מקררי הגבינות בסופר לקראת שבועות, כדאי שתעברו במעדנייה ■ מבדיקת "גלובס" עולים פערים של עד 200% במחירי הגבינות הטריות הנמכרות במעדניות בסופר, לעומת מחיריהן באריזת היצרן במקררי הגבינות
עם כל הכבוד לשבועות, הולכים ומתרבים המתנגדים לאכילת מוצרי חלב, בעיקר מטעמי בריאות ■ זה לא אומר שצריך לוותר על עוגת הגבינה המסורתית, רק על הגבינה
תנובת הפרה המקומית היא הגבוהה בעולם ועומדת על 11,775 ק"ג חלב לפרה לשנה ■ המחזור הכספי בענף החלב: כ-9.5 מילארד שקל במונחי מחיר צרכן
הספר מנסה לאגד פריטי עיצוב עכשוויים בהשראה תנ"כית ■ מסלון התאורה במילאנו לאוהל שרה אמנו
בבדיקה לרגל חג השבועות מתגלה כי הארנונה על הפעלת רפת בגליל העליון עולה פי 26 מהארנונה במרכז הארץ
אם אין לכם חברים קיבוצניקים, הנה כמה הצעות לאתרים שישמחו לארח אתכם לטקס החג
רן בוק הוא בעליה של חנות הגבינות בעלת השם הביזארי "27.6", שהיא הטמפרטורה האידיאלית לעשיית גבינות לקטיות כמו למשל קממבר או ברי ■ "בשאר פרומז'רי" היא השלוחה התל-אביבית של חנות הגבינות המהוללת של אלי באשר משוק מחנה יהודה ■ חג שמח
הביקוש לחלב הבקר ומוצריו עמד על 332.5 מיליון ליטר במונחי חלב גולמי ■ גידול ניכר במיוחד של 10.3% בצריכת חמאה שולחנית ■ גידול של 6.3% בצריכת גבינות קשות ומותכות
ערוץ האוכל ישדר לכבוד החג תוכניות עם מגוון מתכונים ייחודים לשבועות של טובי השפים
גבינותגיאוקרטוגרפיההפרסומות הזכורות והאהובותטיוליםמושביםמתכוניםפרסומותצימריםצמיחהקיבוצים