הכלכלן ואסטרטג ראשי בבית ההשקעות מיטב: "התוכנית הדו-שנתית מגלמת מסר חיובי לשוק הסולידי הממשלתי, הואיל והיקפי ההנפקות (נטו) צפויים להיות סבירים למדי בשנתיים הללו"
תקציב המדינה יעמוד בשנת 2011 על 264.7 מיליארד שקל, שהם תוספת ריאלית של 8.7 מיליארד שקל ■ יעד הגירעון לשנת 2012 עומד על 2%
שר האוצר אמר את הדברים לקראת הדיון השני בממשלה על התקציב הדו-שנתי ■ "במדינת ישראל אין כזה דבר תקציבים קלים מכיוון שתמיד השמיכה קצרה מדי לנוכח הצרכים הקיימים"
הקיצוצים נובעים מהצורך להתאים את התקציב למגבלת ההוצאה ולמגבלת הגרעון. התקציב הדו-שנתי יגדל בכל אחת מהשנים בשיעור של 2.66%
(עדכון) - למרות ניסיונות הטרפוד של האופוזיציה, הצליחה הקואליציה להעביר את הצעת החוק ■ שלי יחימוביץ': "קביעת תקציב קשיח לשנתיים במצב כלכלי משתנה היא שגיאה כלכלית וחברתית קשה"
כך אמר מנכ"ל טבע בפורום קיסריה המתקיים בנצרת ■ "אני בעד תקציב דו שנתי, אני אפילו חושב שצריכים תקציב ארבע-שנתי" ■ "אנחנו עוד יכולים להיתקל בגל שני או שלישי של המשבר"
לזועמים על פסק דין האברכים נזכיר כי לא בג"ץ הוא שחוקק את חוק התקציב - אלא הכנסת
הפסיקה התקדימית ניתנה 10 שנים אחרי שהוגשה העתירה ■ ביניש: "הסעיף התקציבי פוגע באופן לא מידתי בעיקרון השוויון" ■ השר אלי ישי: "פגיעה בסטטוס-קוו הרוחני" ■ ח"כ משה גפני: "לא היתה פסיקה אחת של בג"ץ לטובת החרדים"
קמרון: בריטניה חייבת היום כ-1.12 טריליון דולר, ואם עניין זה לא יטופל היום, בעוד חמש שנים מספר זה יוכפל ■ הזהיר כי מצבה הכלכלי של בריטניה "גרוע יותר ממה שחשבנו" ■ הגירעון בבריטניה - 11% מהתמ"ג
קשה לחשוב על עיתוי מושלם יותר, מבחינת האוצר, למשבר שפקד את הרפובליקה ההלנית
(עדכון) - נגיד בנק ישראל: "אני בוחן הגבלות על קבוצות הרכישה; אנחנו לא מזהים בועה בשוק הנדל"ן בישראל" ■ יו"ר ועדת הכספים גפני:"גם אזרחות וציונות זה לא כלכלי"
גפני גם ניסה להתנות אישור חוק בנק ישראל בחוק הגמ"חים ■ תקציב הישיבות לשיא: 975 מיליון שקל ■ מספר תלמידי הישיבות חצה לראשונה את מחסום ה-100 אלף - אף אחד לא משרת בצבא או עובד, כל אחד מהם מקבל מהמדינה הקצבה של 475 עד 855 שקלים בחודש
"אנו מברכים על החלטת הממשלה לאמץ כלל פיסקאלי חדש הקושר צמיחה בהוצאות לחוב הציבורי ומעבר מתקציב שנתי לתקציב דו-שנתי ■ "אנו מעודדים מאמצים מוגברים לצורך חיזוקם של הליכים עתידיים לתכנון תקציבי לטווח הבינוני"
גם הכלל הפיסקלי החדש שהציעו האוצר, בנק ישראל והמועצה הלאומית לכלכלה אושר ■ שטייניץ: "התקציב הדו שנתי יאפשר לממשלה הצגת תכנית ארוכת טווח, ישמור על יציבות המשק ויתרום להגדלת הצמיחה"
הממשלה צפויה לאשר היום תקציב דו-שנתי גם לשנים 2011-2012 ■ נתניהו תומך, פישר שותק וגפני מתנגד
ביבי ממש לא אוהב שאומרים עליו שהוא "מתקפל" - אז הוא החליט לעשות ספין
בצלאל סמוטריץ'גביית מסגירעון (עודף) תקציביהכנסות ממסיםהמומלצותועדת הכספיםכלכלת ישראלכספים קואליציונייםמשרד האוצרתקציב הביטחון