אוכל

כתבות אחרונות

 
עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח • יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

חגית אברון 19.04.2024
''קפה מושיץ'' בקיבוץ מחניים / צילום: שי אפשטיין

היוזמות הקולינריות החדשות ברמת הגולן ששווה להכיר

שלהי החורף ותחילת האביב מחמיאים לחבל הארץ הצפון־מזרחי שלנו, וזו הזדמנות לקפוץ לבית קפה, מאפייה ויקב מקומיים, שהקימו שלושה יזמים צעירים שבחרו לחיות וליצור כאן תרבות אוכל איכותית ומיוחדת

מרב סריג 29.03.2024
מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת • יום בפרדס חנה כרכור

חגית אברון 29.03.2024
פול אסנהיים וטליה פבזנר. זוג השפים הישראלים של האלפיון העליון / צילום: Nimrod Sanders

השאירו את החובות מאחור: זוג השפים של האלפיון העליון

הם בישלו לפוטין, טראמפ, מדונה וקולדפליי, משתתפים באירועים של מאות מיליוני דולרים, והלו"ז שלהם מפוצץ לחלוטין: פול אסנהיים וטליה פבזנר מבססים את מעמדם כשפים של ידועני–על, מדינאים גדולים ואנשי העסקים המובילים בעולם • בראיון הם מספרים על המסיבה המתוקשרת של האיש העשיר באסיה מהחודש שעבר וההתאוששות מחובות הענק

אלה לוי-וינריב 23.03.2024
מנת אנטי פסטי בברוש / צילום: אוראל אלוש

קערות בריאות מתפקעות מכל טוב וברוסקטה עונתית בעגלת הקפה שבכרמל

מתחם יצירה ואמנות באווירת קופנגן, ארוחות בוקר לא שגרתיות במבנה שהיה פעם נשקייה ומיזם קולינרי קהילתי על פי המסורת היקית • יום ביישובי חוף הכרמל

חגית אברון 22.03.2024
יינות וגבינות ביקב שריגים / צילום: איל גרניט

לחמים כמו בהולנד ויין כמו בבורדו: היישוב שירגיש לכם כמו קפיצה לחו"ל

לחמי מחמצת ולחמניות שוקולד כמו בהולנד, יקב בוטיק אל מול הנוף, מגפיים מעוצבים בהתאמה אישית ומסלול הליכה בין שקדיות ותורמוסים • יום ביישוב שריגים

חגית אברון 15.03.2024
גל תורן (מימין) וגורי אלפי ב״הטבח״ / צילום: באדיבות YES

בין הדוב והמטבח המנצח: כיצד הפך השף הטלוויזיוני לגיבור התרבות החדש

לאחרונה נדמה שמבול של סדרות, סרטים ותוכניות ריאליטי שעוסקות באוכל, שוטף את המרקע • הטלוויזיה הפכה את דמותו של הטבח השאפתן וחם המזג, לאיקון תרבותי

ליסה פרץ 10.02.2024
מטעמים של שולה. ''כבר מתכננת לארח קבוצות בבית של הבת בהושעיה'' / צילום: אנטולי מיכאלו

שולה בישלה למבקרים בביתה בגבול לבנון. עכשיו היא מציעה אוכל מוכן לשבת

שולה גלעדי בישלה ארוחות כורדיות וסיפרה את סיפורה האישי בביתה שבמושב שתולה • לאחר שהיישוב פונה היא התאימה עצמה למציאות החדשה: "הבנתי שאני העסק, לא המקום" • חגית אברון במדור מתחדש: עוטפת עסק

חגית אברון 08.12.2023
ארוחה בקופסאות משלוח. כ־30% מהמועסקים זכאים לקבל תשלום עבור ארוחת הצהרים / צילום: Shutterstock
הסעדה | ניתוח

יוקר המחיה מגיע לארוחות הצהריים בעבודה?​​​​ 57% מעדיפים אוכל מוכן מהבית

שוק ארוחות העובדים מוערך בכ־8 מיליארד שקל בשנה, אך ניתן לזהות בו את התמורות הכלכליות במשק • מסקר שנערך עבור גלובס עולה כי רק 18% מהמועסקים אוכלים במסעדה או מזמינים משלוח, בזמן שכרטיסי הסיבוס והתן ביס שווים פחות בעקבות עליית המחירים

תמיר בן שחר 12.07.2023
בית הבד מקורה / צילום: נטע סלונים

ארבעה מקומות לקפה משובח ואוכל מעולה בלב טבע ירוק

קרואסונים אגדיים ליד הים, ביצי חופש בצפון הרחוק וגבינות מעולות בכרמל • כל מה שצריך כדי לשרוד את החזרה לשגרה • חגית אברון תופרת יום

חגית אברון 14.04.2023
לקראת סופ''ש / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המסעדה הכשרה והמסקרנת בירושלים ותערוכה של אחד האמנים המשפיעים בישראל

המסעדה הירושלמית שנעה בין בראסרי צרפתי ושיפודיה, במקום בו שכן הסטודיו של האמן אורי ליפשיץ נפתחה תערוכה מציוריו, דרמה חדשה של ראיין מרפי בכיכובה של ג'ניפר קולידג', העיר האירופאית שנשארה מתחת לרדאר, הנשים שמובילות את תחום היין בישראל והאם תצליחו לענות על כל השאלות בטריוויה השבועית  • כמה המלצות לקראת הסופ"ש • מדור חדש של גלובס  

מארז ההמלצות 09.03.2023
מסעדת לילה בברלין / צילום: איתיאל ציון

האוכל הוא לא העניין, אלא הפולחן: ביקור במסעדה של מאיר אדוני בברלין

עוד אנו מוזגים יין ובוחרים ממנות הקוסקוס, נפנתה תשומת לבנו לריבוע זוהר בחלל המרכזי של המסעדה • על בימת הבישול, לבושים בסינרים צחורים ובמגבעות תואמות, העבירו הטבחים בתנועות מושהות ובדממה יחסית את חומרי הגלם מיד ליד • ואז הבנתי: הם עצמם המנה המרכזית • האם זהו סוד הקסם הבורגני? • רעיון

ד"ר דוד גורביץ' 04.02.2023
הגן הלאומי בית שאן. אוצרות היסטוריים שמשאירים מקום לתקווה / צילום: דפנה לוצקי

העיר הצפונית שאפשר למצוא בה סופגניות נדירות כל ימות השנה

נחל מפעפע, טחנות קמח עתיקות, מאפה מיתולוגי חלומי שמספר את מורשת המקום וסיור מרתק בין סירים ופתיליות • יצאנו לטייל בבית שאן וגילינו יהלום לא מלוטש • חגית אברון תופרת יום

חגית אברון 27.01.2023
באטר צ'יקן ב''למפור'' / צילום: ירדן יוסף

פשטות יומיומית ואוכל מוקפד: "למפור" הוא הביסטרו האסייתי הכי אותנטי בסביבה

השף והבעלים של "למפור" בתל אביב, איתי חיימוביץ', למד לבשל מנות אסייתיות מחמותו המלזית-הודית ומשכניו הוייטנאמים, ההודים והסינים בזמן שחי באוסטרליה • המנות שהוא מוציא כאן תחת ידיו נאמנות למקור ועשויות ברמה האיכותית ביותר • בשילוב עם הפשטות של המקום והשירות הבלתי פורמלי, מדובר באחת המסעדות השוות כרגע בתל אביב

מרב סריג 12.01.2023
חנות הספרים ''מוסקבה'' / צילום: חגית אברון

המקום הכי טוב לחגוג בו נובי גוד רוסי-ישראלי

סופר שמגיש קציצות עם בייקון וגבינה מגיאורגיה ומאפייה שיש בה גם וודקה • כריסמס בחיפה זו כבר מסורת, אבל הקסם האמיתי מסתתר בחגיגות ראש השנה הרוסי בעיר ​• חגית אברון תופרת יום

חגית אברון 23.12.2022
מאזטים של ״היווני״ / צילום: אשר חביבי

יוון בלב תל אביב: טברנה חדשה בשוק בצלאל עם מאזטים, אוזו ומוזיקה יוונית

"היווני" הוא בית אוכל קטן ועממי, המוסיף עניין וצבע לשדרה הראשית של השוק השוקק • התפריט ברוח הטברנות ביוון: שפע מאזטים, דגים טריים, קינוחים על בסיס יוגורט וגבינת פטה וסוגים שונים של אוזו • בימי שישי המקום פתוח בשעות הצהריים, בהן עורכים מעין קבלת שבת עם הרבה פרלמנטים

מרב סריג 17.11.2022

   123   

   נמצאו 39 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3