דוח אמון
2019

טבעונים בחדשות

סוכן חדשות
 
אימפוסיבל ברגר / צילום: Sophie Carson/ Milwaukee Journal Sentinel
הזמינו המבורגר טבעוני, קיבלו בשר - ולא הבחינו בהבדל
אחד מסניפי ברגר קינג באזור ברוקלין פרסם כי הוא מוכר "אימפוסיבל וופר", תחליף הבשר הפופולרי, בשירות משלוחים - כשבעצם הקציצות שנשלחו ללקוחות היו מבשר בקר רגיל לחלוטין
  
 
המבורגר של אימפוסבל פודס /צילום: רויטרס, Beck Diefenbach
מהפכת הבשר-ללא-בשר: היצרניות מתקשות לעמוד במבול ההזמנות
הצמיחה המהירה בביקוש למוצרים נטולי בשר, במיוחד על רקע הצטרפותן לטרנד של רשתות מזון מהיר כמו ברגר קינג, מאתגרת את יכולתן של שתי היצרניות המובילות בתחום - ביונד מיט ואימפוסיבל פודס - לעמוד בהזמנות
  
 
עוף או חגב / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
עוף או חגב: ההנפקה של ביונד מיט משפיעה גם על החברות הישראליות שמייצרות תחליפי בשר
אחרי ההנפקה המוצלחת של חברת תחליפי הבשר ביונד מיט וההשקעות המתרחבות בענף, חזרנו לסטארט–אפים הישראליים שנכנסו לשוק התחרותי ובדקנו עד כמה הם קרובים ליצירת התחליף האולטימטיבי • מעקב G
  
 
אופא./ צילום.: חיליק גורפינקל
מסעדת אופא מומלצת לא רק לטבעונים אלא לכל מי שאוהב... אמנות
המנות במסעדת אופא הן עבודות אמנות קטנות, תערוכה שאת עבודותיה מותר לאכול. זה טעים מאוד, אבל לא באופן יצרי או מנחם • ביקורת
  
 
מגש עמוס פנקייקים סלטים  ותבשילים ושלושה סוגים של צ'טני/ צילום: איל יצהר
זה מאש שנשאר: המסעדה ההודית שכדאי לכם להכיר
הדוסה בר בתל-אביב היא לא בר של "דוסים", אלא מאורת דוסות - פנקייקים הודיים ממולאים בכל טוב • טבעוני, משביע, זול וטעים מאוד
  
 
שיראל ברגר / צילום: אמיר מנחם
המגמות של 2019: יותר שפיות על, יותר מסעדות כשרות ועוד
יותר נשים בהנהגה, יותר מסעדות הופכות כשרות, יותר כבוד לצמחונים ולטבעונים, והעשירים, כרגיל, נהנים יותר • העולם הקולינרי יהדהד את התנודות בחברה הישראלית, גם בשנה החדשה
  
 
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי
"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"
כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"
  
 
סשימי אינטיאס של אילן פרון במסעדת תלפיות / צילום: אילן פרון
לקצץ בבשר החי: יותר ויותר מסעדות מוותרות על בשר
יותר ויותר מסעדות, לאו דווקא חלביות או דגיות, מוותרות על בשר, מטעמי בריאות או מצפון • רק השנה נפתחו קרוב למספר דו-ספרתי של מסעדות כאלה, והן זוכות לאהדת הקהל וגם לשבחי המבקרים
  
 
אנטון והאבוקדו / איור : תמיר שפרדרור פויר / איור: גיל ג'יבלי
דרור פויר
גם אנחנו אשמים במות פועלי הבניין
מה היה קורה אם אנשים היו מחרימים חברות כמו אלקטרה בנייה?
א. הילדה נפלה בבית הספר וקצת התנפחה לה היד אז הלכנו למוקד לראות אורתופד. אם היו קוראים לו עודד, זה היה מושלם, אבל קראו לו אנטול...המשך
  
 
פיקניק, מנגל, על האש - יום העצמאות / איל יצהר
כבר לא מנפנפים: הישראלים צורכים יותר תחליפי בשר
אחרי הקמפיין שקרא לא לאכול בשר ובמקביל לכניסתן של שחקניות גדולות לקטגוריות תחליפי הבשר, יום העצמאות השנה היה בסימן צמחונות • גידול של כמעט 24% בצריכת תחליפי הבשר, בזמן שבקטגוריות הבשריות נרשמה עלייה של 12% בלבד
  
 
חג המנגלים/ צילום" שאטרסטוק
ישראל בירת הטבעונים? צריכת הבשר הממוצעת עלתה ב-4%
צריכת הבשר הממוצעת לנפש בישראל עומדת על 16.3 ק"ג בשר בשנה, כ-1.35 ק"ג בשר בחודש • מחצית מהישראלים מעדיפים בשר טרי, מה שמוביל למאות אלפי בעלי החיים המגיעים לישראל במשלוחים החיים
  
 
מוצרים טבעוניים של זוגלובק / צילום: יחצ
זוגלובק תשווק מוצרים טבעוניים תחת המותג זוגלו'ס
המיתוג הנפרד נועד לייצר בידול מהמוצרים של זוגלובק ולמנוע את הקישור האוטומטי אצל הצרכן למוצרי בשר • זוגלובק כבר פעילה שנים רבות בקטגוריות צמחוניות, אך זוהי הפעם הראשונה בה היא נכנסת גם לטבעונות
  
 
אייל רביד / צילום: יחצ
הטרנד מגיע לויקטורי: מקימה מחלקות טבעוניות בסניפים
המחלקה הטבעונית, שתמכור מאות מוצרים בקטגוריות שונות, מצטרפת למחלקת מוצרים ייעודית נוספת שקיימת ברשת, למוצרי נטולי גלוטן • לדברי בעלי הרשת אייל רביד, ברבעון הראשון של 2018 צמחה הפעילות של ויקטורי בתחום המוצרים הטבעוניים ב-49% לעומת הרבעון המקביל אשתקד
  
 
דפי אורז ממולאים בסלט צבע / צילום: טל סיון-צפורין
הספר שמוכיח שישראל הופכת למעצמת בישול טבעוני
העובדה שספר בישול טבעוני עומד בראש מצעד המכירות לפסח לא הייתה סבירה עד לא מזמן, אבל הצלחתו של "המטבח הטבעוני שלי" מאת אורי שביט מעידה שהזמנים משתנים
  
 
רביבה וסיליה / צילום: עדי ברזילי
ממסעדות פופ-אפ ופחות סוכר: הטרנדים הקולינריים של השנה
האם חיפה בדרך להפוך למעצמת אוכל? ■ מה יקרה לקוקטיילים? ■ והאם היצרנים יתחילו סוף-סוף להפחית את הנתרן, הסוכר והשומן במזון? ■ התחזית המלאה
  
 
אידו סביר / צילום: תמונה פרטית
חברת סופרמיט המפתחת בשר סינתטי גייסה 3 מיליון דולר
החברה הישראלית הודיעה גם כי ייצרה שת"פ עם אחת מיצרניות העוף הגדולות באירופה ■ סופרמיט היא אחת משלוש חברות פעילות היום באופן רשמי בתחום, היחידה המייצרת עוף
  
 

   123    >

   נמצאו 45 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3