מיזם KIKI, מעין מרקט פלייס ומתכנן וירטואלי לאירועים, יוצא לקמפיין גיוס המונים באמצעות fundit במטרה להשיג מהציבור 4 מיליון שקל • וגם: סטודנטים ממכללת תל חי פיתחו אצבעות גבינה טבעוניות לילדים וזכו במקום הראשון בתחרות הבינלאומית לטכנולוגיות מזון IFT • אירועים ומינויים
זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון
שירי סאבין (38) ומולי אלון (36) מרעננה - מנכ"לים משותפים של פלנטי, חברה לפיתוח, ייצור ושיווק מוצרים טבעוניים • בזוגיות פלוס 1 • "השאיפה המרכזית שלנו היא לגייס הון כדי להוזיל את המחירים לצרכן ובנקודת המכירה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
ביס אחר ביס מפלסת ישראל את דרכה לצמרת המדינות המובילות בתחום הבשר המתורבת • איך יוביל את הדבר לעצמאות תזונתית, ולמה זו בשורה טובה לא רק לקרניבורים שבינינו?
שיקולי בריאות ומוסר, ונזק אקולוגי עצום, דוחפים חברות פודטק רבות למרוץ אחר תחליפים הולמים לבשר • המימון לתחום תופס אף הוא תאוצה ובשנת 2021 זרם אליו הון סיכון בהיקף שיא של כ-39 מיליארד דולר, ונראה שהגיע הזמן לכלול בתיק ההשקעות חשיפה כזו או אחרת לענף הרב-תחומי הזה
מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה עולה השאלה איך ייתכן שהבורסות לא צונחות בדרמטיות, ואפילו נרשמות עליות בחלק מהזמן • לא בהכרח נכון להסביר את המצב באמצעות מושגים כלכליים, אלא צריך לגשת לממד הפסיכולוגי - המשקיעים והצרכנים נמצאים בשלב ההכחשה • וגם: איך כל זה קשור לטבעונות?
מיכל פלג, בת 47 מהוד השרון • מקימת ובעלת חברת מיקול micol מגבנה מהצומח • "שוק הטבעונות צמא למוצרים חדשים, ויש מקום לחדש ולהמציא כל הזמן" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם • לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר • פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק
השילוב בין חיבה מופגנת למזון, היכולות הטכנולוגיות של "אומת סטארט-אפ" ומורשת חקלאית מפוארת הפכו את ישראל למעצמת פוד-טק ושחקנית משמעותית בשוק הגלובלי • לקראת תחילת 2022, להלן מספר טרנדים שיבלטו מאוד בשנה הקרובה
בשלב הראשון המותג VUNA יימכר במארז קפוא שמכיל 300 גרם, ובשלב הבא תיתכן גם גרסת שימורים • רשת בתי הקפה לנדוור תהיה הראשונה לשלב את המוצר בתפריטיה, ולאחר מכן הוא יימכר בחנויות טבע ולבסוף גם ברשתות המזון
כיפאח דסוקי, 33, מכפר פרדיס, בעלת "מטבח של שלום" - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי, הוציאה עצמאית ספר מתכונים בשם זהה • "אני לא ישנה, לא אוכלת, שכחתי מה זה טלוויזיה. רק העסק. אבל לא מתלוננת, זה מדהים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"
משה בר סימן טוב, שהיה מנכ"ל משרד הבריאות, מונה לדירקטור ב-Uphealth האמריקאית • בנוסף לתפקיד זה, הוא משמש כחוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ולאחרונה הצטרף כדירקטור לחברת נופר אנרגיה • וגם: המיליון הראשון, נפרדים מהחד"פ, מצנח הזהב וחדשות טובות • אירועים ומינויים
חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים
זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי
עופר ליפשיץ ואיריס פרוביזור, בעלי מסעדת התבשילים הטבעוניים – המרקט הטבעוני בתל אביב: "הדבר העיקרי שהקורונה עשתה זה לגרום לנו להבין כמה חשוב לארח"
בשרבשר מתורבתמיסטר Gמסעדותמתכוניםעסקים קטנים ובינונייםפודטקצמחונותתחליפי בשרתחליפי חלב