טבעונות

כתבות אחרונות

 
העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat

הכי הרבה אי פעם עבור בשר מתורבת: פיוצ'ר מיט הישראלית גייסה 347 מיליון דולר

גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם • לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר • פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק

שני אשכנזי 18.12.2021

מתחליפי בשר ועד סו-שף רובוטי: הטרנדים החמים של הפודטק לשנת 2022

השילוב בין חיבה מופגנת למזון, היכולות הטכנולוגיות של "אומת סטארט-אפ" ומורשת חקלאית מפוארת הפכו את ישראל למעצמת פוד-טק ושחקנית משמעותית בשוק הגלובלי • לקראת תחילת 2022, להלן מספר טרנדים שיבלטו מאוד בשנה הקרובה

אריאל פלג 06.12.2021
התחליף הטבעוני לטונה של אסם. שוק הטונה בישראל נאמד בכ-700 מיליון שקל בשנה / צילום: אסם-נסטלה

אסם-נסטלה משיקה תחליף טבעוני לדג טונה

בשלב הראשון המותג VUNA יימכר במארז קפוא שמכיל 300 גרם, ובשלב הבא תיתכן גם גרסת שימורים • רשת בתי הקפה לנדוור תהיה הראשונה לשלב את המוצר בתפריטיה, ולאחר מכן הוא יימכר בחנויות טבע ולבסוף גם ברשתות המזון

מיכל רז-חיימוביץ' 19.10.2021
כיפאח דסוקי, בעלת ''מטבח של שלום'' - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי / צילום: תמונה פרטית

"את מענקי הקורונה כבר הספקתי 'להחזיר' למס הכנסה. הייתי רוצה להתרחב"

כיפאח דסוקי, 33, מכפר פרדיס, בעלת "מטבח של שלום" - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי, הוציאה עצמאית ספר מתכונים בשם זהה • "אני לא ישנה, לא אוכלת, שכחתי מה זה טלוויזיה. רק העסק. אבל לא מתלוננת, זה מדהים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלכס נימלמן 30.08.2021
מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

גבינות ותחליפי בשר לשוק הטבעוני: לאומי פרטנרס תשקיע 55 מיליון שקל ב"משומשו"

ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"

רועי ויינברגר 04.08.2021
משה בר סימן טוב / צילום: איל יצהר

ממשרד הבריאות לוול סטריט: זו המשרה החדשה של משה בר סימן טוב

משה בר סימן טוב, שהיה מנכ"ל משרד הבריאות, מונה לדירקטור ב-Uphealth האמריקאית • בנוסף לתפקיד זה, הוא משמש כחוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ולאחרונה הצטרף כדירקטור לחברת נופר אנרגיה • וגם: המיליון הראשון, נפרדים מהחד"פ, מצנח הזהב וחדשות טובות • אירועים ומינויים

גלית חתן, גלי וינרב ושני אשכנזי 12.07.2021
שייק חלבון / צילום: Shutterstock

החברה שהצליחה לייצר תחליף חלבון טבעוני - ומזנקת בבורסת ת"א

חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים

אסנת פרץ 06.06.2021
תחליפי הבשר "אימפוסיבל" ו"ביונד מיט" / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

החמצה: למה ישראל לא מובילה בשוק תחליפי הבשר מצמחים

זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי

פרופ' שלומית זוטא 27.05.2021
עופר ליפשיץ ואיריס פרוביזור / צילום: תמונה פרטית

"כשסגרנו בינואר אנשים אמרו לנו שרק עכשיו הם מבינים עד כמה הם קשורים אלינו. התגובות חממו לנו את הלב"

עופר ליפשיץ ואיריס פרוביזור, בעלי מסעדת התבשילים הטבעוניים – המרקט הטבעוני בתל אביב: "הדבר העיקרי שהקורונה עשתה זה לגרום לנו להבין כמה חשוב לארח"

שירי דובר 26.04.2021
פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

שני אשכנזי 07.04.2021
פיצה עם קישואים טריים של ג'ונז / צילום: בר כהן

מבצק שתפח יומיים או עם מוצרלה שקדים: תשכחו כל מה שידעתם על פיצה

מחיטה מונבטת ובצק שתפח 48 שעות, עם בטטה או מוצרלה טבעונית משקדים: פיצות היוקרה, נישה שהתפוצצה בסגרים, כאן כדי להישאר - במסעדה או במשלוח

רועי ירושלמי 12.03.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021
שניצל פיוצ'ר מיט / צילום: איל יצהר

לקחנו ביס מהעתיד: טבעונית וקרניבור יצאו לטעום לראשונה קציצה שגדלה במעבדה, מה הם חשבו?

בעוד כמה עשורים לא נוכל לצרוך בשר מן החי • הפתרון המבטיח ביותר: בשר מתורבת, שגדל במעבדה • שלחנו את שני אשכנזי, טבעונית מזה שנים רבות, ואת רועי ירושלמי, כתב האוכל הקרניבור שלנו, כדי לטעום לראשונה קציצה שהונדסה בחברת פיוצ'ר מיט בישראל • מה הם חשבו על מזון העתיד?

שני אשכנזי ורועי ירושלמי 13.02.2021
תחליפי הבשר של וונדרס / צילום: יח"צ

זוגלובק והסטארט-אפ וונדרס ינסו לכבוש נתח משוק תחליפי הבשר

מדובר בסדרה של תחליפי בשר שפותחו תחת השם וונדרס במטרה לחדור לקטגוריה שפעילים בה היום מותגים כמו ביונד מיט וההמבורגר הטבעוני של אסם-נסטלה

שני מוזס 04.02.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

העבירו את המסר: הפרסומת של ויגן פרנדלי תשודר באנגליה

וגם: מסעדה של אסף גרניט צפויה להיפתח במלון גלי כנרת בטבריה

ענת ביין-לובוביץ', מיכל רז-חיימוביץ' ואביב לוי 25.01.2021
ביונד מיט / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

ותודה לקורונה: זינוק של עשרות אחוזים בשוק תחליפי הבשר

בעוד שוק המזון מהחי עלה ב-10.4% בשנה החולפת, שוק התחליפים זינק ב-27.5% • המוצרים שבלטו: הטופו והבשר הצמחי • מרבית האנליסטים צופים כי שוק החלבון האלטרנטיבי יהווה מעל 10% משוק החלבון העולמי עד 2030

שני אשכנזי 17.01.2021

   123456   

   נמצאו 85 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6

צרו איתנו קשר *5988