תעשיית המזון

כתבות אחרונות

 
הקרמבו הקלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קרמבו: מבשר החורף הרשמי, עכשיו גם בגרסת הגורמה

כאילו שלא חסרות לנו צרות בחיים, (גם) השנה התריעו שיהיה מחסור בקרמבו • אבל אפילו מי שמצא בסופר קופסה, יוכל להשתדרג עם גרסאות יוקרה של קונדיטורים, בסדנאות אונליין או אפילו בהכנה ביתית לא מאוד מסובכת • ויש גם מתכון

רועי ירושלמי 21.11.2020
רוית קלוד  / צילום: שי ווליץ

מנכ"לית יצרנית מארס וסניקרס: "אנשים לא צריכים מדבקות כדי לדעת שבשוקולד יש סוכר"

רוית קלוד הפכה מנציגת מכירות בשוק של נתניה למנכ"לית השלוחה הישראלית של מארס - החברה שמאחורי m&m's ובאונטי • על המחיר של ניהול בתאגיד גלובלי: "צריך ליישם גם דברים שאתה לא שלם איתם" • מתוך הפודקאסט של ערן גפן "חצי שעה של השראה"

ערן גפן 25.07.2020
סלמונלה / צילום:  Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב

סכנה לבריאות הציבור: מבקר המדינה חושף שורת מחדלים בשירות המזון

הימצאותם של חיידקי ליסטריה, סלמונלה וקמפילובקטר במזון; דיווח חלקי על מזהמים כימיים, ביולוגיים וחומרי הדברה; והתרעות ריקול שיצאו לציבור באיחור • מבקר המדינה מותח ביקורת על שירות המזון הישראלי, בדגש על השוואתו למתרחש באירופה

שני אשכנזי 04.05.2020
המבורגר וצ'יפס ב־113 שקל / צילום: איל יצהר

כך תמונה על קיר המסעדה תשנה את הטעם של ההמבורגר שלכם

חברות המזון ומסעדות עושות לנו אינסוף מניפולציות מרחיקות לכת כדי להשפיע על חוויית האכילה שלנו, בלי לשנות שום דבר במזון עצמו אלא רק בתודעה • איך גורמים לנו לשנות את הדעה על מוצר מזון? • האזינו

גלי וינרב 01.02.2020
עדר פרות בארה"ב/ צילום: רויטרס, Christinne Muschi

חזון החלבונים המתוכנתים: המהפכה שעשויה לחסל את תעשיית הבשר

חברי צוות החשיבה העצמאי RethinkX, שהקימו יזם ומרצה בסטנפורד ומשקיע מלונדון, משרטטים עולם חדש ומופלא של חלבונים מעובדים, אבל בריאים וזולים • מתכנון מולקולות במחשב ועד יצירת טעמים חדשים בעזרת שפים, כך טכנולוגיות מעולם התרופות עשויות לחולל מהפיכה

גלי וינרב 06.12.2019
המנכ"ל בועז נוי וסמנכ"לית התפעול צפרא כהן, חברת נקסטפרם / צילום: כדיה לוי

השוק החם של תחליפי בשר: החברה הישראלית שמתכוונת לייצר חלבון משמרים מושבחים

נקסטפרם בניהולו של בועז נוי, בעבר מנהל חטיבת המזון של אנזימוטק, מפתחת שמרים משופרים ע"י שינוי תנאי סביבת הגידול שלהם • כעת מגייסת החברה 10 מיליון דולר כדי לקדם שלושה מוצרים שפיתחה לתעשיית המזון ולתעשיית הדלק הביולוגי, ולפתח את היעד הבא שלה: ייצור חלבון תחליפי לבשר

גלי וינרב 13.08.2019
מוצרי שטראוס/ צילום: תמר מצפי

בניגוד לתחזיות ולמרות עליות המחירים: שחיקה במכירות שוק המזון והמשקאות בפברואר

לראשונה מזה קרוב לשנה וחצי, שוק המזון והמשקאות ירד בחודש שעבר ב-0.4%, בין היתר על רקע תזמון החגים • שטראוס, ספקית המזון השנייה בגודלה, יורדת במכירות אחרי חודשים ארוכים • שוק הטואלטיקה, לעומת זאת, נהנה מצמיחה של 4.6% • ניתוח "גלובס"

שני מוזס 13.03.2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

משרד הבריאות לוחץ, אבל המוצרים הבריאים יקרים

מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם

שני מוזס 25.02.2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20.02.2019
אריזת פרוסטיז / צילום: SHUTTERSTOCK

בקרוב גם בישראל? רפורמת סימון המוצרים בצ'ילה הובילה לירידה של כ-25% במשקאות המסוכרים

מה צפוי לשוק המזון הישראלי אחרי שרפורמת סימון המוצרים תיכנס לתוקף? כמה נקודות על רקע מה שהתרחש בשנתיים וחצי שחלפו מאז כניסתה לתוקף של רפורמה דומה בצ'ילה

שני מוזס 06.01.2019
דוכן בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

תמיד חוזרים לבעיה הבסיסית - אין תחרות

מותר לחברות למקסם רווחים, אסור לרגולטורים להתרשל בתפקידם וליצור תחרות בין יצרני המזון

אלכס זבז'ינסקי 17.12.2018
ד"ר גיל שלו/ צילום: יחצ

סטארט אפ הזרעים הישראלי Equinom יפתח זן אפונה חדש עם תאגיד התזונה Roquette

במסגרת ההסכם תאגיד המזון הצרפתי וקרן פורטיסימו ישקיעו 4 מיליון דולר באקווינום, סטארט-אפ להשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית

גלי וינרב 17.10.2018
אילנית קבסה-כהן (יושבת) ורות אלון צילום: איל יצהר

ממדעי החיים לטכנולוגיות מזון: קרן השקעות חדשה לרות אלון

אלון, לשעבר שותפה בכירה בקרן הון הסיכון פיטנגו, מדברת לראשונה על מדסטרה, קרן הון סיכון ייעודית לפוד-טק שהקימה עם אילנית קבסה-כהן • הקרן תתמקד במזון חדש, תזונה מותאמת אישית, מידע לתעשיית המזון ומזון בר-קיימא

גלי וינרב 04.09.2018
מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר

לקראת המיזוג עם IFF: רווחי פרוטרום עולים ב-44% ברבעון השני

מניית החברה, הפועלת בתחום פיתוח, ייצור ושיווק של חומרי גלם ותמציות טעמים לתעשיית המזון, רשמה עלייה של קרוב ל-40% בשנה האחרונה ושווי החברה הגיע לכ-22 מיליארד שקל

קובי ישעיהו 23.08.2018
שלום זיידלר/ צילום: יחצ

סימון המזון: חילוקי דעות בדרך ליישום הרפורמה

חילוקי דעות בין משרד הבריאות לתעשייני המזון בדרך לרפורמת הסימון האדום על מוצרים • הפערים העיקריים: קצב ההתקדמות באישור מענקים למפעלים קטנים ובינוניים והגדרות התקינה של מכון התקנים שסותרות את התקנות החדשות של הסימון • הרפורמה צפויה להיכנס לתוקף בשנת 2019

שני מוזס 14.08.2018
משה כחלון / צילום: איל יצהר

הדילמה של כחלון: החותמת שתכשיר עליות במחירי המזון?

שר האוצר לא יוכל לשתוק לנצח ביחס לסוגיית התייקרות מוצרי החלב המפוקחים • פרשנות

שני מוזס 21.06.2018

   1234   

   נמצאו 58 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 4

צרו איתנו קשר *5988