עמוד הבית > תגיות כלליות > תעשיית המזון

תעשיית המזון בחדשות

סוכן חדשות
 
ד"ר גיל שלו/ צילום: יחצ
סטארט אפ הזרעים הישראלי Equinom יפתח זן אפונה חדש עם תאגיד התזונה Roquette
במסגרת ההסכם תאגיד המזון הצרפתי וקרן פורטיסימו ישקיעו 4 מיליון דולר באקווינום, סטארט-אפ להשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית
  
 
אילנית קבסה-כהן (יושבת) ורות אלון צילום: איל יצהר
ממדעי החיים לטכנולוגיות מזון: קרן השקעות חדשה לרות אלון
אלון, לשעבר שותפה בכירה בקרן הון הסיכון פיטנגו, מדברת לראשונה על מדסטרה, קרן הון סיכון ייעודית לפוד-טק שהקימה עם אילנית קבסה-כהן ● הקרן תתמקד במזון חדש, תזונה מותאמת אישית, מידע לתעשיית המזון ומזון בר-קיימא
  
 
מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר
לקראת המיזוג עם IFF: רווחי פרוטרום עולים ב-44% ברבעון השני
מניית החברה, הפועלת בתחום פיתוח, ייצור ושיווק של חומרי גלם ותמציות טעמים לתעשיית המזון, רשמה עלייה של קרוב ל-40% בשנה האחרונה ושווי החברה הגיע לכ-22 מיליארד שקל
  
 
שלום זיידלר/ צילום: יחצ
סימון המזון: חילוקי דעות בדרך ליישום הרפורמה

חילוקי דעות בין משרד הבריאות לתעשייני המזון בדרך לרפורמת הסימון האדום על מוצרים ● הפערים העיקריים: קצב ההתקדמות באישור מענקים למפעלים קטנים ובינוניים והגדרות התקינה של מכון התקנים שסותרות את התקנות החדשות של הסימון ● הרפורמה צפויה להיכנס לתוקף בשנת 2019

  
 
משה כחלון / צילום: איל יצהר
הדילמה של כחלון: החותמת שתכשיר עליות במחירי המזון?
שר האוצר לא יוכל לשתוק לנצח ביחס לסוגיית התייקרות מוצרי החלב המפוקחים ● פרשנות
  
 
מוצרי מזון של יכין. ממותגי זנלכל   / צילומים: אתר החברה
חמוצים, אבל בקטע טוב: זנלכל מפתיעה את השוק
חברת המזון זנלכל מציגה צמיחה שעולה בהרבה על זו של הענף ויציבות מרשימה לאורך זמן - אבל רמת התמחור שלה שמרנית ביותר והופכת אותה הזדמנות להשקעה ● מזון למחשבה
  
 
תחליפי הבשר תוספים תאוצה / עיבוד מחשב, צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
בדרך אל עולם ללא בשר: האתגר הבא של תעשיית הפוד-טק
זה אולי לא יקרה בעשור הקרוב, ואולי גם לא בעשרים השנים הבאות, אבל כל הסימנים בפוד-טק מראים שהאנושות הולכת לקראת עולם ללא בשר המופק מבעלי חיים ● מה יהיה במקום? מוצרים משודרגים מהתפריט הטבעוני, בשר אמיתי שגודל במעבדה - וחלבונים שיופקו מזבובים ומחגבים ● הצצה לתעשייה הישראלית שמפתחת את התחליפים
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמורשני מוזס / איור: גיל ג'יבלי
שני מוזס
ליצמן עשה את שלו
יש להניח כי חברות המזון לא יחזרו בהן מצעדים שכבר התרחשו
המטרה המוצהרת של רפורמת סימון מוצרי המזון היא אמנם להזהיר את הציבור מפני מזון מזיק, אך המשמעות שלה בפועל היא שינוי דרמטי בתעש...המשך
  
 
אלי איצקין  / צילום: סיון פרג'
מה מסתתר בתוך המוצרים של ענקיות המזון?
בשטראוס גייסו גסטרנומית כדי לבחון את רכיבי המוצרים שלא השתנו יותר מעשור ■ התוצאה: הפחתה בחומרי טעם וריח, צבעי מאכל וחומרים מייצבים ■ מנכ"ל מחלבות שטראוס: "כשפתחנו את המתכונים, נתקלנו בדברים שהטכנולוגים שלנו שמו פשוט כי זה מה שהיה נהוג"
  
 
לחם אחיד / צילום: תמר מצפישני מוזס / איור: גיל ג'יבלי
שני מוזס
מלחמה בטחנות קמח
למה אנחנו משלמים כל-כך הרבה על לחם מלא?
בתזמון קוסמי באותו יום מתפרסמות שתי בשורות שלכאורה אין ביניהן קשר: הסדר טיעון נוסף במסגרת קרטל הלחם, והידיעה על כך שאיש לא ניגש למ...המשך
  
 
הנפקה של Grubhub  , צילום: רויטרס  /Lucas Jackson
10 מסעדות במטבח אחד? הטכנולוגיה סוחפת את ענף המזון
סטארט-אפים משתלבים בתחום המסעדנות עם פורמט רזה ■ אפליקציות להזמנת מזון מוותרות על שולחנות ומלצרים, מפעילות מטבחים באזורים נטושים ומתמקדות במשלוחים
  
 
ג'רני 2017
כנס ג'רני: מבשלים עסקאות בזירת הפודטק
אתגרי תעשיית המזון הופכים מורכבים ומאתגרים טכנולוגית ■ תחום האגטק משנה את חיינו מבלי שנשים לב ■ בכנס ה-JOURNEY של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY ושל עיתון "גלובס" ייחשפו החידושים החמים בתחום
  
 
סושי / צילום: רויטרס
בני דור המילניום מעדיפים לאכול מזון מוכן על פני בישול ביתי
הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית
  
 
אלי זוגלובק / צילומים: תמר מצפי, יח"צ
זוגלובק: "תעשיית המזון נכנסה למעגל עוני שמדבר רק על הוזלה"
אלי זוגלובק בראיון ל"גלובס": "מאז המחאה החברתית שוק המזון הולך אחורה, כמעט ואין עליות מחיר" ■ ובינתיים, זוגלובק השיקה קו פרימיום כדי להחזיר את חובבי הבשר
  
 
מוצרי מזון של יכין. ממותגי זנלכל   / צילומים: אתר החברה
המותגים הוותיקים של זנלכל משמרים את מעמדה בשוק המזון
בדומה ליצרניות מזון אחרות, לזנלכל חשיפה גבוהה לרשתות המזון הגדולות ■ עם זאת, ניסיון העבר מלמד כי תלות זו פועלת לטובת מחזור המכירות של החברה, ששומרת על קשרי מסחר ארוכי טווח עם לקוחותיה העיקריים
  
 
מוצרים עתירי רווח / צילום: יח"צ
עובדים על הצרכנים: 660 שקל לק"ג תה ירוק, 260 שקל לק"ג מסטיק
יצרניות מזון משתמשות בחוזק המותג ובגודל האריזה וכדי למכור מוצרים במחירים גבוהים במיוחד ■ בכיר לשעבר בתעשיית המזון: "זו קטסטרופה לצרכן. רווחיות מטורפת"
  
 

   123    >

   נמצאו 47 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3