עידו לוינסון כבר קטף את התואר הגבוה ביותר בעולם היין, מאסטר אוף וויין, שקיבלו עד היום רק כ–400 בעלי מקצוע בעולם כולו • למרות הקריירה הבינלאומית, חוט השני שעובר לאורך חייו המקצועיים הוא זהות מקומית ברורה
הלבנים שלו מתנהגים כמו אדומים - עשירים, מורכבים ועמוקים, לאדומים יש עדינות רב שכבתית, והרוזה החדש הוא "מקף בין האדומים ללבנים" • השאיפה לאיכות מקומית, חדשה, הביאה את איתי להט לחפש זנים שהרפרנסים שלהם טרם התקבעו
הדיי עפאים הוא חקלאי, טבח, גבן, מוזיקאי, כותב, ובשנים האחרונות גם יינן • ביקב החדש שלו "מקומי" - המקום שלי, הוא שואף "לעשות יין בהיר, כזה שאפשר לשתות ב–10 בבוקר, ולהמשיך לעבוד"
החלטתם על תפריט לארוחת החג ומתלבטים איזה יין יתאים? לכו על ריזלינג
יותר ממחצית מכמות היין שמיוצרת באירופה מגיעה מיקבים קואופרטיביים. איגום המשאבים מאפשר למגדלים קטנים להפוך לקהילה וליהנות מייננות מקצועית המבוססת על שיתוף ידע ומהכח השיווקי של המספרים הגדולים
אחד הטרנדים הבולטים בעולם הקוקטיילים הוא שימוש ביינות • השילוב בין היצירתיות של מיקסולוג מוכשר לבין האלגנטיות של היין, מעניק פתח לעולם חדש של ניחוחות, טעמים ומרקמים
יינני העולם הישן ראו ביין מוצר טבעי־אמנותי • יינני העולם החדש שמו את הלקוח במרכז וניסו לקלוע לטעמו, כי להשקפתם היין הוא מוצר מסחרי
תווית טובה היא לעיתים קרובות המקום היחיד בו ניתן ללכוד את תשומת הלב של הלקוחות • היא חושפת את הערכים שבבסיס היין, את הייחוד וטכניקת העשייה שלו, מי עשה אותו ולאיזה קהל הוא מיועד
סדרות, יצירות דוקומנטריות וסרטים בהם מככב עולם היין • רשימת המלצות כולל היינות המתאימים שילוו את חוויית הצפייה
ליין יש יכולת ייחודית לשדרג את חוויית הסעודה, לרומם את טעמי המאכלים ולהוסיף מגע של תחכום לארוחה כולה • תפריט יינות מתייחס לאופי המסעדה, לשף ולמקורות ההשראה שלו, לעונה ולאקלים, לחומרי הגלם, למידת החריפות של המנות ועוד • בדוגמאות שלפניכם תגלו את אלו שעושים את זה כמו שצריך
אנשי חזון הם לעיתים קרובות אנשים דומיננטיים, שמתקשים לוותר על השליטה, ולא לכולם יש צאצאים שמעוניינים או מסוגלים להיכנס לנעליהם • אחד הדברים המשמעותיים במעבר בין־דורי ביקב הוא להבין את המוטיבציה של בני המשפחה
יינות טובים ומנות קטנות ומסוגננות • באילו ברי יין כדאי לבקר? רשימת המלצות
יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר
היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת
זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק
אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"
הרוזה חייב את צבעיו היפים, מוורוד שקוף עד סלמון כהה, לטכניקת העשייה שלו ולקליפתם של הענבים האדומים • היכרות עם כמה מהיינות, כולל אלו שעושים סלבס כמו קרלה ברוני וניקולא סרקוזי
ליטל עובדיה מיקב "תל" במושב שעל עושה יינות זניים בלבד, בלי אלכוהול גבוה, הבשלה מוגזמת או תיבול של עץ • מיקה רן מנדל מיקב "מנדל" מייצרת יין במינימום התערבות • דנה בני מיקב "ננה" מפיקה בלנדים אדומים • מיכל אקרמן התפרסמה ברחבי העולם בזכות חקלאות מתחשבת בטבע שהנחילה ביקב "תבור"
הכורמות, הייננות וניהול היקב הן מלאכות פיזיות ואינטנסיביות שדורשות בעונות השיא שלהן התמסרות מלאה • רק קומץ נשים ישראליות בחרו לבטא את עצמן בתחום התובעני הזה, והן בבחינת חלוצות מחנה שגדל לאיטו
העמק המלכותי מציע נופים מרהיבים, טירות מפוארות וחמישה אזורי יין ייחודים
הסירה מגיע מאזור הרון, דרומית לבורגון ומזרחית לבורדו • בעבר הרחוק יינני בורדו השתמשו בו בהסתר כדי לתקן שנות בציר גרועות • באמצע המאה ה-19 הוא הגיע לאוסטרליה ונקלט כשיראז • החל משנות השבעים הוא עשה את דרכו לשאר חלקי העולם והפך לאחד הזנים האיכותיים והמבוקשים ביותר