תרבות

יין

כתבות אחרונות

 
עידו לוינסון ומשפחתו ביקב. רב יכולות / צילום: דניאל לילה

שפה של מורכבות ועידון: עידו לוינסון עושה יינות אלגנטיים שמדברים בשקט

עידו לוינסון כבר קטף את התואר הגבוה ביותר בעולם היין, מאסטר אוף וויין, שקיבלו עד היום רק כ–400 בעלי מקצוע בעולם כולו • למרות הקריירה הבינלאומית, חוט השני שעובר לאורך חייו המקצועיים הוא זהות מקומית ברורה

ענת אגמון 13.09.2025
איתי להט. ''נכנס בכל בציר לאולפן הקלטות מטאפורי'' / צילום: סיגל בראל

איתי להט עושה יין ישראלי שהולם בדיוק את הקולינריה העכשווית

הלבנים שלו מתנהגים כמו אדומים - עשירים, מורכבים ועמוקים, לאדומים יש עדינות רב שכבתית, והרוזה החדש הוא "מקף בין האדומים ללבנים" • השאיפה לאיכות מקומית, חדשה, הביאה את איתי להט לחפש זנים שהרפרנסים שלהם טרם התקבעו

ענת אגמון 30.08.2025
הדיי עפאים. הלל לארץ ישראל / צילום: דן פרץ

אשרי האיש שזהו מקומו: הדיי עפאים חי את האדמה, הפעם דרך היין

הדיי עפאים הוא חקלאי, טבח, גבן, מוזיקאי, כותב, ובשנים האחרונות גם יינן • ביקב החדש שלו "מקומי" - המקום שלי, הוא שואף "לעשות יין בהיר, כזה שאפשר לשתות ב–10 בבוקר, ולהמשיך לעבוד"

ענת אגמון 16.08.2025

היין שנדד מארצות הצפון לישראל ויכול לפאר את שולחן החג שלכם

החלטתם על תפריט לארוחת החג ומתלבטים איזה יין יתאים? לכו על ריזלינג

ענת אגמון 14.09.2023
מימין: סמיון 2022, ''הקואופרטיב הצפוני''; ''לה שבליזיין'', שבלי פרמייה קרו, פורשום; ''אסטזארג'', קוט דה רון, דומיין דה פיירדון; פרודוטורי דל ברברסקו, ברברסקו רבאייה ריזרבה

מאזור שבלי ועד רמת הגולן: כמה מהיינות הטובים נעשו בקואופרטיבים שיתופיים

יותר ממחצית מכמות היין שמיוצרת באירופה מגיעה מיקבים קואופרטיביים. איגום המשאבים מאפשר למגדלים קטנים להפוך לקהילה וליהנות מייננות מקצועית המבוססת על שיתוף ידע ומהכח השיווקי של המספרים הגדולים

ענת אגמון 24.08.2023
קוקטייל Chacho loco של בר שירה / צילום: בן יוסטר

כך תהפכו את היין האדום למשקה מרענן גם בשיא החום

אחד הטרנדים הבולטים בעולם הקוקטיילים הוא שימוש ביינות • השילוב בין היצירתיות של מיקסולוג מוכשר לבין האלגנטיות של היין, מעניק פתח לעולם חדש של ניחוחות, טעמים ומרקמים

ענת אגמון 10.08.2023
מימין: ''גולדן סלופס''; ''דוג פוינט סקשן 94''; ''אלטה'' מיקב קאטנה; ''דומיין סרין''. צילום: יח''צ

ערכים קלאסיים וייננות מודרנית: יינות עולם חדש שכדאי להכיר

יינני העולם הישן ראו ביין מוצר טבעי־אמנותי • יינני העולם החדש שמו את הלקוח במרכז וניסו לקלוע לטעמו, כי להשקפתם היין הוא מוצר מסחרי

ענת אגמון 27.07.2023
המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

תווית טובה היא לעיתים קרובות המקום היחיד בו ניתן ללכוד את תשומת הלב של הלקוחות • היא חושפת את הערכים שבבסיס היין, את הייחוד וטכניקת העשייה שלו, מי עשה אותו ולאיזה קהל הוא מיועד

ענת אגמון 13.07.2023
כרזות הסרטים המומלצים: דרכים צדדיות, Red Obsession ו-SOMM צילומים: ויקיפדיה

כל סדרות הטלוויזיה והסרטים על עולם היין ששווה לצפות בהם

סדרות, יצירות דוקומנטריות וסרטים בהם מככב עולם היין • רשימת המלצות כולל היינות המתאימים שילוו את חוויית הצפייה

ענת אגמון 29.06.2023
התאמת יין לאוכל במסעדת ''היבה'' בתל אביב (מימין): יין צהוב של יקב פומה שאטלאן מארבואה לצד מנת תפוח אדמה; פואי לושה מיקב ז'ול דז'ורנה לצד מנת צ'וואנמושי סרטנים ושרימפס; לבירינט של משפחת סקוראס מהפלופונס ביוון לצד מנת טרין זנב שור, קרם מלוחייה ותות עץ / צילום: בן לבבי

להתאים את היין לאוכל: הדרכים הנכונות לעשות את זה

ליין יש יכולת ייחודית לשדרג את חוויית הסעודה, לרומם את טעמי המאכלים ולהוסיף מגע של תחכום לארוחה כולה • תפריט יינות מתייחס לאופי המסעדה, לשף ולמקורות ההשראה שלו, לעונה ולאקלים, לחומרי הגלם, למידת החריפות של המנות ועוד • בדוגמאות שלפניכם תגלו את אלו שעושים את זה כמו שצריך

ענת אגמון 15.06.2023
שוקי ישוב, אלעד כץ ואיל דרורי מיקב ''עגור'' / צילום: קארין ראבנה

יקבי הבוטיק מעבירים את המושכות לדור ייננים צעיר

אנשי חזון הם לעיתים קרובות אנשים דומיננטיים, שמתקשים לוותר על השליטה, ולא לכולם יש צאצאים שמעוניינים או מסוגלים להיכנס לנעליהם • אחד הדברים המשמעותיים במעבר בין־דורי ביקב הוא להבין את המוטיבציה של בני המשפחה

ענת אגמון 01.06.2023
בר היין ''בוקה'' באבן יהודה / צילום: רעי סולש

מחיפה ועד אילת: ברי היין מציעים אפשרות בילוי עדכנית וקלילה

יינות טובים ומנות קטנות ומסוגננות • באילו ברי יין כדאי לבקר? רשימת המלצות

ענת אגמון 18.05.2023
מימין: האחים זאבץ' לוסט אנד פאונד; פיטאפרטה לראנחה מקאניקה; וורליץ, גלוק; אליזבטה פוראדורי פונטנאסאנטה - מאנזוני ביאנקו / צילום: אלי כהן, יח''צ

היכרות עם הצבע שכבש את הדור החדש של שותי היין

יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר

ענת אגמון 04.05.2023
היינן ניר שחם, מבעלי יקב שורק / צילום: יח''צ יקב שורק

יקב שורק: ממחוללי מהפכת היין הישראלית

היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת

ענת אגמון 27.04.2023
''טאנאהיל'', ''אזורש וויין קומפני'', ''סאן לורנזו'', ''טרנזאדו'' / צילום: יח''צ

מסיציליה ועד רמת הגולן: היכרות עם היינות הוולקניים

זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק

ענת אגמון 13.04.2023
נופי טוסקנה / צילום: Shutterstock

היכרות עם מגוון היינות האיכותיים שיש לטוסקנה להציע

אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"

ענת אגמון 04.04.2023

   12   

   נמצאו 31 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 2