הבורסה בת"א | סיקור שוטף

ת"א ננעלה בעליות חדות; מניות הטכנולוגיה והדואליות זינקו ב-3.2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-2%, ת"א 90 בכ-2.6% • מניות השבבים הדואליות הובילו את העליות • פניית הפרסה של טראמפ בהקשר לתוכנית המכסים הובילה לזינוק היסטורי בוול סטריט, כעת, ירידות חדות בוול סטריט • האינפלציה בארה"ב עומדת במרץ על 2.4%, פחות מהצפי

עיבוד: טלי בוגדנובסקי
עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:28

עם רוח גבית בעקבות הזינוק אתמול בוול סטריט והיום באסיה ובאירופה, ננעל שבוע המסחר בבורסת ת"א בעליות שערים נאות שפחתו מעט לקראת הנעילה בעקבות הירידות היום בוול סטריט - ת"א 35 זינק ב-2%, בעוד מדד ת"א 90 התקדם בכ-2.6%. בין המדדים הענפיים בלטו מדד הבניה, הטכנולוגיה והדואליות שעלו במעל 3%.

בסיכום שבועי למעט אחד, כל המדדים כולל המדדים הענפיים נצבעו באדום. ת"א 35 ירד השבוע ב1.5% ות"א 90 ב-0.8%. הבנקים השילו 2% ומדד הביומד 7%, מדד הבניה עלה השבוע ב-1.3%.

בתחילת חודש מאי יתבצע עדכון המדדים בבורסה בתל אביב, אך המניות שיכנסו וייצאו מהם צפויות להיקבע כבר היום (ה') בתום יום המסחר. מעבר לשיקולי יוקרה וכבוד, לכניסה למדדים יש משמעות גדולה למניות מבחינת סחירות ונזילות. 70% מהמסחר בבורסה מתנהל במניות מדד ת"א 35, ועוד 22% ממנו מתנהל במניות מדד ת"א 90. ובנוסף, קרנות סל פסיביות עוקבות אחרי המדדים וקונות או מוכרות מניות בהתאם לשינויים שקורים בו פעמיים בשנה.

על-פי סמארטבול, תוכנה המספקת חיזוי שינויי מדדים בזמן אמת, שלוש מניות הצפויות להצטרף למדד ת"א 35 הן חברת הביטוח מנורה מבטחים, נאוויטס וחברת הביטוח כלל. איירפורט סיטי, אנרג'יקס וסאפיינס, כנראה שיירדו למדד ת"א 90.

16:55

מיטרוניקס יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות מזנקת היום בכ-15%. הסיבה היא כנראה הקפאת המכסים למעט סין עליה הכריז אתמול נשיא ארה"ב טראמפ. אחת ממתחרותיה המרכזיות היא Aiper הסינית שפועלת בשוק האמריקאי. העימות בין סין לארה"ב מגביל את התחרות הישירה של מיטרוניקס.

16:01

אפשר למצוא את אחת הסיבות לזינוק בבורסה המקומית במשקיעים הזרים. אלו תומכים בתקופה האחרונה בביצועי הבורסה בת"א, ואולי זו חלק מהסיבה לכך שהבורסה המקומית ירדה הרבה פחות מאשר המדדים בחו"ל בנפילות האחרונות. הזרים לא מתרגשים מהבלגן הפנים ישראלי (המהלכים לפיטורי ראש השב"כ והיועמ"שית), ובעיקר: נוהרים לכאן בגלל הכרזת המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לצד דוחות חזקים שפרסמו חברות הנסחרות בבורסה המקומית, בעיקר הבנקים.

על פי נתונים של מחלקת המחקר של הבורסה לניירות ערך שהגיעו באופן בלעדי לידי גלובס, המשקיעים הזרים הסתערו על הבורסה המקומית מתחילת חודש אפריל, כשרכשו מניות נטו בהיקף של כמעט 900 מיליון שקל, מתוכם 800 מיליון שקל בימים שלישי-חמישי בשבוע שעבר, במקביל לדרמה של הכרזת המכסים ע"י טראמפ. הרכישות הגדולות הגיעו לאחר שבחודש מרץ רכשו משקיעים זרים מניות בכמעט 4 מיליארד שקל. מתחילת השנה הם רכשו מניות בהיקף של 5.2 מיליארד שקל ובבורסה מציינים כי השקעות הזרים נמצאות כעת בשיא של 5 שנים.

15:53

בת"א נמשכות העליות הנאות למרות הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט - מדד מדד ת"א 35 קופץ בכ-2.5%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-2.8%. בולט מדד המניות הדואליות שמזנק ב-3.2% ומובילות אותו מניות לייבפרסון , אלוט וארבה רובוטיקס שמזנקות במעל 7%.

14:55

העליות החדות בתל אביב נמשכות: מדד ת"א 35 קופץ בכ-2.7%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-3%. מדד הטכנולוגיה בולט לחיוב, עם עלייה של כ-3.7%. אחריו, בולטים לחיוב מדד הנפט ומדד הביומד, עם עליות של כ-3.4%. כמו כן, מדד הבנייה קופץ כעת בכ-3.2%, בעוד מדד הבנקים עולה בקרוב ל-3%.

בין המניות שבולטות לחיוב במסחר כעת: פריורטק , פריון נטוורק , ישראל קנדה , אלקטריאון ואנרג'יאן .

מניות שבולטות כעת לשלילה: שופרסל , גב ים , רבוע נדלן , שטראוס וקבוצת אקרשטיין .

14:05

עליות חדות בתל אביב: מדד ת"א 35 קופץ בכ-2.5%, מדד ת"א 90 בכ-2.8%. מדדי הטכנולוגיה והביומד מובילים את העליות, ומתקדמים שניהם בכ-3.5%. מדד הבנקים מתקדם כעת בכ-2.7%.

בהמשך למגמה החיובית הפוקדת את הבורסה, גם שוק האג"ח הגיב בעליות שערים להתפתחויות האחרונות. מדד תל גוב-כללי, שנכללות בו כלל אגרות החוב של ממשלת ישראל, טיפס בחמישי בצהריים ב-0.2%, כך שלמרות השבוע המטלטל בשווקים והירידות שנרשמו בו בחלק מהימים, הוא מסכם את שבעת ימי המסחר בעלייה בשיעור דומה (0.2%).

התשואה לפדיון הגלומה במדד עומדת על 3.49%. מדד תל בונד 20, בו עשרים אגרות החוב הקונצרניות הגדולות במשק, עולה ב-0.5%, והתשואה לפדיון הגלומה בו עומדת על 3.22%. עם זאת, בסיכום השבוע החולף הוא ירד ב-1.3% - עדות להתרחבות מסוימת ב"מרווחים" בין אג"ח ממשלת ישראל לחברות בבורסה.

התרחבות זו מסמנת עלייה בסיכון של המגזר העסקי, ככל הנראה, בשל חוסר הבהירות ממהלכי המכסים של טראמפ על החברות. יצויין כי מדד תל גוב-שקלי 10+, שכולל את אגרות החוב הארוכות ביותר לפדיון של הממשלה, זינק השבוע ב-1.2%, והתשואה לפדיון הגלומה בו עומדת על 4.61%. היא רחוקה כיום משיא הבהלה בקיץ שעבר (יולי), אז הייתה גבוהה מ-5.2%.

13:20

מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-2.7%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-2.8%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א טכנולוגיה מטפס בכ-3.7%, בהובלת מניות השבבים הדואליות. אחריו, בולט לחיוב מדד ת"א מניב חו"ל, שקופץ בכ-3.5%, בהובלת ג'י סיטי וסאמיט .

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.6%, ושערו עומד כעת על כ-3.75 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-1.2%, ושערו עומד כעת על כ-4.14 שקלים.

12:30

בשעה זו, מדד ת"א 35 קופץ בכ-2.6%, בעוד מדד ת"א 90 מטפס בכ-2.8%. בולטים לחיוב מדדי הטכנולוגיה והביומד, עם עליות של 3.4% ו-3.1%, בהתאמה. מדדי הביטוח והבנקים מתקדמים שניהם בכ-3%.

את העליות החדות מובילות מניות השבבים הדואליות קמטק , נובה וטאואר . בקרב המניות הדואליות, בולטות לחיוב גם טבע ונייס , עם עליות של כ-4%.

11:45

העליות החדות בתל אביב מתמתנות מעט: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מתקדמים שניהם בכ-2.5%. מדד הביומד בולט לחיוב, עם עלייה של כ-3.5%. אחריו, בולטים לחיוב מדד טכנולוגיה ומדד הנפט, שקופצים שניהם בכ-3%.

מניות שבולטות כעת לחיוב: אלקטריאון , פריון נטוורק , פריורטק , קמטק ואנרג'יאן .

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.9%, ושערו עומד כעת על כ-3.76 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-1.2%, ושערו עומד כעת על כ-4.14 שקלים.

11:10

נמשכות העליות החדות בתל אביב: מדד ת"א 35 קופץ בכ-3%, מדד ת"א 90 מתקדם גם הוא בכ-3%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביומד, עם עלייה של כ-4%. מדדי הביטוח והטכנולוגיה מתקדמים שניהם בכ-3.5%.

בין המניות הבודדות שיורדות כעת במדד ת"א 125: שופרסל , שוב אנרגיה , שטראוס , מבנה וישרס .

10:30

עליות חדות בתל אביב: מדד ת"א 35 קופץ בכ-3%, מדד ת"א 90 מזנק בכ-3.6%. בולט לחיוב כעת מדד הביומד, שקופץ בכ-4.8%, בהובלת טבע , שעולה כעת בכ-4.5%. מדד ת"א ביטוח מזנק בכ-4%.

בשוק האג"ח המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים רושמים כעת עליות של כ-0.5%. מדד תל גוב שקלי 10+ מתקדם גם הוא בכ-0.6%.

מניית קסטרו בולטת כעת לחיוב, עם קפיצה של כ-10%.

10:08

עליות חדות בפתיחת הבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 קופץ בכ-3.5%, מדד ת"א 90 מזנק בקרוב ל-4%. מדד הביטוח בולט לחיוב, וקופץ בקרוב ל-5%. מדד הנפט קופץ בשיעור דומה. מדד הטכנולוגיה קופץ בכ-4.5%, בהובלת מניות השבבים הדואליות קמטק , טאואר ונובה .

מניות נוספות שבולטות לחיוב כעת: פריורטק , אלקטריאון , נאוויטס , פלרם , פריון נטוורק .

בין המניות שבולטות לשלילה: שטראוס ושופרסל .

10:00

פתיחה אנגלית בבורסה בתל אביב (עיכוב של מספר דקות), בשל פערי הארביטראז' של המניות הדואליות. כאמור, טבע , נייס ואנלייט חוזרות בפער חיובי של יותר מ-8%. מניות השבבים נובה , קמטק וטאואר יובילו את העליות בת"א, כשהן חוזרות עם פער חיובי של כ-12%, וגם אורמת ואיי.סיי.אל וסאפיינס צפויות לקפוץ, כשהן חוזרות עם פער של 6%-7%. אלביט מערכות 'תישאר מעט מאחור', ותעלה רק ב-4%.

9:50

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.4%, ושערו עומד על כ-3.74 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-0.3%, ושערו עומד כעת על כ-4.1 שקלים.

חברת אפסלון ברנדס הקטנה (שווי שוק של 12.5 מיליון שקל) היא הראשונה לדווח כי תיפגע משמעותית מהמכסים של 104% על סין ו-26% על הודו, אך לא יודעת להעריך עד כמה תהיה חמורה הפגיעה. לדבריה, "כלל מכירות החברה מתבצעות בארה"ב, באמצעות פלטפורת אמזון, בעוד שעיקר הייצור מתבצע בסין ובהודו. יצוין, כי בשלב זה אין בידי החברה להעריך את מלוא היקף ההשפעה של האירועים כאמור על היקף המכירות והתוצאות העסקיות של החברה. החברה... תפעל באופן מיידי על מנת למזער ככל שניתן את השפעות המדיניות החדשה, לרבות בדרך של בחינת חלופות לשרשרת האספקה וכן ביצוע התאמות בייצור ובתמחור, ככל שיידרש. החברה תשוב ותעדכן את ציבור המשקיעים ככל ויהיה בידה מידע נוסף".

08:40

1. שוק המניות

המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית.

יום היסטורי ומטלטל במיוחד נרשם בשווקים שמעבר לים אתמול, עם תנודתיות רבה סביב תוכנית המכסים של טראמפ. במשך שעות הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט רשמו ירידות של כ-2% ויותר, בעוד שטפו החדשות על ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב וסין. ההכרזה של סין על מכסים בגובה 84% גררה את השווקים בעולם מטה, וכן את הבורסה המקומית. עם זאת, המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים נאות, על רקע פוסטים שפרסם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ברשתות החברתיות, בהם ניסה להרגיע את המשקיעים, ואף ציין כי "זהו זמן טוב לקנות!!!".

הדרמה הגדולה התרחשה בשעות הערב, לאחר שטראמפ הודיע במפתיע על השהייה של 90 יום בתוכנית המכסים, מה שגרם לשוק, שהיה תחת לחץ כבד בשבוע האחרון, לנסוק בחדות.

מדד S&P 500 זינק ב-9.5% - ורשם את העלייה היומית הגדולה ביותר שלו מאז 2008, דאו ג'ונס עלה ב-2,861 נקודות, או 7.8% - העלייה החדה ביותר מאז 2020. נאסד"ק קפץ ב-12.2% - הזינוק היומי הגדול ביותר שלו מאז 2001 והשני בגודלו אי פעם. לפי נתוני דאו ג'ונס, הזינוק במדדים בעקבות הקפאת המכסים ל-90 יום (למעט על סין) העלו את שווי השוק האמריקאי ב-4.8 טריליון דולר.

"אישרתי הפסקה של 90 ימים, והפחתה משמעותית של המכס ההדדי לתקופה זו, לרמה של 10%, בתוקף מיידי", כתב טראמפ ברשת Truth Social. באותו פוסט, טראמפ גם הודיע כי יעלה מחדש את המכס על סין לרמה של 125%. בדיעבד, רמז להכרזה הזאת ניתן היה לזהות בפוסט שפרסם מוקדם יותר טראמפ, כאמור, בו כתב: "זהו זמן טוב לקנות!!!". שר האוצר, סקוט בסנט, הבהיר מאוחר יותר כי כל המדינות פרט לסין יחזרו לרמת מכס בסיסית של 10% במהלך תקופת המשא ומתן. עוד הבהיר בסנט, כי מדובר היה במהלך מתוכנן, שבא בעקבות פנייה של 75 מדינות כדי לשאת ולתת על עסקאות כלכליות - ולא כתגובה רפלקסיבית לנפילות בשווקים.

ההכרזה, הרמז וההתקפלות: שלב אחרי שלב, כך נראתה פארסת המכסים של טראמפ
מה מנסה טראמפ לעשות? שלושה הסברים למהפך של טראמפ

מניות שהיו תחת לחץ כבד כתוצאה מהמתיחות במלחמת הסחר הובילו את הזינוק היום, מניות אפל ואנבידיה זינקו ביותר מ-11% ו-13% בהתאמה. מניית וולמארט עלתה ב-9.7% וטסלה זינקה ביותר מ-19%, בעקבות ההכרזה על ההפסקה.

מניות השבבים חוו את היום הטוב ביותר שלהן ב-24 השנים האחרונות: מדד השבבים של פילדלפיה (SOX) עלה ב-16%, היום הטוב ביותר שלו מאז 3 בינואר 2001, אז עלה ב-17.5%. עוד זינקו, אינטל , ברודקום ו-ARM , כולן מעל 15%.

בהמשך לזינוק ההיסטורי בוול סטריט, באסיה נרשמות כעת עליות שערים חדות: הניקיי היפני טס בכ-8.4%, הקוספי מזנק בכ-5.5%, ההנג סנג קופץ בכ-1.6% ובורסת שנגחאי עם עלייה קלה של כ-1%.

הבוקר, המסחר בחוזים העתידיים מתנהל בירידות: הנאסד"ק יורד בכ-1.4%, ה-S&P 500 מאבד כ-0.8% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.3%.

כאמור, הבורסה המקומית ננעלה בירידות שערים, ולא הספיקה לקבל רוח גבית משינוי הכיוון החד של טראמפ: מדד ת"א 35 ירד ב-1.5% ומדד ת"א 90 ב-1.8%. כל המדדים הענפיים היו אדומים, ובלטו במיוחד מדדי הטכנולוגיה והדואליות, שירדו במעל 2%.

מדדי האנרגיה המסורתית והירוקה ירדו בעקבות צניחה נוספת של עד 7% במחירי הנפט (שהתאוששו משמעותית לאחר השהיית תוכנית המכסים): ת"א נפט וגז ירד ב-3.4% ומדד הקלינטק ב-3.6%. מדד מניות הביטוח איבד אף הוא 3.4%. שתי מניות שבלטו היום בירידות בעקבות הירידה במחירי הנפט היו נאוויטס פטר יהש ואנלייט אנרגיה . גם טבע השילה כ-4%, בעקבות האיום החדש של טראמפ למסות את תעשיית התרופות.

היום צפוי מחזה נדיר בתל אביב: המניות הדואליות במדד ת"א 35 חוזרות עם פערי ארביטראז' של יותר מ-7%, מה שיוביל ל"פתיחה אנגלית" (עיכוב של עד 6 דקות בפתיחה) בבורסה. ובכל זאת, אחרי הזינוק אתמול בוול סטריט זה מה שצפוי היום, כאשר טבע , נייס ואנלייט חוזרות בפער חיובי של יותר מ-8%. מניות השבבים נובה , קמטק וטאואר יובילו את העליות בת"א, כשהן חוזרות עם פער חיובי של כ-12%, וגם אורמת ואיי.סיי.אל וסאפיינס צפויות לקפוץ, כשהן חוזרות עם פער של 6%-7%. אלביט מערכות 'תישאר מעט מאחור', ותעלה רק ב-4%.

2. שוקי האג"ח

תשואת האג"ח של ארה"ב ל-10 שנים נסוגה מהרמה הגבוהה שנרשמה מוקדם יותר השבוע. אם בשיא היא עמדה על כ-4.5%, כעת היא על 4.29%. לשם השוואה, רק בשבוע שעבר היא עמדה על קצת פחות מ-3.9%.

הקפיצה הגדולה בתשואות הארוכות השבוע, לאחר הנפקה חלשה של משרד האוצר האמריקאי, ביטאה ירידה משמעותית בביקוש לאגרות הממשלתיות חרף העובדה שהן מהוות "נכס בטוח". זוהי התנהגות חריגה בזמן משבר.

העלייה בתשואות אותתה על דאגה בשוק האג"ח והפכה לנושא השיחה בוול סטריט, והחלו לצוץ הערכות שונות בנוגע למה שקורה: "אולי באופן מדאיג אף יותר, שוקי החוב האמריקאי חווים גם מכירה אגרסיבית להפליא, מה שמוסיף לראיות שהם מאבדים את מעמדם המסורתי כמקלט", מסר הנרי אלן, אסטרטג מאקרו-כלכלי בדויטשה בנק, בהערה.

טראמפ עצמו התייחס לעליית התשואות, לאחר ההודעה על הקפאת המכסים אמש: "שוק האג"ח מאוד מתעתע. עקבתי אחריו, אבל אם תסתכלו עליו עכשיו, הוא במצב מצוין. אבל, כן, ראיתי אתמול בלילה שאנשים נעשו קצת מודאגים".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בתחילת יום המסחר אתמול, שער הדולר חצה לראשונה מזה שמונה חודשים את רף ה־3.8 שקלים. בהמשך היום, לאחר ההכרזה של טראמפ על השהיית תוכנית המכסים שלו, השקל התחזק במעל 2%, ושער הדולר עמד על 3.73 שקלים.

הבוקר, השקל מתחזק קלות מול הדולר, ושערו עומד על 3.72 שקלים. מול האירו, השקל נסחר ביציבות, והשער עומד על כ-4.09 שקלים.

מחירי הנפט צללו בחדות, עם ירידות של כ-7%, בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר בין סין לארה"ב, וכן על רקע חששות ממיתון עולמי. לאחר שנודע כי טראמפ החליט להשהות את תוכנית המכסים שלו, המדדים מחקו את כל הירידות, וסיימו עם עליות של 4% ויותר.

הבוקר, מחירי הנפט יורדים בכ-1%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-61.6 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-64.6 דולר.

4. מאקרו

היום, בשעה 15:30 (שעון ישראל), יפורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב, על רקע הטלטלה העוצמתית בשווקים סביב השהיית תוכנית המכסים של טראמפ. כמו כן, יפורסמו נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב.

בעקבות פניית הפרסה של טראמפ בעניין המכסים, הסוחרים קיצצו בחדות את הערכותיהם להורדות ריבית על־ידי הפד. מוקדם יותר השבוע, העלייה החדה בתשואות האג"ח והחששות הכבדים ממיתון הובילו להערכות בשוק כי הפד יבצע לפחות ארבע הורדות ריבית, שיחלו כבר במאי הקרוב. כעת, הצפי הוא לשלוש הורדות ריבית, שיחלו בחודש יוני הקרוב.

5. תחזית

בעקבות ההכרזה של טראמפ על השהיית תוכנית המכסים שלו (למעט על סין), אנליסטים בגולדמן סאקס ציינו אתמול שהם חוזרים לתחזית "בסיסית ללא מיתון". "מוקדם יותר היום, לפני ההכרזה של הנשיא טראמפ, שינינו את תחזיתנו למיתון בתגובה למכסים נוספים שהוטלו על מדינות מסוימות והחלו לתפוס היום בבוקר," כתבו האנליסטים. "אנחנו עכשיו חוזרים לתחזית הבסיסית הקודמת שלנו ללא מיתון, שהניחה גידול בתמ"ג של 0.5% ברבעון הרביעי של 2025, שיעור אינפלציה מירבי של 3.5% במדד PCE הליבה, הסתברות של 45% למיתון, ושלוש הפחתות של 25 נקודות בסיס על־ידי הפד ביוני, יולי וספטמבר".

עם זאת, קשה להאמין שמדובר בסוף הסערה, וקשה לצפות את מהלכיו של דונלד טראמפ. יוטב קוסטיקה, מנהל ההשקעות הראשי של מור קרנות נאמות, מאמין שהאירוע עוד לא מאחורינו: "שתי מעצמות העולם נמצאות ב'ברוגז' כלכלי, והזמן יגיד מה תהיה התגובה של סין לעובדה שהיא נדחקה לפינה כעת, אבל שוב הוכח שמהלכים פזיזים יכולים לגרור נזק בהסתכלות ארוכת טווח". לדבריו, הנזק לכלכלה כבר נעשה. "על אף העליות החדות, סביר מאוד שהעולם ייכנס להאטה משמעותית, על גבול המיתון, והפד יצטרך לפעול ולהוריד את הריבית".

הזינוק היומי הגדול אי פעם: מומחים מנתחים את הכאוס בשווקים

מנגד, רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי במזרחי טפחות, ציין כי "הודעתו של הנשיא טראמפ ותגובת השוק משקפות היטב את הרגישות הגבוהה של השוק לנושא המכסים. כעת רואים כי כל הפרמטרים האחרים - האינפלציה, האבטלה, הצמיחה וכו', שיחקו תפקיד משני. תגובת השוק מעידה על כך שהירידות האחרונות שיקפו חשש של ממש מפגיעה כלכלית, וכעת השוק רואה סיכוי לחזרה ל'שגרה יחסית'. גם התאוששותו של מחיר הנפט הגולמי משקפת זאת.

מנחם גם הצביע על הירידה החדה בהסתברות שהשוק מתמחר הורדת ריבית במאי. רפורמת המכסים הובילה את השווקים לחשוש ממיתון, וכתוצאה מכך, לתמחר כי הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי של ארה"ב, יוריד את הריבית כבר בהחלטה הקרובה. אבל כעת, ההסתברות ירדה ל-17%. ביום שלישי הנתון הזה עמד על 50%. "זו עדות להקלה חדה ומיידית ברמת הבהילות של השוק", הוא אמר. למרות הכל, גם כעת, בשוק מתמחרים שביוני תגיע הורדת ריבית של הפד, ושיהיו שלוש הורדות ריבית השנה.