סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
הבורסה בת"א לא הושפעה היום מהזינוק בוול סטריט וסיימה את יום המסחר במגמה מעורבת ובשינויים קטנים במדדים המובילים - מדד ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 השיל 0.2%.
בין המדדים הענפיים בלטו מדד הבנקים שעלה ב-0.5% והשלים עלייה של כ-4.5% בשלושה ימים, נזכיר שחמשת הבנקים הגדולים הציגו ברבעון האחרון דוחות חזקים עם תשואה ממוצעת על ההון של 15.4% ורווח כולל של 7.6 מיליארד שקל (ממוצע של 1.5).
מדדי הטכנולוגיה ונפט וגז עלו ב-0.8% כ"א.
בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטו בעליות טלסיס נובה ואיי.בי.איי בית השקעות , ירדו בעיקר מניות סלקום , רבוע נדלן ומקס סטוק .
17:01
בזמן שמדד ת"א בנייה יורדת במעל 0.5%, מניית נאוי עולה בכ-5%, החברה יצרה ברבעון הראשון של 2025 רווח שיא של 43 מיליון שקל, ותחלק דיווידנד של 21.5 מיליארד שקל.
16:15
מניית מקס סטוק יורדת כעת בכ-3%, לאחר שפרסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025. החברה דיווחה על גידול של כ-8% בהכנסות, שהסתכמו בכ-339 מיליון שקל, ועל רווח נקי שהסתכם ב-31.8 מיליון שקל - עלייה של כ-11% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
15:33
מסחר שקט כעת בבורסת תל אביב שהמדדים המובילים נסחרים ביציבות - ת"א 35 עולה ב-0.1% מול ירידה בשיעור דומה במדד ת"א 90.
גילת עולה במעל 3% הודיעה היום כי החטיבה המסחרית שלה קיבלה הזמנות העולות על 25 מיליון דולר ממפעילי לווייני תקשורת גלובליים מובילים. האספקות מתוכננת להתבצע במהלך 2025 ו-2026.
14:10
רב בריח , יצרנית הדלתות המפורסמת, חזרה לרשום רווח נקי ברבעון הראשון. לאחר שנה קשה, בעקבות הקפאון בענף הבנייה, רשמה החברה, בשליטתו ובניהולו של שמואל דונרשטיין, עלייה חדה של 19% בהכנסות ל-193 מיליון שקל. זאת, כאשר שיעור הרווח הגולמי זינק הרבה יותר מההכנסות ברבעון שחלף (מ-15% אשתקד ל-21% השנה).
בשורה התחתונה, רשמה רב בריח רווח נקי של 1.3 מיליון שקל, מול הפסד של 8.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההתאוששות בפעילות ענף הבנייה צוינה כאחד הגורמים לשיפור בתוצאות.
קרן הריט בתחום התשתיות קיסטון , שנוסדה על ידי רוני בירם, גיל דויטש ונבות בר, ובניהולו של האחרון, רשמה עלייה של 19% בהכנסות ברבעון שחלף ל-85 מיליון שקל. הודות לעלייה בפעילות אגד, בה היא מחזיקה, וכן שינויים חיוביים בשווי חלק מתחנות הכוח שבהן יש לה החזקות (כגון רמת חובב וחגית). בשורה התחתונה, רשמה קיסטון עלייה של 4% ברווח הנקי ל-49.3 מיליון שקל. בקיסטון הציגו נתונים לפיהם אגד המשיכה לצמוח, תוך גידול ברווחיותה. ההכנסות של אגד גדלו לסך של כ-1.4 מיליארד שקל, עלייה של כ-5% ביחס לרבעון המקביל אשתקד והרווח לפני פחת, מסים והפחתות, או EBITDA, גדל ב-7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לכדי 319 מיליון שקל.
13:25
מגמה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.1%, בעוד מדד ת"א 90 יורד בכ-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לחיוב מדד ת"א קלינטק ומדד הנפט, עם עליות של כ-0.7%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והבנייה, שיורדים בכ-0.7% ובכ-0.8%, בהתאמה.
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק מול הדולר בכ-0.5%, ושערו עומד כעת על 3.53 שקלים. במקביל, השקל מתחזק מול האירו בכ-1%, ושערו עומד על כ-4 שקלים.
12:10
בשעה זו, מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, בעוד מדד ת"א 90 נופל בכ-0.8%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לשלילה מדד הבנייה ומדד רשתות השיווק, עם ירידות של כ-0.9%; מדד הביטוח יורד בכ-0.8%. מנגד בולט לחיוב מדד הנפט, שמטפס בכ-0.5%.
חברת אירודרום הודיעה היום (ג') כי ביום ראשון, החליט בית המשפט המחוזי בתל אביב לדחות את בקשתה לבטל את צו העיקול שהוטל נגדה, והורה על הותרתו בסך מיליון שקל. ההחלטה ניתנה במסגרת תביעה שהגישה חברת אן.פי.או מערכות בע"מ (NPO), בטענה להפרת הסכם הפצה של תוכנה בתחום הביטחוני ואי־תשלום תמורה בהיקפים משמעותיים.
בהחלטתו, קבע בית המשפט כי מתקיימת תשתית עובדתית המלמדת על טלטלה ניהולית וכלכלית בקבוצת אירודרום, לרבות התפטרות דירקטוריות, ירידה חדה של כ־90% בשווי המניה, ביטול זכייה במכרז ביטחוני מרכזי על־ידי משרד הביטחון, ודוח כספי לשנת 2024, שחשף הפסד של כ־23 מיליון שקל.
מי שנחקר במהלך ההליך הוא מנכ"ל החברה לשעבר, רועי דגני. בית המשפט ציין כי עדותו לא נתמכה באסמכתאות רלוונטיות, וכי דבריו נותרו בגדר אמירות בעל פה שלא סתרו את הנתונים שהציגה התובעת. עוד נקבע, כי בהיעדר התייחסות עדכנית מטעם המנכ"ל הנוכחי או גורם בכיר אחר בקבוצה, לא סופקה תמונה מלאה של המצב הפיננסי, באופן שהיה בו כדי להפיג את החשש הכבד.
11:25
המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2%, מדד ת"א 90 יורד בכ-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לחיוב מדד הבנקים ומדד הנפט, שעולים בכ-0.5% ובכ-0.3%, בהתאמה. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והבנייה, שיורדים שניהם בכ-0.5%.
מניית ארית תעשיות בולטת לשלילה, עם ירידה של כ-4%, כאשר ברקע הדיווחים מאתמול על התקדמות אפשרית במשא ומתן על עסקת חטופים.
10:35
מגמה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.2%, מדד ת"א 90 יורד בכ-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לשלילה מדד הביטוח, שיורד בכ-0.4%. מנגד, מדד הנפט מטפס בכ-0.5%.
מיטב השקעות פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025. הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2025 הסתכמו בכ-451 מיליון שקל, עלייה של כ-25%, לעומת 360 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ-90 מיליון שקל, עלייה של כ-80%, לעומת סך של כ-50 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
החברה דיווחה כי היקף הנכסים המנוהל שלה עלה לכ-331 מיליארד שקל; נכון ל-18 במאי 2025, היקף הנכסים המשיך לעלות והסתכם בכ-347 מיליארד שקל, כאשר עלייה בסך של כ-8 מיליארד שקל מגיעה ממגזר החיסכון ארוך־הטווח. כמו כן, דיווחה החברה כי היא תחלק דיבידנד בגובה של 35 מיליון שקל לבעלי מניותיה.
10:05
פתיחה מעורבת בבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, מדד ת"א 90 יורד בכ-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לשלילה מדד הביטוח, שיורד בכ-0.4%. מנגד, בולטים לחיוב מדדי רשתות השיווק והביומד, עם עליות של כ-0.3%.
מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: טלסיס , אלקטרה צריכה , איי.בי.איי בית השקעות , מיטב השקעות ותורפז .
מניות שבולטות לשלילה: דנאל , אלקטרה נדלן , נובה , פרטנר וישראכרט .
אלקטרה מוצרי צריכה פרסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025. החברה רשמה עלייה מתונה בהכנסות וברווח הנקי, על רקע התאוששות בפעילות רשת קרפור שהיא מפעילה ברחבי הארץ. החברה בניהולו של צביקה שווימר מדווחת אמנם על עלייה מתונה בהכנסות מגזר המזון שלה, שכולל בעיקר את רשת קרפור, אלה עלו ב-1.1% ברבעון הראשון ל-799 מיליון שקל, אך הרווח שנבע מאותו מגזר הסתכם ב-42 מיליון שקל, והיווה 5.3% ממחזור ההכנסות שלו, עלייה חדה מול רווח נקי של 3 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד (0.4% מהמחזור). השיפור נבע מגידול במכירות בסניפים שהוסבו למותג הצרפתי קרפור.
אם רוצים לבדוק את פעילות קרפור עצמה, החברה מדווחת על תוצאות החברה-הבת שלה: גלובל ריטייל, שהיא אותו מגזר המזון בנטרול התאמות שונות בגין עודפי עלות והתאמות מגזריות, ובפועל פעילות רשת קרפור. גלובל ריטייל סיכמה את הרבעון שחלף עם רווח נקי של 5.2 מיליון שקל, למול הפסד של 34 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מניית אלקטרה צריכה, שירדה בכ-6% מתחילת השנה, עדיין מסכמת את 12 החודשים האחרונים עם עלייה של 43%, שנרשמה ברובה בנובמבר האחרון, ככל שרשת קרפור החלה להתאושש בהדרגה ולהפסיק להסב הפסדים כבדים לאלקטרה צריכה. שווי השוק של החברה הבוקר: 2.4 מיליארד שקל.
9:30
בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק כעת בכ-0.4% מול השקל, ושערו עומד על 3.56 שקלים. במקביל, האירו מתחזק מול השקל בכ-0.2%, ושערו עומד על 4.05 שקלים.
8:30
1. שוק המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ב'), המסחר ננעל בעליות חדות, כאשר שתי בשורות תרמו לאופטימיות בשוק ההון המקומי. הראשונה הייתה דיווח לפיו ישראל וחמאס בוחנים הצעה חדשה לעסקת חטופים ולהפסקת אש, כאשר זמן קצר לאחר מכן, דווח כי ישראל למעשה דחתה את המתווה החדש על הסף; והשנייה ההייתה הודעת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לפיה הוא מאריך את הזמן שהקציב עבור משא ומתן עם האיחוד האירופי.
ההודעה השפיעה לחיוב על השווקים הגלובליים, כאשר בבורסה המקומית, המדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 90, עלו בכ-2%. בלט לחיוב מדד ת"א ביטוח, שעלה ב-3.4%, יחד עם מדד ת"א בנייה, שהוסיף לערכו 3%, ות"א בנקים 5, שקפץ ב-2.6%. מדדים אלו נחשבים בעלי רגישות גבוהה יותר לחדשות מקומיות, כך שעסקת חטופים מסתמנת עתידה לתת להם רוח גבית.
מנגד, הסקטור הביטחוני הגיב בירידות לדיווחים. שתיים מהמניות הלוהטות בתחום - ארית תעשיות ונקסט ויז'ן ירדו בחדות, והיו בין המניות הכי שליליות בבורסה אתמול. גם מניות ביטחוניות אחרות נסחרו במגמה שלילית, כמו אלביט מערכות ומנועי בית שמש .
לצידן, מניות התעופה אל על וישראייר גרופ ננעלו בעלייה של 0.1% ובירידה של 3.3%, בהתאמה. אם הפסקת האש אכן תצא לפועל, סביר שחברות התעופה הזרות יחזרו לפעול בישראל מהר מהמצופה. נזכיר כי בחודש האחרון, אל על רשמה זינוק מרשים של יותר מ-45% וישראייר עלתה בכ-13%.
בלטה במסחר מניית ג'ין טכנולוגיות (לשעבר מיקרונט), שזינקה בכ־17%, לאחר שעדכנה על חתימת הסכם עם חטיבת האלקטרוניקה של קבוצת אדאני ההודית. ההסכם כולל הטמעת מערכת מבוססת בינה מלאכותית, לניהול אוטומטי של סריקת חולשות באפליקציות תוכנה ארגוניות של הלקוח. החברה נסחרת בשווי שוק של כ־100 מיליון שקל, לאחר שהכפילה את שוויה מתחילת השנה. ג'ין מוזגה עם מיקרונט לפני כשבועיים, מהלך שכלל פרישה ומינוי מחדש של כל מנהלי החברה.
במסגרת עונת הדוחות, היום (ג') יפרסמו את תוצאותיהן הכספיות אלקטרה נדלן , אלקטרה צריכה , ביוליין , להב , מור השקעות , מיטב השקעות , מקס סטוק , נאוי , קיסטון אינפרא , רימוני , ושוהם ביזנס .
אמש (ב'), לא התקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הזיכרון האמריקאי.
את עניין המשקיעים תרכז מחר (ד') ענקית השבבים אנבידיה , שצפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון. הציפיות מהדוחות של אנבידיה גבוהות במיוחד. לפי אתר אינווסטינג, האנליסטים מעריכים שאנבידיה תציג הכנסות של 43.12 מיליארד דולר ברבעון, זינוק של 66% מהשנה שעברה, ורווח למניה של 0.89 דולר - עלייה של 46% לעומת אשתקד.
לא לחינם האנליסטים אופטימיים. כמעט כל ספקיות הענן הגדולות הודיעו בעונת הדוחות הנוכחית על קפיצה בהשקעות בתשתיות בינה מלאכותית - מה שאומר ביקושים גבוהים לשבבים המתקדמים של אנבידיה. לדברי אוראל לוי, מייסד ANEK Capital ומנהל השקעות ראשי: "מצד אחד, ענקיות הענן הודיעו באופן ברור שהן ממשיכות להגדיל את ההשקעות ב־CAPEX (הוצאות הון, כלומר השקעות בציוד, מרכזי נתונים ותשתיות AI). מצד שני, השוק חשש שייקח זמן עד שנראה את זה מתורגם לצמיחה בפועל. בינתיים ההזמנות ממשיכות לזרום".
אבל באנבידיה יודעים שדוח טוב זה כבר לא מספיק. אחרי זינוק של יותר מ־1,300% בחמש שנים, ענקית השבבים בניהולו של ג'נסן הואנג מתומחרת לשלמות. או במילים אחרות, כדי שהמניה תקפוץ אנבידיה לא צריכה רק לעקוף את התחזיות, עליה לנפץ אותן. המודל האנליטי של חברת Zacks למשל, מודד את הפער בין תחזיות הקונצנזוס לבין התחזיות המעודכנות ביותר של אנליסטים (Earnings ESP). ביום שני, הפער הזה עומד על מינוס 5.2%, כלומר חלק מהאנליסטים כבר מעדיפים לנקוט באופטימיות זהירה.
המשקיעים יתמקדו בחמישה מוקדים עיקריים בדוחות הקרובים: התחזיות לרבעון הבא (עם ציפייה לעלייה של 54% בהכנסות ברבעון הבא ביחס לרבעון המקביל אשתקד), החשיפה לסין, ההזמנות לשבבי Blackwell (השבבים המתקדמים של אנבידיה) ובעיקר הרווח הגולמי. לוי מסביר: "בכל פעם שהרווח הגולמי קצת מגמגם, השוק נכנס ללחץ, כאילו הכוח של אנבידיה נחלש. אבל בפועל, יש להם יכולת תמחור כמעט חסרת תקדים. ראינו את זה ברבעון הקודם, למרות שההכנסות לא גדלו באופן חריג, הרווח הגולמי השתפר, וזה הספיק כדי להקפיץ את המניה".
● הדוח שיגלה: האם אנבידיה בדרך לאבד את התואר "המניה הלוהטת בעולם"?
באסיה, המסחר הבוקר מתנהל במגמה מעורבת: מדד הניקיי עולה בכ-0.3%, בורסת שנגחאי יורדת בכ-0.2%, ההנג סנג מאבד מערכו כ-0.1%, והקוספי נסוג בכ-0.5%.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר בעליות של עד 1%.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי נרשמה אמש (ב') יציבות יחסית - בחוב הממשלתי, מדד תל גוב שקלי נסחר ללא שינוי, מדדי האג"ח הקונצרניים, תל בונד 20, 40 ו־60 נסחרו בעליות מתונות.
בשוק החוב האמריקאי, המצב דרמטי הרבה יותר. שוקי האג"ח מאותתים מצוקה, כשהתשואה ל־30 שנה חצתה את רף ה־5%. חקיקה חדשה של טראמפ שעושה את דרכה בימים אלה לסנאט צפויה להכביד על החוב הלאומי, ומדאיגה את המשקיעים. החקיקה, שמאגדת מספר הבטחות בחירות של טראמפ, בין היתר בתחום המיסוי, צפויה להוסיף כ־4 טריליון דולר לחוב הלאומי (כ־36 טריליון דולר) בעשור הקרוב.
סזאר פרז רואיז, מנהל ההשקעות הראשי בבנק ניהול העושר פיקטה מזהיר מהחרפה בפערים הפיסקאליים של ארה"ב ומהשפעתם ההולכת וגוברת על שוקי האג"ח. לדבריו, "שומרי האג"ח" חזרו - משקיעים מוסדיים מענישים את וושינגטון על מדיניות התקציב והחוב, כפי שניכר בביקוש הנמוך לאג"ח ל-20 שנה והקפיצה בתשואות ל-30 שנה, לרמות שיא מאז 2023.
פרז רואיז מעריך שהצרכן האמריקאי נמצא "על סף שבירה": ביקושים חלשים לבנזין, ירידה בתחזיות המכירות של חברות צריכה והמשך העלאות מחירים ע"י יצרנים - כולם מעידים על סימני האטה. ביום שישי יתפרסמו נתוני מדד PCE, מדד האינפלציה המועדף על הפד, שיהוו נקודת מבחן לשוק ולמדיניות הריבית. במקביל, הוא ממליץ להעדיף מניות ואג"ח אירופאיות על פני אלו האמריקאיות, ומדגיש פוזיציית חסר באג"ח ממשלת יפן, בשל עלייה בתשואות שם על רקע לחצי אינפלציה.
הבוקר, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרות בירידות: תשואת האג"ח לעשר שנים יורדת בכ-5 נקודות בסיס ועומדת על 4.45%; תשואת האג"ח ל-30 שנים יורדת בכ-7 נקודות בסיס ועומדת על כ-4.96%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
גם שוק המט"ח המקומי הגיב בחיוב להתקדמות במגעים להפסקת אש מול חמאס. ביום שני זינק השקל בכ-1% מול הדולר ונסחר סביב 3.55 שקלים. גם מול האירו זינק המטבע הישראלי, שנסחר סביב 4.05 שקלים.
הבוקר, הדולר מתחזק בכ-0.2% מול השקל, ושערו עומד על כ-3.55 שקלים. מול האירו, השקל נסחר ביציבות, ושערו עומד על 4.03 שקלים.
מדד הדולר (DXY) צולל מתחילת השבוע, ושוב יורד לרמה של 98 נקודות - רף השפל של השנה וחצי האחרונות. יוליוס בר חוזים היחלשות ממושכת בדולר האמריקאי, בעיקר בשל הגירעון והחוב ההולך ותופח של ממשלת ארה"ב.
מחירי הנפט רושמים הבוקר ירידות של עד 0.5%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-61.2 דולר, וחבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-63.8 דולר.
מחיר הזהב יורד בכ-1.2%, ונע הבוקר סביב 3,350 דולר.
הביטקוין יורד קלות ונסחר סביב מחיר של 108 אלף דולר.
4. מאקרו
כצפוי, אחר הצהריים, הותיר בנק ישראל, בפעם ה־11 ברציפות, את הריבית ללא שינוי, ברמה של 4.5%. נירה שמיר, כלכלנית ראשית של בנק דיסקונט, התייחסה להחלטה: "כצפוי, בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 4.5%, והדגיש את העלייה בסביבת האינפלציה. לדבריו, קצב האינפלציה השנתי עלה, ועל־פי החזאים, התכנסות האינפלציה לתחום היעד תהיה מאוחרת יותר ממה שהעריכו לפני פרסום מדד אפריל. בנוסף, מציין בנק ישראל את ההאצה במחירי הרכיבים הבלתי־סחירים במדד, המהווים מבחינתו אינדיקציה לאינפלציה שנובעת מגורמים מקומיים ולא גלובליים".
שמיר הוסיפה: "להערכת הוועדה, קיימים מספר סיכונים להאצה אפשרית באינפלציה או לאי התכנסותה ליעד: ההתפתחויות הגיאופוליטיות והשפעותיהן על הפעילות במשק, מגבלות היצע, הרעה בתנאי הסחר העולמיים ותנודתיות בשקל. באשר למגבלות ההיצע, על אף העובדה שהיחס בין מספר המשרות הפנויות למובטלים התמתן, עובדה המצביעה על שוק עבודה הדוק פחות, הוא עדיין נמצא ברמה גבוהה, ומגבלת גיוס עובדים עדיין ניכרת בענפים רבים. מנגד, בנק ישראל רואה הקלה מסוימת במגבלת ציוד וחומרי גלם.
עוד הוסיפה שמיר: "פרמיית הסיכון אמנם ירדה מאז הודעת הריבית האחרונה, אולם תוך תנודתיות, והיא עדיין שוהה ברמה גבוהה ביחס לרמתה טרם המלחמה. אנו מוסיפים להעריך, כי בנק ישראל יוריד את הריבית פעמיים במהלך המחצית השניה של 2025. עם זאת, נציין, כי לאחרונה חלה עליה חדה בריבית המגולמת בשוק, לרמה של 4.2% בסוף 2025, כלומר: השוק מגלם סיכוי נמוך לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה".
בהמשך היום (ג'), צפויים להתפרסם בארה"ב נתוני הזמנות מוצרי ברי קיימא, מדד מחירי הבתים ומדד אמון הצרכן של CB.
5. תחזית
מניית ענקית הטכנולוגיה אפל ירדה בכ-8% מתחילת החודש, בין היתר, על רקע איומו של הנשיא טראמפ להטיל עליה מכס של 25%, אם לא תעביר את הייצור שלה לארה"ב. נכון לעת זו, היא היחידה מבין "שבע המופלאות" שנמצאת בטריטוריה שלילית לאורך התקופה הזו, וגם זו עם הביצועים החלשים ביותר בהסתכלות של שנה מהיום - אך באתר MarketWatch ציינו כי חלק מהאנליסטים לא מתרגשים מהלחצים המופעלים על המניה, גם אם צפויה טלטלה מסוימת בטווח הקרוב.
גיל לוריא, ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב-D.A. Davidson, ציין כי אחת החוזקות של אפל נעוצה בשירותים שלה. לדבריו, השירותים שאפל מציעה במכשיריה ימשיכו לגרום ללקוחות לחזור, ולקוחות שקונים מוצר אחד של החברה, כמו אייפון, לרוב רוכשים גם מוצרים נוספים שלה, כמו מקבוק. לוריא טוען כי החולשה שנרשמה במניה בתקופה האחרונה אינה מעידה על חולשה ברמה העסקית, אלא קשורה יותר למהמורות במערכת היחסים בין מנכ"ל אפל טים קוק לנשיא טראמפ.
לוריא הוסיף כי על אף שמכס בגובה 25% צפוי לפגוע ברווחיות החברה בטווח הקרוב, הוא מאמין עדיין שיש סיכוי שהמשא ומתן בין אפל לבית הלבן ירכך את הגזרה. כמו כן, ציין כי אפל לא תהיה בעמדה נחותה לעומת המתחרות שלה, מכיוון שטראמפ הצהיר כי גם יצרניות סמארטפונים נוספות כמו סמסונג יספגו מכס בגובה 25%, ככל שלא יעבירו את יכולות הייצור שלהן לארה"ב.
אנג'לו זינו, אנליסט ב-CFRA, הצטרף לדבריו של לוריא, כינה את איום המכסים "רעש", וציין שהדבר לא משפיע על האופן שבו הוא רואה את אפל. "אני לא חושב שאפשר להסיק יותר מדי מהכותרות האלה", אמר. זינו טען כי אולי המסקנה החשובה ביותר היא שהיחסים של קוק עם הנשיא אינם חזקים כפי שהיו פעם.