הכתבה מטעם Cello
הניהול המסורתי של ציי רכב עובר שינוי מהותי, על רקע מגמות מאקרו כלכליות כמו התייקרות התחזוקה, רגולציה מתקדמת והמעבר המואץ לרכבים חשמליים, כל אלה דוחפים את השוק לאמץ פתרונות מבוססי דאטה ובינה מלאכותית, שמאפשרים למנהלי ציים לשפר את קבלת ההחלטות, להפחית עלויות ולייעל את זמן העבודה של כלל המעורבים בתהליך.
עד עכשיו עסקים נדרשו לשלב בין מערכות, ספקים שונים, ממשקים מורכבים וכוח אדם ייעודי אך כיום כל זה מתנקז לתהליך אחוד שמנוהל ממערכת אחת. מערכת Cello All in מציעה מעקב שוטף אחרי חניות, שטיפות, נסיעות בכבישי אגרה, טעינת רכבים, שירותי דרך ועוד לצד יכולות בקרה בזמן אמת, ניתוח מגמות תחבורה בתוך הארגון ותכנון תקציבי יעיל יותר.
כשמנכ"ל Cello (סלופארק לשעבר) נתקל שוב ושוב בכאוס שמלווה את ניהול ציי הרכב הארגוניים - הוא הבין שמדובר בבעיה מערכתית גורפת, לא נקודתית. עשרות ספקים, מערכות שלא מדברות זו עם זו, ריבוי תהליכים ידניים, וחוסר שליטה אמיתי בהוצאות - כל אלה הפכו את התחום לאחד המורכבים ביותר בארגון.
"במקום להשלים עם המציאות, בחרנו לבנות פלטפורמה שמאחדת את כלל השירותים התפעוליים לרכב הארגוני בממשק חכם, מבוסס דאטה וקל לניהול. כל מה שלא מנוהל - מתייקר. ראיתי ארגונים שמאבדים שליטה רק כי הם עובדים עם חמש מערכות במקביל. החלטנו לבנות מערכת אחת שעושה סדר," אומר גיא סלוק.

גיא סלוק, מנכ''ל Cello / צילום: Cello
מעבר ממערכות מבוזרות לניהול אחוד
חברת Cello, המתמחה בניהול תחום הרכב הארגוני, פיתחה לדוגמה את פלטפורמת Cello All in - פלטפורמה המאפשרת לארגונים לרכז מגוון שירותים דוגמת: ניהול חניות, שטיפת רכבים, טעינה חשמלית, כבישי אגרה שירותי דרך ועוד תחת ממשק דיגיטלי אחד. בכך נחסכת לא רק ההתנהלות מול מספר ספקים, אלא גם זמן יקר בתיאום, דיווח ובקרה.
הממשק האחוד מאפשר לעקוב אחר דפוסי שימוש ברכב, לנתח הוצאות בזמן אמת, לזהות חריגות, ולייעל את הקצאת המשאבים. מעבר לכך, מדובר בכלי המספק תובנות ניהוליות חשובות - למשל באילו אזורים מתרכזת הפעילות, מהי עלות התחבורה לארגון לפי מחלקה, ואילו רכבים יוצרים עומס תפעולי גבוה.

פלטפורמת Cello All in / צילום: Cello
לא רק ניהול - גם חיזוק היעילות: מקומה של הבינה המלאכותית
הבינה המלאכותית משנה את הדרך בה ארגונים מנהלים את ציי הרכב שלהם - לא בעתיד הרחוק, אלא כבר עכשיו. מערכות מבוססות AI הופכות תהליכים מסורבלים לפשוטים, מפחיתות טעויות אנוש, ומאפשרות תגובה מהירה ואוטומטית למצבים משתנים. בזכות יכולות עיבוד מתקדמות וזיהוי דפוסים, ניתן לייעל תהליכי עבודה שוטפים, לשפר את חוויית המשתמש בשטח, ולחסוך משאבים - הן בצד התפעולי והן בצד הניהולי. בין הפתרונות ש-Cello פיתחה בזירת הרכב:
AiProtect: מערכת לסריקת שלטי חניה בתל אביב וניתוח חכם של החוקים המקומיים, המאפשרת לעובדים לדעת מתי והאם להפעיל חניה בהתאם לסטטוס הרכב ולמיקום ובכך לחסוך קבלת קנסות מיותרים לארגון.
Reporter, "נוהל 6": כלי AI לניהול קבלת פניות בהתאם לדרישות הרגולציה תוך הצגה בצורה קלה ויעילה את הפניות על אופן הנהיגה של העובדים וזאת בניגוד לדרך הידנית הקונבנציונלית של נציג שירות במוקד. הכלי מאפשר את הגברת הבטיחות, הבקרה ושיפור מדיניות התחבורה הארגונית.
שירות לקוחות אונליין מבוסס AI: שירות לקוחות חכם שמספק מענה מהיר ומדויק לפניות בזמן אמת כל זאת לצד מענה אנושי ואישי.
בין תפעול חכם לחיסכון ארגוני
השוק עובר תהליך מואץ של טרנספורמציה דיגיטלית, ותחום ציי הרכב אינו נותר מאחור. פתרונות כמו אלה של Cello ממחישים כיצד ניתן לא רק לייעל את עבודת מנהל הצי, אלא גם להכניס סטנדרט חדש של ניהול - כזה שמבוסס על תובנות, שליטה ובקרה, ולא רק על תגובה לבעיות בשטח.
מגמות אלה תואמות את הצרכים המשתנים של ארגונים גדולים וקטנים כאחד, במיוחד כשהתחבורה הופכת לא רק להוצאה אלא לכלי אסטרטגי שמסייע להניע את הארגון קדימה. ככל שהבינה המלאכותית תמשיך לחדור לתחומים נוספים בעולם התחבורה - כך ניהול הצי יהפוך לחכם, מדויק ובעיקר חסכוני יותר.
לפרטים נוספים>>
הכתבה מטעם Cello