בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם
עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון
אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק
דן פרמן הוא בעלים של "תזונה לחיים בריאים", יבואנית כלי הבישול הבריאותיים של Salad master • "אם זה היה בידיי ביטוח לאומי הכול היה עובד נפלא, אבל אנחנו נפלנו על רשות המסים, שיש להם מערכת שיודעת רק לקחת" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה
לאבנה טורקית או גבינת טבורוג רוסית, קל ופשוט להכין גבינות כאלה בבית, גם בלי כל הרצינות התהומית של ריאליטי האוכל • החלק הקשה הוא רק למצוא חיתול בד
קציצות בקר או עוף עולות על השולחן כמעט בכל בית, אבל קציצות דגים הן סוג של חור שחור שמעטים מתקרבים אליו במטבחם הביתי, ולא בצדק
המטבחים המסורתיים אימצו מזמן, ועכשיו גם המטבח המודרני: שימוש בפירות בוסר - משמשים, דובדבנים ובעיקר שזיפים ירוקים - על חמיצותם המודגשת, לתיבול ולרטבים • זו העונה, לקנות ולהקפיא
במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת
ימי ההסגר נתנו זריקת מרץ לבישול הביתי, ובמיוחד לאפייה • המוני ישראליםגילו את העונג שבהכנה של לחם מחמצת ביתי, גידולו, האכלתו וטיפוחו • אל תחמיצו את הטרנד
בימים אלה של יציאה הדרגתית מהסגר, צריך לעשות משהו עם כל הפסטה שאגרנו לעת צרה • זה לא קשה: גם בימי שגרה היא משביעה, זמינה, מנחמת וקלה להכנה
יום העצמאות ה–72 יהיה כנראה הראשון שאותו נחגוג בלי מנגל ואינספור סוגי בשרים. ובכל זאת, יש מנה שאפשר להכין במטבח הביתי בלי לנפנף אבל להרגיש עם: עראיס
החיפוש של מוצרי אפייה גדל פי 100, המכירות של שמרים זינקו פי 40, וברשתות החברתיות סינים צעירים החלו לשתף תבשילים שהכינו בעצמם במקום מנות במסעדות • החשש להידבק והזמן הפנוי הפכו פתאום את הבישול לתחביב מספר 1 בסין, ואפליקציות המתכונים רק מרוויחות
מירי בלבול מארחת את חבריה לארוחת ערב בביתה, ומשחזרת איך הקימה בית ספר להלבשת בתים • על הדרך היא גם מעצבת דירות לנערים שנפלטו מהבית, ולנשים שיצאו ממעגל הזנות
המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד
אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל
אוכליום העצמאותימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםעצמאיםפסטה