ספר בישול נהדר המלא במתכונים משובחים ובצילומים מגרים ■ "עשתידכ" - תבורכנה ידייך - כך מברכים העיראקים את בעלת הבית בסיומה של ארוחה טובה
עידן מצנר, השף של מסעדת סיפו ביפו, דור שלישי לדייגים ולשפים מטבריה, הכין עבורנו מנות דגים קיציות, ים תיכוניות, שנורא קל להכין בבית והולכות טוב עם יין לבן, אוזו או ערק בצד
כיום מובנים טיימרים אלקטרוניים כמעט בכל תנור, ובכל סמארטפון יש פונקציה של ספירה לאחור ■ איך פעם זכרה סבתא רבתא לכבות את הלהבה בדיוק בחלוף 18 דקות?
הלימון הכבוש הוא אופנתי היום בכל מטבח, בכל תפריט של מסעדה ובכל ספר בישול ■ כפית קטנה ממנו מקפיצה מאכלים, אפילו שגרתיים, למקומות חדשים לגמרי ■ כדאי לנסות - הנה המתכונים
המעבר לגליל הרוגע לא הצליח להכניס בי אפילו מילימטר אחד של איזון פנימי. שוב אני בריצה סביב הזנב של עצמי
השמן, עד לא מזמן מוצר מוקצה בריאותית, עבר מהפך ■ השוק מוצף בשמנים חדשים ומבטיחים מבחינה בריאותית וקולינרית כאחד ■ קבלו את שמני האורז, הדלעת, השקדים, האגוזים, הבוטנים, הקוקוס, האבוקדו, החרדל והענבים
אמן הקולינריה מאיר אדוני רותח: "תרבות האוכל כאן פתטית, בא לי לעלות על המטוס הבא בנתב"ג" ■ "פתאום לשלם 500 שקל על ארוחה במסעדה נחשב לאסור. פתאום הכסף מסריח ונוחי דנקנר הוא אויב העם. מאיפה השנאה הזו?"
בלי פשטידה ובלי פלטת גבינות: לא שזה רע, חלילה, אבל עם קצת העזה והשקעה אפשר להכין משהו מתוחכם יותר. השף מאיר אדוני מכתית ומהמזללה מציע שילובים לא שגרתיים של גבינות, פירות וירקות
אמנם לא הכמהין השחורות של צרפת או הלבנות של איטליה, אבל כמהין
עם כל הכבוד לשבועות, הולכים ומתרבים המתנגדים לאכילת מוצרי חלב, בעיקר מטעמי בריאות ■ זה לא אומר שצריך לוותר על עוגת הגבינה המסורתית, רק על הגבינה
לכבוד יום המלכה, חג הולנדי פופולרי לציון יום הולדתה של המלכה ביאטריס, התקיימה בירושלים ארוחה מיוחדת ■ השפית הצעירה מורן רוטמן הכינה וריאציות על המטבח ההולנדי, כמו שגם הוד מלכותה לא מכירה אותו
המרחק בין סלט בסדר, ואפילו טוב, לסלט מצוין הוא מילימטרים בודדים בלבד
עפ"י דירוג World's 50 Best Restaurants, מסעדת Noma בקופנהגן של השף רנה רדזפי נבחרה למסעדה הטובה בעולם זו השנה השלישית ברציפות
היא הייתה טבחית פנטסטית, אבל הפסיקה לבשל. ולפני שהפסיקה, שכחה את כל המתכונים שלה. איזו מחלה מזופתת
השום הירוק, השקד הירוק, החומוס הירוק ואפונת הגינה הירוקה עכשיו בשיאם: טריים-טריים, לא קפואים, לא משומרים. רעננים כמו האביב עצמו וכמוהו מהירים להיעלם
בלי בצק, בלי קמח, אבל עם הרבה שקדים, שוקולד, מרציפן, קוקוס, ביצים ושמנת מתוקה: קינוחי פסח מצטיינים
אוכליום העצמאותימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםעצמאיםפסטה