רק באימפריות מתפוררות עולים אנשי המטבח לדרגת גבורה והשפעה
עוד לא נולד בשלן שגם אם יש לו מדף גדוש בספרי בישול, לא ישמח לעוד אחד כמתנה לחג ■ גם הוצאות הספרים יודעות את זה ■ טעימות ומתכונים מהספרים החדשים
פסטיבל אוכל חדש באשדוד, "עמים וטעמים", חוגג את המגוון הרב-תרבותי של העיר ואת שפע המסעדות שבה: מרוקאית, אתיופית, הודית, תאילנדית, גיאורגית, בוכרית ועוד ■ רבות מהן שוות הגעה במיוחד
המטבח המרוקאי ידוע בעושר הטעמים, הריחות והצבעוניות שהוא מפיק, כמו גם בפריטה על מיתרי הרגש ■ מסעדת אווה סאפי, הפועלת בנווה צדק בת"א, מפגישה בין המתכונים המסורתיים מהמטבח הביתי לאווירת סצנת האוכל האיכותית של ת"א
גם לכריך הפשוט כביכול יש רגע של תפארת, כשמכינים אותו כמו שצריך, מחומרים טובים ועם גיוונים מקוריים ■ לרגל עונת הטיולים המשפחתיים ולקראת שנת הלימודים הממשמשת ובאה - קבלו את המיטב
עד לא מזמן, גאריג הייתה עוד מסעדה של שף צעיר ומוכשר, אבל לאחרונה הפכה לאחת הטובות בישראל ■ לחיי ההקשבה לפידבקים - של השותף, של המבקרים, של הלקוחות ושל ספקית הירקות (שהפכה בינתיים לאשתו של השף)
הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית
במותן של מסעדות הטברנה היפואיות, ציוו לשלל מסעדות שף חדשות את הווייתן ■ ומה עם מי שרוצה להישאר בבית ובסך-הכול לאכול משהו קל? אין שום בעיה: 3 מתכונים מהמטבח היווני לאירוח בסוף השבוע
התקופה האחרונה הייתה טובה לבינו גבסו, הלוא הוא "דוקטור שקשוקה" ■ המנה שלו נכנסה לרשימה של רב-המכר האמריקאי "1,000 מאכלים שחייבים לאכול לפני שתמות", ובקרוב הוא פותח מסעדה חדשה
בחג השבועות הזה נפגשות שתי מסורות: עוגת הגבינה הישראלית עם ביכורי עץ המייפל הקנדי, שבעונה זו ממש מתחיל להגיר את עסיסו לסירופ המפורסם ■ העוגה הזו יוצרת שילוב של מתוק ומלוח: גבינה, מייפל ובייגל
כיפאח דסוקי היא "גם אישה, גם ערבייה, גם מוסלמית, גם פמיניסטית וגם טבעונית" ■ ספרה קורא לשלום לא רק בין עמים אלא גם עם החיות, בגרסאות טבעוניות למטבח הערבי המסורתי
הנושא של הפסטיבל השנה הוא "דגן", מאפים של עמים ועדות, בבתים, במאפיות בוטיק ובחיק הטבע
אין מה להשוות בין ניוקי טרי לניוקי מיובש ומשומר מהסופר ■ החדשות הטובות הן שלא קשה להכין ניוקי בבית, והתוצאה טעימה ממש כמו במסעדה איטלקית
ימי התום של הפלאפל חלפו, והוא התקשה למצוא את מקומו בין רשתות ההמבורגר, הפיצה והסושיות ■ אבל מתברר שעוד לא נאמרה המילה האחרונה
ענף המסעדנות בישראל נחשב לתחום מסוכן מבחינה כלכלית, כשכ-80% מהמסעדות החדשות שנפתחות בארץ נסגרות לאחר פחות משנה אחת של פעילות ■ רשת חברתית חדשה בשם פודיס הוקמה בכדי לתת מענה לתופעה זו
לאלוהי היהודים יש דרישות רבות בנוגע לאוכל, ולהתקיים על פיסות קרטון שרופות במשך 7 ימים היא ודאי מהאכזריות שבהן ■ רועי ירושלמי נחלץ לעזרת בני ישראל המורעבים
אוכליום העצמאותימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםעצמאיםפסטה