כבד עוף: קצוץ אצל אשכנזים, צלוי בכמון אצל העיראקים, עם עגבניות ובצלים במטבח הבולגרי והטורקי, עשוי ביין בקרב הצרפתים והאיטלקים, ואפילו לאחינו בני העדה הטבעונית יש גרסה משלהם למעדן
פסח הוא כידוע לא רק חג החירות וחג האביב, אלא גם חג ספרי הבישול ■ מתנה פופולרית למארחים והזדמנות לרענן את המנה שמביאים לשולחן המשותף
כבר כמה שנים שבישראל מתפתח ענף קולינרי חדש, פוד סטיילינג, ויש לו השלכות על עולם המסעדנות, השיווק, הצריכה ואפילו על הבריאות
שיגעון הראמן שאוחז באחרונה בתל-אביב הוליד מספר דו-ספרתי של מסעדות שמגישות מרקי ראמן, ברי ראמן ייעודיים ועוד שתי מסעדות יפניות בדרך
cook ואפליקציות אחרות מציעות קונספט עדכני לספרי מתכונים ומשדרגות את החוויה לרמות שרות סירקיס והקולגות שלה לא חלמו להגיע אליהן - בין היתר בזכות היכולת לעקוב אחר משתמשים בעלי טעם דומה ולבחור את סוג המטבח או רכיבים אהובים מתוך מגוון עצום
זו העונה לבישול ביין: השריה ממושכת, גם ביין פשוט, ובישול ארוך יקפיצו אפילו נתחים זולים ועופות רגילים לרמה אחרת
השפים הפכו לגיבורי תרבות נערצים ולמודלים (עשירים) לחיקוי, ושוק מוצרי המטבח והבישול המקצועיים קיבל דחיפה עסקית וטכנולוגית שלא הייתה מביישת שום ענף היי-טק
"בלאדי", ספר הבישול של דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בנצרת ושל הכותבת מיכל וקסמן, מתעד את מתכוני העיר נצרת עונה אחר עונה במשך שנה של עבודה
"הרבה מסעדות מנסות להיות כמו משהו במקום ליצור מתוך עצמן... בלי זיכרונות ילדות ובלי הקשר מקומי. זה פשוט מעוות" ■ מיכל אנסקי שלא הכרתם
הבקשות כוללות מגוון רחב - מחומרי גלם ועד ארוחות לחיות מחמד ■ לא ברור אם מותגי המזון שלה יהיו שיתוף-פעולה עם חברת שומרי משקל, שהיא מחזיקה 10% ממנה
תחום הבישול בולט מעל שלל הנושאים שרצים באוטוסטרדת המידע ומושך אליו קהל רב ומגוון ■ שפים סלבריטאים, חברות מדיה דיגיטלית ועיתונים ממהרים להשיק אתרי אוכל עם סרטוני וידאו, ואלה זוכים למיליוני צפיות
במרכז החלל עומד שולחן בופה ארוך, ועליו מנות שכולן ראשונות צמחוניות, אבל אנחנו עוד לא אוכלים. קודם כל נקראים לסלון, כדי להתחיל באופן רשמי. הדלת נשארת פתוחה, כי לך תדע מי עוד יגיע
בשנים האחרונות, עם ההתוודעות המחודשת לחומרי הגלם המקומיים, עלתה קרנה של החוביזה, הגידול הכי מקומי ועונתי, גם במסעדות השף ■ עכשיו ההזדמנות האחרונה ליהנות ממנה, עד שתשוב בשנה הבאה
דווקא בתחנת דלק מפויחת בפתח-תקווה נמצאה מסעדה טריפוליטאית מצטיינת
השף חיים כהן מנסה מתכון חדש: יחד עם מייסד האתר buy2, אביב רפואה, הוא משיק חנות אונליין בשם kitchen story ■ בתפריט: מוצרים למטבח במנעד רחב של מחירים, לפודיז וגם לעקרי-בית נואשים ■ "אני לא פרזנטור, אני שותף מלא במיזם ומאמין בו"
בין גיבורי-העל של הסופר-פוד וכל האגוזים והדומדמניות מהג'ונגל ומהיער שמפארים את חנויות הטבע, קצת נשכח מקומם של הנבטים - הזולים, הנגישים והטעימים שבמועדון האקסקלוסיבי הזה
אוכליום העצמאותימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםעצמאיםפסטה