תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
טרטר אינטיאס על העצם / צילום: אסף קרלה

אין ים בצפת, אבל יש טרטר דג: המסעדה המפתיעה של הצפון

בר היין 26.8, שממוקם במלון הבוטיק כנען בצפת, מתבסס על תוצרת שגדלה עד 26.8 קילומטר ממנו • התוצאה: אוכל מאופק וטעים

מרב סריג 24.04.2025
שי–לי ליפא. ''הלכתי על הדברים הכי פופולריים ביוון'' / צילום: אמיר מנחם

מתכונים שאפשר לתקתק: שי–לי ליפא פונה לשוק האמריקאי דרך האוכל היווני

אשת האוכל שכבר כבשה את הקהל הישראלי חלמה להוציא ספר בישול בארה"ב • אחרי דחייה נוכח הבן שמשרת בעזה היא יצרה ספר מהמטבח היווני, שגדלה עליו, עם מנות פשוטות ונהדרות שקל להכין בבית

מרב סריג 17.04.2025
חמוסטה ים / צילום: בן יוסטר

השף של "וינונה פוראבר" נכנס למטבח הכשר ולא מפספס

הכשרות של "רובע א'" החדשה לא מונעת מאביתר מלכה להיות מי שהוא: שף יצירתי שמדלג בין ז'אנרים ויוצר מנות מעולות ולא מתאמצות מדי

מרב סריג 10.04.2025
ירקות העונה כתמונה / צילום: אסף קרלה

הרפתקה ירושלמית למי שרוצה להתעמק במה שבצלחת שלו

השף נדב מלין מארח בכל ארוחה שהוא עורך קולגה, יצרן או חקלאי, ובונה סביבו ארוחת טעימות מיוחדת במינה • התוצאה מלהיבה

מרב סריג 05.04.2025
פיצה סטרצ'יאטלה וריבת עגבניות שרי / צילום: גל זהבי

הפיצה הכי איטלקית בארץ: המקום שיגרום לכם להרגיש כמו בנאפולי

הפיציולו שעומד בראש "פארינו" הוא פרפקציוניסט שמייצר הכול במקום מאפס, ומפיק פיצות מצוינות מבצק מחמצת אוורירי • ויש גם טירמיסו חלומי

מרב סריג 27.03.2025
לביבות דג על פירי פירי / צילום: אנטולי מיכאלו

המוסד התל אביבי שלא אכפת לו מאינסטגרם - אלא מהסועדים

מאחורי "טשרניחובסקי 6" עומד זוג שהתאהב ביין מפורטוגל ושידך לו מנות מצוינות, שמלוות אותה שנים ואנשים חוזרים במיוחד בשבילן

מרב סריג 20.03.2025
מפגש רמב''ם / צילום: דור לוי

כך הפכה מסעדת שווארמה למוקד משיכה לברנז'ה ולחובבי בשר

האנשים שמאחורי "מפגש רמב"ם" יודעים את העבודה, ומציעים בילוי טעים במחירים נגישים • תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

מרב סריג 13.03.2025
משה בתיבה / צילום: יו קולט

כשאוכל הופך למורשת: המסעדה שמבשלת את ההיסטוריה הישראלית

זו לא עוד מסעדה, זה מוסד לחקר ולטיפוח תרבות האוכל המקומית • בין מנות מיתולוגיות לייצוג חברתי בסירים, האוכל פה גם טעים וגם רלוונטי

מרב סריג 06.03.2025
טאראמה וירקות גינה / צילום: אנטולי מיכאלו

הנכד של המשורר המפורסם חזר מפריז ויצר את המסעדה המדוברת בת"א

"אדמתי" עוסק בטרואר המקומי: השם וחומרי הגלם מכאן, היחס אליהם וטכניקות הבישול - מצרפת • התוצאה היא אוכל טעים בצורה יוצאת דופן

מרב סריג 28.02.2025
מסעדה צרפתית עם 3 כוכבי מישלן של השף Arnaud Lallement / צילום: Shutterstock, Leonard Zhukovsky

כאשר כוכב המישלן הופך לקללה של מסעדה

עבור חלק מהשפים, הפרס היוקרתי ביותר בעולם המסעדנות עלול להגיע עם רשימה ארוכה של חסרונות - ולפגוע בהכנסות

The Wall Street Journal 21.02.2025
צילום: באדיבות רומנו

מסעדת רומנו עושה סדר. אבל האם היא שומרת על הבלגן הקסום שלה?

פאשה צ'קין, השף המוכשר שצמח אצל אייל שני, משמר את המורשת והפואטיקה שלו ברומנו, ומקפיד על עונתיות ובישול "אף עד זנב"

מרב סריג 21.02.2025
אדם סולד ויובל לשם / צילום: דור קדמי

בין ביסטרו לשיפודייה: קבוצת השפים שפתחה מסעדת גריל חדשה

אחת המגמות הבולטות בקולינריה היום היא בישול באש גלויה • במטבח המזרח תיכוני האש דומיננטית, ובברבור היא זוכה לטיפול מחודש ומלא חן

מרב סריג 13.02.2025
נוקדלי באורסולה / צילום: מרב סריג

כך הפכה מסעדה גרמנית קטנה בלב הערבה לאחת הטובות בישראל

התפריט של אורסולה נשען על התוצרת החקלאית הדרומית המשובחת • התוצאה היא מסעדה מצוינת שדוגלת בגישת "סלואו פוד"

מרב סריג 06.02.2025
אסף גבאי. ''הרגשתי שהגיע הרגע לעצור'' / צילום: אנטולי מיכאלו

מה עושים כשמסעדה נסגרת? כך השפים המובילים שרדו את השנה הקשה

גיל דהאן חזר לאקסית משיה, אסף גבאי לקח את הדגים שלו לשה ויוי, והצמד אלעד דגן וטל סוחמי נכנסו לנעליים גדולות בג'ורג' וג'ון • המלחמה טרפה את הקלפים עבור לא מעט שפים בולטים, שהלכו ומצאו להם בית חדש

מרב סריג 30.01.2025
תומס זוהר בקונתאי / צילום: אסף קרלה

יוסי שטרית שם את הז'יטונים על אוכל תאילנדי, והתוצאה ממכרת

השף החליט להשקיע בתומאס זוהר, בן טיפוחיו מהריאליטי, ויחד נולד להם בר אוכל תאילנדי עם מנות מפתיעות, טעימות וחריפות כמו שצריך

מרב סריג 23.01.2025
צ'אקולי / צילום: חיים יוסף

במסעדת החוף השקיעו 7 מיליון שקל. האם היא מספקת את הסחורה?

המסעדה השמחה שנפתחה בהשקעה של 7 מיליון שקל מושפעת מהטמפרמנט הספרדי, ומציעה מבחר מגרה של דגים טריים ואוכל ססגוני

מרב סריג 17.01.2025

   12345678   

   נמצאו 116 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 8