סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:33
בתום יום מסחר תנודתי ננעל שבוע המסחר בת"א במגמה שלילית אמנם אך מאד חיובית בסיכום השבועי - מדדי ת"א 35 ות"א 90 ירדו היום ב-0.1% וב-0.6% בהתאמה אך בסיכום שבועי עלו ב-2.4% וב-4% בהתאמה.
לאחר הבהלה שאחזה בשווקים בעולם בתחילתה השבוע עקב איום הטלת המכסים של ארה"ב על סין, מקסיקו וקנדה, השווקים נרגעו כשטראמפ דחה את המכסים על מקסיקו וקנדה בחודש, רוח גבית נוספת היוותה פגישת טראמפ ונתניהו אתמול.
בין 125 המניות הגדולות בת"א בלטו היום לחיוב שיכון ובינוי וקמטק שעלו ב-4.75% וב-3.8% בהתאמה, ירדו בית שמש ואקויטל .
מחזור המסחר היה גדול במיוחד (7.7 מיליארד שקל) עקב עדכון הפרמטרים הרבעוני של הבורסה בתל אביב.
בלט השבוע מדד נפט וגז שזינק ב6%, בתמיכת זינוק של כ-20% במניית תמר פטרוליום, עלייה של כ-13% במניית כהן פיתוח ועלייה של כ-9% ביחידות ההשתתפות של ישראמקו.
גם מדד הביטוח הוסיף השבוע כ-6% לערכו, בו בלטו ליברה שקפצה בכ-15% ואיילון שטיפסה בכ-12%, בעוד כלל והפניקס עלו בכ-7%-8%.
עוד בלטו השבוע מניות ריטיילורס ואלוני חץ שטיפסו בכ-14% ובכ-12% בהתאמה, ומנגד מניות אקרו וטבע נחלשו בכ-3%-4%.
16:53
כעת מתקיים עדכון המדדים הרבעוני של הבורסה בתל אביב, אירוע שצפוי לרכז עניין בקרב המשקיעים, בעיקר בשלבים האחרונים של המסחר. העדכון מוביל להתאמות מצד קרנות ותעודות מחקות, מה שצפויי להגדיל את המחזורים היום.
16:22
מגמה שלילית בת"א. מדד ת"א 35 נסחר כעת ללא שינוי ות"א 90 יורד ב-0.4%. בולט לחיוב מדד ת"א דואליות שעולה בכ-0.6%, מנגד מדדי הנדל"ן שזינקו ביומיים האחרונים יורדים במעל 1%.
אודיוקודס מזנקת גם היום ובכ-6% לאחר שאתמול זינקה ב-9%. שלשום דיווחה החברה על זינוק ברווח הנקי ועל חלוקת דיבידינד. הרווח הנקי Non GAAP ברבעון הרביעי הסתכם בכ-11.6 מיליון דולר (כ-37 סנט למניה), לעומת רווח נקי של 4.9 מיליון דולר (17 סנט למניה) ברבעון השלישי של 2024.
במקביל לפרסום הדוחות, דיווחה אודיוקודס על חלוקת דיבידנד חצי שנתית, של כ-5.3 מיליון דולר (18 סנט למניה). לאודיוקודס גם תכנית פעילה של רכישה עצמית של מניות, במסגרתה רכשה החברה במהלך הרבעון הרביעי כ-635 אלף מניות, בשווי מצטבר של כ-6 מיליון דולר
בשיחת הועידה, מסרה החברה את התחזיות הצפויות לשנת 2025, בה היא מעריכה שתרשום הכנסות של 246 - 254 מיליון דולר - צמיחה של כ-3% באמצע טווח התחזית ביחס להכנסות בשנת 2024, ו EBITDA של 34-38 מיליון דולר - גידול של כ-15% באמצע טווח התחזית, ביחס ל-EBITDA בשנת 2024.
15:46
גלעד בן צבי, אנליסט בלידר שוקי הון פרסם היום המלצה על חברת נאוויטס . נאוויטס עוסקת בתחום החיפושים, הפיתוח וההפקה של נפט וגז טבעי באזור מפרץ מקסיקו, ארה"ב ואיי פוקלנד. המודל העסקי של השותפות מבוסס על השקעה בפרויקטים הנמצאים לקראת שלב ה-FID (קבלת החלטת השקעה סופית).
אנו צופים המשך "מומנטום חיובי בפעילות השותפות, ומעריכים, כי הצמיחה החדה בתוצאות השותפות תספק רוח גבית לסנטימנט ולביצועים של המניה גם בעתיד. לאור האמור, אנו מתחילים לסקר את נאוויטס בהמלצת קניה, במחיר יעד של 120 שקל". כיום נסחרת המניה בכ-80 שקל.
"אסטרטגיה זו", כתב בן צבי, "מאפשרת כניסה לפרויקטים בשלבים מתקדמים יחסית עם רמת ודאות גבוהה לכדאיות הפרויקט, לוחות זמנים קצרים יותר תוך מיקוד בפרויקטים המאופיינים בתשואה גבוהה".
בלידר צופים צמיחה מהירה ועקבית עם פוטנציאל התרחבות משמעותית נוספת בעתיד. " מאז הקמתה ב-2015, השותפות מציגה צמיחה עקבית ומהירה בצבר הפרויקטים, המפיק נכון להיום מעל 1 מיליון חביות נפט בשנה. השלמת ההקמה של פרויקט שננדואה במפרץ מקסיקו ב-Q2.25 צפויה להוביל לקפיצת מדרגה בהיקף ההפקה ובתוצאות השותפות, כולל גידול להיקף הפקה של כ-21 מיליון חביות נפט בשנה, עם צפי ל-EBITDA של מעל 1 מיליארד דולר בשנה".
"השותפות ממשיכה לייצר מנועי צמיחה חדשים, כאשר הפרויקט המשמעותי הבא של השותפות הינו פרויקט סי-ליון, הנחשב לאחת מתגליות הנפט הגדולות בעולם, וצפוי להביא את השותפות לקפיצת מדרגה נוספת בהיקף ההפקה ב-2027, ולמצב את השותפות כשחקנית בינלאומית מובילה בתחום".
14:59
במגדל שוקי הון פרסמו סקירה חיובית על מניות הבנקים בת"א. להערכתם ב-2025 הבנקים בישראל ימשיכו לצמוח וליהנות מתוצאות כספיות טובות, וסבורים כי למרות עליית שווי מניות הענף בשנה שעברה, יש להן עדיין לאן להתקדם.
מנהל ההשקעות אביעד ספיר סבור כי "ברמות התימחור הנוכחיות, מניות הבנקים אינן זולות, עם מכפילים בטווח של כ-1.1-1.45 על ההון העצמי שלהם. אולם, נוכח האפשרות שהבנקים יציגו תשואות על ההון בשיעורים של כ-13%-14%, תימחור המניות עדיין מעניין ונראה כי הפעילות העסקית שלהם תמשיך להפגין עוצמה, במיוחד על רקע התאוששות העסקים הצפויה במשק והמשך יישום תכניות ההתייעלות שלהם, כפי שהודיע בנק הפועלים בסיומה של שנת 2024".
13:59
מגמה מעורבת בת"א. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1%, ות"א 90 יורד ב-0.4%. בולט לחיוב מדד ת"א דואליות שעולה בכ-0.6%.
בשוק המט"ח המקומי, השקל נסחר ביציבות מול הדולר. שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.55 שקלים, ושער האירו-שקל עומד על 3.68 שקלים.
12:41
בשוק החוב המקומי המגמה החיובית נמשכת. התשואה ל-10 שנים על אג"ח ממשלת ישראל יורדת לרמה של 4.23%, הרמה הנמוכה מאז תחילת חודש מרץ 2024. התשואה לשנתיים יורדת גם היא ונסחרת סביב 4.16%.
11:42
מסחר תנודתי בת"א. כעת המדדים המרכזיים נסחרים בירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1%, ות"א 90 יורד ב-0.7%. בולט לשלילה מדד הנדל"ן שמשיל מערכו כ-1%. מנגד, ת"א ביומד עולה ב-0.7%.
מניית אינטר תעשיות מזנקת בכ-15% לאחר שהחברה, העוסקת בייצור ואחזקת תחנות כח דיווחה כי התקשרה בהסכם קבלנות משנה להקמה של תחנת משנה במתח עליון ייעודי בישראל, כחלק מפרויקט של הקמת מתקן סולארי קרקעי.
10:35
מגמה מעורבת בתל אביב. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1%, ות"א 90 יורד ב-0.4%. בולט לשלילה מדד הנדל"ן שמשיל מערכו 0.8%.
מניית בוני תיכון מרכזת עניין לאחר שהחברה, העוסקת בייזום ובניית פרויקטים של בנייה למגורים, דיווחה הבוקר כי אושרו להפקדה כ-1,600 יח"ד בפרויקטי התחדשות עירונית שהחברה מקדמת במועצה מקומית אזור ובירושלים.
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.54 שקלים, ושער האירו-שקל עומד על 3.67 שקלים.
10:08
יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.1%. בולט לחיוב מדד הביומד שעולה בכ-1%.
בולטות לחיוב מניות קמטק , פריורטק , דניה סיבוס , נייס ופריון נטוורק .
מנגד, נסחרות בירידות רבוע נדל"ן , ריט 1 , מליסרון , מבנה , ואנרג'יקס .
08:25
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בעליות שערים. אמש (ד'), הצהרתו של הנשיא טראמפ על כוונתו לספח את עזה לארה"ב צבעה את הבורסה המקומית בירוק. מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ומדד ת"א 90 ב-2.3%. בין המדדים הענפיים בלטו מדדי נדל"ן מניב חו"ל ומניב ישראל שעלו ב-3.3% וב-2.7% בהתאמה, מניות הנדל"ן שרגישות לריבית נהנו מירידות התשואות של איגרות החוב הממשלתיות. בלט גם מדד הביטוח ופיננסים, 2.8%.
גם מדד ת"א בנקים 5 נהנה אמש מאפקט טראמפ ועלה בכ-1.7%. בתוך המדד בלטה מניית לאומי כשקפצה ב-2% וחצתה אתמול לראשונה את רף 70 מיליארד השקלים בשווי השוק. בתוך כך לאומי פתחה גם פער בשווי שוק משאר מניות הבנקים, כאמר שווי השוק שלה גבוה ב-8 מיליארד יותר ממניית פועלים שאחריה מבין שאר הבנקים הגדולים. מניית לאומי עלתה בכ-80% בשנה האחרונה.
● באוצר מקדמים מהפכה בשוק החיסכון בישראל, ולא כולם מרוצים
גל ההנפקות של השנים 2020-2021 הביא לבורסה בתל אביב עשרות חברות חלום בתחומי הטכנולוגיה, שמרביתן איכזבו את המשקיעים. במקרה של קוויקליזארד , למרות פתיחה צולעת, הגיע סיפור ההנפקה לסיום חיובי. החברה, בניהולו של פיני מנדל, הודיעה כי תירכש ע"י קרן ההשקעות הזרה ריברווד קפיטל (Riverwood Capital) בפרמיה של 30% על מחיר השוק. במועד השלמת העסקה, הכפופה עדיין למספר תנאים מתלים, תתהפוך קוויקליזארד לחברת בת פרטית (100%) של הקרן הרוכשת ומניותיה תמחקנה מהמסחר בתל אביב.
עוד בלטה במסחר מניית קסטרו שקפצה בכ-13%, לאחר שדיווחה כי היא בוחנת אפשרות לביצוע הנפקה של חברות אורבניקה והודיס, חברות בנות בבעלות מלאה של החברה. זאת, לאחר שינוי מבנה במסגרתו תחזיק אורבניקה את מלוא הון המניות המונפק והנפרע של הודיס באופן בו תונפקנה שתי רשתות המותגים יחד תחת אורבניקה. ברקע הדברים, גם מניית גולף קפצה בחדות.
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה חיובית. ההנג סנג עולה ב-0.5%, הניקיי מוסיף לערכו 0.6%, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.8%, ומדד הקוספי עולה ב-0.7%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים גם במגמה חיובית.
אמש בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה חיובית. נאסד"ק ננעל בעלייה של 0.2%, דאו ג'נס עלה ב-0.7%, ו-S&P 500 ב-0.4%.
● בינה מלאכותית היא הבהלה לזהב המודרנית של וול סטריט. כך מהמרים המשקיעים
אפל ריכזה עניין אמש בעקבות דיווח בבלומברג לפיו הרגולטורים בסין שוקלים האם לפתוח בחקירה רשמית בנוגע לעמלות ומדיניות App Store של ענקית האייפון.
על פי הדיווח, המינהל הלאומי לפיקוח על השוק (SAMR) בסין בוחן את מדיניות אפל, כולל העמלה של עד 30% שהיא גובה על רכישות בתוך אפליקציות, וכן את החסימה של שירותי תשלומים חיצוניים וחנויות אפליקציות צד שלישי. עם זאת, הרגולטור הסיני טרם קיבל החלטה סופית האם לפתוח בחקירה רשמית נגד אפל.
מניית אלפאבית צנחה ב-7% לאחר שהחברה-האם של גוגל דיווחה ביום שלישי על הכנסות נמוכות מהצפוי בתחום הענן, בזמן שהיא מגבירה השקעות בבינה מלאכותית. המשקיעים חוששים שהחברה תיקח יותר זמן מהצפוי כדי לממש את שאיפותיה בתחום ה-AI. גם סך ההכנסות לרבעון היה נמוך מהתחזיות.
● חדשות רעות למניות? הנתון המדאיג מינואר והמשמעות לוול סטריט
גם מניית AMD ירדה בכ-6% לאחר שתוצאות החברה איכזבו את המשקיעים, עם צמיחת הכנסות איטית מהצפוי בחטיבת מרכזי הנתונים, הכוללת שבבי בינה מלאכותית. בתוך כך, בבנק אוף אמריקה הורידו את דירוג המניה ל"נייטרלי". "AMD מציגה צמיחה מרשימה, במיוחד בתחום ה-Data Center והמעבדים, אך היא עדיין נאבקת מול אנבידיה בשוק ה-AI. בעוד שה-PC והגיימינג מפצים על חולשה בענן, מעבר לצמיחה בתחומים אלו עשוי להשפיע על שולי הרווח".
הבנק ממליץ להישאר ניטרלים על המניה עד שהאסטרטגיה ל-AI תהפוך ברורה יותר. מחיר יעד הופחת מ- 155 דולר ל-135 דולר (אפסייד של 13% ממחיר נוכחי של 119.50 דולר). "AMD עדיין מפגרת בכ-12 חודשים מאחורי NVIDIA בשוק השבבים ל-AI, אשר מחזיקה ב-80-85% נתח שוק", כתבו בבנק.
בניגוד למגמה אנבידיה זינקה בכ-5%. ענקית השבבים לבינה מלאכותית נהנתה דווקא מהדו"ח המאכזב של AMD מה שמחזק את מעמדה בשוק, בנוסף בשיחת הוועידה של אלפאבית (גוגל) בישרו מנהליה על המשך ואף הגדלת ההשקעה בתשתיות בינה מלאכותית - 75 מיליארד דולר, הרבה מעבר ל-57.9 מיליארד דולר שהוציאה החברה ב-2024. השקעה גדולה יותר מתורגמת לרכישת שבבים מוגברת וגוגל היא לקוחה של אנבידיה.
2. שוקי האג"ח
אפקט טראמפ הגיע גם לשוק החוב המקומי בו נרשמה מגמה חיובית אמש (ד'). התשואה על אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים ירדה ב-12 נקודות בסיס לרמה של 4.25%, הרמה הנמוכה מאז חודש מרץ 2024. התשואה לשנתיים ירדה ל-4.14%.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מעריך כי הודעתו של הנשיא טראמפ לגבי עזה צפויה להמשיך לתת רוח גבית לשוקי ההון: "מבחינת סוכנויות דירוג החוב, רעיונות כמו של טראמפ עשויים לשפר את דרך התבוננותן והתייחסותן לדירוג החוב של ישראל. מבחינתן, מעורבות והכוונה של ארה"ב, מצטרפת ליסודות הכלכליים הטובים של מדינת ישראל ומפחיתה משמעותית את פרמיית הסיכון שנכון להצמיד לה. על רקע זה, בהחלט ייתכן כי תואץ חזרתם של משקיעים תושבי חוץ לפעילות במשק ובשוקי ההון, מה שיסייע הן במישרין לשיקום התשתיות והן לירידת עלות ההון והאשראי".
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים ירדו אמש (ד') ב-10 נ"ב ומתחת לרמה של 4.5% בפעם הראשונה השנה. הבוקר, התשואות עולות קלות.
נשיא הפדרל ריזרב של שיקגו, אוסטין גולסבי, הזהיר אמש כי התעלמות מההשפעה האינפלציונית הפוטנציאלית של מכסים תהיה טעות, תוך שהוא מציין את הניסיון מהתקופה שאחרי מגפת הקורונה, שבה שיבושים בשרשראות האספקה תרמו לעליית האינפלציה בארה"ב.
בנאום שהוכן לכנס השנתי של הבנק הפדרלי האזורי בדטרויט בנושא תעשיית הרכב, ציין גולסבי כי הכלכלה האמריקאית נמצאת במצב חזק, שוק העבודה קרוב לתעסוקה מלאה, והאינפלציה ירדה ומתקרבת ליעד של 2% שהציב הפד.
עם זאת, הוא הדגיש כי כעת ישנם אתגרים חדשים בשרשרת האספקה, כולל אסונות טבע ואסונות מעשה ידי אדם, כמו שריפות, הוריקנים, התנגשויות בגשרים המשביתות נמלים מרכזיים, סתימות בתעלות, שביתות פועלים, מתחים גאו-פוליטיים, מדיניות הגירה ומכסים גבוהים שעלולים להוביל למלחמת סחר מתמשכת. "אם נראה שהאינפלציה שוב עולה או שההתקדמות נעצרת בשנת 2025, הפד יעמוד בפני דילמה מורכבת: האם האינפלציה נובעת מהתחממות יתר של הכלכלה או דווקא ממכסים?", אמר גולסבי. "ההבחנה הזו תהיה קריטית להחלטה אם ומתי הפד צריך לפעול".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק המט"ח המקומי, השקל נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות הזרים. הדולר נחלש קלות מול השקל ועמד על 3.55 שקלים בצהרי יום ד'. האירו התחזק קלות מול השקל ונסחר סביב 3.70 שקלים.
● איך משפיעים שינויים בריבית על שער הדולר? בנק ישראל מגלה את הנוסחה
4. מאקרו
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מסביר כי בשנת 2024 הריבית ברוב העולם הייתה במגמת ירידה, אך בפתחה של 2025 התמונה מורכבת ומעורבת יותר. "בארה"ב הריבית נותרה ללא שינוי, והעלאות המכסים של טראמפ מצמצמות את הסיכוי להורדת ריבית בקרוב. בגוש האירו, הצמיחה נותרת חלשה, והבנק המרכזי הפחית את הריבית ברבע נקודת אחוז. עם זאת, תהליך הפחתת הריבית צפוי להיות איטי יותר השנה. מנגד, יפן העלתה את הריבית לרמתה הגבוהה ביותר מזה כמעט שני עשורים, בעוד ברזיל רשמה עלייה חדה נוספת בריבית, על רקע פיחות המטבע והגירעון התקציבי הרחב. בישראל, אנו צופים הפחתת ריבית השנה, אך לא בחודשים הקרובים".
בהמשך היום (ה') לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים למעט בבריטניה, שם הבנק המרכזי צפוי לקיים את החלטת הריבית שלו ולהוריד את שיעור הריבית ב-0.25% ל-4.5%.
5. תחזית
בנק ג'יי.פי מורגן מציין מספר מניות שנמצאות בסיכון הגבוה ביותר ממאבקי המכסים של טראמפ. בבנק מציינים את חברות יצרני הרכב וספקי הרכב שצפויות להיפגע קשה ממדיניות הסחר החדשה. במקביל ציינו בבנק כי עיקר הפגיעה תהיה בחברות רכב חשמליות ואוטונומיות שמקיימות עסקים בסין ומסתמכות על יבוא ממדינות זרות כדי לענות על הביקוש המקומי של הצרכנים. בבנק ציינו את מניות טסלה , ספקית חלקי הרכב אפטיב , וקמעונאית המשאיות והרכב המסחרית פנסקי אוטומוטיב גרופ כמניות בעלות הסיכון הגבוה ביותר. טסלה ואפטיב חשופות בעיקר לשוק הסיני, בעוד שמרכז עסקיה של חברת פנסקי קשורות לאירופה.
להערכתם, גם מניות אפל ואמזון נמצאות בסיכון לאור מדיניות הסחר החדשה של טראמפ. "לאפל יש פוטנציאל פגיעה בהיבט הטכנולוגיה לאור העובדה שיצרנית האייפון מייצרת את רוב מוצריה בסין", הסבירו. במקביל ציינו כי "עסקי הפרסום של אמזון נהנים מהסביבה העסקית בסין ורבים ממוכרי הצד השלישי שלה נמצאים שם".
עוד ציינו בג'יי.פי מורגן גי מספר ענקיות צרכנות וקמעונאות צפויות להיפגע גם הן וביניהן יצרנית משחות השיניים קולגייט-פלמוליב , איביי ואסתי לאודר נמצאות גם הן בסיכון.