פודטק

כתבות אחרונות

 
פרופ' מרסל מחלוף / צילום: רמי זרנגר

פרופ' מרסל מחלוף מצטרפת לשוק הבשר המתורבת

מחלוף, דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, הקימה את חברת מיטאפורה, שתעסוק בהפקה וגידול תאי גזע ויצירת בשר מתורבת • שותפות המו"פ ביומיט פודטק הודיעה היום על השקעה ראשונה בחברה

שני אשכנזי 23.08.2021
חצי שעה של השראה עם פרופ' נורית ארגוב–ארגמן / צילום: ליבי קטן נאור, מנחם רייס

לפני שנה נכנסו למעבדה של פרופ' ארגוב-ארגמן שני יזמים והציעו לה להקים חברה. תראו כמה היא שווה היום

יום אחד נכנסו למעבדה של פרופ' נורית ארגוב-ארגמן שני בחורים עם מסכת קורונה על הפנים. "תגידי, את יודעת לייצר חלב במעבדה?" • הסיפור המדהים על הקמת ביומילק, שמפתחת חלב מתורבת וחלב אם במעבדה • מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה" 

ערן גפן 20.08.2021
מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

גבינות ותחליפי בשר לשוק הטבעוני: לאומי פרטנרס תשקיע 55 מיליון שקל ב"משומשו"

ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"

רועי ויינברגר 04.08.2021
פרופ' שולמית לבנברג ודידיה טוביה / צילום: שלומי יוסף
ראיון

במעבדה של פרופ' לבנברג קרה נס. עכשיו הוא גם שווה מיליארדים

הסטייקים שמגדלים ומדפיסים במעבדה בטכניון (ובקרוב במפעל ברחובות) הם לא הדבר היחיד בתפריט של מייסדי אלף פארמס, שגייסו החודש 105 מיליון דולר • הם רוצים להציל את כדור הארץ, ומאמינים שבשר מתורבת הוא "אבן-פינה למערכת מזון גלובלית חדשה", לא פחות • שאפתני? מאוד. ריאלי? לגמרי

שני אשכנזי 31.07.2021
חלב מתורבת / צילום: Shutterstock

ביומילק מציגה: סערה בכוס חלב (מתורבת)

דירקטור חיצוני בחברה, שטרם רשמה הכנסות, התפטר בעקבות מחלוקות עם יתר חברי הדירקטוריון וההנהלה, בין היתר, לגבי הסכמי ייעוץ שלא דווחו עם שניים ממייסדי החברה, אריק קאופמן וירון קייזר • שני המייסדים נהנים מתגמול שנתי של 300 אלף שקל לכל אחד

אביב לוי 28.07.2021
רדיפיין מיט. סטיילינג: נעה קנריק / צילום: אפיק גבאי

האם רדיפיין מיט הישראלית תצליח לשנות את שוק תחליפי הבשר?

Redefine Meat הישראלית משיקה השבוע המבורגר, קבב "טלה", נקניקיות ומוצרים נוספים שמתיימרים לספק חוויה של אכילת בשר מהחי • אשחר בן-שטרית, מנכ"ל החברה: "המתחרים שלנו אינם חברות שמייצרות תחליפי בשר, אלא חברות הבשר המסורתיות והוותיקות" • אירועים ומינויים

שני אשכנזי 27.07.2021
מנקאי. לא אמור לשנות את חוויית המוצר של הצרכן / צילום: שחר פליישמן

סופר-פוד עם סופר-הפסד: מגדלת צמח המנקאי מגיעה לבורסה עם הערת "עסק חי"

חברת הינומן, המגדלת "צמח-על עשיר בחומרים מזינים", מבקשת להנפיק לפי שווי של 100 מיליון דולר, לאחר שצברה עד היום הפסדים של כ-48 מיליון דולר • לחברה, שטרם רשמה הכנסות משמעותיות, שיתופי פעולה עם שטראוס ומסעדת טאיזו

אביב לוי 14.07.2021
מתקן הייצור של פיוצ'ר מיט / צילום: פיוצ'ר מיט

דיווח: נסטלה לוטשת עיניים לשוק תחליפי הבשר ומשתפת פעולה עם פיוצ'ר מיט הישראלית

נסטלה מפתחת ביחד עם הסטארט-אפ הישראלי פיוצ'ר מיט מוצרים המשלבים בין בשר מתורבת ובין מרכיבים מן הצומח • החיבור יאפשר לפיוצ'ר מיט לייצר ולשווק במהירות רבה יותר מוצרים המיועדים לקהל הרחב

חיה אנגל ושני אשכנזי 13.07.2021
החלב המתורבת בדרך? / צילום: Shutterstock

החברה המרכזית תשקיע 2 מיליון דולר בחברת ביומילק המפתחת חלב מתורבת

ההשקעה מיועדת למחקר ופיתוח שיזרזו את הגעתם לשוק של מוצרים המבוססים על חלב מתורבת • עפ"י ההסכם, מיליון דולר יושקעו עם החתימה על ההסכם הסופי בין החברות, ושאר הסכום יושקע בהתאם להתקדמות באבני-דרך

מיכל רז-חיימוביץ' 12.07.2021
גידול סטייק במעבדת אלף פארמס ברחובות / צילום: Reuters, Amir Cohen
ניתוח

תעשיית הבשר המתורבת רותחת, וגיוס בשווי מיליארד שקל הוא רק ההתחלה

חברת אלף פארמס הודיעה על גיוס של 105 מיליון דולר, השלישי בגודלו בעולם בתחום הבשר המתורבת • האם סטייק מודפס יכול להזניק את הכלכלה המקומית? לפי בדיקה שבוצעה בישראל, תעשיית הפודטק המזנקת יכולה להוסיף למשק המקומי כ-11 אלף עובדים עד 2030

שני אשכנזי וגלי וינרב 08.07.2021
סטייק של אלף פארמס / צילום: אלף פארמס

לפי שווי של כמיליארד שקל: חברת הבשר המתורבת מרחובות משלימה את אחד הגיוסים הגדולים בעולם בתחום

חברת אלף פארמס גייסה 105 מיליון דולר • זהו אחד הסכומים הגבוהים ביותר שגייסה חברת בשר מתורבת בעולם עד היום • כספי הגיוס יושקעו בהגדלת יכולת הייצור והרחבת הפעילות הבינלאומית לקראת השקה ראשונית של מוצר ב-2022

שני אשכנזי 07.07.2021
מיטק תחל בפיתוח בשר חזיר מתורבת / צילום: Shutterstock

החברה שרוצה להדפיס בשר חזיר ולשבור את השווקים בעולם

החברה הישראלית שעוסקת בייצור בשר מתורבת למאכל ללא צער בעלי חיים, וכבר פיתחה טכנולוגיות לגידול בשר בקר ועוף, הודיעה שתחל במחקר ופיתוח גם לייצור בשר לבן • בשר חזיר הוא הבשר הנצרך ביותר ברחבי העולם

שני אשכנזי 06.07.2021
מתקן הייצור של פיוצ'ר מיט / צילום: פיוצ'ר מיט

ראשונה בעולם: פיוצ'ר מיט מקימה ברחובות פס ייצור לבשר מתורבת

מתקן הייצור התעשייתי שהקימה חברת פיוצ'ר מיט יספק 500 ק"ג בשר מתורבת ביום ויחסוך כ-30% מהעלות הממוצעת בענף • האם יש לבשר המתורבת סיכוי לנגוס בשוק הבשר המסורתי שמגלגל מעל טריליון דולר בשנה? ומה הסיכוי של חברה כחול-לבן לנצח במרוץ למדפים?

שני אשכנזי 23.06.2021
ביכורי השדה - קרית מלאכי - תימורים / צילום: איל יצהר

מחקלאות לשולחן ההשקעות: ביכורי שדה תקים קרן שתשקיע בתחומי האגרוטק והפודטק

קבוצת החקלאות ומשווקת הפירות והירקות עוברת לצד השני של השולחן, ומדווחת על הקמת קרן השקעות שתתמקד בהשקעות בפיתוח ומסחור טכנולוגיות בתחום האגרוטק והפודטק • ההון ההתחלתי הצפוי: 10 מיליון שקל

שירות גלובס 22.06.2021
שייק חלבון / צילום: Shutterstock

החברה שהצליחה לייצר תחליף חלבון טבעוני - ומזנקת בבורסת ת"א

חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים

אסנת פרץ 06.06.2021
האחים אפרת ואופיר דבש. "מפתחים סופרפוד אמיתי" / צילום: איל יצהר

כך מתכננת משפחה ישראלית אחת להציל את העולם מהיעלמות הדבורים

משבר האקלים, התמוטטות הכוורת, חומרי הדברה וביקוש גובר לדבש: הדבורים בעולם נעלמות, ולתופעה המדאיגה יכולות להיות השלכות קטסטרופליות • סטארט-אפ ישראלי לייצור דבש מוציא אותן מהמשוואה - כדי להחזיר את האיזון לטבע

שני אשכנזי 05.06.2021

   1234567891011   

   נמצאו 168 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 11