יין

כתבות אחרונות

 
מימין: ניצן סברסקי, הלה בוז׳ו, שרון כהן, אורנה לב / צילום: דוד סילברמן

הכירו את הנשים שמובילות את תחום היין בישראל ואת היינות הנפלאים שהן עושות

הכורמות, הייננות וניהול היקב הן מלאכות פיזיות ואינטנסיביות שדורשות בעונות השיא שלהן התמסרות מלאה • רק קומץ נשים ישראליות בחרו לבטא את עצמן בתחום התובעני הזה, והן בבחינת חלוצות מחנה שגדל לאיטו

ענת אגמון 09.03.2023
טירת וילאנדרי / צילום: Flickr (Henk Bekker)

מה כל כך מיוחד ביינות של עמק הלואר בצרפת ולמה שווה להכיר אותם?

העמק המלכותי מציע נופים מרהיבים, טירות מפוארות וחמישה אזורי יין ייחודים

ענת אגמון 23.02.2023
ניוקי א־לה רומנה עם תבשיל תרד שחור ופרמזן ב''וינונה פוראבר'' / צילום: ספיר קוסה

"וינונה פוראבר": זהו אחד מברי היין הטובים ביותר בתל אביב

עם מנות בהשראת מטבחי ספרד, איטליה וצרפת ותפריט עשיר ביינות מרחבי העולם, "וינונה פוראבר" הוא אחד המוצלחים בגל ברי היין הנוכחי

מרב סריג 16.02.2023
מימין: גריינג' של יקב פנפולד'ס; סירה של כרם שבו; סירה של יקב סוסון ים; קרוז הרמיטאז' אלאן גראיו / צילום: יח''צ

הוא התפתח בצילו של הקברנה והפך לזן מבוקש: יינות הסירה שכדאי להכיר ולטעום

הסירה מגיע מאזור הרון, דרומית לבורגון ומזרחית לבורדו • בעבר הרחוק יינני בורדו השתמשו בו בהסתר כדי לתקן שנות בציר גרועות • באמצע המאה ה-19 הוא הגיע לאוסטרליה ונקלט כשיראז • החל משנות השבעים הוא עשה את דרכו לשאר חלקי העולם והפך לאחד הזנים האיכותיים והמבוקשים ביותר

ענת אגמון 09.02.2023
צילום: רעות פיליפוביץ'

יין שתאהבו לקנות

הכירו את WEWINES, חנות מקוונת ליינות בוטיק, שהתחילה בסיפור על חשק ליין טוב ואהוב ודרך חשיבה על איכות וחוויית לקוח, הפכה לחלק בלתי נפרד מתרבות היין המקומית.

רות סגל 01.02.2023
עשבי בר ומגוון אקולוגי בכרם אורגני

יינות טבעיים, אורגניים וביו־דינמיים: המדריך השלם

המילים 'יין טבעי' הפכו לבאזז־וורד שיווקי שמשמעותו לא תמיד ברורה • מכורמות אורגנית וביו־דינמית ועד מלחמות הבי־סולפיט - בואו נעשה קצת סדר

ענת אגמון 26.01.2023
מימין: רמאטו, פינו גרי, 2021 (של דני פרידנברג), ל'אנקלו אדום יבש, 2020 (של אוליבייה פרתי) וזיקית לבן, 2020 ,יינות יהושע (של דוד בר אילן) / צילום: יח''צ

יינות הבוטיק של יינני היקבים הגדולים בישראל שאתם חייבים להכיר

חלק מיינני היקבים המסחריים בישראל מייצרים יינות בוטיק המבטאים את נטיות הלב שלהם • היינות נעשים בהסכמת היקב בו הייננים עובדים, וזו דרך נפלאה לשמר אותם וגם לנסות באמצעותם רעיונות חדשניים

ענת אגמון 12.01.2023
מימין: שרדונה 2020 מ''סדרת היינן'' של יקב טוליפ; ''אלכמי'' 2020 של יקב בת שלמה; מצודת תפן 2019 של יקב כישור / צילום: יח''צ

יינות משובחים לצד עשייה חברתית: שלושה יקבים ייחודיים שכדאי להכיר

מתוך מאות יקבים בישראל רק בשלושה מהם ליבת הפעילות היא האחריות החברתית • ביקב כישור חיים ועובדים כ־200 אנשים עם צרכים מיוחדים • ביקב בת שלמה בני הנוער משלבים הכשרה חקלאית עם לימודים עיוניים • ביקב טוליפ קהילה קטנה של אנשים עם מוגבלויות עוסקת בעשיית היין, בהדבקת תוויות, באריזה ובשירות

ענת אגמון 29.12.2022
שלומי צור, מנכ''ל צור עולם של יין / צילום: רפי דלויה

יבואן יינות כשרים: "מותגים מפורסמים צריכים לעבור במכון התקנים. זה גורר הוצאות מיותרות"

שלומי צור, תושב פתח תקווה, בן 34 • נשוי פלוס 4 • מנכ"ל צור עולם של יין • "בכל הקשור לשוק העבודה הישראלי, מאוד קשה היום להעסיק עובדים לטווח הארוך בתחום הלוגסיטיקה, שבו נדרשת עבודה פיזית" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 19.12.2022
Domaine Dujac Clos  De La Roche Grand Cru, Krug Grande Cuvée  166ème Édition, ירדן קצרין, 2018, Château Pétrus / צילום: יח''צ

בקבוק יין ב-16 אלף שקלים: מה עומד מאחורי תג המחיר הזה?

האריזה, ציוני המבקרים, ייחודיות הזן, טכניקות הייננות, הנדירות - יש סיבות רבות שהופכות יינות ליוקרתיים, ומכאן גם ליקרים • מחיריהם מתחילים ממאות שקלים ויכולים להגיע עד לעשרות אלפי שקלים • כשעשירי העולם מתחרים על אלפי בקבוקים בודדים, נוצר שוק משני ער, כולל במכירות פומביות • לאחרונה רכש תאגיד LVMH את מותג השמפנייה שייצר הראפר ג'יי-זי בכחצי מיליארד אירו

ענת אגמון 15.12.2022
עמק הציידים, 2017, Chateau  d'Yquem 2011, ת׳ורן אנד דותרז - פייפר קייט 2020, Sphera White Signature 2021

תכירו את זן הענבים הלבן "סמיון" ומגוון היינות שמייצרים ממנו ברחבי העולם

במקומות הספורים בעולם בהם יש סמיון עילי, מפיקים ממנו יינות נדירים, שהמשותף לכולם הוא ארומה המזכירה חלת דבש ויכולת להתיישן נהדר • אלו יינות מעוררי השראה, שהם ז׳אנר בפני עצמו • כניסתם לקאנון של היין היא תוצאה של מיקום וטיפול נכון על ידי הטבע והאדם • אם טרם הזדמן לכם לטעום יין לבן מתיישן, סמיון הוא זן שכדאי לנסות

ענת אגמון 01.12.2022
יקב פלם. מימין: רועי מרציאנו, גלעד פלם, ענת לוק / צילום: איל יצהר

ביקור ביקב פלם: "הכמויות שלנו לא עולות עם הביקוש. זה בא על חשבון רווחים"

הם שומרים על הכרמים שלהם בשיטת חקלאות עתיקות, לא מוכנים לוותר על האיכות גם כשהיבול פוחת בעשרות אחוזים, משווקים יינות למסעדות הכי יוקרתיות בישראל, וטוענים: "מאז הקורונה יש פה לוקאל-פטריוטיזם ביין" • ביקור ביקב פלם • הברזייה

הדס מגן 26.11.2022
אייל פרנקו, בעל עסק המספק מארזי יין וסדנאות בהתאמה אישית / צילום: אסף קרלה

מנחה סדנאות היין שלמרות האתגרים שואף שהעסק ישתבח עם הזמן: "המטרה היא להגדיל את היכולות"

אייל פרנקו, בן 41 מהוד השרון, נשוי למעיין ואב לשלושה ילדים • בעל עסק המספק מארזי יין וסדנאות בהתאמה אישית • "כל חומרי האריזה התייקרו בצורה משמעותית. אנחנו סופגים עליית מחירים גם ביינות עצמם, בעיקר אלו המגיעים ממדינות אירופה"• גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 21.11.2022
יינות יקב ''ניפורט'': טיארה, רדומה רזרבה, Port 10 years Tawny, נאט קול

היכרות עם היינות של דירק ניפורט, האיש ששינה את תעשיית היין בפורטוגל

דירק ניפורט, יינן מחונן מאזור הדואורו בפורטוגל, הוא דור שלישי ליצרני פורט, היין הפורטוגלי המתוק • כשהביקוש לפורט ירד ברחבי העולם, הוא החליט לשנות את האופי של העסק המשפחתי והחל לייצר יין אדום יבש • בעקבות הגישה החדשה של ניפורט, הלכו כל היצרנים המקומיים • בזכות המהפכה שהחל, הדואורו מזוהה כיום גם עם יינות יבשים

ענת אגמון 17.11.2022
מימין: פינו נואר סינגל בראל 2021 של יקב מיקה, תסיסה משותפת 2018 של יקב שורק; Stubborn Saints 2021 של יקב פילוקליה; Dolcetto 2021 של יקב לולו

היינות האדומים הכהים והכבדים מפנים את דרכם ליינות האדומים הבהירים והקלים יותר

מבקר היין האמריקאי האגדי רוברט פרקר, שהעדיף יינות אדומים כבדים, גרם לבעלי יקבים, בישראל וברחבי העולם, לייצר במשך זמן רב יינות בעלי משקל מרוכז וגוף אלכוהולי ומלא • בשנים האחרונות, העלייה הדרמטית בביקוש ליינות לבנים ורוזה מאותתת שטעם הקהל הישראלי משתנה, ושנדרשת מהיקבים חשיבה מחדש כיצד לייצר יינות אדומים בהירים וקלים יותר

ענת אגמון 03.11.2022
מימין: 1. נאוסה קיר יאני. 2. חצידאקיס סקיטאלי. 3. דומיין זאפראקיס לימניונה / צילום: יח''צ

300 זני גפן ומגוון קרקעות וטופוגרפיות: תכירו את היינות הנפלאים של יוון

יוון הפכה לשחקנית מרכזית בתעשיית היין הבינלאומית בזכות ייננים חלוצים שהחליטו לחשוף לעולם את הזנים המקומיים, ביניהם המלאגוזיה, הקסינומאברו והאסירטיקו • "תרבות יין": מדור חדש הכולל המלצות היכן לרכוש את היינות, איפה לשתות אותם ומה חשוב לדעת עליהם

ענת אגמון 20.10.2022

   12345678910   

   נמצאו 154 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 10