יין

כתבות אחרונות

 

המלצת יין: מנצ'ינו סקורה. ורמוט ורוד בהשראת פריחת הדובדבן ביפן

בשנה האחרונה נכנסו לשוק לצד המותגים הוותיקים והמבוססים גם משקאות של יצרנים קטנים וארטיזנליים • מנצ'ינו סקורה, למשל

רועי ירושלמי 08.01.2021
חגיגה עם יין לכבוד השנה החדשה / צילום: Shutterstock

יין: המלצות מבעבעים לסילבסטר. לחיי 2021

קאווה ספרדית, קרמו צרפתי, פרוסקו איטלקי וברוט ישראלי, ואף מילה על שמפניה

חיליק גורפינקל 25.12.2020
שמפניה - גם בצלחת / צילום: Shutterstock

שמפניה בכוס, שמפניה בצלחת. לבשל עם היין הכי חגיגי

עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון

רועי ירושלמי 18.12.2020
יינות שאטו גולן, סדרת גשם / צילום: חיליק גורפינקל

ביקרות יין: גשם, גשם, בוא - יינות שאטו גולן, סדרת גשם

יינות שאטו גולן, סדרת גשם 2019 • ביקורת יין

חיליק גורפינקל 12.12.2020
מימין: היזמים הראל, ד"ר שליסל וגרבר; ועובד החברה איתי כץ (השני מימין). "הזדמנות להביא ערך גם ליקבים" / צילום: איל יצהר

השניצל שנולד מעבודת קיץ סטודנטיאלית

הצורך לעשות שימוש בבוצה שנותרת מייצור יין והגילוי שהיא עשירה בערכים תזונתיים הביא את חברת נוטריליס ליצור חומר גלם, שעתיד להיות הבסיס למזונות רבים • "הזדמנות לטפל בשפע שמבוזבז מול המחסור במזון וגם להביא ערך ליקבים" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
עשרת היינות הכי אהובים / צילום: רמי בר מאור, אלעד ברמי, דייויד סילברמן, עמרי מירון

מבקר היין של G פותח את ארון היינות הפרטי שלו ובוחר מתוכו את היינות שהוא אוהב במיוחד

לא מקובל שמבקר יין מתוודה על אהבותיו. מבקר יין אמור להיות "אובייקטיבי". אבל אין באמת דבר זה, ולמען האמת יש הרבה יותר מעשרה יינות ישראליים שחיליק גורפינקל אוהב במיוחד. אבל אם מכריחים אותו לבחור, זוהי העשירייה שלו

חיליק גורפינקל 11.09.2020
היינות המשתלמים ביותר / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

לרגל המצב: רשימת היינות המומלצים, עד 60 שקל. רובם בסופר הקרוב למקום מגוריך

כמדי שנה, מיטב היקבים שולחים לנו לטעימה את מיטב היינות, והבחירה קשה • השנה, לרגל המצב בחרנו להתמקד דווקא ביינות המשתלמים ביותר, 60 שקל גג, ועדיין טובים וראויים

חיליק גורפינקל 11.09.2020
נמרוד שקד, מנהל הדרכה ושיווק בחברת “שקד” לייבוא והפצת יינות / צילום: איל יצהר, גלובס

"האתגר בענף הוא עצום. צריכת היין בישראל איננה גבוהה ביחס לעולם, ומנגד יש באופן יחסי, הרבה יקבים ישראלים ויבואנים"

נמרוד שקד הוא מנהל הדרכה ושיווק בחברת "שקד" לייבוא והפצת יינות • "היקבים הישראלים נמצאים בעמדת נחיתות מול עמיתיהם באירופה כל הזמן, ובעיקר בזמן הקורונה"

מיכל רז-חיימוביץ' 10.09.2020
בעבוע בועה / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

בעבועה בועה: הצעירים מגלים את תרבות היין ועומדים לשנות את השוק לתמיד

משלוחי בקבוקים הביתה לפי טעם אישי, סיורים ביקבים, השקעה כספית במותגים וחיפוש אחר טעמים חדשים מגיאורגיה, ניו זילנד ופרובנס • בחסות הקורונה, דור ה-Y גילה את תרבות היין - והזניק את השוק לפריחה

רועי ירושלמי 04.09.2020
סרדינים צלויים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

טעים, בריא, ואפילו לא צריכים מתכון מסודר: למי קראת סרדין?

סרדינים ואנשובי לא גדלים בקופסת שימורים. הם משוטטים בהמוניהם בחופי ארצנו, הם טעימים נורא ועכשיו העונה. לדגיגים האלה לא צריך מתכון מסודר, קבלו הנחיות כלליות והמלצות ליין שליד

חיליק גורפינקל 25.07.2020
צלעות טלה במרינדת סחוג / צילום: דן פרץ

לא רק גפילטע: אוכל יהודי מעודכן, לא מה שחשבתם

ההגדרה לאוכל יהודי בארץ ובעולם היא כבר מזמן לא רק כבד קצוץ וגפילטע פיש • המטבח היהודי-איטלקי מתערבב עם היהודי-הולנדי, עם המזרח אירופי ועם הישראלי, ויוצר שעטנז טעים ומשמח • וגם: יין שמגיע עד הבית

רועי ירושלמי 09.04.2020

הצעה לסדר: עשרה יינות שיתאימו גם לארוחת החג בזום

אומנם השנה פסח יהיה במתכונת קצת שונה, אבל יש דברים שיהיו בו כמו תמיד - ארבע הכוסות ויין על שולחן הסדר, למשל • קבלו עשרה מומלצים במיוחד שכדאי להזמין

חיליק גורפינקל 03.04.2020

לקראת פורים, יש לכם הזדמנות להכיר יין בתחפושת

וויסקי מיושן בחבית של יין, זה לא חדש • יין מיושן בחבית וויסקי, זה כבר משהו אחר • מפתיע, שונה וגם מתאים לפורים

חיליק גורפינקל 06.03.2020

רוזה בחורף: מסתבר שזה המשקה האולטימטיבי לעונה

זה הזמן להחזיר למרכז הבמה את יינות הרוזה - הכיף הגדול של עולם היין והמשקה האולטימטיבי לעונה

חיליק גורפינקל 21.02.2020

הקיאנטי האמיתי: היינות יוצאי הדופן של טוסקנה

מבין יינות מחוז קיאנטי מתנשאים לטובה היינות של הכפרים מונטלצ'ינו ומונטפולצ'יאנו

חיליק גורפינקל 17.01.2020
טטאקי טונה של השף תומר טל מג'ורג' וג'ון / צילום: גיל אבירם

עילית, סביבתית וטורקית: המגמות הקולינריות של 2020

הקאמבק של מסעדות ויינות היוקרה, הפסקת השימוש בקשיות פלסטיק, ושובה של טורקיה לתפריט • כך תיראה שנת 2020 מבחינה קולינרית

רועי ירושלמי 11.01.2020

   12345678910   

   נמצאו 145 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 10