סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
בהעדר חדשות ביטחוניות רעות ועם רוח גבית מוול סטריט ננעלו הערב מדדי הבורסה בעליות שערים חדות - מדדי ת"א 35 ו-90 עלו ב-1.8% ומדד הבנקים זינק בעקבות דוחות שניים מהם, לאומי והפועלים ב-2.5%.
מניות שבלטו בעליות: דלתא מותגים , אקויטל ונקסט ויז'ן . ירדו משק אנרגיה , קמטק ונפטא .
בשוק החוב לא נרשמו תנועות משמעותיות - תשואת איגרת החוב הממשלתית ירדה בשתי נקודות בסיס ל-4.722 ותשואת האיגרת לשנתיים ל-4.097%. באגרות החוב הקונצרניות נרשמו עליות קלות במדדי התל בונד, 20, 40 ו-60.
השקל התחזק מעט מול הדולר בכ-0.2% ונסחר בערב ב-3.72 שקלים לדולר, האירו ב-4.11 שקלים לאירו. דומה שהחששות מההסלמה הבטחונית קוזזו על ידי החלשות הדולר בעולם בעקבות נתוני האינפלציה שפורסמו בארה"ב והצביעו ירידת מחירים במדינה.
15:53
נתוני האינפלציה שהתפרסמו לפני כחצי שעה בארה"ב והצביעו על התקררות במחירים נותנים כעת רוח גבית לבורסה - מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ות"א 90 מטפס בכ-1.5%. מדד ת"א בנקים מזנק בכ-2.1%.
14:52
המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ות"א 90 מטפס בכ-1.2%. מדד ת"א בנקים מזנק בכ-2%.
קמהדע העוסקת בפיתוח תרופות בתחום הביו-פרמצבטיקה, דיווחה על הכנסות כוללות שעמדו על 42.5 מיליון דולר ברבעון השני של 2024, עלייה של 13% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-4.4 מיליון דולר ברבעון השני של 2024, בהשוואה לרווח נקי של 1.8 מיליון דולר אשתקד.
13:40
יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו ניהול סיכונים פיננסים מתייחסת להתחזקות השקל מול הדולר: "הדולר נחלש בשוק המקומי בעקבות היצעי מט"ח מצד הסקטור המוסדי, הנדרש למכור מט"ח לגידור החשיפה המטבעית. העליות בשוק המניות בארה"ב, בין היתר, על רקע הציפייה להפחתת הריבית הקרובה כבר בספטמבר, גוררת להיחלשות הדולר אל מול המטבעות המרכזיים בעולם וגם אל מול השקל.
"החשש מהסלמה ביטחונית וחולשת הדולר גוררים לעלייה במחירי הדלקים. המשך המגמה עשוי לגרור ללחצים אינפלציוניים מחודשים.
"להערכתנו, כל זמן שלא מושגת פריצת דרך להסדרת שחרור החטופים, איום ההסלמה הביטחונית תקף ופוטנציאל ייסוף השקל מוגבל".
12:33
הביקוש למוצרי החברה הביטחונית אלביט מערכות בא לידי ביטוי בהמשך הצמיחה בצבר ההזמנות ובהכנסות החברה, לצד גידול ברווח. החברה סיימה את הרבעון השני של השנה עם צבר הזמנות של 21.1 מיליארד דולר, גידול של 31% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות צמחו ב-11.8% והסתכמו ברבעון השני בכ-1.6 מיליארד דולר, כאשר מתחילת השנה ההכנסות צמחו בשיעור דומה והגיעו לכ-3.2 מיליארד דולר.
12:08
במסגרת עונת הדוחות אלוני חץ פרסמה כי ה-FFO של הקבוצה ברבעון השני הסתכם ב-156 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל. ההפסד הנקי הסתכם ברבעון השני לכ-140 מיליון שקל ונובע בעיקר משערוכים שליליים שנרשמו ברבעון בהיקף של כ-87 מיליון שקל. במקביל, החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד בסך של כ- 32 מיליון שקל (18 אגורות למניה) אשר ישולם בחודש אוגוסט.
11:22
העליות בתל אביב נחלשות מעט. ת"א 35 עולה ב-1.1%, ת"א 90 מטפס בכ-1.4% ות"א בנקים 5 עולה ב-2.3%.
דלתא מותגים מזנקת בשעה זו בכ-11% לאחר שדיווחה כי הכנסות החברה ברבעון השני גדלו בכ-36% והסתכמו בכ-262.5 מיליון שקל לעומת כ-193.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי זינק בכ-71% לכ-34.4 מיליון שקל לעומת כ-20.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
10:31
העליות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה ב-1.5%, ות"א 90 מזנק בכ-1.9%. מדד הבנקים בולט לחיוב ועולה במעל ל-3%.
על רקע העליות במדד הבנקים, מוקדם יותר בנק הפועלים פרסם דוח רבעוני חזק.
גם בנק לאומי פרסם לפני זמן קצר כי הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-2.3 מיליארד שקל. בהשוואה לרבעון המקביל, הרווח של לאומי נשחק בכ-8% בגין ירידת הערך של מניות בנק וואלי האמריקני. הבנק הודיע בחודש שעבר כי יבצע הפרשה, בשל ירידה במניות הבנק האמריקני בו הוא מחזיק בכ-14%, וזו אכן הסתכמה בכ-600 מיליון שקל. בנטרול אותה הפרשה היתה התשואה על ההון של הבנק בשיעור גבוה של 20.2%.
ביחס לרבעון הראשון אז עמד הרווח הנקי על 2.8 מיליארד שקל, נפל הרווח בשיעור חד של 18%, כאמור בשל ההפרשות בגין ואלי.
10:04
יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים. ת"א 35 עולה ב-1.1% ות"א 90 קופץ בכ-0.9%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א רשתות-שיווק מזנק בכ-2.5%. גם מדד הבנקים מטפס בכ-1.4%.
בולטת לחיוב מניית דלתא מותגים שמזנקת במעל ל-7%. גם לפידות קפיטל , ישרוטל , הבורסה לניע בתא , ואלקטריאון נסחרות במגמה חיובית.
09:17
בשוק המט"ח המקומי, הדולר נחלש בכ-1.1% מול השקל ונסחר סביב 3.73 שקלים. זאת בהמשך להיחלשות הדולר מול שאר מטבעות העולם, על רקע העליות החדות שנרשמו אמש בוול סטריט בעקבות הערכות כי הפחתת הריבית בארה"ב מתקרבת.
מול האירו, השקל מתחזק ב-0.5% לרמה של 4.09 שקלים.
08:26
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
יום המסחר בבורסת תל אביב צפוי להיפתח בעליות שערים קלות. אמש (ג') בבורסה בת"א לא התקיים מסחר לרגל תשעה באב.
במסגרת עונת הדוחות, בנק הפועלים פרסם הבוקר את תוצאותיו הכספיות לרבעון. הבנק מסכם את הרבעון השני של 2024 עם רווח נקי של 2.2 מיליארד שקל, עליה של 15.7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. בנוסף התשואה על ההון שהוא מציג, מדד נפוץ לבחינת רווחיות הבנקים, עומדת על 16.4%.
דירקטוריון הבנק הודיע על מהלך שמזכיר את חלק ממהלכי ענקיות הטכנולוגיה האמריקניות העתירות במזומנים - רכישה עצמית של מניותיו. מדובר בתכנית לרכישה עצמית של מניות הבנק (BUYBACK) בהיקף של עד מיליארד שקל. בגין הרבעון השני, דירקטוריון הבנק הכריז על חלוקה בשיעור כולל של כ-40% מהרווח הנקי לרבעון, מזה דיבידנד במזומן בסך של כ-645 מיליון שקל והיתרה באמצעות מימוש שלב א' של התוכנית (בהיקף של רבע מיליארד שקל).
בהמשך היום צפויים להתפרסם דוחות בנק לאומי , איי.סי.אל , אלביט מערכות , קמהדע ומג'יק . מחר צפויים להתפרסם דוחות דיסקונט , מזרחי טפחות , הבנק הבינלאומי , ישראכרט , ואל על .
הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים בירידות שערים קלות. הניקיי יורד ב-0.1%, ההנג סנג משיל מערכו 0.4%, בורסת שנגחאי נסחרת בשיעור דומה ומדד הקוספי עולה ב-0.6%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר ביציבות.
אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו בעליות שערים חדות בעקבות פרסום מדד המחירים ליצרן אמש (ג') שהצביע על האטה כלכלית נוספת. גם מדד מחירי הייצור בארה"ב שעלה ביולי בפחות מהצפי, תרם לסנטימט החיובי בוול סטריט אמש לאור התגברות ההערכות כי הריבית בארה"ב תרד בספטמבר. נאסד"ק עלה ב-2.4%, S&P 500 ב-1.7% ודאו ג'ונס הוסיף 1%.
● נאסד"ק מקשיחה כללים: זה האיום החדש על מניות שנסחרות מתחת לדולר
לאחר שפרסמה דוח רבעוני חזק ביום שני האחרון, מאנדיי.קום הישראלית ריכזה עניין אמש לאחר שבאופנהיימר העלו את מחיר היעד על המניה: "אנחנו מעודדים מהעוצמה הבלתי פוסקת בתוצאות החברה שממשיכה להציג שיעורי צמיחה ורווחיות יוצאי דופן לאור פוטנציאל שוק משמעותי לפתרונותיה. אנו משמרים את המלצתנו Outperform על המנייה תוך העלאת מחיר יעד מ-250 דולר ל-275, בהתבסס על מכפיל 11 לתחזית הכנסות 2025, עדיין דיסקאונט לתמחור חברות צמיחה במגזר התוכנה בענן. המייה נמנית על רשימת המומלצות "ישראליסט" של מחלקת המחקר אופנהיימר ישראל, ומהווה את המלצת הצמיחה החזקה ביותר בקרב חברות הטכנולוגיה הישראליות".
● מניית מאנדיי זינקה לאחר דוחות חזקים: "השאיפה - להפוך לחברה גדולה פי 10"
מניית אנבידיה זינקה אמש במעל ל-6%, הסיבה היא כנראה אותן הערכות שהעיכוב בהשקת השבב החדש שלה, הבלקוול, לא ישפיע על החברה כפי שחזו בתחילה.
החשש שמיליארדי דולרים במכירות השבב החדש יתעכבו שלחו את המניה לירידות חדות בשבוע שעבר, אבל אנליסטים ב-UBS שחקרו את העניין הסיקו שמשלוח השבבים יתעכב לכל היותר בכשישה שבועות, עד לינואר 2025, "הביקוש עדיין חזק ויסופק בינתיים על ידי שבבים אחרים בתקופת העיכוב", ציינו ב-UBS, "הלקוחות התאגידיים ומעבדות המחקר בעולם שלה ימשיכו להשקיע הרבה כסף בבינה מלאכותית".
● הבנק שבדק: אלה מניות השבבים המומלצות ביותר בתרחיש של מיתון
גם בבנק אוף אמריקה לא מתרגשים מהעיכוב - אנליסט החברה ויווק אריה כתב לפני כמה ימים למשקיעים "שהשבב החדש, הבלקוול, לא צפוי היה להשפיע באופן משמעותי על תוצאות החברה לפחות לא לפני הרבעון הראשון של השנה הבאה, ולאנבידיה יש אפשרויות רבות כולל הגדלת מחזור החיים של הדור הנוכחי של שבבי ה-AI".
אינטל מרכזת עניין הבוקר לאחר שדווח כי מכרה כ-1.18 מיליון ממניותיה בחברת השבבים הבריטית Arm , תמורת 147 מיליון דולר. מחירי המניה של ARM שבר את שיא של כל הזמנים באמצע יולי כך שמדובר בעסקה טובה לאינטל, לאחר שמחיר המניה ירד בשליש מאז. במקביל, אינטל צפויה לממש מניות של מובילאיי ואלטרה.
סך המזומנים של אינטל עמד בסוף יוני על 11.3 מיליארד דולר, וההתחייבויות שלה הסתכמו בכ-32 מיליארד דולר. המכירה מחברת Arm מגיעה על רקע תקופה פיננסית סוערת של אינטל. מנכ"ל פט גלסינגר הסביר לאחרונה כי אינטל עוברת את "הארגון מחדש המהותי ביותר של אינטל מאז המעבר למיקרו-מעבד הזיכרון לפני ארבעה עשורים".
בתחילת אוגוסט הודיעה אינטל על תוכנית להפחתת עלויות של 10 מיליארד דולר, ועל קיצוץ של 15,000 עובדים. במקביל, אינטל דיווחה על תוצאות רבעוניות חלשות מהצפוי. אחרי התוצאות נרשמה הירידה הגדולה ביותר במחיר המניה מזה 50 שנה, של 26%.
2. שוקי האג"ח
פיץ' הודיעה ביום ב' על הורדת דירוג האשראי של ישראל מרמה של A+ לרמה של A, תוך קביעת תחזית שלילית. החלטת פיץ' מצטרפת להורדות הדירוג שנקבעו לישראל מצד מודי'ס ו-S&P. עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים מסביר: "יש סיכוי גבוה שנראה הורדת דירוג נוספת מצד חברות הדירוג האחרות. השווקים הפיננסים לא המתינו להודעות חברות הדירוג ומרווחי האשראי וחוזי הביטוח הבינלאומיים (CDS) על אג"ח של ממשלת ישראל בעולם כבר מתמחרים, עוד מתחילת המלחמה, ירידה צפויה זו ואף מעבר לה בדירוג מדינת ישראל".
בהמשך לנתוני המאקרו שפורסמו אמש שנתנו רוח גבית להפחתת ריבית קרובה בארה"ב, בשוק החוב האמריקאי תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו בחדות אמש (ג'). התשואה ל-10 שנים עומדת הבוקר (ד') סביב 3.85% והתשואה לשנתיים עומדת על 3.93%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל מתחזק קלות מול המטבעות הזרים הבוקר (ד'): מול הדולר בכ-0.8% לרמה של 3.74, ומול האירו בכ-0.2% לרמה של 4.11 שקלים.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים קלות הבוקר (ד') ברקע החשש מתקיפה איראנית בישראל. מחירה של חבית מסוג WTI נסחר הבוקר סביב 78.8 דולר, ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 81 דולר. גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מעריך כי "הסיכון במזרח התיכון גדל עקב התעצמות הסכסוכים הגאו-פוליטיים. הסלמה רחבה עלולה גם להביא לחשש מפני חסימת מיצרי הורמוז - בהם עוברים כ-20% מסך תפוקת הנפט הגלובלית. חסימת המייצרים עשויה להוביל למחסור גלובלי בנפט ומוצריו".
● חידת הזהב: מי "היד הנעלמה" שמנפחת את מחיר המתכת הנוצצת
4. מאקרו
עוד בסקירתו, קליין מהראל מציין כי סקר מגמות בעסקים של הלמ"ס לחודש יולי הצביע על המשך אופטימיות בכל הענפים (מלבד המלונאות), והמשך התרחבות של הפעילות אם כי קצב השיפור האט בחודשים האחרונים. המצב הביטחוני ממשיך להוות מגבלה על הפעילות, אם כי נרשם שיפור בחודשים האחרונים (הסקר נעשה לפני ההתפתחויות של השבועיים האחרונים). חברות בענף הבנייה מדווחות על כך שהמסחור בעובדים מיומנים הצטמצם (אך עדיין נותר משמעותי בהשוואה לטרום המלחמה) לצד הקלה ביכולת גיוס האשראי.
באופן לא מפתיע, החולשה בתיירות הנכנסת נמשכה גם ביולי ואנו צופים המשך קיפאון גם בחודשים הבאים. קצב יציאת הישראלים לחו"ל ממשיך לעלות בעקביות מאז פסח והגיע ל‑850 אלף (דרך האוויר). ביטולי הטיסות בשבועיים האחרונים יעצרו את השיפור ויגרמו לירידה משמעותית בנתוני חודש אוגוסט.
5. תחזית
היום בשעה 15:30 שעון ישראל צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה בארה"ב. המשקיעים ממתינים בכיליון עיניים לפרסום הנתונים לאור הערכות כי הפד צפוי להוריד את הריבית בחודש ספטמבר, בין היתר לאור התמתנות האינפלציה.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב, אומר ש"לפי התחזית לאינפלציה של שלוחת הפד בקליבלנד, שמתבססת על איסוף המחירים השוטפים במשק, האינפלציה הכללית צפויה אומנם לרדת בחודשים הקרובים, אך אינפלציית הליבה צפויה לעלות אחרי מדדי יולי ואוגוסט, מ-3.3% ל-3.4%". מדובר באינפלציה בעיקר של מוצרים שאינם מתחשבים בעונתיות. לפי זבז'ינסקי, העלייה היא טכנית בעיקרה, בשל יציאת נתונים נמוכים מחישוב המדד, אך עדיין ליבת האינפלציה תעלה הרבה מעל ליעד של הפד. מנגד, הנתונים בשוק התעסוקה צפויים להמשיך ולהראות התמתנות חדה והאטה במשק הכלכלי, מה שאמור לתמרץ הורדת ריבית כדי לעודד את המשק.