הבורסה בת"א | סיקור שוטף

ירידות בנעילה בת"א; נובה עלתה ב-3%, משק אנרגיה ירדה בכ-7%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.4% • השקל נחלש מול הדולר • המצטרפת החדשה הראשונה השנה לבורסה: אלעד מערכות • עפ"י דיווחים, ברודקום ו-TSMC שוקלות עסקאות רכישה נפרדות לפיצול אינטל • הכלכלן נוריאל רוביני: "טראמפ ופאוול במסלול התגנשות בלתי נמנע" • ואנליסטים מובילים בוול סטריט מסמנים את המניות המומלצות שלהם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:30

יום המסחר בתל אביב ננעל בירידות שערים בסיכום יום מסחר תנודתי. מדד ת"א 35 ירד ב-0.4% ות"א 90 השיל מערכו 0.5%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביומד עלה ב-1.1% ומנגד, ת"א בנייה ירד ב-1%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל.

בלטו לשלילה מניות משק אנרגיה , אזורים , סאמיט , נקסט ויז'ן  ודמרי .

מנגד, בית שמש , נובה , מג'יק , תמר פטרוליום  ואנרג'יאן  ננעלו בעליות.

16:17

המדדים המרכזיים בת"א נסחרים במגמה מעורבת. ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.5%. מדד הביומד קופץ בכ-1.2% ומנגד, מדד הבנייה יורד ב-0.7%.

ניו-מד אנרג'י  מרכזת עניין לאחר שדיווחה היום כי בהמשך לאישור ממשלת קפריסין את תוכנית הפיתוח של מאגר אפרודיטה, חתמו השותפות במאגר יחד עם ממשלת קפריסין, חברת ההידרוקרבונים של קפריסין (CHC), ממשלת מצרים וחברת הגז הלאומית המצרית (EGAS), על מזכר הבנות בלתי מחייב המתווה את המסגרת להמשך המשא ומתן בנוגע לייצוא הגז הטבעי מהמאגר למצרים, לרבות הקמת תשתית ההולכה הנדרשת והסדרי המכירה.

14:39

מסחר דל יחסית ורגוע בת"א והמדדים במגמה מעורבת, ת"א 35 עולה ב-0.25% ות"א 90 יורד ב-0.4%. 

תיגי  המפתחת ומתקינה מערכות לייצור ואגירה של אנרגיית חום לשימושים תעשייתיים ומסחריים, מזנקת במסחר לאחר שדיווחה היום כי היא מנהלת מו"מ עם תאגיד מזון ומשקאות גלובאלי על עסקת מכירת חום לאחד ממפעליו באסיה. תיגי מעריכה את שווי הפרויקט בכ-12 מיליון שקל.

ככל שייחתם, יהיה זה הסכם מסחרי ראשון לתיגי באסיה במודל המכירה החדש שאימצה החברה ( Heat as a Service), ויצטרף לפרויקט של החברה בארה"ב והמשמש מפעל תעשייתי גדול בקליפורניה בהיקף של כ- 5 מיליון דולר. תיגי מדגישה כי אין כל ודאות כי משא ומתן זה יבשיל לכדי חתימה על הסכם מחייב.

13:49

מאז פרסום הדוחות הכספיים של חברת התרופות טבע  בסוף ינואר, מניית החברה מתקשה להתאושש ושווי החברה נחתך ברבע (כ-6 מיליארד דולר), לשווי נוכחי של 18.8 מיליארד דולר. זאת לאחר שבשנת 2024 המניה יותר מהכפילה את עצמה. הדוחות, נזכיר, היו דווקא חיוביים עם תוצאות ברף העליון של צפי האנליסטים, אך תחזיות הרווח ל-2025 אכזבו את השוק. 

ריצ'רד פרנסיס, מנכ"ל טבע, לא ציפה לתגובה כה קשה מהשוק, לדבריו, אך הוא מוצא בה פן חיובי. "כשנתנו את התחזית היו אנשים שהתאכזבו מעט", אמר פרנסיס במפגש השנתי של החברה עם עיתונאים, במטה טבע בתל אביב. "זאת לא הייתה התגובה שרצינו או ציפינו, אבל זה מצביע על השינוי כלפי טבע.

13:04

התוצר בישראל צמח ב-1% בשנת 2024, נתון גבוה מהתחזיות המוקדמות של המוסדות הכלכליים לשנת המלחמה - כך עולה מאומדן ראשון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם היום (ב'). עם זאת, בשקלול הגידול באוכלוסייה, התוצר לנפש המשיך לרדת זו השנה השנייה ברציפות, עם ירידה של 0.3% שהצטרפה לשחיקה של 0.1% בשנת 2023. 

12:54

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות בשעה זו. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.26%. התשואה לשנתיים יורדת ב-8 נקודות בסיס ועומדת על 4.10%.

11:54

המסחר בת"א מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביומד עולה ב-0.3% ות"א ביטוח יורד ב-0.4%.

נובה  ממשיכה במומנטום החיובי ועולה כעת בכ-3.5%. יצרנית ציוד לבדיקות תהליכי הייצור של שבבים, עלתה לשיא כל הזמנים בשבוע שעבר בעקבות דוחות חיוביים ותחזית אופטימית להמשך. בתגובה, אנליסטים שמסקרים את המניה העלו את מחירי היעד שלהם: בבנקי ההשקעות ג'פריס ואופנהיימר מחירי היעד למניית נובה עלו מ-250 דולר ל-300 דולר, ובקנטור העלו מ-275 דולר ל-315 דולר. מדובר במחירי יעד שמשקפים פרמיה של 12% ו-17%, בהתאמה, על מחיר המניה בנאסד"ק. 

10:41

רני צים , יו"ר רני צים מרכזי קניות מצליח הבוקר להורד מעט את המינוף הפיננסי האישי שלו ובמקביל מכניסה משקיעים משמעותיים חדשים אל החברה, וזאת בהמשך להנפקה הפרטית שבוצעה לאחרונה לקבוצת חג'ג', שחיזקה את בסיס ההון של החברה ושיפרה את איתנותה הפיננסית.

קבוצת משקיעים בראשות הפניקס  ושסטוביץ' רכשה כ-8.8% ממניות רני צים מרכזי קניות  תמורת כ-65 מיליון שקל. המניות נרכשו מידי רני צים בעיסקה המשקפת שווי של כ-737 מיליון שקל לחברה.

10:21

הסנטימנט החיובי שהחל אתמול נמשך גם הבוקר - מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 ב-0.2%. 

בין 125 המניות הגדולות בבורסה, בולטות לטוב מניות נובה , דניה סיבוס  וקבוצת אקרשטיין , יורדות לפידות קפיטל , אלקטרה נדל"ן  ואלקטרה צריכה 

10:02

המסחר בבורסה המקומית החל הבוקר במגמה מעורבת. המדדים המובילים, ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 נסחר בינתיים ביציבות. 

08:42

בשוק המט"ח הבוקר השקל ממשיך ומתחזק בכ-0.3% ונסחר ב-3.55 שקלים לדולר וב-3.72 שקלים לאירו. 

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

08:02

1. שוק המניות

המסחר בבורסת ת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת. 

אתמול, לאחר שהחששות סביב משבר במתווה הפסקת האש בין ישראל וחמאס נרגעו, הבורסה המקומית נסחרה בתנודות קלות. מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ות"א 90 עלה ב-0.9%. בלט לחיוב מדד ת"א נפט וגז שעלה בכ-2% ומנגד, מדד ת"א דואליות ירד ב-0.5%.

"ביצועים עודפים על השוק": אין אנליסט שממליץ למכור את נובה 

מניית ניו-מד אנרג'י  עלתה בכ-4% לאחר שדיווחה בשבת, כי ממשלת קפריסין אישרה את תוכנית הפיתוח של מאגר אפרודיטה שהוגשה בחודש ספטמבר, וכי השותפות במאגר, ניו מד, שברון ו-של חתמו עם ממשלת קפריסין על תיקון להסכם הזיכיון. 

מניית ארית תעשיות  זינקה בכ-10%, לאחר שדיווחה אתמול, כי חברת הבת, רשף טכנולוגיות, חתמה על מזכר הבנות עם חברה זרה לשיווק מרעומים לשוק האירופי.

איידנטי  העוסקת בפיתוח ומכירת תוכנה לניהול מידע בבתי חולים ירדה בכ-8% לאחר שדיווחה על חתימת הסכם עם רשת בתי חולים בארה"ב להטמעת מערכות צילום מבוססות AI ועל בחינת גיוס של עד 10 מיליון שקל בהנפקת מניות ואופציות.

אלוני חץ דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות על פיו תפדה את אחזקותיו של בנק ג'י פי מורגן ב-Carr, חברת נדל"ן מניב אמריקאית. אחזקותיה של אלוני חץ ב-Carr יעלו לכ-77%.

נקסט ויז'ן עלתה בכ-2.5% לאחר שדיווחה  על קבלת הזמנה מלקוח קיים לרכישת מצלמות ומוצרים נוספים של החברה בתמורה לסך כולל של 3.2 מיליון דולר. 

חברת התוכנה אלעד מערכות, השלימה אתמול (א') את השלב המוסדי בהנפקת המניות הראשונית (IPO) בבורסה בתל אביב. החברה תכננה לגייס בהצעה לא אחידה 120 מיליון שקל לפי שווי של 470 מיליון שקל (אחרי הכסף), אך החליטה להקטין את סכום הגיוס, לצד קיצוץ בשווי המתוכנן בהנפקה. אלעד מערכות היא ההנפקה הראשונה השנה של חברה חדשה בבורסה והיא מצטרפת לשלוש חברות שהנפיקו השנה מניות אך לשלושתן אג"ח שנסחרות בבורסה. 

משיכון ובינוי ועד משק אנרגיה: מדוע זינקו מניות רוכשי תחנות הכוח 

המסחר באסיה מתנהל הבוקר בעליות קלות - ניקיי עולה ב-0.1% לאחר שהתוצר במדינה עלה ב-0.7% ברבעון האחרון ומעל הצפי, מדד שנגחאי ללא שינוי, הנג סנג עולה ב-0.2% וקוספי ב-0.7%. 

בוול סטריט לא יתקיים היום מסחר לרגל יום הנשיא. 

בשישי וול סטריט סגרה שבוע חיובי, עם לא מעט תנודתיות על רקע נתוני מאקרו מעורבים, דחיית הטלת המכסים ההדדיים מצד טראמפ, וכן סימנים להתקדמות בשיחות השלום בין רוסיה לאוקראינה. בסיכום שבועי, מדד ה-S&P500 עלה ב-1.5% ורחוק מרחק נגיעה משיא כל הזמנים, מדד הנאסד"ק עלה ב-2.6% והדאו-ג'ונס עלה ב-0.5%. 

מניית אינטל , חברת השבבים האמריקאית, שהיא המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי, תרכז השבוע עניין לאחר זינקה ב-23% בשבוע שעבר - הזינוק השבועי הגבוה ביותר שלה מזה כחמש שנים. נסיקת מניית אינטל באה על רקע הערכות כי צפוי גידול בתמיכה של ממשלת ארה"ב בחברה ואפשרות של שיתוף פעולה עם ענקית השבבים TSMC מטייוואן. 

אתמול דווח בוול סטריט ג'ורנל שברודקום  שוקלת להגיש הצעה לרכישת חלק מאינטל והיא מנהלת התייעצויות לגבי אפשרות לרכוש את עסקי תכנון השבבים והשיווק של החברה. בדיווח נפרד בסוף השבוע דיווחה בלומברג כי TSMC הטייוואנית מנהלת מגעים לרכישת מפעליה של אינטל. העסקאות האפשריות עלולות לפצל את ענקית השבבים שהיא מעסיקת ההייטק הגדולה בישראל לשניים.

על פי הוול סטריט ג'ורנל, ברודקום בוחנת את רכישת חטיבת תכנון השבבים והשיווק של אינטל ואף קיימה דיונים בלתי רשמיים עם יועציה לגבי הגשת הצעת רכישה, בתנאי שתמצא שותף אסטרטגי לחטיבת ייצור השבבים של אינטל. ברודקום, המתמחה בתכנון שבבי AI מותאמים אישית, מספקת טכנולוגיה לענקיות טכנולוגיה כמו מטא וגוגל וצעד כזה עשוי לחזק את מעמדה בשוק הבינה המלאכותית והתשתיות החישוביות. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר ההתפתחויות, שכן מהלך אפשרי כזה עשוי לשנות את מאזן הכוחות בתעשיית השבבים העולמית.

בסוף השבוע פורסם בבלומברג ש- TSMC, יצרנית השבבים החוזית הגדולה בעולם, בוחנת אפשרות להשתלט על חלק או כל מפעלי הייצור של אינטל, ייתכן כחלק מקונסורציום משקיעים או מבנה אחר, כך על פי הדיווחים. 

על פי מקור ששוחח עם בלומברג, צוותו של טראמפ העלה את הרעיון בפגישה עם נציג של TSMC, והחברה עצמה שקלה אותו. עם זאת, לא ידוע האם אינטל בכלל מעוניינת בעסקה. על פי הדיווחים המגעים נמצאים בשלבים מוקדמים בלבד ותנאיה טרם גובשו, אבל אם תושלם היא תהפוך את TSMC, כבר כיום יצרנית השבבים הגדולה בעולם, לבעלים של כמה מהמפעלים המתקדמים בארה"ב, אירלנד, מלזיה וכן שני מפעלים בישראל.

שנייה רק לצ'ק פוינט: חברת הסייבר שזינקה לשווי של 20 מיליארד דולר  

עונת הדוחות בוול סטריט בעיצומה ויותר מ-70% מהחברות במדד S&P 500 כבר דיווחו. בג'יי.פי מורגן מצאו שתרומת "שבע המופלאות" לצמיחת הרווחים הולכת ופוחתת מרבעון לרבעון. החברה מצאה כי פער צמיחת הרווחים בין שבע המופלאות לשאר מניות S&P 500 הצטמצם ל-20% ברבעון הרביעי - הפער קטן ביותר בשבעה הרבעונים האחרונים. "בעוד שהקבוצה עדיין מהווה מנוע משמעותי לצמיחת הרווחים בארה"ב, תרומתה הולכת ופוחתת, כאשר חלק מחבריה איכזבו ברבעון זה", כתב האנליסט מיסלב מטייקה.

השבוע ידווחו 45 חברות נוספות וביניהן: רשת הקמעונות וולמארט , ענקית המסחר המקוון עליבאבא  והבנקים ברקליס  ו-HSBC . גם חברות ישראליות שנסחרות בוול סטריט יפרסמו דוחות, ביניהן סולאראדג' , פייבר , פריון , נייס  וסאפיאנס .

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו קלות. התשואה ל-10 שנים ירדה ב-3 נקודות בסיס ונסחרת סביב 3.27%. התשואה לשנתיים עמדה על 4.15%. מדדי התל בונד הקונצרניים עלו קלות ביום א'.

כלכלני לידר שוקי הון ציינו בסקירתם כי הם בעד האפיק השקלי ארוך-הטווח וזאת לאור העובדה, כי "התמתנות באינפלציה קדימה בישראל תאפשר שלוש הורדות ריבית השנה, ובמקביל צפוי גירעון תקציבי נמוך יחסית וצמצום בהיקף הנפקות המדינה במהלך השנה".

שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בשישי בעליות, והתשואה על אג"ח לעשר שנים ירדה בחמש נקודות בסיס, לרמה של 4.47% מזה כחודש, יממה קודם לכן התשואה לעשר שנים צנחה ב-10 נקודות בסיס, הנפילה היומית החדה ביותר מתחילת השנה. בסיכום שבועי, נרשמה יציבות יחסית, עם ירידה של כ-2 נ"ב בתשואה ל-10 שנים, שנסגרה ברמה של 4.47%. 

מודי שפריר, אסטרטג ראשי, שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, ציין בסקירתו השבועית כי ציפיות האינפלציה לשנתיים בארה"ב עלו במהלך השבוע האחרון לרמתן הגבוהה ביותר בשנתיים האחרונות, על רקע העלייה החדה במחירי הסחורות מתחילת השנה (6.2%) והחששות מהעלאה אפשרית של מכסים על ידי ממשל טראמפ.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל התחזק מול המטבעות הזרים ביום שישי האחרון ובסיכום שבועי, השקל התחזק בכ-0.7% מול הדולר, ומול האירו נחלש בכ-1.3%. הבוקר ממשיך השקל ומתחזק בכ-0.4% ונסחר ב-3.547 שקלים לדולר וב-3.72 שקלים לאירו. 

מחיר הנפט ירד בשישי זה היום השלישי ברציפות על רקע תקוות לסיום המלחמה באוקראינה שיביא לביטול הסנקציות על רוסיה שגרמו לשיבושים בשוקי הנפט העולמיים, למרות זאת, בסיכום שבועי ולראשונה מזה חודש, מחיר הנפט השלים עלייה שבועית של כ-1%. נפט גולמי אמריקאי נסחר במחיר של 71 דולר לחבית, הנפט הגולמי מסוג ברנט נסחר במחיר של 74.8 דולר לחבית.

WSJ | מדוע סוחרים מטיסים מטילי זהב במטוס מלונדון לניו יורק 

הזהב, הנחשב לחוף מבטחים עבור משקיעים בעתות משבר, נסוג מעט משיאו בשישי האחרון, אך השלים שבוע שביעי ברציפות של עליות שנבעו מהתגברות החששות ממלחמת סחר בעולם. בסיכום שבועי טיפס מחיר הזהב ב-0.5%.

4. מאקרו

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב מזהיר שהסיכון של שוק הנדל"ן למגורים מהווה אחד הסיכונים לצמיחה במשק, "דווקא מחירי הדירות בבעלות עשויים להערכתנו לרדת. לעומת זאת, אנחנו מעריכים שהביקוש לדירות להשכרה עומד דווקא להתגבר בעקבות חולשה מסתמנת בביקוש לדירות בבעלות. נתוני המגמה מצביעים באופן ברור על ירידה במכירות הדירות, במיוחד החדשות, בחודשים האחרונים".

"בסקירה של הכלכלן הראשי במשרד האוצר בשבוע שעבר נאמר שבחודש דצמבר גדל משמעותית שיעור הדירות החדשות שנמכרו במבצע של 'שלם קצת עכשיו והיתרה במסירה'. אילו הביקושים לדירות היו חזקים חברות בנייה לא היו נזקקות להרחבת המבצעים", כתב זבז'ינסקי.

זבז'ינסקי מוסיף ומציין ש"מסקר אמון הצרכנים עולה ששיעור משקי הבית שלא מתכוונים לקנות דירה בשנה הקרובה נמצא קרוב לשיא מאז שנת 2012 ומתרבים דיווחים אודות ביקושים חלשים לקרקעות לבנייה שנמכרות בהנחות משמעותיות גם במקומות שבדרך כלל היו מבוקשים". 

"ההתייקרות החדה של הדירות בבעלות בשנים האחרונות הרחיקה משקי בית רבים מהיכולת לרכוש דירה. מאז שנת 2021 רק משקי בית ששייכים ל-3 עשירוני הכנסה עליונים יכולים לעמוד בתנאי הבנקים להחזר משכנתא ממוצעת בהשוואה ל-5 עשירונים עד לפני שלוש שנים". 

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות התייחס לנתוני האינפלציה בישראל: "מדד ינואר היה גבוה ואף קצת יותר מהצפוי. העלאת מס ערך מוסף השפיעה על הנתונים. הקצב השנתי חזר ל-3.8%. השפעה ישירה הייתה כצפוי על סעיף המזון שעלה אחוז שלם והשלים עלייה שנתית של5%. כך גם מחירי המוצרים והשירותים המפוקחים ומבוקרים על ידי הממשלה". 

"חשוב לציין", כתב מנחם, "כי האינפלציה בניכוי מזון ואנרגיה עלתה החודש והקצב השנתי שלה שוב מעל 3%. נתון זה משקף טוב יותר את הביקוש בתוך המשק, אך גם הוא הושפע מצעדי המיסוי והמדיניות למימון הגירעון התקציבי. סביר להניח כי רוב השפעת מס ערך מוסף משתקפת כבר בנתוני ינואר, אם כי יהיה לה המשך גם בחודש הבא. כשכך קורה, זה מעיד על איתנות של הביקוש המקומי, שסופג את ההתייקרויות". 

בארה"ב, הכלכלן הוותיק נוריאל רוביני, מזהיר שהנשיא דונלד טראמפ והפדרל ריזרב נמצאים במסלול התנגשות. ההבטחה של הנשיא טראמפ לרסן את האינפלציה הפכה למורכבת יותר לאחר שמדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש ינואר היה גבוה מהצפוי. הדוח זעזע את השווקים, גרם ללחץ על המניות ולעלייה בתשואות האג"ח כי משקיעים הפחיתו את ציפיותיהם להורדת ריבית, ואף חלקם החלו לשקול מחדש אפשרות של העלאת ריבית.

"עצם העיכוב בהפחתת הריבית עלול להציב את הנשיא טראמפ על מסלול התנגשות עם הפדרל ריזרב", מזהיר רוביני. "גם אם רק ישאירו את הריבית ללא שינוי, זה יציב את יו"ר הפד פאוול בעימות עם טראמפ, כי טראמפ רוצה להוריד את הריבית עכשיו", אמר רוביני. "אנחנו כבר רואים את המתחים האלה, והם רק יתגברו". 

עוד לפני פרסום נתוני האינפלציה, טראמפ קרא לפד להוריד את הריבית, וציין ברשת Truth Social כי ריבית נמוכה הולכת "יד ביד" עם מדיניות המכסים שלו. "מכסים, פרוטקציוניזם, מלחמה כלכלית עם חברינו ובעלי בריתנו, וגם עם סין, הם גורמים אינפלציוניים ומפחיתים את הצמיחה", הסביר רוביני.

5. תחזית

על פי TipRanks, פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם, אלו שלוש מניות שמומלצות על ידי מיטב המומחים בוול סטריט. הם מזהים פוטנציאל צמיחה משמעותי בשלוש החברות הללו, במיוחד הודות לשימוש בטכנולוגיה מתקדמת, צמיחה עקבית ויכולת להתמודד עם אתגרי השוק.

פינטרסט. פלטפורמת שיתוף התמונות והרשתות החברתיות פינטרסט  הפתיעה את המשקיעים עם תוצאות חזקות ברבעון הרביעי, כולל הכנסות של מעל מיליארד דולר לראשונה בתולדותיה. מספר המשתמשים הפעילים החודשיים גדל ב-11% לעומת השנה הקודמת והגיע ל-553 מיליון. 

האנליסט מארק מהאני מ-Evercore העניק דירוג "קנייה" למניה והעלה את מחיר היעד מ-43 ל-50 דולר. הסיבה: החברה מציגה צמיחה מתמשכת בהכנסות וללא חשיפה משמעותית להשפעות פוליטיות, מה שמעניק לה יציבות בשוק הפרסום.

מאנדיי. חברת ניהול העבודה הישראלית מאנדיי  הציגה תוצאות חזקות ברבעון הרביעי, שהושגו בזכות חדשנות מוצר והתמקדות באסטרטגיות שיווקיות. החברה מתכננת להגדיל את הביקוש לשירותיה על ידי שילוב בינה מלאכותית (AI). 

האנליסט פינג'לים בורה מג'יי.פי.מורגן נתן דירוג "קנייה" למניה והעלה את מחיר היעד מ-350 ל-400 דולר. הסיבה: החברה מתרחבת מעבר לניהול עבודה שיתופי לפלטפורמה רב-מוצרית, עם פוטנציאל משמעותי לצמיחה ארוכת טווח.

אמזון. ענקית המסחר האלקטרוני והמחשוב בענן אמזון  הציגה תוצאות חזקות ברבעון הרביעי של 2024, אך סיפקה תחזיות מאכזבות לרבעון הראשון של 2025 בשל השפעות מט"ח.

האנליסט ג'יימס לי מ-Mizuho העניק למניה דירוג "קנייה" עם מחיר יעד של 285 דולר.
הסיבה: למרות ההוצאה הגדולה על השקעות הון, אמזון צופה צמיחה גבוהה בתחומי הבינה המלאכותית והשירותים בענן (AWS), לצד התייעלות בתשתיות הקמעונאיות.