הבורסה בת"א | סיקור שוטף

ירידות בבורסת ת"א; מדד הביטוח יורד במעל 2%

מיטב: שוק האג"ח הקונצרני בישראל לא מתמחר את הסיכונים • מחר יתפרסמו מדדי המחירים בישראל ובארה"ב, הצפי: ירידה בישראל, עלייה בארה"ב • בוול סטריט נפתחת מחר עונת הדוחות: הבנקים ונטפליקס במוקד • מה קרה ל"פרמיית באפט"? • הביטקוין בשיא הבוקר, 120 אלף דולר • וגם, רשימת השורטים של ג'יי.פי מורגן כוללת גם ישראלית אחת

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

11:08

לאחר השבתה מתוכננת לצורכי תחזוקה של בית זיקוק אשדוד , השני בגודלו בישראל, החברה הודיעה על תקלה במתקנים שלה, והעריכה שייקח לה כשבוע לחזור לאספקה סדירה של דלקים. הנזק המוערך לדברי החברה עומד על 13 עד 18 מיליון שקל.

בז"א הודיעה ללקוחותיה שהיא תנסה לצמצם את הנזק על ידי יבוא דלקים, אך נאלצה להודיע שלא תוכל לספק את כל הדלק ללקוחותיה. ההשפעה המערכתית על משק הדלק עוד לא ברורה. המניה ירדה ב-7% עם תחילת המסחר.

במקביל, בית הזיקוק בחיפה (בז"ן) פועל בקצב מופחת בעקבות פגיעת הטילים האיראניים בדוודים ובתחנת הכוח הפנימית שלו, שגם הרגה שלושה מעובדי החברה.

בישראל יש שני בתי זיקוק עיקריים לדלק: בז"ן הגדולה, הנמצאת בחיפה מספקת כשני שליש מאספקת הדלקים למשק, כמו סולר לרכבים ולתעשיה, ובז"א הקטנה הנמצאת באשדוד ומספקת כשליש מהדלקים.

על פי הודעת בז"א לבורסה, "נכון למועד זה, מתקני בית הזיקוק טרם שבו לפעילות סדירה בשל תקלות שהתגלו במתקני החברה". היא אמנם "נוקטת במרב המאמצים להשבת מתקני בית הזיקוק לפעילות סדירה וכן בצעדים תפעוליים ומסחריים (בכלל זה ייבוא מוצרי דלק ורכישת מוצרי דלק מרשויות המדינה ומגופים מסחריים אחרים) על מנת לצמצם את הפגיעה בתוצאות פעילותה ובאספקת המוצרים ללקוחותיה". כלומר, היא פועלת לייבא דלקים כדי לפצות את הלקוחות על אובדן אספקת הדלק. בז"א גם מעדכנת שהיא עובדת בשיתוף פעולה עם מינהל הדלק במשרד האנרגיה.

10:52

הירידות בת"א מתחזקות כעת - ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 ב-1.2%. מדד הביטוח שבלט בירידות של מעל 4% אתמול מוסיף וירד היום ב-2.5%.

אחרי עליה של 150% במחיר המניה - אקזיט צנוע למייסדי בית ההשקעות מיטב. חברת מאיה אחזקות שבשליטת אבנר סטפק מוכרת כ-1% ממניות בית ההשקעות, וחברת BRM פיננסים, שבשליטת אלי ברקת, מוכרת מניות בהיקף של 2.5%.

הסכום הכולל של המכירה עומד על כ-200 מיליון שקל, שנעשית בהנחה צנועה של 3% ביחס למחיר השוק של מניית מיטב (72.5 שקל למניה לאחר ההנחה).

לאחר המכירה תחזיק BRM פיננסים של ברקת בכ-25.9% ממניות בית ההשקעות, ומאיה אחזקות תחזיק 26.8%. מיטב הינו אחד מבתי ההשקעות הגדולים במשק, והוא נסחר נכון להבוקר בשווי של כ-5.9 מיליארד שקל.

10:01

המסחר בתל אביב נפתח הבוקר במגמה שלילת ת"א 35 ות"א 90 עם ירידות קלות של כ-0.2%.

מניית אל על נופלתלאחר הפרסום אתמול שמנכ"לית אל על, דינה בן טל-גננסיה, צפויה לפרוש מתפקידה, וזאת כשלוש וחצי שנים לאחר שמונתה להובלת החברה באחת התקופות המורכבות בתולדותיה.

העזיבה צפויה להתרחש בתוך כשלושה עד ארבעה חודשים. כהונתה של בן טל גננסיה נחשבת לאחת הסוערות בתולדות אל על, על רקע תקופה רוויה באירועים ביטחוניים וכלכליים - מלחמת "חברות ברזל" ומבצע "עם כלביא". בתקופה זו רשמה אל על שורת הישגים עסקיים, ובהם רווחי שיא, שהתאפשרו בין היתר בעקבות הפסקת פעילותן של חברות תעופה זרות בקווים לישראל. לצד העלייה ברווחיות, התמודדה החברה גם עם ביקורת ציבורית בעיקר בשל העלייה במחירי הטיסות, שנרשמה עם הגידול בביקוש והירידה בהיצע החברות הזרות הפועלות בישראל.

09:55

אלומיי קפיטל , המתמחה בייזום, פיתוח, הקמה, מימון ותפעול של פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה נקיה ומתחדשת הפועלת בישראל, באירופה ובארה"ב, מודיעה על הנפקה פרטית של מניות בהיקף של כ-50 מיליון שקל, לפי מחיר של 54 שקל למניה - דיסקאונט של כ-5% על מחיר השוק בסגירת מחיר ההנפקה (יום רביעי). בהנפקה תשתתף מנורה, שתהפוך לבעלת עניין בחברה בעקבות ההנפקה עם אחזקה של כ-6%, וגופים מוסדיים מוכרים נוספים. את ההנפקה הובילה ווליו בייס חיתום.

בנוסף, הבוקר הודיעה החברה כי דירקטוריון דוראד מכירה של 7.5% ממניות החברה לאלומיי-לוזון. לפני מספר חודשים הודיעה החברה על מימוש זכות סירוב בקשר לעסקת זורלו-הפניקס למכירת מניות דוראד הכפופות לזכות הסירוב, בכוונה להגדיל את אחזקותיה בדוראד. בנוסף, החברה הודיעה לזורלו כי תעמוד על זכותה לרכוש 7.5% נוספים ממניות דוראד במידה שמכירת המניות הנוספות של דוראד לאדלקום תחת זכות הסירוב של אדלקום לא תתקיים.

08:12

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח היום במגמה מעורבת. כמו אתמול, השוק יושפע מהחשש המחודש ממלחמת הסחר הגלובלית, המבוי הסתום אליו נקלע המו"מ על שחרור החטופים למרות האופטימיות שמגלה נשיא ארה"ב והחשש המתגבר ממשבר חוקתי לאור הניסיון להדחת היועצת המשפטית לממשלה. בוול סטריט בינתיים החוזים העתידיים מצביעים על ירידות, באסיה מגמה מעורבת.

אתמול, אחרי תקופה ארוכה של עליות שערים, נרשמו הירידות החדות ביותר מאז אפריל. מדד ת"א 35 ירד ב-2.3% ת"א 90 ירד ב-2.4%, מדד הביטוח, נפל בכ-4.6%, לאחר שזינק מעל 7% בשבוע שעבר. עוד בלטו לשלילה מדדי הבנייה והפיננסים, עם ירידות של כ-3.2%. מדד הבנקים ירד ב-2.3%.

ירידות חדות נרשמו אצל המניות הדואליות, שחזרו מוול סטריט עם פער ארביטראז' שלילי, ובראשן מנייתה של חברת התוכנה נייס , שצנחה בכ-8%. מנגד, מניית החברה הביטחונית ארית תעשיות הייתה בין הבודדות במדד ת"א 125 שסיימה את היום בטריטוריה חיובית, והשלימה עלייה של קרוב ל-20% בששת ימי המסחר האחרונים.

בקבוצת דלק נערכים להשלמת רכישת השליטה בחברת ישראכרט , על פי ההערכות בתוך כ־10 ימים עד שבועיים, לאחר שבשבוע שעבר העניק בנק ישראל את היתר השליטה לבעלי הקבוצה, יצחק תשובה. במהלך הימים הבאים צפוי דירקטוריון ישראכרט להכריז על גובה הדיבידנד המיוחד שיחולק לבעלי המניות בחברת כרטיסי האשראי טרם השלמת העסקה. ההערכות בשוק הן כי בכוונת דלק לבצע שינויים ובראשם החלפת מנכ"ל ישראכרט רן עוז.

אל על תרכז היום עניין לאחר הפרסום אתמול שמנכ"לית אל על, דינה בן טל-גננסיה, צפויה לפרוש מתפקידה, וזאת כשלוש וחצי שנים לאחר שמונתה להובלת החברה באחת התקופות המורכבות בתולדותיה.

העזיבה צפויה להתרחש בתוך כשלושה עד ארבעה חודשים. כהונתה של בן טל גננסיה נחשבת לאחת הסוערות בתולדות אל על, על רקע תקופה רוויה באירועים ביטחוניים וכלכליים - מלחמת "חברות ברזל" ומבצע "עם כלביא". בתקופה זו רשמה אל על שורת הישגים עסקיים, ובהם רווחי שיא, שהתאפשרו בין היתר בעקבות הפסקת פעילותן של חברות תעופה זרות בקווים לישראל. לצד העלייה ברווחיות, התמודדה החברה גם עם ביקורת ציבורית בעיקר בשל העלייה במחירי הטיסות, שנרשמה עם הגידול בביקוש והירידה בהיצע החברות הזרות הפועלות בישראל.

שופרסל אאוט, טבע אין: שאלנו 14 מנהלי השקעות איפה לשים את הכסף

במיטב מציינים ש"יתכן והשווקים בישראל אופטימיים מדי, אך התחזיות של בנק ישראל, ובמיוחד של מודיס, נראות מחמירות מדי. אנו נוטים לצד האופטימי יותר. סיום המלחמה הנו תרחיש סביר שצפוי להאיץ את הצמיחה במשק, במיוחד ההשקעות. מבחינת השווקים המלחמה כבר מאחורינו והשלכותיו החיוביות של שלום מעבר לפינה".

מלחמת המכסים חוזרת, בשווקים מתמחרים שטראמפ שוב יתקפל

בעולם, על רקע ההסלמה במלחמת הסחר, נפתח שבוע המסחר באסיה במגמה מעורבת - בורסת טוקיו יורדת ב-0.3%, שנגחאי והונג קונג עולות ב-0.4%, דרום קוריאה ב-0.2% ובהודו מדד ניפטי יורד ב-0.8%.

יצוא הסחורות של סין עלה על התחזיות ביוני, כאשר חברות מיהרו להוציא משלוחים כדי לנצל דחיית מכסים זמנית לפני המועד האחרון באוגוסט.

החוזים העתידיים בבוול סטריט מצביעים על ירידות - נאסד"ק ב-0.2%, S&P 500 ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.7%.

בשישי האחרון וול סטריט חתמה בשלום יחסי שבוע של סדרת איומי מכס חדשים, האחרון שבהם היא מכסים של 30% על האיחוד האירופי ומקסיקו. מוקדם יותר השבוע הודיע על מכסים של 35% שיוטלו על קנדה ו-50% על ברזיל. כל אלה צפויים להיכנס לתוקף ב-1 באוגוסט. ולמרות זאת המדדים המובילים סיימו את השבוע כפי שהתחילו - קרוב לשיאים היסטוריים, למרות ירידות קלות בשישי האחרון.

השבוע, המשקיעים צפויים לקבל רמזים נוספים לגבי מצב האינפלציה עם פרסום מדד המחירים לצרכן מחר.

מחר גם תיפתח עונת הדוחות לרבעון השני ואלה מציבים מבחן חדש. המשקיעים יחפשו בהירות מצד מנהלי החברות באשר להשפעות של חוסר הוודאות. מחר צפויים לפרסם את תוצאותיהה שלושת הבנקים הגדולים ג'יי.פי. מורגן, וולס פארגו, וסיטיגרופ. ביום רביעי יצטרפו אליהן בנק אוף אמריקה, מורגן סטנלי וגולדמן זאקס - הציפייה הרווחת בשוק היא שהבנקים ידווחו על עלייה בהכנסות ממסחר, על רקע התנודתיות בשווקים והיקף הפעילות הגבוה במסחר בנכסים פיננסיים.

הדוח של נטפליקס יתפרסם בחמישי לאחר סגירת המסחר. החברה נהנתה מביצועים חזקים מתחילת השנה, אך לאחרונה ניכרת האטה מסוימת בתנופת הצמיחה שלה, ולכן המשקיעים יעקבו בדריכות אחר נתוני המנויים, ההכנסות ורווחי התוכן.

וורן באפט פורש: גלובס מסכם 55 שנה שהגדירו מחדש את השוק

האם "פרמיית באפט" מתפוגגת? בביזנס אינסיידר שאלו מומחים לוורן באפט האם הודעת הפרישה שלו היא זו שמפילה את מניית ברקשייר האת'ווי . לקראת אסיפת בעלי המניות השנתית באומהה בתחילת מאי, מניית ברקשייר עלתה ב-19% מתחילת השנה, בעוד מדד S&P 500 ירד ב-3%. בסיום האסיפה, באפט הודיע כי יפרוש מתפקידו כמנכ"ל בדצמבר הקרוב. מאז, מניית ברקשייר ירדה ב-11%, בעוד שה-S&P 500 עלה ב-10%.

"אני מאמין שיש 'פרמיית באפט', אף שלדעתי קשה לכמת אותה," אמר ג'ון לונגו - פרופסור למימון ומנהל השקעות, לונגו ציין שפחות בעלי עסקים עשויים לרצות למכור את חברותיהם לברקשייר לאחר עזיבתו של באפט, בשל מוניטין של באפט כאדם שמציע עסקאות פשוטות ונקיות, בעלות ניהול מינימלי, ומעניק לחברות בית קבוע.

מצד שני, כריס בלומסטרן, נשיא קרן ההשקעות Semper Augustus, אמר לביזנס אינסיידר: "אני לא חושב שפרמיית באפט קיימת מאז 1998," אז השתמש באפט במניות של ברקשייר שנסחרו כמעט פי שלושה מההון העצמי, כדי לרכוש את חברת הביטוח General Re. לדבריו, הרווחים הגבוהים מחברות הביטוח היו אלה שדחפו את מניית ברקשייר לשיאים לקראת האסיפה במאי - אך מאז היא ירדה, יחד עם כלל ענף ביטוחי הרכוש והביטוח המשני. "ברקשייר לא שווה פחות רק בגלל שהוא לא ינהל אותה."

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו ביום ראשון בירידה של 0.1%, בעוד שמדד תל גוב שקלי 10+ ירד בשיעור של כ-0.6%. בסקירה השבועית של מודי שפריר, אסטרטג ראשי בבנק הפועלים, הוא ציין כי "הערכתנו כי הורדות הריבית גלומות (לפחות ברובן) בשוק המקומי, תומכת בהמלצתנו להחזקת תיק האג"ח במח"מ בינוני, תוך החזקת האפיק השקלי והצמוד במשקל שווה".

במיטב מציינים שהשוק הקונצרני לא מתמחר סיכונים - "המרווחים בשוק הקונצרני הגיעו לשפל של כל הזמנים בכל רמות הדירוג. המרווח הממוצע בדירוגי A שהירידה שלו בפעמים הקודמות (2014 ,2018, 2021) נעצרה ברמות של כ-1.5% ירד לאחרונה מתחת ל-1%.המרווח הממוצע בדירוגי AA שבדרך כלל לא ירד מתחת ל-1%, הגיע לאחרונה לרמות של 0.75%. גם המרווחים בדירוגי BBB ובאג"ח הלא מדורגות נמצאים בשפל".

"נמחקה הפרמיה עבור תקופת האג"ח", כתב אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, "מהטווחים הקצרים ועד הארוכים המרווחים כמעט זהים. גם הפערים בין הענפים הצטמצמו. אומנם המצב הפיננסי של החברות בסה"כ יחסית טוב, אך השוק משקף היעדר תמחור של פרמיות הסיכון".

בארה"ב, במהלך סוף השבוע, שוק החוב האמריקאי הגיב להכרזות הנשיא טראמפ על הטלת מכסים נוספים בעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות - בפרט ארוכות-הטווח. תשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה ביום שישי בכ-7 נקודות בסיס, לרמה של 4.41%, ותשואת האג"ח ל-30 שנה עלתה בכ-9 נקודות בסיס, לרמה של 4.95%.

במיטב מציינים שאחרי אישור הרפורמה במס ועליית תקרת החוב, הממשל האמריקאי מתחיל להגדיל כמות ההנפקות. "נציין רק שבהנפקות אג"ח ל-3,10 ו-30 שנה שהתקיימו בשבוע שעבר נרשמה השתתפות נמוכה יחסית משקיעים זרים. הנפקות האג"ח לטווח של עד שנה כבר גדלו בשבוע שעבר ביחס לשבוע המקביל בחודש יוני בכ-43 מיליארד דולר. כמות ההנפקות צפויה לגדול משמעותית, אך אנו מעריכים שעלייה בגיוסים לא תשפיע משמעותית על התשואות".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

ביום שישי האחרון, השקל נחלש מול הדולר בכ-0.8%, אם כי בסיכום שבועי השקל המשיך במגמת הייסוף שלו מול המטבע האמריקאי, והתחזק בכ-0.2%. מתחילת החודש, הדולר נחלש ב-2% ביחס לשקל, והאירו נחלש ב-2.3%. הבוקר נרשמת יציבות כשהשקל נסחר ב-3.336 שקלים לדולר וב-3.89 שקלים לאירו.

מחירי הנפט רשמו ביום שישי האחרון עליות נאות של מעל 2.5%. סנדיפ ראו, אנליסט בחברה ההשקעות Leverage Shares, מעריך כי שוק האנרגיה עומד בפני שבוע תנודתי במיוחד: "הטבעת שתי ספינות בידי החות'ים בתימן, כמו גם הירי הסמלי לעבר נתב"ג, מעידים שהמתיחות במצרי הורמוז רחוקה מסיום".

מחירי החוזים עתידיים על נחושת זינקו השבוע ב-9.1% - העלייה השבועית החדה ביותר מאז 2022 - לאחר שטראמפ הודיע על מכס של 50% על המתכת.

ביטקוין: המדיניות ידידותית מצד ממשלו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורכישות המטבע של החברות הציבוריות עושים את שלהם והמטבע הדיגיטלי הגדול בעולם הגיע הבוקר לשיא חדש של 120 אלף דולר.

יוסי ברנע, מנכ"ל טקטונה, הפועלת בתחום הבלוקצ'יין והנכסים הדיגיטליים, התייחס לרצף העליות של הביטקוין, וציין כי "הזינוק במחיר הביטקוין מאותת על התבססות מעמדו כאמצעי השקעה לגיטימי גם בקרב גופים מוסדיים גדולים. ככל שמחזורי המסחר גדלים ויותר משקיעים מוסדיים נחשפים לנכס דרך מכשירים מפוקחים כמו קרנות סל, כך גם גדלה הנזילות בשוק, והביטקוין מתבסס כנכס עוגן בתיקי השקעות גלובליים".

ברנע מציין כי "קרנות הסל (ETF) על ביטקוין 'ספוט' בארה"ב הגיעו בסוף השבוע האחרון לשיא נכסים של יותר מ־158 מיליארד דולר - הרמה הגבוהה ביותר מאז שהקרנות הושקו - עם גיוסים של מעל מיליארד דולר ביומיים בלבד, ברצף הגיוסים היומי החזק ביותר עד כה. גם בקרנות הסל על את'ריום 'ספוט' נרשם שיא חדש בגיוסים - עם יותר ממיליארד דולר במהלך 6 ימי המסחר האחרונים בארה"ב".

4. מאקרו

מחר בערב יפורסם בישראל מדד המחירים לצרכן ליוני. יוני פנינג, אסטרטג ראשי במזרחי טפחות, ציין כי התגברות ההיצע בענף התעופה צפויה לדחוף מטה את האינפלציה באופן משמעותי בהמשך הדרך. "אנו מצפים לעלייה קלה במדד מחירי הטיסות החודש, בסדר גודל של אחוזים בודדים, ועלייה משמעותית יותר, ביולי", כתב פנינג.

"עם זאת, כולל התחזקות השקל, פוטנציאל ההתמתנות בסדרה נותר משמעותי מאוד. ואם נכליל פה גם את המשמעות הנגזרת של מחירי הטיסות לחו"ל על החופשות בארץ, להערכתנו יש פה פוטנציאל להתמתנות של כ-0.6%-0.7% במדד כולו, מהסעיפים האלה בלבד, בהתחשב בשער החליפין הנוכחי, שתבוא כנראה לידי ביטוי במדדי ספטמבר והלאה".

לקראת פרסום מדד המחירים ליוני: איך ישפיעו התחזקות השקל והשיתוק בנתב"ג?

מחר יפורסם גם מדד המחירים לצרכן בארה"ב. על פי הקונצנזוס, המדד צפוי לעלות ב-0.3% ולהוביל לעלייה באינפלציה השנתית מ-2.4% ל-2.6%. לפי סקר כלכלנים של בלומברג, לאחר חודשים של אינפלציה נמוכה מאוד, הצרכנים בארה״ב ככל הנראה חוו ביוני עלייה מעט מהירה יותר במחירים, כאשר חברות החלו להעביר אליהם את העלויות הגבוהות יותר של סחורות מיובאות בעקבות המכסים.

על פי הסקר, מחירי הסחורות והשירותים - לא כולל מחירי מזון ואנרגיה התנודתיים - עלו ביוני ב-0.3%, העלייה החודשית הגבוהה ביותר בחמשת החודשים האחרונים. במאי, מדד הליבה (core CPI) עלה ב-0.1% בלבד. המדד הזה, שנחשב לאינדיקטור טוב יותר ללחצי אינפלציה בסיסיים, צפוי להאיץ בקצב שנתי לראשונה מאז ינואר - ל-2.9%.

למרות שהדוח שיפורסם מחר צפוי להראות העברה חלקית בלבד של העלויות הנובעות מהמכסים אל הצרכן, כלכלנים רבים מעריכים שהאינפלציה תעלה בהדרגה בהמשך השנה. במקביל, קמעונאים רבים מהססים להעלות מחירים מול צרכנים אמריקאים שמפגינים ריסון בהוצאות - בעיקר על רקע התקררות בשוק העבודה. "מדובר באיזון עדין", כתבו בבלומברג.

5. תחזית

למרות אווירה שורית כללית בשוק, ג'יי.פי. מורגן מזהירה שיש מניות מסוימות עם שווי מופרז, רווחיות קטנה מידי או סיכונים רגולטוריים. ולאלה מהמשקיעים המתוחכמים ששוקלים לגוון את האסטרטגיה גם עם פוזיציות שורט - בבנק נוקבים בשמות.

טסלה היא שורט מוביל בג'יי.פי. מורגן. האנליסט ראיין ברינקמן מסביר כי טסלה מוערכת לפי שווי "גבוה בצורה קיצונית" יחסית לשאר מניות "שבע המופלאות" - וזאת למרות תחזית לרווח למניה (EPS) שצפוי לרדת זו השנה השלישית ברציפות ב-2025. לדבריו: "הסובסידיות לרכב חשמלי בירידה - מה שמאיים על רווחיות שגם ככה גבולית (שולי רווח תפעולי נמוכים לעומת ג'נרל מוטורס ופורד מוטורס ). ג'יי.פי.מורגן ממליצה גם לבצע שורט על מובילאיי הישראלית, וזאת על רקע ציפיות מוגזמות לתחום הנהיגה האוטונומית.

לגבי ווירפול האנליסט מייקל רהוט כותב כי מניית החברה עלתה ב-38% מאז 1 ביוני - הרבה מעל הממוצע הענפי של 14% ומדד S&P שעלה 6%. עם זאת, הוא מציין שהמניה נסחרת במכפילי EV/EBITDA הגבוהים ב-15% מהממוצע ההיסטורי שלה (5 ו-10 שנים). למרות זאת, רהוט שומר על דירוג "ניטרלי", לאור האפשרות שוורפול תיהנה מהמדיניות החדשה של מכסים. החברה עצמה הדגישה כי היא "המנצחת הגדולה" של מדיניות המכסים החדשה - שכן 80% ממוצריה מיוצרים בתוך ארה"ב.

גם מודרנה ברשימת השורטים המומלצים. האנליסטית ג'סיקה פיי מזהירה כי אין לחברה זרז (Catalyst) מהותי בטווח הקצר. לדבריה החברה ממשיכה לשרוף מזומנים, מתמודדת עם אתגרים רגולטוריים ומשפטיים וקשה לראות את המניה עולה משמעותית בטווח הקרוב. למרות שמחיר המניה התאושש ביותר מ-20% בחודש האחרון, היא עדיין בירידה של 19% מתחילת השנה. מניתוח של 26 אנליסטים בוול סטריט, 18 ממליצים להחזיק בה ו3 ממליצים על "תשואת חסר". מחיר היעד הממוצע צופה אפסייד של כ-40% - אך התחזית בטווח הקצר נותרת שלילית.