לידי גלובס הגיעו טענות של יבואני בשר וגורמים ברשתות המזון על עיכוב של כחודשיים במכרז חלוקת המכסות הפטורות ממכס של בשר טחון טרי משרד הכלכלה
בשבוע שעבר סינגפור הפכה למדינה הראשונה בעולם המאשרת מכירת בשר מתורבת שנוצר במעבדה • כיצד המהלך ישנה את תעשיות הבשר והפוד-טק, מה השפעתו על משבר האקלים, ולמה ישראל פספסה הזדמנות להפוך למודל עולמי • הצוללת של גלובס עושה סדר • האזינו
ברת פיס אוף מיט הבלגית פיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור שומנים מן החי מעוף וברווז, באמצעות ריבוי בביו-ריאקטורים וללא פגיעה בבעלי חיים • הרכישה מאפשרת למיט-טק להאיץ השקת מוצר ראשון לשוק
סינגפור הפתיעה את עולם המזון כשהפכה להיות המדינה הראשונה המאשרת שיווק לצרכנים של בשר המגודל במעבדה, נטול השפעות סביבתיות הרסניות • ישראל, מהמובילות בעולם בתחום, עלולה כעת לאבד את הבכורה לסינגפור ולאלץ חברות ותיקות להעתיק לשם תשתיות
בשר מתורבת, הגדל במעבדות ללא הרג בעלי חיים, אושר היום למכירה בסינגפור • החברה הראשונה שתשווק את המוצר היא חברת Eat Just האמריקאית
כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד
לדברי בעלי רשת "רמי לוי שיווק השקמה", יש מי שמוכרים בשר בקר קפוא שהופשר מבלי לציין זאת ויש בכך סכנה בריאותית כי הצרכן עשוי להקפיא אותו שוב • "צריך להעלות את המודעות הצרכנית לנושא"
בעקבות ההודעה עולה כעת מניית החברה 14% למחיר המגלם למיט טק שווי של 302 מיליון שקל • מנכ"ל מיט טק שרון פימה: "הפיתוח של החברה המיועדת להירכש הוא משלים לשלנו. אנחנו מעוניינים להדפיס סטייק שלם במעבדה, המכיל את כל הרכיבים"
תנובה נכנסת לשוק תחליפי הבשר ותייבא את המותג הבריטי Meatless farm • התחרות הישירה שלה תהיה מול דיפלומט, שמשווקת בישראל את המותג ביונד מיט
סטיב לוין, דירקטור בבנק לאומי, המשמש כסגן יו"ר אחת מחברות הבשר המובילות בארה"ב, הצטרף כיו"ר לחברת מיט טק הישראלית, המתעתדת להנפיק בנאסד"ק • בראיון בלעדי ל"גלובס" הוא מספר על שוק הבשר העתידי, ועל המצפון הנקי לחלוטין שלו
במקביל להשקעה, חתמה מיט-טק על הסכם מסחרי ראשון עם קבוצת אדום לקידום מוצריה בשוק הבינלאומי
השהות הממושכת בבית היטיבה עם בשלנים חובבים כמו גם עם מתכונים נשכחים שדורשים זמן, סבלנות והתעסקות • ביף וולינגטון למשל, זוכה לתחייה מפתיעה בימים אלה
יום העצמאות ה–72 יהיה כנראה הראשון שאותו נחגוג בלי מנגל ואינספור סוגי בשרים. ובכל זאת, יש מנה שאפשר להכין במטבח הביתי בלי לנפנף אבל להרגיש עם: עראיס
פיתת הבשר הכי טובה בארץ נמצאת בתחנת דלק בראשון לציון • "הברברי" של סלים ז"ל ובנו דני חזרה מיפו, וזהו אירוע קולינרי קוסמי
הפסקת יבוא העגלים מישראל לרשות הפלסטינית הוא אחד משורת צעדי המחאה הכלכליים שנוקטת הרשות, אך הוא מאיים להידרדר למלחמת סחר של ממש • הסכמות חלקיות כבר יש ועתה ממתינים לדרג המדיני
תנועת הצופים מודיעה על תמיכתה במאבק במשבר האקלים • בין הצעדים שמיישמת התנועה: הוצאת בשר הבקר מהתפריט וצמצום של 50% מכלי הפלסטיק החד-פעמיים
ביקורת מסעדותהעלאת מחיריםטבעונותטכנולוגיה: פודטקיבואמזוןמסעדותמתכוניםעוףצמחונות