בישול בחדשות

סוכן חדשות
 
השף רז רהב / צילום: חיים יוסף
הבישול הציל אותו מאנורקסיה, כדי לאכול במסעדה שלו תצטרכו לחכות חודשים. השף רז רהב, כוכב עולה
זו השנה של רז רהב: הוא הוכתר לשף השנה של מדריך גומיו; למסעדה שלו, "OCD", צריך להזמין מקום חודשים מראש; והוא פתח אחת נוספת • בשיחה מיוחדת הוא מספר איך הבישול הציל אותו, ולמה הוא עדיין מנקה דגים במטבח כאחרון הטבחים
  
 
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר
שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר
שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"
  
 
יערה דרור / צילום: איליה מלניקוב
"לנהל קהילת פייסבוק של חצי מיליון נשים זה יותר מלהיות ראש עיר"
לפני 5 שנים פתחה יערה דרור את קבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות ביחד", שכיום מונה כ-500 אלף חברות • את הקהל העצום הזה היא מתעלת לבד, בלי שותפים, לפלטפורמת מכירות שבקרוב תצטרף אליה אפליקציה • ל"ליידי גלובס" היא מספרת על המשבר האישי ועל הקשיים בניהול קבוצת ענק: "אף אחד לא יגרום לי לקבל החלטות כי הוא נתן לי מימון" • ראיון בלעדי
  
 
אוכל - נובי גוד - סלט אוליבייה חגיגי / צילום: שאטרסטוק
הגרסה האשכנזית למימונה: חוגגים את הנובי גוד
אחרי יותר משני עשורים של חגיגות דיסקרטיות וביתיות, נהנה לאחרונה הנובי גוד מעניין מקומי רב וחוצה מוצאים • לא רק יוצאי חבר העמים
  
 
חמין / צילום: מיכל רביבו
סצנת הצ'ולנט רוגשת: לאן נעלם הקישקע?
כבר חודשים יש מחסור במעיים למילוי, קישקע בשמם העממי • ומי אשם במחדל? משרד הבריאות? בתי המטבחיים? רוח התקופה? ואולי הוא סתם יצא מהאופנה?
  
 
חמוצים /  צילום: נועם ברמן הרצברג
שברונות לב, סטוצים, הזדמנויות נדל"ן ופטריות בטוויסט יפני
ערבי ההחמצה של התסריטאית נועה ברמן-הרצברג, משלבים חמוצים, אלכוהול וסיפורי החמצות אישיות • אל תחמיצו
  
 
עוגיות ראקי/ צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
אוכל | העוגיות שבאמצעותן הספרדים שוברים את הצום
ביסקוצ'יקוס דה ראקי, עוגיות אניס מתוקות-מרירות, מוגשות אצל הספניולים רק ב"שבעה", בימים שבין ראש השנה ליום כיפור ובסעודת שבירת הצום • לזכר כל הסבים והסבתות האהובים
  
 
פיקנטי-16.8.18 - פנה קוטה / צילום:שאטרסטוק
אוכל | לה דולצ'ה ויטה: איך עושים פנקוטה ים תיכונית
הפנקוטה, הקינוח האיטלקי האהוב, רק נראה מסובך ורק מתחזה למסורתי • הוא נולד בשנות ה-60, והתאזרח יפה גם אצלנו, בגרסאות ים-תיכוניות עם תאנים, יוגורט ואפילו קפה שחור
  
 
מנת סשימי ביקימונו / צילום: מיטל סולומון
ישראל אוכלת נא: איך קרה המהפך בטעם המקומי?
פעם מנות נאות של דגים ובשר ללא בישול נחשבו מאכל רדיקלי ומפחיד • כיום סשימי, סביצ'ה וטרטר הן מהמנות הנמכרות ביותר במסעדות בישראל • סקירה
  
 
קינוחי רושם יפהפיים. למעלה: עוגת מוס שמנת עם שכבת פטל חבויה, מצופה בגלאסאז' כחול  / צילומים: מתן כץ
כיצד הפכו כוכבי הרשת לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה
כיצד הפכו כוכבי הרשת והבלוגספירה לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה הישראלית, ואיך זה שיש להם לא פחות, אם לא יותר, עוקבים מאשר לרוב השפים המפורסמים? • קחו לדוגמה את המקרה של אלון שבו, שבכלל למד רפואת שיניים (כי צריך שיהיה מקצוע ביד)
  
 
מרב סריג, מנהלת מקצועית של מגזין "השולחן"  / צילום: יח"צ
קבוצת סיגלר תשיק מיזם תוכן חדש בתחום האוכל
מיזם "השולחן" מבוסס על שני מגזינים ותיקים, "דרך האוכל ו"על השולחן", שנרכשו לאחרונה ע"י יובל סיגלר, ויכלול מגזין חודשי ואתר אינטרנט • עפ"י הערכות, היקף השקעה במיזם הוא כ-3 מיליון שקל
  
 
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם
אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית
במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה • קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
  
 
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו
אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה
בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה • רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
  
 
על המרפסת של יובל בן נריה /  צילום: אמיר מנחם
אוכל | ארוחת שף בבית במרחק סנטימטרים משולחן האוכל
יותר ויותר שפים מבשלים ומארחים סועדים אצלם בבית, ביניהם בעלים של מסעדות פעילות • הקהל נוהר, גם בגלל החידוש והריגוש וגם כדי לראות את המטבח של מאיר אדוני ואת המרפסת של יובל בן נריה
  
 
עוגת גבינה ופרות יער / צילום: דנה זונשיין
אוכל | היי שלום, הוד מעלתה: טור מיוחד לזכר רביבה אפל
בשבת האחרונה הלכה לעולמה רביבה אפל, אחת הדמויות המוערכות ביותר בעולם הקונדיטוריה הישראלי ומי שהצעידה אותו קדימה עם עוגות וקינוחים בסטייל פריזאי, שהיו לתו תקן לפטיסיירים מקומיים
  
 
מלבי ציוני הולם/ צילום: שאטרסטוק
מפרס הקדומה ועד לחצר הסולטן: מסע בעקבות המלבי
בשני העשורים האחרונים נהנה המלבי ממעמד קאנוני של קינוח שמככב גם כאוכל רחוב וגם במיטב מסעדות השף של ישראל, בארוחות רשמיות של משרד החוץ ברחבי העולם וגם בבתים פרטיים
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 297 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 19