בישול בחדשות

סוכן חדשות
 
עוגיות ראקי/ צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
אוכל | העוגיות שבאמצעותן הספרדים שוברים את הצום
ביסקוצ'יקוס דה ראקי, עוגיות אניס מתוקות-מרירות, מוגשות אצל הספניולים רק ב"שבעה", בימים שבין ראש השנה ליום כיפור ובסעודת שבירת הצום ● לזכר כל הסבים והסבתות האהובים
  
 
פיקנטי-16.8.18 - פנה קוטה / צילום:שאטרסטוק
אוכל | לה דולצ'ה ויטה: איך עושים פנקוטה ים תיכונית
הפנקוטה, הקינוח האיטלקי האהוב, רק נראה מסובך ורק מתחזה למסורתי ● הוא נולד בשנות ה-60, והתאזרח יפה גם אצלנו, בגרסאות ים-תיכוניות עם תאנים, יוגורט ואפילו קפה שחור
  
 
מנת סשימי ביקימונו / צילום: מיטל סולומון
ישראל אוכלת נא: איך קרה המהפך בטעם המקומי?
פעם מנות נאות של דגים ובשר ללא בישול נחשבו מאכל רדיקלי ומפחיד ● כיום סשימי, סביצ'ה וטרטר הן מהמנות הנמכרות ביותר במסעדות בישראל ● סקירה
  
 
קינוחי רושם יפהפיים. למעלה: עוגת מוס שמנת עם שכבת פטל חבויה, מצופה בגלאסאז' כחול  / צילומים: מתן כץ
כיצד הפכו כוכבי הרשת לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה
כיצד הפכו כוכבי הרשת והבלוגספירה לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה הישראלית, ואיך זה שיש להם לא פחות, אם לא יותר, עוקבים מאשר לרוב השפים המפורסמים? ● קחו לדוגמה את המקרה של אלון שבו, שבכלל למד רפואת שיניים (כי צריך שיהיה מקצוע ביד)
  
 
מרב סריג, מנהלת מקצועית של מגזין "השולחן"  / צילום: יח"צ
קבוצת סיגלר תשיק מיזם תוכן חדש בתחום האוכל
מיזם "השולחן" מבוסס על שני מגזינים ותיקים, "דרך האוכל ו"על השולחן", שנרכשו לאחרונה ע"י יובל סיגלר, ויכלול מגזין חודשי ואתר אינטרנט ● עפ"י הערכות, היקף השקעה במיזם הוא כ-3 מיליון שקל
  
 
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם
אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית
במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה ● קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
  
 
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו
אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה
בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה ● רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
  
 
על המרפסת של יובל בן נריה /  צילום: אמיר מנחם
אוכל | ארוחת שף בבית במרחק סנטימטרים משולחן האוכל
יותר ויותר שפים מבשלים ומארחים סועדים אצלם בבית, ביניהם בעלים של מסעדות פעילות ● הקהל נוהר, גם בגלל החידוש והריגוש וגם כדי לראות את המטבח של מאיר אדוני ואת המרפסת של יובל בן נריה
  
 
עוגת גבינה ופרות יער / צילום: דנה זונשיין
אוכל | היי שלום, הוד מעלתה: טור מיוחד לזכר רביבה אפל
בשבת האחרונה הלכה לעולמה רביבה אפל, אחת הדמויות המוערכות ביותר בעולם הקונדיטוריה הישראלי ומי שהצעידה אותו קדימה עם עוגות וקינוחים בסטייל פריזאי, שהיו לתו תקן לפטיסיירים מקומיים
  
 
מלבי ציוני הולם/ צילום: שאטרסטוק
מפרס הקדומה ועד לחצר הסולטן: מסע בעקבות המלבי
בשני העשורים האחרונים נהנה המלבי ממעמד קאנוני של קינוח שמככב גם כאוכל רחוב וגם במיטב מסעדות השף של ישראל, בארוחות רשמיות של משרד החוץ ברחבי העולם וגם בבתים פרטיים
  
 
לקבב מכל הלב / צילום: שאטרסטוק
אוכל | רגע לפני יום העצמאות: 3 מתכוני קבב מצטיינים
מקומו של הקבב במטבח הביתי-מקומי יציב כבר עשרות שנים ● כל עדה הביאה אל האסכלה הישראלית את המתכון שלה, על התיבול, הכדרור של הבשר הטחון והאיזון עם שאר המרכיבים
  
 
עוגת גבינה-מאצ'ה עם עם תותים / צילום: שאטרסטוק
אוכל | הרד בול של הטבע: סודות המאצ'ה, אבקת התה היפני
צירוף קולינרי מגה-טרנדי של אוכל יפני, קינוחים צבעוניים ואורח חיים בריא - ויש גם מתכונים
  
 
נופר זהר / צילום: מיכל רביבו
נופר זהר מ"קפה האנוי" חוזרת לשורשים המרוקאיים
נופר זהר, אחת השפיות המדוברות בישראל, עוברת תהליך של חזרה לאוכל הביתי שגדלה עליו ● במוסקבה קראו מסעדה מרוקאית על שמה ● ויש גם מתכונים, כמובן
  
 
דפי אורז ממולאים בסלט צבע / צילום: טל סיון-צפורין
הספר שמוכיח שישראל הופכת למעצמת בישול טבעוני
העובדה שספר בישול טבעוני עומד בראש מצעד המכירות לפסח לא הייתה סבירה עד לא מזמן, אבל הצלחתו של "המטבח הטבעוני שלי" מאת אורי שביט מעידה שהזמנים משתנים
  
 
סוטלאץ' בארוחת בוקר בנוסח טורקי במסעדת בנדיקט / צילום: שרית גופן
למי קראתם פודינג: הסוטלאץ' עושה קאמבק טעים במיוחד
הסוטלאץ', הקינוח הקטיפתי עתיר החלב והאורז, נהנה לאחרונה מעניין מחודש ומפרשנויות מגוונות במסעדות רשת ושפים כאחד: בטוויסט טרופי עם קוקוס ואננס, עם הל וזעפרן בנוסח ההודי, בגרסה צרפתית עם רוטב אנגלז וכמובן ברוח המסורת הטורקית-בלקנית הוותיקה
  
 
לזניה של האיטלקיה בפשפשים / צילום: בן פלחוב
אוכל | פירות ים, ארטישוק או גבינת קשיו - הלזניה המשוכללת
הלזניה היא אחת מכוכבות המטבח האיטלקי, בין שבגרסתה הקלאסית ובין שבזו הפשטנית, אבל בשנים האחרונות מתרבים השכלולים ■ ויש גם מתכונים, כמובן
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 291 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 19