בישול

כתבות אחרונות

 
מטעמים במסעדה שולה / צילום: עפרת רענן

מתחברים לשורשים: סופריטו בקר בבישול ארוך, קובה או מרק עוף

במסגרת הגל העולמי של אוכל שחוזר לשורשים ומשמר מתכונים מסורתיים, יש בארץ שפע הזדמנויות להתחבר אל האורפאלי, האידישאי והספניולי הפנימי

רועי ירושלמי 16.10.2021
פסטה ברוטב ירקות קלויים / צילום: Shutterstock

נשארו לכם שאריות מארוחות החג? המתכונים שיצילו לכם את המקרר

בימים שאחרי החג מתמלא המקרר בכל מיני שאריות. חלה שהתייבשה? כמה ירקות אפויים? חצי בקבוק תירוש או יין? כולם יכולים להמציא את עצמם מחדש בארוחת שאריות מהודרת

רועי ירושלמי 10.09.2021
חברות גז וקבוצות לוביסטים שפכו כספים לקמפיינים של יחסי ציבור שהגנו על בישול בכירות גז / צילום: Shutterstock, dotshock

ערים מנסות להפחית שימוש בכירות גז – אבל הטבחים מפעילים לחץ נגדי

לשכנע אנשים לעבור לבישול בחשמל אינו עניין פשוט; כירות גז זוכות להחרגה מאיסורים על חיבור בניינים חדשים לרשת הגז

וול סטריט ג'ורנל 24.07.2021
טורטליני של פסטטריה / צילום: חיים יוסף

הפסטות שיחממו לכם את הלב

מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת

רועי ירושלמי 17.07.2021
קרפ סוזט ברוטב תפוזים / צילום: Shutterstock

פנקייק סופלה או קרפ משגע? בשבת הזאת תשקיעו בבראנץ' משודרג

מאומלט כמו בפריז ועד פנקייק הסופלה היפני שחורך את הרשת • 4 מתכונים מושקעים לשבת בבוקר או לבראנץ' עם ילדים בחופשה

רועי ירושלמי 03.07.2021
המנות הקלאסיות של סבתא. בכיוון השעון: צלי עוף, שטרודל תפוחי אדמה ובשר, קציצות הודו וסלט כרוב / צילום: ניצן רובין

המתכונים של סבתא מתעוררים לחיים

בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם

רועי ירושלמי 06.02.2021
שמפניה - גם בצלחת / צילום: Shutterstock

שמפניה בכוס, שמפניה בצלחת. לבשל עם היין הכי חגיגי

עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון

רועי ירושלמי 18.12.2020
פלוב אוזבקי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

שובו של הגרגיר: בזכות הסגר האורז חזר לחיינו

אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק

רועי ירושלמי 23.10.2020
דן פרמן / צילום: ערן ירדני - digital-motion

"ייצרתי הכנסות למדינה, ממע"מ ומס הכנסה, של קרוב ל-5 מיליון שקל"

דן פרמן הוא בעלים של "תזונה לחיים בריאים", יבואנית כלי הבישול הבריאותיים של Salad master • "אם זה היה בידיי ביטוח לאומי הכול היה עובד נפלא, אבל אנחנו נפלנו על רשות המסים, שיש להם מערכת שיודעת רק לקחת" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

אלה לוי-וינריב 21.10.2020
מעקודה / צילום: מתן שופן

תכירו: מעקודה, מעדן טוניסאי של תקופת החגים. ויש גם מתכונים

המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה

רועי ירושלמי 09.10.2020
גבינת טבורוג רוסית או לאבנה טורקית  / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

קחו חיתול והיכנסו למטבח. קל ופשוט להכין גבינות בבית

לאבנה טורקית או גבינת טבורוג רוסית, קל ופשוט להכין גבינות כאלה בבית, גם בלי כל הרצינות התהומית של ריאליטי האוכל • החלק הקשה הוא רק למצוא חיתול בד

רועי ירושלמי 18.07.2020
קציצות דגים ביתיות / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קציצות דגים: אין אף סיבה לפחד מלהכין אותן

קציצות בקר או עוף עולות על השולחן כמעט בכל בית, אבל קציצות דגים הן סוג של חור שחור שמעטים מתקרבים אליו במטבחם הביתי, ולא בצדק

חיליק גורפינקל 13.06.2020
קישואים ממולאים ושזיפי בוסר של עידו שגב / צילום: עדן דותן

"קרון תענוגות של דליקטסים": פירות בוסר ימתקו

המטבחים המסורתיים אימצו מזמן, ועכשיו גם המטבח המודרני: שימוש בפירות בוסר - משמשים, דובדבנים ובעיקר שזיפים ירוקים - על חמיצותם המודגשת, לתיבול ולרטבים •  
זו העונה, לקנות ולהקפיא

רועי ירושלמי 06.06.2020
צילום: אורי קרול

דוקטור למדעי המכולת: שילוב יצרתי של מסעדה ומכולת, ויש גם מתכון

במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת

חיליק גורפינקל 16.05.2020
מחמצת - הנוזל העכור שמחולל את הפלא / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

מחמצת נחמדת: מי ידע שהכנת לחם בבית תגרום כזה אושר

ימי ההסגר נתנו זריקת מרץ לבישול הביתי, ובמיוחד לאפייה • המוני ישראלים
גילו את העונג שבהכנה של לחם מחמצת ביתי, גידולו, האכלתו וטיפוחו • אל תחמיצו את הטרנד

רועי ירושלמי 10.05.2020
פסטה עם כדורי בשר / צילום: חיליק גורפינקל

בטוב וברע: אז מה נעשה עם כל הפסטה שאגרנו

בימים אלה של יציאה הדרגתית מהסגר, צריך לעשות משהו עם כל הפסטה שאגרנו לעת צרה • זה לא קשה: גם בימי שגרה היא משביעה, זמינה, מנחמת וקלה להכנה

חיליק גורפינקל 02.05.2020

   123456789101112131415   

   נמצאו 335 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 21

צרו איתנו קשר *5988