בישול בחדשות

סוכן חדשות
 
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו
אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה
בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה ● רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
  
 
על המרפסת של יובל בן נריה /  צילום: אמיר מנחם
אוכל | ארוחת שף בבית במרחק סנטימטרים משולחן האוכל
יותר ויותר שפים מבשלים ומארחים סועדים אצלם בבית, ביניהם בעלים של מסעדות פעילות ● הקהל נוהר, גם בגלל החידוש והריגוש וגם כדי לראות את המטבח של מאיר אדוני ואת המרפסת של יובל בן נריה
  
 
עוגת גבינה ופרות יער / צילום: דנה זונשיין
אוכל | היי שלום, הוד מעלתה: טור מיוחד לזכר רביבה אפל
בשבת האחרונה הלכה לעולמה רביבה אפל, אחת הדמויות המוערכות ביותר בעולם הקונדיטוריה הישראלי ומי שהצעידה אותו קדימה עם עוגות וקינוחים בסטייל פריזאי, שהיו לתו תקן לפטיסיירים מקומיים
  
 
מלבי ציוני הולם/ צילום: שאטרסטוק
מפרס הקדומה ועד לחצר הסולטן: מסע בעקבות המלבי
בשני העשורים האחרונים נהנה המלבי ממעמד קאנוני של קינוח שמככב גם כאוכל רחוב וגם במיטב מסעדות השף של ישראל, בארוחות רשמיות של משרד החוץ ברחבי העולם וגם בבתים פרטיים
  
 
לקבב מכל הלב / צילום: שאטרסטוק
אוכל | רגע לפני יום העצמאות: 3 מתכוני קבב מצטיינים
מקומו של הקבב במטבח הביתי-מקומי יציב כבר עשרות שנים ● כל עדה הביאה אל האסכלה הישראלית את המתכון שלה, על התיבול, הכדרור של הבשר הטחון והאיזון עם שאר המרכיבים
  
 
עוגת גבינה-מאצ'ה עם עם תותים / צילום: שאטרסטוק
אוכל | הרד בול של הטבע: סודות המאצ'ה, אבקת התה היפני
צירוף קולינרי מגה-טרנדי של אוכל יפני, קינוחים צבעוניים ואורח חיים בריא - ויש גם מתכונים
  
 
נופר זהר / צילום: מיכל רביבו
נופר זהר מ"קפה האנוי" חוזרת לשורשים המרוקאיים
נופר זהר, אחת השפיות המדוברות בישראל, עוברת תהליך של חזרה לאוכל הביתי שגדלה עליו ● במוסקבה קראו מסעדה מרוקאית על שמה ● ויש גם מתכונים, כמובן
  
 
דפי אורז ממולאים בסלט צבע / צילום: טל סיון-צפורין
הספר שמוכיח שישראל הופכת למעצמת בישול טבעוני
העובדה שספר בישול טבעוני עומד בראש מצעד המכירות לפסח לא הייתה סבירה עד לא מזמן, אבל הצלחתו של "המטבח הטבעוני שלי" מאת אורי שביט מעידה שהזמנים משתנים
  
 
סוטלאץ' בארוחת בוקר בנוסח טורקי במסעדת בנדיקט / צילום: שרית גופן
למי קראתם פודינג: הסוטלאץ' עושה קאמבק טעים במיוחד
הסוטלאץ', הקינוח הקטיפתי עתיר החלב והאורז, נהנה לאחרונה מעניין מחודש ומפרשנויות מגוונות במסעדות רשת ושפים כאחד: בטוויסט טרופי עם קוקוס ואננס, עם הל וזעפרן בנוסח ההודי, בגרסה צרפתית עם רוטב אנגלז וכמובן ברוח המסורת הטורקית-בלקנית הוותיקה
  
 
לזניה של האיטלקיה בפשפשים / צילום: בן פלחוב
אוכל | פירות ים, ארטישוק או גבינת קשיו - הלזניה המשוכללת
הלזניה היא אחת מכוכבות המטבח האיטלקי, בין שבגרסתה הקלאסית ובין שבזו הפשטנית, אבל בשנים האחרונות מתרבים השכלולים ■ ויש גם מתכונים, כמובן
  
 
אחרי הגשם, פטריות / צילום: שאטרסטוק
אוכל | מהיער לצלחת: טרנד ליקוט הפטריות מגיע אל השולחן
בישול עם פטריות יער הוא התגשמות החלום הישראלי: להרגיש אירופה באמצע המדבר ■ בשנים האחרונות גובר הטרנד ■ אלפים יוצאים לשטח בחיפוש אחר פטריות בר, ויותר ויותר מסעדות מצטרפות למגמה ומגישות מתנובת היער
  
 
הסועדים בבית הספר לבישול של מאיר דנון/ צילום: דניה ויינר
אוכל | בית הספר לבישול שהופך למסעדת פופ-אפ מושקעת
בבית הספר לבישול של מאיר דנון מפעילים התלמידים מיזם בשם "סקוליארד", מסעדת פופ-אפ שנפתחת פעמיים בחודש ■ הם חוקרים את המנות, מבשלים אותן ומשמשים כמלצרים, בריסטות ומוזגי יין
  
 
ערמונים קלויים/ צילום: שרון דדון
כשהסופה משתוללת בחוץ, אין כמו ערמונים בשביל חורף אירופי
גם אם קונים אותם בשקית ואקום בסופרמרקט ולא קולים אותם באח גחלים, אפשר להפיק מהערמונים מנות לא רעות בכלל, והם אפילו בריאים
  
 
קרמבו  / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
הגילטי פלז'ר המושלם: ישראל צרכנית הקרמבו הגדולה בעולם
עם ירידת הטמפרטורות, העם מתחיל להשתוקק לקרמבו ■ השנה נפל דבר, ועם הגשם הראשון נוצר משבר של ממש עקב מחסור בקרמבואים ■ מה הפלא שנרשם קריז? ■ קרמבו, סיפור אהבה
  
 
פונדו גבינה קלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
טבילת אש: בחיפוש אחר הפונדו המושלם
ארוחת סיר הפונדו, כמו שיודע כל גולש אלפיני, היא טקס בפני עצמו ■ כיום יש גם גרסאות שונות ומשונות כמו פונדו שוקולד ופונדו בקר ופונדו דגים, אבל גרסת המקור עם גבינת גרוייר ויין לבן היא המנצחת
  
 
מסעדת נורמן כרוב ממולא בזיתים ועלי ריג'לה / צילום: דיוויד לופטוס
ראש כרוב, במובן החיובי: המדריך המלא לכרוב ממולא
אל תתנו למראה המושקע שלהם לבלבל אתכם: עלי כרוב ממולאים הם בסופו של דבר סיפור די פשוט ואפילו לא מאוד ארוך, ששכרו בצדו, ודאי שמבחינת הטעם, הרושם והתוצאה הסופית
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 285 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 18