לפי יחידת המחקר של הבורסה, האי־ודאות פוגעת בשוק בעיקר בחודשים שלפני יום הבוחר, אבל ההיסטוריה מלמדת כי התמחור השלילי אינו מחזיק מעמד • נכון לעכשיו, המשקיעים מתמחרים חוסר ודאות ואפילו חוסר הכרעה בבחירות
אורן מונטל, מנהל השקעות עמיתים במנורה מבטחים, מציע לא להוריד חשיפה למניות, גם אחרי השנים החזקות בשוק: "בדרך־כלל יוצאים מוקדם מדי וחוזרים מאוחר" • בנוסף הוא מסביר מדוע הקטין חשיפה לת"א לאחר העליות: "המניות התייקרו" • וגם: למה הוא מתרחק מסקטורי הנדל"ן והאנרגיה?
מניות מחוץ למגזר הטכנולוגיה צפויות להציג ביצועים חלשים, צמיחת הרווחים צפויה להאט, והחששות מסיכוני אשראי צפויים לגבור
בנק ההשקעות הבריטי Panmure Liberium פרסם תחזית קודרת, לפיה ה-S&P 500 יצנח בכ-35% לעומת רמתו הנוכחית עד סוף השנה הבאה • גם המיליארדר ריי דליו והמשקיע הנודע מייקל ברי מזהירים מפני התפוצצות בועת ה-AI • "המשקיעים מתרכזים בדוחות ומתעלמים מכל מכשול שניתן להעלות על הדעת"
לפני כשנה המליץ שמואל בן אריה מפיוניר על טבע ועל מניות הביטוח - וקצר תשואות פנומנליות של עד 120% • כעת הוא מעריך שהבורסה המקומית מיצתה את מהלך העליות, ומציע לעבור בעיקר לשוק האמריקאי • וגם: מניית המיגון שצפויה לדעתו לעלות בעשרות אחוזים
ב־19 באוקטובר 1987 נפל השוק ב־22% ביום אחד. וזו לא המפולת ההיסטורית היחידה שנקשרה דווקא לאוקטובר • האם העליות בשוק יימשכו, או שהחולשה שכבר מסתתרת מתחת לפני השטח תתפרץ? ואילו סיבות לאופטימיות יש למרות הכול?
זה כבר לא רק הרמה של תשואת האג"ח, גם קצב הזינוק מתחיל להדאיג את השוק • אנליסט בוול סטריט בחן 16 תקופות דומות בחמשת העשורים האחרונים • מה הוא גילה?
מייק וילסון, האסטרטג הראשי של מורגן סטנלי, מעריך כי ירידה מתונה במניות עשויה לסייע לשוק ולהפחית את הסיכון לתיקון חריף יותר בהמשך
צוות האסטרטגיה הטקטית של ג'יי.פי מורגן הפך משמרני לשורי על השוק, ומעדיף מניות שבבים וחברות AI מתוך מדד S&P 500
מיכאל בן יעקב, מנהל השקעות ואנליסט בפרופאונד, הגיע לשוק ההון בניגוד לאזהרות אביו, שנכווה ממשבר מניות הבנקים • זה לא מפריע לו להמליץ על סקטור הפיננסים, הודות לפוטנציאל ההתייעלות שהוא טומן • וגם לאנרגיה המתחדשת והתשתיות הוא חוזה עתיד ירוק
יעקב ויינשטיין, שחוגג 50 שנה בשוק ההון "ונהנה מכל רגע", צופה המשך עליות בוול סטריט בשנים הבאות, עד למפולת בסוף העשור הנוכחי • הוא מסביר מדוע שוק האג"ח במשבר טוטלי, למה הזהב יזנק בעוד עשרות אחוזים, ובאיזה מטבע יש היום הזדמנות גדולה • וגם: הלקח שלו מנפילת אלטשולר שחם: "מנהלים בשוק המוסדי למדו שעדיף להיות ממוצע ולא להתבלט"
בנק סיטי הוריד את המלצתו על שוק המניות האמריקאי מ"משקל יתר" ל"נייטרלי", תוך שהוא מצביע על כך שהאטה בפיתוח מודלים של AI עלולה לכווץ את תחזיות הרווחים של החברות בוול סטריט • ואיך השווקים יגיבו להעלאת ריבית של הפדרל ריזרב?
אד ירדני, מגדולי האופטימיסטים בוול סטריט, מסביר למה הוא מעדיף את "493 המרשימות" על פני "7 המופלאות", מה עלול לאתגר את התזה השורית שלו, ולמה ריבית הפד חייבת לעלות השבוע • וגם: מה קורה בשוק האג"ח, ומתי תגיע ה"בזוקה" של שר האוצר האמריקאי • ירדני, שנולד בחיפה: "הכלכלה הישראלית חווה הרבה זעזועים, ועדיין ממשיכה לא רק לשרוד אלא לשגשג"
חודש ספטמבר ידוע לשמצה בוול סטריט בתור חודש של ירידות • מחקר מסביר כי יש קשר בין פתיחת שנת הלימודים לתנודתיות הזו • ובינתיים בתל אביב נראה שלא שמעו על "אפקט ספטמבר", ובכמעט מחצית מהמקרים הוא אף הניב תשואה גבוהה מהממוצע
בבלוג של הבנק המרכזי, כלכלני הבנק הזהירו כי נסיגה משמעותית במניות הטכנולוגיה היא תרחיש סביר, שעשוי לאיים על היציבות הפיננסית ביבשת • בינתיים, האנליסטים רק מעלים את התחזיות לשוק המניות האמריקאי, לנוכח עונת הדוחות החזקה ברבעון השני
ליאון קופרמן נחשב אחד המשקיעים הפסימיים כיום בוול סטריט, וכעת הוא חוזר עם אזהרה חדשה • לדבריו, ארה"ב בסכנת מיתון, והאינפלציה עלולה להחזיר אותנו למשבר משנות ה-70 • וגם: מה הן שלוש המילים המסוכנות ביותר לעולם ההשקעות?
בינה מלאכותיתהבורסה בת"אהמלצות אנליסטיםהמומלצותהשקעותוול סטריטמדד S&P 500פדרל ריזרבריבית ארה"בתחזיות האנליסטים