השף אוהד לוי פתח בקומת הכניסה של מלון Stay באילת את המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב
השף אורן אסידו, המוביל את OLE, יוצק פרשנות חדשה למנות המסורתיות של המטבח המרוקאי עליו גדל
"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים
"רוטנברג", המסעדה הוותיקה של בני הזוג הילה ויזהר סהר, מציעה ארוחת טעימות חדשה המבוססת על היבול שגדל בחלקה החקלאית הצמודה לה
תומר חווה מזמין אל ביתו 12 זרים, ומכין עבורם סעודת גורמה מירקות ופירות • הרעיון שמאחורי הוא שימוש יעיל בכל חלקי חומר הגלם
ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות
במבנה עות'מאני משופץ בלב העיר העתיקה מארחת השפית לימור עמר כ־15 זרים לחוויית אכילה בת 4 שעות • היין והצ'ייסרים זורמים חופשי, וגם האוכל הנהדר שלה
קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת
השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן
השפים הלל תווקולי ורונן אליהו מובילים את אחת המסעדות הטובות בתחום, עם מנות נועזות, שירות אלגנטי ונוף מרהיב הניבט מהחלונות
שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון
גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים
"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה
השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו
היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח
מסעדת השף שמוביל אוהד סולומון במלון הבוטיק R48 Hotel and Garden בתל אביב, שבבעלות מתי ורותי ברודו, מציעה ארוחת טעימות סגורה, שכל ביס בה מתעלה על הביס הקודם
ענר בן רפאל־פורמן, השף והבעלים של "תריסר", פתח את "תלם", שמציעה אוכל ים תיכוני משובח כמו שהוא יודע, רק פחות מעונב
מי שהתגעגע למסעדת בשר קלאסית שעושה הכול לפי הספר, ימצא את מבוקשו ב"גריל רום" במלון דן בתל אביב • החודש הושק בה בראנץ' שבת
מסעדת השף ברחובות כבשה שומרי כשרות וחילונים, משפחות וצעירים, פודיז וחובבי יין - בעיקר כי שום דבר לא נעשה בה כלאחר יד
"פלורה" הצעירה ביישוב לוטם מציעה גבינות נהדרות ואוכל שמחמיא להן • שווה לבקר לקראת שבועות – ויש גם פסטיבל עם מטעמי האזור
שימו בצד את כל מה שחשבתם על אוכל אפריקאי בכלל ואתיופי בפרט - "סטודיו גורשה" פותח את הראש למטבחים אחרים ונפלאים
שולחנות נירוסטה, מוזיקה ישראלית, קרם בוואריה, צ'ייסרים של אוזו, כפכפים, שמח: הבאזז שקדם לפתיחת מסעדת הדגים בהחלט מוצדק • תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס
גל בן–משה, השף של "פריזם" בברלין ושל "פאסטל" התל אביבית, מציג באחות היוקרתית והאלגנטית "גרייס" ארוחת טעימות בת 10 מנות, עם תוכן וניחוחות הישר מאירופה
בר היין 26.8, שממוקם במלון הבוטיק כנען בצפת, מתבסס על תוצרת שגדלה עד 26.8 קילומטר ממנו • התוצאה: אוכל מאופק וטעים
אשת האוכל שכבר כבשה את הקהל הישראלי חלמה להוציא ספר בישול בארה"ב • אחרי דחייה נוכח הבן שמשרת בעזה היא יצרה ספר מהמטבח היווני, שגדלה עליו, עם מנות פשוטות ונהדרות שקל להכין בבית
הכשרות של "רובע א'" החדשה לא מונעת מאביתר מלכה להיות מי שהוא: שף יצירתי שמדלג בין ז'אנרים ויוצר מנות מעולות ולא מתאמצות מדי
השף נדב מלין מארח בכל ארוחה שהוא עורך קולגה, יצרן או חקלאי, ובונה סביבו ארוחת טעימות מיוחדת במינה • התוצאה מלהיבה
הפיציולו שעומד בראש "פארינו" הוא פרפקציוניסט שמייצר הכול במקום מאפס, ומפיק פיצות מצוינות מבצק מחמצת אוורירי • ויש גם טירמיסו חלומי
מאחורי "טשרניחובסקי 6" עומד זוג שהתאהב ביין מפורטוגל ושידך לו מנות מצוינות, שמלוות אותה שנים ואנשים חוזרים במיוחד בשבילן
האנשים שמאחורי "מפגש רמב"ם" יודעים את העבודה, ומציעים בילוי טעים במחירים נגישים • תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס
זו לא עוד מסעדה, זה מוסד לחקר ולטיפוח תרבות האוכל המקומית • בין מנות מיתולוגיות לייצוג חברתי בסירים, האוכל פה גם טעים וגם רלוונטי
"אדמתי" עוסק בטרואר המקומי: השם וחומרי הגלם מכאן, היחס אליהם וטכניקות הבישול - מצרפת • התוצאה היא אוכל טעים בצורה יוצאת דופן
עבור חלק מהשפים, הפרס היוקרתי ביותר בעולם המסעדנות עלול להגיע עם רשימה ארוכה של חסרונות - ולפגוע בהכנסות
פאשה צ'קין, השף המוכשר שצמח אצל אייל שני, משמר את המורשת והפואטיקה שלו ברומנו, ומקפיד על עונתיות ובישול "אף עד זנב"