סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
13:45
העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.9% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.7%. בולט לחיוב מדד ת"א ביטוח שקופץ בכ-1.7%. מדד ת"א בנקים 5 עולה ב-0.7%.
קבוצת חג'ג' דיווחה הבוקר לבורסה על היקף שיווק הדירות בפרוייקטים שלה מתחילת השנה. מהדיווח עולה כי מתחילת השנה שווקו (בדרך של הסכמי מכר ובקשת הצטרפות) 148 דירות בשווי של כ-1.2 מיליארד שקל. מתוכן 102 יחידות דיור בפרוייקט שדה דב בשווי כולל של 853 מיליון שקל.
12:47
קרן הריט אבו פמילי הודיעה אתמול על כוונותיה לרשום את מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב באמצעות מיזוג עם השלד הבורסאי הודיית הארץ. ככל שהעסקה תאושר ובכפוף לעמידה בתנאים מתלים, ימוזגו 100% ממניות אבו פמילי תמורת כ-88% ממניות הודיית הארץ ותמורה במזומן. במידה וההעסקה תאושר, פעילות החברה תמוזג לתוך השלד תמורת כ-88% ממניות הודיית הארץ, ותמורה במזומן של 26 מיליון שקל. בנוסף, בשנה הקרובה, צפויה החברה לבצע הנפקת מניות נוספת לציבור בהיקף של 50 מיליון שקל לפחות, בה יוקצו גם מניות למזרחי טפחות שהשקיעה בחברה בעבר.
11:54
חברת הנדל"ן ישראל קנדה , חושפת שורה של עסקאות שביצעה חברת הבת, ישראל קנדה מלונות, כחלק מהליך הפיכתה לחברה ציבורית, בהיקף כולל של כ-200 מיליון שקל. בין היתר, התקשרה הרשת במזכר הבנות לרכישת 50% מהבעלות של מתחם התיירות גליליון ו- 50% ממלון כפר גלעדי, בשווי מוערך של כ- 140 מיליון שקלים, כשההחברה צפויה לנהל את שני המלונות ולהנות מדמי ניהול שוטפים.
בנוסף, הרשת מקיימת מו"מ מתקדם לשכירת מלון בן 307 חדרים בטבריה לתקופה של 15 שנה עם אופציה ל- 10 שנים נוספות. במקביל, בחו"ל, השלימה החברה רכישה של חברה יוונית המחזיקה בזכויות חכירה של בניין ברחוב THEATROU בצמוד למלון Play Theatrou שבבעלותה. הבניין צפוי לעבור שיפוץ ולהפוך למלון בן 50 חדרים חדשים ומסעדה, מהלך שיכפיל את כמות החדרים. בנוסף, החברה מנהלת מו"מ לרכישת זכויות השכירות במלון ביוון בעסקה שהיקפה מוערך בכ-13 מיליון אירו. המלון.
10:57
העליות בת"א מתחזקות. כעת מדד ת"א 35 עולה ביותר מ-1%, ות"א 90 קופץ בשיעור דומה. עוד בולטים לחיוב מדדי הטכנולוגיה והבנייה שעולים בכ-1.5%.
את מדד ת"א 35 מושכות מעלה מניות השבבים הדואליות קמטק ונובה , לאחר שיצרנית השבבים הגדולה בעולם, TSMC, פרסמה הבוקר רווחי שיא לאור הביקוש הגואה לשבבי בינה מלאכותית. התוצאות הכספיות שהציגה שופכות אור על כלל ענף השבבים, ונותנות גם רוח גבית למניות הישראליות מהענף.
10:20
חברת הנדל"ן דלק נכסים השלימה הנפקה ראשונית של מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-660 מיליון שקל (לפני הכסף). במסגרת ההנפקה, גייסה החברה, שבשליטת להב אל.אר ואורי מנצור, כ-173 מיליון שקל מגופים מוסדיים.
ההנפקה של דלק נכסים, המנהלת את הנדל"ן המניב של רשת תחנות התדלוק וחנויות הנוחות דלק ישראל, מגיעה לאחר שבתחילת השנה היא בחנה אפשרות לרשום את מניותיה למסחר, כשעל פי הפרסומים היא כיוונה לשווי של מעל 1 מיליארד שקל. עם זאת, ככל הידוע החברה זכתה לכתף קרה מצד המוסדיים שהראו נכונות להשקיע בחברה, לפי שווי נמוך משמעותית מההון העצמי של החברה (כ-840 מיליון שקל) .
10:06
יום המסחר בת"א נפתח במגמה חיובית. ת"א 35 עולה ב-0.8%, ות"א 90 מוסיף לערכו 1.1%. בולט לחיוב מדד הבנייה שמוסיף לערכו כ-2%.
מניות וילאר , קמטק , תורפז , אזורים , ואפריקה מגורים נסחרות בעליות.
מנגד, אלביט מערכות , דלק רכב , אל על , ובי קומיונקיישנס נסחרות בירידות.
08:14
1. שוקי המניות
יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד'), יום תנודתי נרשם בבורסה המקומית, כאשר המדדים המרכזיים נסחרו בין עליות קלות לירידות קלות. ת"א 35 ירד ב־0.1%, בעוד מדד הבנייה השיל מערכו כ־2%.
● החברה של ברק רוזן, אסי טוכמאייר ואדם נוימן מציגה: תשואה של אלפי אחוזים בשלוש שנים
בקרב מדד ת"א 125 בלטו לחיוב מניות סלקום ופרטנר . זאת לאחר שחברת פלאפון, בהובלת המנכ"ל אילן סיגל, דיווחה אמש (ג') לבורסה על הגשת הצעה לקבוצת אלטיס שבבעלות פטריק דרהי לרכישת החברה המתחרה הוט מובייל, תמורת סכום כולל של 2 מיליארד שקל . לפי הדיווח, מסמך הכוונות כולל מתווה עסקי ראשוני בלתי מחייב, וככל שייחתם בסופו של התהליך הסכם מחייב, ביצועו יהיה כפוף לאישורים רגולטוריים - ביניהם של משרד התקשורת והממונה על התחרות.
במידה ואכן העסקה תצא לפועל, הדבר מהווה חדשות טובות לשאר חברות הענף שיהנו מצמצום התחרות.
עוד קפצה בחדות מניית חברת הביטוח ווישור גלובלטק , העוסקת בביטוח כללי דיגיטלי ושולטת בחברת איילון, לאחר שהודיעה כי היא מרחיבה את פעילותה בארה"ב. החברה דיווחה כי התקשרה באמצעות חברת הבת שלה בהסכם לרכישת חברת Hourly האמריקאית, ששוויה מוערך בכ־26 מיליון דולר ארה"ב.
● תשובה עוד לא קיבל את המפתחות בישראכרט וכבר מורווח בחצי מיליארד שקל
הבוקר באסיה (ה'), המדדים המובילים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי עולה ב-0.1%, בורסת שנגחאי נסחרת בשיעור דומה, ההנג סנג עולה גם ב-0.1% ומדד הקוספי נסחר סביב רמות הבסיס.
החוזים העתידיים בארה"ב יורדים קלות הבוקר.
אמש (ד'), וול סטריט חתמה יום תנודתי בעליות - נאסד"ק עלה ב-0.25% לשיאו התשיעי השנה ובפעם הרביעית בחמישה ימי מסחר, S&P 500 ב-0.3% ודאו ג'ונס ב-0.5%.
במהלך המסחר התחוללה דרמה לאחר שגורם בבית הלבן אמר ל־CNBC כי הנשיא דונלד טראמפ מתקרב להחלטה לפטר את יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, מה שגרם בתחילה לירידות במדדים, במיוחד במדד S&P 500. עם זאת, המדדים התאוששו לאחר שטראמפ הכחיש את הדיווח.
חברת ASML צנחה ב-8% לאחר שהזהירה מפני אפשרות של אפס צמיחה בשנת 2026, אף על פי שהציגה תוצאות טובות מהצפוי הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח ברבעון השני. תחזית החברה לרבעון הנוכחי החמיצה את ציפיות השוק, ובמקביל צמצמה את התחזית שלה לשאר השנה. בדומה לחברות רבות בתחום השבבים, ASML מתמודדת עם אי-ודאות הנובעת ממדיניות המכסים של ארצות הברית. לרבעון השלישי, ASML צופה הכנסות בטווח של 7.4 עד 7.9 מיליארד אירו, נמוך מהציפיות בשוק שעמדו על כ-8.3 מיליארד אירו.
לגבי שנת 2025, ASML מצפה לגידול של 15% במכירות, תוך שהיא מצמצמת את התחזית הקודמת שעמדה על טווח של 30-35 מיליארד אירו. גידול זה מתורגם להכנסות צפויות של כ-32.5 מיליארד אירו בשנת 2025. אולם, ענקית הטכנולוגיה ההולנדית נראתה פחות בטוחה לגבי התחזיות לשנת 2026.
אזהרתה של ASML הובילה לירידות במניות השבבים, ביניהן הישראליות נובה וקמטק שצפויות להעיב היום (ה') על המסחר בת"א.
עוד ישראלית שבלטה לשלילה היא סולאראדג' שירדה בכ-8% לאחר שג'יי.פי.מורגן הורידה את דירוג המניה. בנק ההשקעות הוריד את הדירוג מ"עודף תשואה" ל"ניטרלי" מסיבה מעט מוזרה: הבנק מציין כי הסיבה העיקרית להורדה היא הביצועים החריגים של המניה מאז מאי, שהיו גבוהים משמעותית מהממוצע של שאר המניות תחת כיסוי הבנק.
למרות זאת, הבנק שיבח את ההתקדמות הראשונית שהציגה הנהלת החברה החדשה, בכל הקשור לייעול תפעולי והתמקדות מחדש במוצרי הליבה - אך ציין כי מדובר בשלב מוקדם של התהליך. בניגוד להורדת הדירוג, הבנק דווקא העלה את מחיר היעד למניה מ-18 דולר ל-23 דולר , מתוך הערכה לציפיות משופרות לעתיד ומכפיל רווח גבוה יותר.
שלשום, מניית החברה זינקה ב-4.3% בעקבות הודעה על כך שאנליסטים מבנק Barclays שדרגו את דירוג המניה והכפילו ביותר מפי שניים את מחיר היעד שלה. בנק ההשקעות העלה את דירוגו לחברת הטכנולוגיה לאנרגיה סולארית מ"תשואת חסר" ל"תשואת שוק" (Equal-Weight). האנליסטית כריסטין צ’ו מברקליס העלתה את מחיר היעד של מניית סולארדג' מ־12 דולר ל־29 דולר' עלייה של 141%.
במסגרת עונת הדוחות, נטפליקס , חברת הסטרימינג הגדולה בעולם, צפויה לפרסם הערב (ה') את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025, כשברקע תחרות גוברת בענף, לחצים על תמחור ושורה של סימני שאלה סביב המודל הכלכלי החדש: המשקיעים יתרכזו בשאלה האם העלאות המחיר לא הביאו לעזיבת מנויים, האם המודל עם פרסומות באמת משתלם (כלומר מסלול מוזל למנויים בתמורה לכך שיוצגו להם פרסומות), ועד כמה ניתן להמשיך לצמוח גם כשהשוק רווי והתוכן כאמור יקר מתמיד.
על פי התחזיות, נטפליקס צפויה לדווח על הכנסות של כ-11.05 מיליארד דולר, ורווח למניהשל 7.07 דולר, לאחר שברבעון הראשון של השנה עמד על 6.61 דולר.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו בעליות קלות ביום ד'. מדד תל גוב שקלי 10 + השיל מערכו 0.1%.
בשוק האג"ח האמריקאי תשואת האג"ח ל-30 שנה, נסחרת הבוקר (ה') מעל רמת 5% וממשיכה להיסחר ברמות גבוהות שנראו לאחרונה בחודש מאי. על רקע המגמה - ביום ג' פורסמו נתוני האינפלציה בארה"ב, שהצביעו על כך כי מחירי הצרכן עלו בקצב החודשי החד ביותר מאז תחילת השנה. בבנק אוף אמריקה ציינו באותו הקשר כי חוסר הוודאות המתמשך בנוגע להשפעת המכסים על האינפלציה מעניק לפד סיבה טובה להמתין עם מתווה הפחתות הריבית ולא לפעול בשנת 2025, עד שהתמונה המאקרו-כלכלית תתבהר.
כלכלני בנק פיקטה הסבירו כי השפעת המכסים על האינפלציה בארה"ב טרם התממשה במלואה במדדי המחירים, "אך אנו סבורים כי מדובר בעיכוב ולא בביטול", מציינים. "להערכתנו, אינפלציית המכסים צפויה להפוך לגלויה וברורה יותר בנתוני המחירים עד חודש ספטמבר .אנו מזהים שלוש סיבות מרכזיות לעיכוב הנוכחי: ראשית, חברות הקדימו יבוא וצברו מלאים לפני כניסת המכסים לתוקף, מה שיצר 'כרית ביטחון' של כ-1.5 חודשי אספקה. שנית, ישנן עדויות מועטות לספיגת עלויות על ידי יצואנים ובמקביל, סקרים עדכניים מראים כי 60% עד 80% מהיצרנים בארה"ב מתכננים להעלות מחירים בחודשים הקרובים. שלישית, חולשה במרכיבי אינפלציה אחרים, כמו דיור ושירותים, מסווה זמנית את התמונה הכוללת.
"למרות זאת, התחזית שלנו נותרת בעינה - בהיעדר מיתון, אנו צופים שאינפלציית מוצרי הליבה תמשיך לעלות בחודשים הקרובים, אך לא במידה שתמנע מהפדרל ריזרב לחדש את סבב הורדות הריבית בהמשך השנה. תרחיש הבסיס שלנו ממשיך לצפות כי הפד יחל במחזור ההקלות המוניטריות בחודש אוקטובר".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש הבוקר קלות מול המטבעות הזרים. שער הדולר־שקל נסחר סביב 3.36 שקלים ושער האירו־שקל עומד על 3.9 שקלים.
● צניחת הדולר פוגעת בתיירים האמריקאים, אבל מיטיבה עם המשקיעים במניות זרות
מחירי הנפט נסחרים הבוקר (ה') בתנודות קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 68.8 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 66.1 דולרים. על רקע המגמה, סימנים לצריכה חזקה יותר של נפט גולמי על ידי הסינים עודדו את המשקיעים, אך עדיין קיימות חששות לגבי ההשפעה הכלכלית הרחבה יותר של מלחמת הסחר שארה"ב מנהלת, כי יאטו את הצמיחה הכלכלית ואת צריכת הדלק.
4. מאקרו
הפעילות הכלכלית בארה"ב עלתה מעט בשבועות האחרונים, אך התחזית הכללית נותרה נייטרלית עד מעט פסימית, כך נמסר ביום רביעי מדו"ח "הספר הבז'" של הפדרל ריזרב. הדו"ח מציין כי עסקים דיווחו שהמכסים החדשים שהטילה ממשל טראמפ יוצרים לחץ כלפי מעלה על המחירים.
"גורמים בענפים מגוונים ציפו לכך שלחצי העלויות יישארו גבוהים גם בחודשים הקרובים, מה שמגביר את הסבירות שהמחירים לצרכן יתחילו לעלות בקצב מהיר יותר לקראת סוף הקיץ," נכתב בדו"ח, שהתבסס על סקרים, ראיונות ותצפיות שנאספו דרך 12 הסניפים האזוריים של הפד, נכון ל־7 ביולי.
עוד נכתב כי התעסוקה עלתה במעט בלבד , וכי "רבים מהמרואיינים ציינו כי בכוונתם לדחות החלטות גדולות בנוגע לגיוס עובדים או פיטורין עד שתפחת אי־הוודאות."
קובעי המדיניות בפד שמרו על רמת הריבית בטווח של 4.25%-4.50% מאז דצמבר , וצפויים להותיר אותה כך לפחות עד ספטמבר, תוך שהם ממתינים לבחון כיצד מגיבה הכלכלה לשינויים במדיניות הסחר ושינויים אחרים של ממשל טראמפ.
5. תחזית
עונת הדוחות לרבעון השני נפתחה באופן רשמי בארה"ב. ביוליוס בר מעריכים כי קצב הצמיחה ברווחי מדד S&P 500 צפוי כעת לעמוד על 5.9% בלבד, ירידה מהותית לעומת כמעט 10% שנחזו לפני שלושה חודשים.
במקביל מציינים כי תחזיות הרווח למדד Stoxx 600 באירופה ירדו מ־8% ל־1.2% בלבד. "האשמים העיקריים בעדכונים השליליים הללו הם מגזרים הקשורים לסחורות ובראשם נפט וגז וחומרי גלם, וכן ענפים מחזוריים כמו מוצרי צריכה תחליפיים ותעשייה, שחשופים במיוחד לרוחות נגד מכיוונם של המכסים. על אף הרקע המאופק, התמונה הכללית נראית חיובית יותר מבחינת פוטנציאל ההפתעה. התחזיות הנמוכות מציבות רף נגיש יותר להפתעות חיוביות, במיוחד בענפים בעלי כוח תמחור גבוה או יכולות שליטה טובות בעלויות.
"כבעבר, עיקר הצמיחה החזויה ברווחים מרוכזת במגזר הטכנולוגיה ובעיקר בקרב חברות ה"ביג טק". לפי תחזיות הקונצנזוס, הפער בין מגזר הטכנולוגיה לשוק הרחב צפוי להצטמצם עד לרבעון השני של 2026, מה שעשוי להעיד על התרחבות רוחבית בביצועי השוק", ציינו.