מסעדנים (ענף המסעדנות) בחדשות

סוכן חדשות
 
צביקי עשת/ צילום: איל יצהר
"מסעדנות זה העסק הכי בלתי נסבל שיש. צריך להיות מטורף כדי לעסוק בתחום הזה"
צביקי עשת, העומד בראש קבוצה המונה שש מסעדות ועוד שתיים בקנה: "מסעדנות עבורי זו דרך חיים. המטרה שלי היא לא נטו פרנסה או הצלחה כלכלית, אלא העשייה" • "הצרכן הישראלי הוא המבקר הקשה מכולם. באותה נשימה, אין על הישראלים" • אנשים שנהנים בעבודה, מדור מיוחד
  
 
תומר מור / צילום: גיל קרמר
המס על הטיפים: פגישה שלישית בין המסעדנים לרשות המסים הסתיימה ללא הסכמות
הבוקר התקיימה פגישה נוספת בין נציגי המסעדנים לנציגי רשות המסים במטרה להגיע להסכמות בנוגע להיקף המס שתגבה המדינה בעקבות מהפכת "חוק הטיפים" • הפגישה - שהתקיימה בהמשך לשתי פגישות קודמות שנחשפו ב"גלובס" – הסתיימה שוב ללא תוצאות
  
 
צילום: כפיר זיו סטיילינג: חופית בוהדנה סטודיו המטבחון, קרן טיבי כלי קרמיקה
כוכבים יש רק בשמיים: אם ישראל כזו מעצמה קולינרית, למה אין לנו אפילו כוכב מישלן אחד?
מדריך מישלן חוגג השנה מאה, ובעידן שמקדש את הקולינריה, עם שפים מכאן שמצליחים בעולם - למה המטבח הישראלי טרם נכנס לתנ"ך של הבישול, והאם בכל זאת יש סיכוי שמסעדה ישראלית תקבל בקרוב כוכב או יותר?
  
 
סוגיית תשלום המעמ בגין הטיפים טרם הושלמה / צילום: שלומי יוסף
"חוק הטיפים": נמשכת המחלוקת בנוגע למס שהמדינה תגבה מהמסעדות
אמש התקיימה פגישה נוספת בין נציגי המסעדנים לנציגי רשות המסים במטרה להגיע להסכמות בנוגע להיקף המס שתגבה המדינה עקב מהפכת "חוק הטיפים" • הפגישה - שהתקיימה בהמשך לפגישה ראשונה שנערכה לפני כ-10 ימים ונחשפה ב"גלובס" - הסתיימה ללא תוצאות
  
 
אחסאן גנים/ צלם: תאופיק עטיה
"הבנקים לא מסייעים לעסקי מסעדנות קטנים בכלל בשל הסיכון"
אחסאן גנים (46) הוא שותף ומנהל מסעדות בצפון • "הממשלה חייבת להשקיע יותר בפיתוח התיירות" • עצמאים? "גלובס" רוצה לשמוע מכם מה מטריד אתכם. צרו קשר במייל ATZMAIM@globes.co.il
  
 
משה גפני/ צילום: שלומי יוסף
גפני לרשות המסים: "תציגו בתוך שבוע תוכנית לפיצוי עסקים בעוטף עזה"
יו"ר ועדת הכספים הזהיר כי אם הרשות ואגף התקציבים באוצר לא יציגו תוכנית להסדר תשלום פיצויים למסעדנים ולבעלי אולמות וגני אירועים בעוטף עזה, הוועדה תקדם חקיקה מיוחדת בנושא
  
 
יוזמה להפחתת קשיות פלסטיק חד פעמיות במסעדות ובתי קפה    / צילום: שני מוזס, גלובס
מזמינים שתייה קלה בבית קפה? אולי תקבלו אותה בלי קש
עמותת "מסעדנים חזקים ביחד" קוראת לבתי קפה ולמסעדות להפחית את השימוש בקשיות פלסטיק חד-פעמיות ע"י חלוקתן רק עפ"י בקשה או מעבר לחלופות מזהמות פחות • עשרות בתי עסק ברחבי הארץ התגייסו למהלך - אך מה בנוגע לעלויות?
  
 
כרובים צלויים / צילום: דניאל לילה
לא משנה מקום: מסעדת "ג'ורג' וג'ון" במלון דריסקו מגישה מנות גדולות ומפתיעות
"ג'ורג' וג'ון" במלון הבוטיק דריסקו, למדה מהשגיאות של זו שעל חורבותיה הוקמה • התוצאה: יופי של מסעדה לבקר בה, עם או בלי אורחים מחו"ל
  
 
השף רז רהב / צילום: חיים יוסף
הבישול הציל אותו מאנורקסיה, כדי לאכול במסעדה שלו תצטרכו לחכות חודשים. השף רז רהב, כוכב עולה
זו השנה של רז רהב: הוא הוכתר לשף השנה של מדריך גומיו; למסעדה שלו, "OCD", צריך להזמין מקום חודשים מראש; והוא פתח אחת נוספת • בשיחה מיוחדת הוא מספר איך הבישול הציל אותו, ולמה הוא עדיין מנקה דגים במטבח כאחרון הטבחים
  
 
רון חולדאי / צילום: איל יצהר
בזכות המחאה? עיריית ת"א תיתן הטבות למסעדנים בתקופת אירוח האירוויזיון
במסגרת כנס שערכה עיריית ת"א עם בעלי העסקים בתחום המסעדנות וחיי הלילה בעיר לקראת אירוח האירוויזיון, אמר ראש העירייה רון חולדאי: "ביקשתי מהצוות שלי לייצר תוכנית פעולה כדי שהמסעדנים ובעלי הברים יוכלו ליהנות מגל התיירות הנהדר העומד להציף אותנו"
  
 
הוטל מונטיפיורי/ צילום: שירן כרמל
המסעדות המובילות בארץ ייסגרו בערב האירוויזיון במחאה על מצב הענף
המסעדנים יוצאים במחאה: "רצו אירוויזיון – יקבלו ביזיון", לאחר שהוכבדה הרגולציה על הענף עם חוק הטיפים וחוק העובדים הזרים • המחאה, שזוכה להיענות חסרת תקדים, יוצאת נגד מדיניות הממשלה
  
 
רונן נמני / צילום: איל יצהר
“היו שנתיים קשות, אבל מסעדנות היא עדיין תחום סקסי”
עד לאחרונה הוא ניהל מגעים שנחשפים כאן לראשונה למכירת "קפה קפה" לקרן אייפקס • כעת, רונן נימני, הבעלים של רשת בתי הקפה והמסעדות הגדולה בישראל, מדבר בראיון ל"גלובס" על שחיקת הרווחיות החדה בענף, מזהיר מפני העומס הרגולטורי הכבד שיכניס את השוק לבעיה, ומספר איך קריסת רשתות האופנה סייעה בעקיפין לעסקים בענף המזון
  
 
רותי ומתי ברודו / צילום: באדיבות קופי בר
קופי בר, בית תאילנדי ופינגווין עוד כאן. אבל האם לדור החדש של המסעדות בישראל יש סיכוי לשרוד?
מתי ורותי ברודו מפעילים את הקופי בר כבר 25 שנה, בית תאילנדי שורדת 3 עשורים, ומסעדת פינגווין בנהריה קיימת יותר שנים מהמדינה • אבל מסעדות שרואות את עצמן כחלק ממסורת קולינרית ומצליחות לשרוד בישראל הן מעטות ומתמעטות משנה לשנה • האם למסעדנים החדשים יש סיכוי? והאם הוותיקים יישארו כאן אחרי כל הגזרות?
  
 

   1    >

   נמצאו 13 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 1

צרו איתנו קשר *5988