זוכה "משחקי השף" הוא לא מי שהיה לפני 7 באוקטובר, וזה ניכר בצלחת: עם פחות מרכיבים, המטבח המרוקאי שלו פשוט ומטריף
בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים
OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה
בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק
חברת הלואו-קוסט ההונגרית וויזאייר משיקה מועדון ראשון מסוגו באירופה על בסיס "טוס כפי יכולתך" • הסטארט-אפ אוקורה משיק אפליקציית מט"ח לעסקים גלובליים, וחברות הנדל"ן הופכות פסולת לאמנות • מדור אירועים ומינויים חוזר במתיחת פנים
המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס
רשות המסים הודיעה כי תגבה 17% מע"מ מהטיפים של המלצרים • בענף מזהירים מפגיעה נוספת במסעדות, שגם כך נאבקות לשרוד בימים אלה, ובהכנסות העובדים
החלטה זו מסיימת מחלוקת ארוכת-שנים סביב שאלת המע"מ על הטיפים של המלצרים במסעדות • המחלוקת בנושא החלה בשנת 2019, אז נכנסה לתוקף הקביעה של בית הדין לעבודה בנוגע למיסוי הטיפים
בשיפודי אולגה יודעים היטב את נפשו של חובב הבשר ואת מלאכת התקנתו, ומציעים שיפודים שנשאר רק להתענג עליהם • לקינוח תצטרכו לדאוג בעצמכם
המאפייה הארטיזנלית עברה מדרום תל אביב לכפר דניאל ומציעה על בסיס לחמי המחמצת המופלאים שלה מנות בראנץ' שמתגעגעים אליהן
השף הצעיר גיל דהאן, שסגר את מסעדת העלית "וייס", ניקה מניירות והתבגר • צ'נה בהובלתו היא ניאו־ביסטרו ישראלי נהדר
בר היין החדש של השף אוראל קמחי מאפשר לסועד לבחור איזה ערב בא לו להעביר • ויש לו יתרון בולט: הידע והפסיליטיז של מסעדת האם
רתם לב־ארי פתחה את הופמן בעיר היין, שדווקא בה "אין מקום שווה לקנות או לשתות יין", והמעדנייה של עדי בלכר עושה חשק לטעום הכל
נורדן פעלה 3 חודשים במרום גולן עד שפרצה המלחמה והקהל נעלם • הזוג המוכשר שמאחוריה יגשים חלומות קרניבוריים למבקרים שיחזרו
מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים • היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות
יואל אמיר, מנכ"ל Coface BDi: "מסעדות ובתי קפה רבים זוכים לסיוע ממשלתי בשל אובדן ניכר בהכנסות בחודשי המלחמה, אולם ברוב המקרים הסיוע מתקבל רק לאחר מספר חודשים, כך שמקומות בעלי תזרים מזומנים בעייתי, ובעיקר העסקים הקטנים בענף, מתקשים להחזיק את הראש מעל המים"
בתי קפההמומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביבתרבות: אוכל