פנאי

ניצול מרבי של חומרי גלם / צילום: סן פלגרינו - יח"צ חו"ל
המשבר האקולוגי

עד הפירור האחרון: קולינריה ירוקה שבה אוכלים הכול, כולל הכול

אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל
דיוויד פרנקל במטבח של מסעדת פרונטו / צילום: תמוז רחמן
חשבון נפש

הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"

דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"
בראנץ' קלאסי באלנה / צילום: סיון אסקיו
מיסטר G

לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים

שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?
פסטרמה בהכנה ביתית/ צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטב
מיסטר G

קנטטה לפסטרמה: להכין פסטרמה בבית

במסגרת הנטייה ההולכת וגוברת להכין בבית מוצרים במקום אלה המתועשים והקנויים, דרך גם כוכבה של הפסטרמה הביתית מתברר שיש לא מעט משוגעים לדבר, שכובשים ומעשנים בשרים במו ידיהם, מתקבצים בקבוצות ווטסאפ ופייסבוק ומחליפים מתכונים
מאפים וסלטים מסורתיים  / צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטיב
מיסטר G

חצ'פורי גורמה: האוכל הגיאורגי האהוב עובר מהפכה

גיאורגיה היא אחד היעדים האהובים ביותר על ישראלים, גם כיעד קולינרי. האוכל המסורתי נהדר, אבל בעשור האחרון מתחוללת מהפכה בטביליסי, ומסעדות שף החלו לשלב במתכונים קלאסיים חומרי גלם לא שגרתיים וטכניקות ממטבחים שכנים
קליסונים בטעם תאנים / צילום: LA Roy Rene
מיסטר G

ממרציפן מסורתי עד קליסונים וריבועי קשת בענן: הביקוש לממתקי שקדים בשיאו

המרציפן וממתקי שקדים בכלל נהנים לאחרונה מעניין מחודש, מפרובנס ועד ניו יורק, מגרמניה ועד איסטנבול, וגם בארץ יש לו מקום של כבוד • קווים לדמותו של הממתק בעל ההיסטוריה המפוארת - ומתכון לעוגת שקדים ומרציפן
סדנת אפיה לילדים/ צילום: כדיה לוי
מיסטר G

ילדים מבשלים 2019: סדנאות סושי ואפיית לחמים

עידן שבו משפיענים קולינריים הם כוכבים ותוכניות הבישול בטלוויזיה הן להיט, טבעי שסדנאות בישול לילדים יהיו פופולריות • אבל מי חשב שזו תעשייה שלמה, ושהמבוקשות בסדנאות סולד-אאוט עד סוף אוגוסט?
הצ'יראשי של קיטו קאטו / צילום: איל יצהר, גלובס
מיסטר G

סושי? תתקדמו לצ’יראשי, מנה שהיא תצוגת תכלית

מנת הצ’יראשי היפנית, כמו גם אחותה הצעירה והיותר משוחררת הפוקי, היא בעצם סושי מפורק: אורז בתחתית, מעליו נתחי דג, לרוב בקוביות נאות או בסשימי, לצד ירקות קצוצים וריבועי אצות. הכי מתאים לקיץ
פאד קפאו / צילום: יונתן בן חיים
מיסטר G

המצב מחריף: איפה תאכלו את הפלפלים הכי חריפים של השנה ומה תכינו איתם בבית

הקיץ הוא העונה הלוהטת, ולא רק מבחינת החום • ביולי ובאוגוסט גדלים הפלפלים החריפים ביותר של השנה, כמעט פי 5 ביחס לאלה של החורף, והמכורים מגרגרים מהנאה • בעשור האחרון גדל מספרם של אלה, כנראה בהשפעת המטבחים החדשים שהתאזרחו בארץ, ובראשם התאילנדי
עוגת גבינה קלאסית של קפולסקי/  צילום: אנטולי מיכאלו
מיסטר G

קלילות לא תהיה כאן: עוגות הגבינה האפויות והכבדות מקבלות את מרכז הבמה השנה

העם היהודי קשר את גורלו באהבה ובתשוקה לעוגות הגבינה הרבה לפני שמחלבות הארץ ניכסו אותן לחג השבועות ולעצמן • מעוגות גבינה עם צימוקים בסגנון מזרח ומרכז אירופי ועד ניו יורק ג’ואיש צ’יזקייק המושחתת - קווים לדמותן ומתכון להכנת עוגת הגבינה המסחררת של הבייקרי
מנת כבש צואר לצריבה על אבן לבה במסעדת הבשרים המקדש בכפר סבא/ צילום אסף אמברם
מיסטר G

שנת הטלה: ביום העצמאות הזה לא נאכל רק בקר

ממדינה של קציצות הודו ושניצל עוף שנולדו כאן בתקופת הצנע, הפכה ישראל בעשורים האחרונים לצרכנית כבדה של בשר סטייקים • לצדם נמצאים השנה, יותר מאי-פעם, נתחי טלה • ויש גם מתכון
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר

שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר

שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988