פנאי

ד"ר נוף עתאמנה / צילום : איהאב שוקחה

הפסטיבל של ד"ר נוף עתאמנה: "לא פסטיבל טבולה, עלי גפן ולאבנה"

השבוע מתקיים בחיפה פסטיבל א–שאם, פסטיבל האוכל הערבי ● שפים יהודים וערבים יוצרים יחד מחווה לאוכל העותומני ● את הפסטיבל מובילה זוכת "מאסטר שף" ד"ר נוף עתאמנה, שיש לה הרבה מה לומר בענייני פוליטיקה של זהויות ופוליטיקה של צלחות
צילומים: יוני הלר מאיר קלדרון

הבורקס של השף מאיר קלדרון הוא הדבר הכי רחוק מבורקס מסורתי

בעשרים השנה האחרונות, מאז קריסתו של סמי בורקס, דעך מקומו של המאפה והוא נחבא לעיבורי מקררי הקפואים. לאחרונה הוא נהנה מרנסנס מחודש במעמדו - מפונפן, גאה, עשוי בהקפדה, כמה שיותר רחוק מגרסאות הסופר המדכאות ● ביקור בבורקס של השף מאיר קלדרון בכוך בשוק הכרמל
כן לציפור / צילום: גל קולוג

אוכל | המסעדה שמהווה תגובת נגד לטרנד הבריאות

בעולם שמקדש סופר פוד ו"קלין איטינג", אך טבעי הוא שלפעמים גם לצדיקים גמורים מתחשק לחטוא ● השף גיא גמזו פתח מקום חדש, "נונונו - דירטי דיינינג", שהולך עם המגמה הזאת עד הסוף בלי להתבייש, והוא לא היחיד
קינוחי רושם יפהפיים  / צילום: מתן כץ

כיצד הפכו כוכבי הרשת לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה

כיצד הפכו כוכבי הרשת והבלוגספירה לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה הישראלית, ואיך זה שיש להם לא פחות, אם לא יותר, עוקבים מאשר לרוב השפים המפורסמים? ● קחו לדוגמה את המקרה של אלון שבו, שבכלל למד רפואת שיניים (כי צריך שיהיה מקצוע ביד)
גספצ'ו שרימפס עם אבוקדו של יובל בן נריה / צילום: אמיר מנחם

אוכל | שני מתכונים לגספצ'ו שיעשו לכם את הקיץ

בשנים האחרונות הפך הגספצ'ו, כמו הקרפצ'יו לפניו, ממנה קלאסית לז'אנר של מאכלים בהשראתו ● בגספצ'ו החדש מחליפים את העגבניות המסורתיות סלקים, דלעת, קישואים, אבטיחים, מלונים, תותים, שרימפס עם אבוקדו ועוד
מרב סריג, מנהלת מקצועית של מגזין "השולחן"  / צילום: יח"צ"

קבוצת סיגלר תשיק מיזם תוכן חדש בתחום האוכל

מיזם "השולחן" מבוסס על שני מגזינים ותיקים, "דרך האוכל ו"על השולחן", שנרכשו לאחרונה ע"י יובל סיגלר, ויכלול מגזין חודשי ואתר אינטרנט ● עפ"י הערכות, היקף השקעה במיזם הוא כ-3 מיליון שקל
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם

אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית

במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה ● קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו

אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה

בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה ● רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן