פנאי

מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם

אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית

במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה ● קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
על השולחן, כל המנות שלהלן / צילום: סיון אסקיו

אוכל | מה קורה כשמבשלים לפי מתכון בן 2,500 שנה

בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה ● רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
אורה פיטרו / צילום: רמי זרנגר

"השולחן תמיד יהיה מפתיע. אף פעם לא אותו הדבר"

מעצבת הפנים אורה פיטרו מארחת את החברים לארוחת ערב דקדקנית, ומנסחת את המניפסט למארח המקצוען. על הדרך, היא גם משרטטת קווים לדמותו של איש העסקים החדש: בחלק העליון בלייזר, בתחתון בגד ים
סוטלאץ' בארוחת בוקר בנוסח טורקי במסעדת בנדיקט / צילום: שרית גופן

למי קראתם פודינג: הסוטלאץ' עושה קאמבק טעים במיוחד

הסוטלאץ', הקינוח הקטיפתי עתיר החלב והאורז, נהנה לאחרונה מעניין מחודש ומפרשנויות מגוונות במסעדות רשת ושפים כאחד: בטוויסט טרופי עם קוקוס ואננס, עם הל וזעפרן בנוסח ההודי, בגרסה צרפתית עם רוטב אנגלז וכמובן ברוח המסורת הטורקית-בלקנית הוותיקה
טארט תות עם שוקולד הפרי של ולרונה/ צילום: דני גולן

מתוק הוא הצבע: לרגל הסילבסטר, שוקולדים בשלל צבעים

חידושים וחדשות לחובבי השוקולד: לראשונה זה 80 שנה נוסף לקלאסיקה של הלבן, המריר והחלבי שוקולד רובי ורוד טבעי, ועל המדפים מצטופפים גם שוקולד "בלונדי" קרמלי ושוקולדים צבעוניים על בסיס של תמציות פירות ■ לרגל הסילבסטר, קינוחים קלים בשלל גוונים, גם לטבעונים
פונדו גבינה קלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

טבילת אש: בחיפוש אחר הפונדו המושלם

ארוחת סיר הפונדו, כמו שיודע כל גולש אלפיני, היא טקס בפני עצמו ■ כיום יש גם גרסאות שונות ומשונות כמו פונדו שוקולד ופונדו בקר ופונדו דגים, אבל גרסת המקור עם גבינת גרוייר ויין לבן היא המנצחת