בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום • גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" • וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?
העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה • שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת
בדרך לצפון עוצרים בכרמל: הביסטרו המנחם בבית האבן בן ה-100 מי שהתגעגע ליד של גיא רוזמרין ישמח לבקר בבית האוכל שמציע בבוקר מאפים, בצהריים אוכל מקומי חם וערב אחד בשבוע – מתפרע
פשרה בייצוגית נגד וולט על פער המחירים בין האפליקציה למסעדות בית המשפט אישר הסדר פשרה בתובענה הייצוגית שהוגשה לפני כשלוש שנים נגד וולט סביב סעיף תיאום המחירים עם המסעדות • ענקית המשלוחים תעביר 5.5 מיליון שקל לקרן לניהול תובענות ייצוגיות, שייועדו לסיוע לעסקים קטנים
"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה" "רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי • הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ • עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"
ביקרנו בשלושה יישובים שחוגגים כריסמס. אלה האטרקציות המרכזיות שוק לילה במלון מיתולוגי, מאפייה מטריפה, ארוחה אותנטית בבית אבן עתיק, מסעדת שף וגם יקב • ביקרנו בשלושה יישובים נוצריים בגליל שיציינו בשבוע הבא את חג המולד • חגית אברון תופרת יום
100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית • יש מה לעשות ביישובי עמק איילון • חגית אברון תופרת יום
אסטרטגיית הצמיחה של BBB: הופכים מסעדה מקסיקנית לרשת קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים • חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת • ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? • אירועים ומינויים
המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת
המסעדן והמשקיע שעומדים מאחורי כמה מהמסעדות הטובות בישראל: "אין תשואה כזאת בשום מקום אחר" ליעקב ביטון יש 30 שנות ניסיון ו-14 מסעדות, אבל הוא מעדיף להישאר משקיע שקט • המסעדן המוערך איציק חנגל חבר אליו לשלושה מקומות משותפים • בראיון משותף הם מדברים על אתגרי הענף ("יש התקפי חרדה מטורפים"), קשיי גיוס העובדים ("בכשרות אין מחסור בכוח אדם") ועל המשקיע הפסיבי בעל החברה הבורסאית: "משקיע לא יקבל תשואה כזאת בשום מקום אחר"
שלמה קרמר משיק קרן תמיכה באמנים: "רציתי לעשות תיקון" שלמה קרמר ופרופ' נעמה פרידמן משיקים מיזם פילנתרופי לתמיכה באמנים ותיקים ללא ביטחון כלכלי • קבוצת מסעדנים, בהם עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון, פותחים מסעדה איטלקית כשרה בראשון לציון בהשקעה של 10 מיליון שקל • ובתחום המינויים: תפקידי הנהלה חדשים בזפרן, בקורנית דיגיטל ובעמיתים • אירועים ומינויים
כך הפך יישוב קטן וחינני בישראל לעיירה תוססת עם סודות מקומיים ארוחות בוקר שמשתרך אליהן תור ארוך, קוראת בקלפים, 3,000 זוגות נעליים מיניאטוריות מכל העולם וחנות קונספט לכלים נדירים • ביקור באבן יהודה • חגית אברון תופרת יום
צלוחיות קטנות, קוקטיילים מדויקים וחלל תוסס – כמו מדריד, אבל בת"א שלל צלוחיות קטנות עם אוכל טעים ושמח, ורמוטים, שפריצים וקוקטיילים מדויקים שמוגשים בחלל קטן ותוסס – מדריד זה כאן
אם תצליחו להשיג מקום למסעדה הזאת, זו ארוחה שלא תשכחו ארוחת בוקר מושחתת, פטיסרי כמו בפריז, אמן שיצירותיו מוצגות גם במרכז פומפידו וחוויה קולינרית ייחודית עם תפריט שמשתנה בכל יום • ביקור בלוחמי הגטאות • חגית אברון תופרת יום
מה קורה כשסבתא ירושלמית פוגשת את ת"א? התשובה במסעדה הזו בג'קו הכשרה מציעים מה שיש בעוד מקומות בודדים בעולם: מאכלים שאוכלים כמעט בכל בית ירושלמי עם אינטרפרטציה עכשווית וחכמה
עם תפריט מרענן ומדויק: בית הקפה בקיבוץ שעבר מתיחת פנים עגלת קפה מוקפדת ולצדה משתלה עונתית, אופנה נשית על־זמנית, סטודיו שהופך בדים ישנים לעיצובים ייחודיים לבית ופנינה קולינרית מלאת הפתעות • כל מה שאפשר למצוא בגבת שבעמק יזרעאל • חגית אברון תופרת יום
טוקיו בתל אביב: "אסא" היא חגיגת אוכל עכשווית ואנרגטית האנשים מאחורי "הלנה" ו"צ'אקולי" עושים את זה שוב, הפעם ביפנית, עם מנות שובבות וכיפיות ותמחור נוח שמאפשר לשחק ולטעום הכול
כל ביס הוא ענן של אושר: הארוחה הדרוזית ששווה לנסוע בשבילה עד הגליל תבשיל בורגול מושלם, מאפה מסורתי מתוק ומלוח, עלי גפן מתפקעים וכנאפה מהפנטת • נסענו לכפרים הדרוזיים יאנוח־ג'ת ומצאנו ארבע תחנות מפוארות לגרגרנים שביניכם • חגית אברון תופרת יום
המכרזים החדשים בנתב"ג: המסעדות שצפויות לקום בדיוטי פרי רשות שדות התעופה מפרסמת מכרזים חדשים להקמת מסעדות ובתי קפה בנתב"ג, כחלק מהמהלך להרחבת היצע המזון בשדה • מנכ"ל החטיבה המסחרית של קשת, ויקטור וקרט, עובר ללאומי פרטנרס • וגם: TwentyFourSeven משיקה פופ-אפ מאצ'ה בר בת"א; ומינויים חדשים בשיכון ובינוי, בישראל קנדה ובאשטרום מגורים • אירועים ומינויים
החריימה מושלם, השניצל מתפרץ והקינוח אגדי - אבל משהו חסר בבית האוכל מבית איל שני מבקשים להיות בו זמנית גם מסעדת שף עכשווית וגם ליצור אווירת חאפלה, ולא תמיד זה מצליח להתיישב יחד