פנאי

אסף גרניט / צילום: תמי בר ישי

המתכנת צועד על קיבתו: קבוצת מחניודה של אסף גרניט תפעיל מסעדות לעובדי לייטריקס

הקבוצה תפתח שתי מסעדות חדשות בקמפוס של חברת ההייטק הירושלמית לייטריקס • כ–500 עובדי החברה ייהנו מתפריט של שלוש ארוחות ביום, מתחם אוכל רחוב, שתי קפיטריות חלביות ו–14 מטבחונים שפזורים ברחבי המשרדים • עלות המהלך נאמדת בעשרות מיליוני שקלים
סעיד שאמי, הבעלים של מסעדת פלוקה בעכו / צילום: מני מתוק
עסק ביום

"את הכוחות שלי אני שואב מהמון אנשים, חלקם לא מכירים אותי, שמתקשרים ושואלים איך אפשר לעזור"

סעיד שאמי (47), נשוי ואב לשתי בנות ולבן • הבעלים של מסעדת פלוקה בעכו • "כשאי-אפשר היה לפתוח את המסעדה, בישלתי בצימרים ועבדתי סופרמרקט" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
איברהים אבו סיר, בעלים ושף "לה פטיסרי אבו סיר" / צילום: שרה אבו סיר
עסק ביום

"בסגר השני כמעט התמוטטתי, אבל אמרתי לאשתי: אם יהיו לי הכנסות בקופה, אפילו רק 10 שקלים, לא אסגור"

איברהים אבו סיר, בעלים ושף של "לה פטיסרי אבו סיר" ברובע הנוצרי בעיר העתיקה של ירושלים • "אני עובד עם הילדים שלי, אבל אם הייתי מתייחס אליהם כשף, הייתי מפסיד אותם, כי לשף יש את השיגעונות שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
מסעדה / צילום: תמר מצפי

בעלי מסעדות: אם לא תדאגו לבריאות הסועדים, המחוקק יכריח אתכם

בעלי המסעדות וחברות הביטוח צריכים להיות מודעים לכך שהם עשויים להכניס את היד עמוק לכיס כאשר הלקוח מתפנה לבית חולים, ובטח ובטח כשהמקרה מסתיים בצורה מצערת • החזקת אפינפרין גם עשויה להציל את חייו של הלקוח הבא, ובמקרה שתוגש תביעה נגד בעל המסעדה, זה יקטין את מרכיב הרשלנות ואת הנזק הפיצויי אליו הוא חשוף
מסעדת בוקה / צילום: תומר מור

הרשת שהציעה 5,000 שקל ולא הצליחה לגייס עובדים. רק נדמה לכם שהמסעדות חזרו לשגרה

מצד אחד הציבור ממלא את המסעדות ואת רשימות ההמתנה; מצד שני העובדים בענף מעדיפים למצות את החל"ת, והעובדים הזרים פנו לתעסוקה בבתי אבות • התוצאה: המסעדנים מגבילים שעות פעילות ומציעים שכר גבוה כדי למשוך עובדים, ורומזים כי בלית ברירה יגלגלו את העלות למחירי המנות
שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

משלוח חינם, עם כוכבית: דוחות החברה האם חושפים טפח משיטות העבודה של תן ביס

הדוחות השנתיים של ג'אסט איט טייק אוואי, שמחזיקה בתן ביס, מגלים איך נראית צמיחה של עשרות אחוזים בשנה • על הדרך למדנו כמה משלמות מסעדות כדי ליהנות משירותי המשלוחים וכמה משלמים הצרכנים • החברה רשמה לראשונה הכנסות מדמי משלוח במספר מדינות. מתי זה יקרה בישראל?
מתחם "היבדק וסע" בפלורידה. לשמור על ריחוק חברתי / צילום: Shutterstock

מסלולי "שלם וסע" הפכו לנכס לוהט במגפה

יזמי נדל"ן מתחילים לשים לב לכך שרשתות מזון מהיר כמו מקדונלד'ס ואחרות השתמשו במסלולים להגשת המזון על מנת להמשיך לעבוד כרגיל תוך שמירה על ריחוק חברתי בתקופת המגפה • המדריך למשקיעי נדל"ן, פרויקט מיוחד
"אירית וסנדרו פלגריני, בעלי היקב "לה טרה פרומסה
עסק ביום

"אנשים אומרים שהם אופטימיים ויודעים שנפתח מחדש. אנחנו עדיין לא יודעים"

אירית (53) וסנדרו (57) פלגריני • הבעלים של יקב לה טרה פרומסה ומסעדה קוצ'ינית-איטלקית שנסגרו בעקבות הקורונה • "ההחלטה לסגור התבשלה על אש קטנה, עד שהבנו שאין ברירה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988