פנאי

שליחי wolt / צילום: שלומי יוסף

בפעם השלישית בשבועיים: תוקנה התקלה בשירות המשלוחים של וולט

לפני שבוע וחצי חוותה אפליקציית המשלוחים הבינלאומית תקלה שנמשכה למעלה מ-4 שעות • בשבוע שעבר, בערב שלפני יום כיפור, ארעה תקלה נוספת • גם הערב מי שניסה להזמין דרך האפליקציה נתקל בהודעה המבשרת על השבתת השירות "לכמה דק' בלבד" • מוולט נמסר: ״ חווינו תקלה רגעית שטופלה במהירות, חזרנו לפעילות מלאה״
שליחי וולט / צילום: שלומי יוסף

התקלה עולמית בשירות המשלוחים של וולט תוקנה

בערב שלפני צום יום הכיפורים נרשמה תקלה נוספת באפליקציית המשלוחים וולט, פחות משבוע לאחר תקלה שהשביתה את המשלוחים - שנמשכה 4 שעות • התקלה תוקנה לאחר כחצי שעה • מוולט נמסר: "חווינו תקלה טכנית עולמית, מתנצלים על אי הנוחות. חזרנו לשירות מלא"
מסעדת קופי בר. שוק המסעדות מאבד הכנסות / צילום: תמר מצפי

התיירים הפסיקו לבוא, ושוק המסעדות מאבד הכנסות של 3 מיליארד שקל בשנה

השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים
מזללת הרחוב ''Hawker Chan'' שבסינגפור. עד לאחרונה הייתה המסעדה הזולה ביותר עם כוכב מישלן / צילום: Shutterstock, Arnieby

מסעדת המישלן הזולה בעולם איבדה את הכוכב שלה

חמש שנים מאז שקיבלה לראשונה כוכב מישלן, מזללת הרחוב "Hawker Chan" שבסינגפור לא נכנסה לדירוג של מדריך המסעדות • לפי המבקרים, איכות הנודלס במסעדה, שנמכר ב-2.5 דולר, ירדה עם השנים • במקביל, יותר ויותר שפים יוצאים בפומבי נגד מדריך מישלן
אורי מלמד, מסעדן והבעלים של 'ממפיס' מסעדת המבורגר פרמיום כשר / צילום: אסף קרלה
עסק ביום

"הסיבה המרכזית לכך שנסגרים כל-כך הרבה עסקים בתחום המזון היא הרגולציה העודפת והמכבידה"

אורי מלמד, נשוי +7 • מסעדן והבעלים של "ממפיס", מסעדת המבורגר פרמיום כשר • "פקידי הממשלה לא ממש מבינים איך עסק עובד, ולכן הקריטריונים שלהם היו כל-כך לא קשורים למציאות בשטח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
מיטל טרבלסי, מקימת ובעלת ''מיטל מטבח בריא'' / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום

המסעדה שפועלת רק שלוש וחצי שעות ביום - ובכל זאת מרוויחה

מיטל טרבלסי • בת 40, נשואה +6 • מקימת ובעלת "מיטל מטבח בריא" בשדרות • "המענקים הגיעו מעט מדי ומאוחר מדי. אם זה היה מגיע מוקדם יותר, זה היה עוצר את כדור השלג, אבל אומרים תודה על מה שיש" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
טורטליני של פסטטריה / צילום: חיים יוסף

הפסטות שיחממו לכם את הלב

מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת
בתי קפה ומסעדות לאחר הסגר בתל אביב / צילום: מיכל רז חיימוביץ

עד כמה קשה לגייס עובדים? "הצענו לפנסיונרים לחזור לרשת המלונות"

לפי נתוני הלמ"ס לחודש יוני, מספר המשרות הפנויות בענפי אירוח ואוכל הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הכלכלה ועומד על כ-28 אלף משרות פנויות • לאחר הפתיחה מחדש היו מסעדות שלא יכלו להיפתח באופן מלא בגלל המחסור בכוח-אדם • "החל"ת היה אשליה שלא טשטשה את מצוקת כוח-האדם שהייתה קיימת בענף עוד לפני המשבר"
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988