פנאי

אצל לימור לניאדו-תירוש / צילום: רומן בלשוב

5 ארוחות שף מסעירות בחללים לא שגרתיים

לפעמים זו ארוחת שף אינטימית, לפעמים סדנת בישול או אפייה בביתם הפרטי של שפים וקונדיטורים או ערב יין בהדרכת סומלייה • ברחבי הארץ צצים פופ-אפים עיליים ליודעי דבר
סביבת המטאוורס של BBB / צילום: הדמיית דה-בוקס, ניר דדון

סטיילינג אישי ממראה וירטואלית, קניית נעליים עם ג’ורדן: העידן החדש מגיע לחנויות הפיזיות

אחרי שבשנתיים האחרונות הצרכנים התרגלו לרכישות באונליין, בקניונים ובמרכזים המסחריים מניעים הילוך טכנולוגי כדי לשמור על האטרקטיביות • ממסכי המבצעים שמותאמים אישית לאדם שעומד מול המדף ועד רכישת מתחמי מטאוורס - הפיתוחים שמסייעים לקמעונאים להישאר תחרותיים, וגם לפתור את בעיית כוח האדם
סינמה פרדיסו / צילום: אסף קארלה

10 מסעדות החוף הכי שוות מחיפה עד אשדוד

ממסעדות עילית עם פירות ים ותפריט יין מושקע ועד שניצל וצ'יפס אל מול הגלים, עם קולות של שחפים ברקע • אלה המקומות שלא כדאי לפספס, לארוחה מול הים התיכון
סניף מקדונלד'ס במוסקבה / צילום: Shutterstock, Gilmanshin

אחרי יותר מ-30 שנה ועם 800 סניפים: מקדונלד'ס מוכרת את הפעילות ברוסיה

"המשבר ההומניטרי שנגרם ע"י המלחמה באוקראינה וסביבת התפעול הבלתי צפויה שמתרחשת, הובילו את מקדונלד'ס למסקנה כי המשך הבעלות על העסק ברוסיה אינו בר-קיימא", הודיעה החברה, שפעלה ברוסיה במשך יותר מ-30 שנה עם יותר מ-800 סניפים • החברה תמחק כ-1.3 מיליארד דולר בעקבות המהלך
אייל שני במסעדת דבורה / צילום: אריאל עפרון

כך כבשו המסעדות הכשרות את סצנת האוכל הישראלית

בר הכריכים של אסף גרניט בשוק מחנה יהודה, מסעדת דבורה של אייל שני בתל אביב, היפנית של שגב משה בפתח תקווה ואפילו פלאפל הקוסם - מבול כזה של מסעדות שף כשרות לא נראה פה מעולם • איך הפך האוכל הכשר משם נרדף לבינוניות לטרנד החם בסצנה הקולינרית, ואיך כל זה קשור לתנועת מחאה שקטה של מסעדנים שקמה בירושלים לפני עשור
תחנת דלק של דלק ישראל / צילום: סיון פרג'

דלק ישראל השלימה את רכישת השליטה ברשת ברגר קינג בארץ

החברה צפויה להשקיע בפיתוח פעילות ברגר קינג בארץ עשרות מילוני שקלים בטווח המיידי, כשההשקעה בכל סניף מוערכת בכ-1.5 מיליון שקל • ברגר קינג ישראל צפויה לגדול מ-9 סניפים כיום לעשרות סניפים בפריסה ארצית בתוך שנים בודדות • חלק מהסניפים יוקמו בתוך תחנות דלק
סניף של chilis / צילום: Shutterstock

אוכל מקסיקני ומסכי ענק במסעדות: שלוש רשתות חדשות מחו"ל בדרך לישראל

שתי רשתות המסעדות צ'ילי'ס ו- Walk-On’s, והרשת Phenix Salon Suites, שמשכירה חללי עבודה, שכרו את שירותיו של סטיבן וולפסון, מייסד המכון הישראלי לזכיינות • בשיחה עם גלובס הוא אומר: "הסיטואציה היא לא האם להיכנס לארץ, אלא עם מי. נעדיף שלא לפעול דרך זכיין בינלאומי אלא מקומי, והוא לא חייב להיות גדול"
רוסטביף קלאסי / צילום: Shutterstock

כמו אצל אייל שני: כך תכינו את הרוסטביף המושלם לשבת

הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע
שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

"הפכנו לבני ערובה": המסעדות שמתנתקות מתן ביס לאחר הזינוק בעמלות

העמלה שמשלמים המסעדנים על ישיבה במקום עם כרטיס תן ביס תעלה מ-6% ל-7.5%, והעמלה שישלמו המסעדנים על משלוחים תעלה מ-10% ל-12% • המסעדן אבי חיימוב: "ככה מתנהגים גובי פרוטקשיין; יש פה ניחוחות של קרטל" • האם גם וולט וסיבוס יצטרפו לגל ייקור העמלות?
יואב עלון, אמיר נוימן ואיתי לייפר, הבעלים של ''שניט'' - ברו־פאב בתל אביב / צילום: גיא חמוי
עסק ביום

השותפים שהגשימו חלום ישן דווקא בשיא הקורונה ופתחו מסעדה ומבשלת בירה: "נערכנו עם תוכנית מגירה"

אמיר נוימן, יואב עלון ואיתי לייפר מתל אביב • הבעלים של "שניט", ברו-פאב בתל אביב • "זה לא שידענו מה יהיה עם הקורונה. גם היום אנחנו לא יודעים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988