פנאי

מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם

אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית

במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה ● קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
מאפי הגבינה של קומרובסקי / צילום: נמרוד סונדרס

ארז קומרובסקי מאמין שהגיע הזמן למאפי גבינה מקומיים

המטבח הישראלי החדש כבר למד לשלב מסורות בישול מקומיות, שמתכתבות עם הגיאוגרפיה והאקלים. אבל האפייה המקומית עדיין נושאת עיניים לאירופה ● ארז קומרובסקי מאמין שהגיע הזמן למאפי גבינה מקומיים, במקום עוד עוגת גבינה צרפתית
סניף של ארומה אספרסו בר / צילום: יחצ

"בענף המסעדנות מרוויחים בכפיות ומפסידים בדליים"

התרגלנו לדבר על הצרות של ענף האופנה, אבל שוק אחר, בתי הקפה והמסעדות, מתמודד גם הוא עם קשיים לא פשוטים ● "השוק השתנה: שינויי החקיקה לגבי טיפים, עליית שכר המינימום והשינויים לגבי העובדים הזרים - מכבידים מאוד. רק 10% מבתי הקפה הפרטיים מצליחים" ● משבר בדרך?
סופי בלון / צילום גיא מישלי

הארוחה עם סיבוס יקרה? "למסעדנים אין סיבה להתקומם"

סודקסו, שרכשה ב-2013 את סיבוס בישראל, מספקת שירותי הסעדה ל-100 מיליון עובדים בעולם מדי יום, בהם אלפים בחברות הגדולות בארץ ● סופי בלון, יו"ר מועצת המנהלים של החברה הצרפתית, מספרת בראיון ל"גלובס" על הרגלי האכילה המשתנים ועל פוטנציאל הצמיחה הגבוה